TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

GARANTĒTS! Melnkalne - ceļojums uz paradīzi. (Splita – Budva – Kotora – Melnkalnes vakars – Skadara ezers – Taras un Močaras upju kanjoni – Durmitora Nacionālais parks – Škodera – Tirāna – Kruje – Dubrovņika – Krapinska Toplice – Termālo centrs)

Description

Melnkalne - ceļojums uz paradīzi

Zagreba – Splita – Budva – Kotora – Kotoras līcis – Dievmātes sala –Melnkalnes vakars – Skadara ezers – Taras un Močaras upju kanjoni – Durmitora Nacionālais parks – Škodera – Tirāna – Kruje – Dubrovņika – Krapinska Toplice – Termālo centrs «Akva Vivae»

Izbraukšanas datums: 20.08.2017 (10 dienas / visas naktis viesnīcās)

4,5,6,7 dienas - atpūta pie jūras vai iespējas doties saturīgās un interesantās ekskursijās

1.diena.
Agri no rīta (plkst. 05:30) izbraukšana no Rīgas. Ceļā – Lietuva, Polija. Nakts viesnīcā Čehijā Olomoucā.

2.diena. Horvātija: Zagreba.
Brokastis. Pastaigas Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā, kas viduslaikos ir izveidojusies no divām mazām pilsētiņām Kaptolas un Gradecas, apvienojoties tās izveidoja pilsētas vēsturisko centru. Pastaigas Zagrebā pa 19.gs. apbūves loku „Zaļais pakavs” un vecpilsētu - Sv. Stefana katedrāle, Jelačiča laukums, Sv. Marka baznīca un valsts nozīmīgākās celtnes Sabors (parlaments) un Banski Dvor (prezidenta pils). Nakts viesnīcā Horvātijā. (Otočac)

3.diena Horvātija - Dalmācija: Splita.
Brokastis. Pārbrauciens uz Melnkalni. Ceļā apskates ekskursija Dalmācijas pērle: Splitā (par papildus samaksu – 10 €), kas būs kā vēstures stunda, kuras laikā iepazīsim Horvātijas noslēpumus. Splitu antīkos laikos dibināja Romas imperators Diokletiāns (3./4.gs.), viņa laikā celtā pils ir vienīgā no Romas imperatoru pilīm, kas saglabājusies līdz mūsdienām (UNESCO), apskatīsim arī zelta un sudraba vārtus, Sv. Duje katedrāli, Jupitera templi, Horvātijas slavenāko cilvēku pieminekļus un valdzinošo jūras krastmalu ar simtgadīgajām palmām. Brīvs laiks pusdienām un suvenīru iegādei. Nakts viesnīcā Melnkalnē (Ulcinj apkārtnē).

4.diena. Ceļojums uz Paradīzi! Budva – Kotora – Kotoras līcis – Dievmātes sala – Melnkalnes vakars.
Brokastis. Atpūta pie jūras vai izbraukuma ekskursija Nr.1: Budva – Kotora – Kotoras līcis – Dievmātes sala (par papildus samaksu: 35 €). 
Budva ir Melnkalnes tūrisma metropole ar 35 lieliskām pludmalēm Adrijas jūras krastā un nerimstošu naktsdzīvi, tāpēc nereti tiek dēvēta par šīs valsts Maiami. 
Budvas vecpilsēta ir izvietojusies uz nelielas pussalas un tajā apskatāma virkne vēsturisku pieminekļu – baznīcas un klosteri, kā arī mākslas galerijas un nelieli muzeji. Vasaras mēnešos Budva kļūst par pilsētu – teātri, pateicoties neskaitāmiem koncertiem, teātra izrādēm un citiem kultūras pasākumiem, kas nomaina viens otru. 
Melnkalnes pērle, vēsturiskā Kotora, senā jūrnieku un tirgoņu pilsēta- cietoksnis ar ievērojamo kultūras mantojumu ( UNESCO), acis priecē lieliski saglabājušās šaurās ieliņas, pa kurām staigājot var apskatīt senas aristokrātu pilis un dievnamus. Panorāmas brauciens ar kuģīti pa Kotoras līci (≈ 15 €), vienīgo kalnu ieskauto "Balkānu fjordu", kas dziļi līkumots, iespiedies sauszemē starp dramatiskajiem Dināru kalniem, tā zilajos jūras ūdeņos spoguļojas kalnu virsotnes, kuru pakājē kā mazas pērlītes rindojas nelielas pilsētiņas un ciemati. Melnkalnes jūrnieku svētvietas apmeklējums dievnamā uz mākslīgi izveidotā saliņas ”Gospa od Škrpjela”, salas nosaukums nozīmē Dievmāte uz klints. 
Melnkalnes vakars lauku ciematā, programmā folkloras priekšnesumi – krāšņi tautas tērpi, mūzika, dziesmas, dejas, rotaļas. Nacionālā virtuve – olīves, siers, vītinātā gaļa “pršut”, salāti, krāsnī cepta gaļa ar kartupeļiem, augļi, vīns, rakija un mazas pankūciņas ar medu. 
Atgriešanās viesnīcā. .

5. diena. Skadar ezeru bagātība.
Brokastis. Atpūta pie jūras vai pēcpusdienā izbraukuma ekskursija Nr.2: Skadar ezeru bagātība (par papildus samaksu: 35 €).
Brauciena laikā līdz Skadaras ezeram redzēsim Sv.Stefana salu, senu zvejnieku ciematu, kas mūsdienās pārvērsts par ekskluzīvu viesnīcu kompleksu.
Skadara ezers ir lielākais Balkānu pussalā, to savā starpā sadalījušas abas kaimiņvalstis Melnkalne un Albānija. Ezera apkārtnei noteikts Nacionālā parka statuss - krāšņa daba, zied ūdensrozes, ūdens spogulī rindojas Dināru kalnu virsotnes, nelielas ar lauru kokiem un efejām apaugušas saliņas, seni klosteri un cietokšņu drupas, ūdens malā redzamas senas zvejnieku piestātnes un zivju restorāniņi, tas viss kopā ir daļa no izcila Melnkalnes kultūras mantojuma.
Brauciens ar nelielu kuģīti caur ezera niedrēm un pa iztīrītiem kanāliem ir īpaši spilgts notikums. Niedres burtiski čum un mudž no dažādiem putniem, ziedošām ūdensrozēm un lilijām. Gar ezera krastiem ir arī daudz nelielas pilsētiņas, kas glabā daudzu gadsimtu vēsturi. Piestāsim pie kādas no skaistajām baznīcām vai cietokšņa drupām. Pēc tam mūs gaida pusdienas terasē ezera krastā. Ēdienkartē: cepta forele vai karpa, svaigu dārzeņu salāti, mājas vīns (baltais/sarkanais), sula, ūdens, rakija. Atgriešanās viesnīcā.

6.diena. Taras un Močaras upju kanjoni. Durmitora Nacionālais parks.
Brokastis. Atpūta pie jūras vai izbraukuma ekskursija Nr.3: Taras un Močaras upju kanjoni. Durmitora Nacionālais parks (par papildus samaksu: 45 €/ bērniem 25 €). 
Ainavām bagāts brauciens gar Moračas upe, kura savā tecējumā izveidojusi gleznainu kanjonu, upe ietek Skadaras ezerā un tās krastos atrodas Melnkalnes galvaspilsēta Podgorica, apmeklēsim 13.gs. dibināto Moračas klosteri ar brīnišķīgām. Pa ceļam Jums būs iespēja atkal redzēt Skadaras ezeru, lielāko Balkānos, brauksim cauri Melnkalnes galvaspilsētai Podgoricai, tālāk gar Moračas upi, fotopauze, Moračas klostera apmeklējums. Redzēsim Taras upes vareno kanjonu un interesanto Džordževiča tiltu.
Durmitora Nacionālais parks raksturojas ar mežonīgiem dabas skatiem - neskaitāmām Dināru kalnu varenajām virsotnēm, ezeriem, alām un gravām. Parka teritorijā atrodams viens no Balkānu pussalas dabas brīnumiem, ierakstīts UNESCO Pasaules dabas mantojuma sarakstā, Taras upes noslēpumainais un mežonīgais kanjons. Pietura Žabljakas pilsētā pusdienām. Atgriešanās viesnīcā.

7.diena Albānija – Eiropas noslēpums: Škodera, Tirāna un Kruje. 
Brokastis. Atpūta pie jūras vai izbraukuma ekskursija Nr.4: Albānija: Škodera, Tirāna un Kruje (par papildus samaksu: 45 €). 
Brauciens cauri Škodera (vienu no vecākajām pilsētām Eiropā). Tirāna, šo pilsētu 16.gs. dibināja turki, un tikai nepilnus 100 gadus tā ir Albānijas galvaspilsēta. Pilsētā izbaudīsim austrumiem raksturīgu kolorītu – Et’hem Beja mošeju, Skanderbeka laukumu, Kristus augšāmcelšanās katedrāli, Mātes Terēzas pieminekli u.c. 
Albāņu nacionālā varoņa Skanderbeka rezidences pilsētā Krujā apmeklēsim vareno cietoksni, ko ilgi nespēja iekarot turki, bet austrumu tirdziņā papriecāsimies par spilgto krāsainību un skaistajiem sudraba izstrādājumiem, brīvs laiks suvenīru iegādei. Piedāvājumā albāņu nacionālās pusdienas skaistā Krujes restorānā (par papildus samaksu – 13 €). Atgriešanās viesnīcā.

8.diena. Horvātijas Rivjēra - Dubrovņika.
Brokastis. Atgriežamies Horvātijā. Atpūta pie jūras vai izbraukuma ekskursija Nr.5: Dubrovņika (par papildus samaksu: 10 €). 
Ceļosim gar gleznaino Adrijas jūras piekrasti līdz Dubrovņikai, kuru apskatīsim vietējā krieviski runājoša gida pavadībā. Viduslaikos Dubrovņika netika pakļauta ne varenajai Venēcijas republikai, ne Osmaņu impērijai, tāpēc saglabājusi greznus arhitektūras pieminekļus: ar mirdzošām marmora plāksnēm klātas ieliņas, vienu no vecākajām Eiropas aptiekām, Dominikāņu un Franciskāņu klosterus, strūklakas un masīvos cietokšņus. Brīvajā laikā pusdienu pauze, peldes Dubrovņiku pludmalē un suvenīru iegādei. Nakts viesnīcā Horvātijā.

9.diena. Krapinska Toplices - Termālo centrs «Akva Vivae».
Brokastis. Horvātijas Ziemeļu daļā atrodas minerālūdeņu bagātības, kas apzināti Romas impērijas laikos, bet mūsdienās pārvērtušies par moderniem atveseļošanās centriem. Relaksējoša atpūta Krapinska Toplices kūrortā, kas ar termālo minerālūdeņu bagātībām. Nesen uzcelts moderns atpūtas komplekss "Akva Vivae" ar minerālūdeņu baseiniem un neskaitāmām ūdens atrakcijām – džkūzi, hidromasāžu, jūras viļņiem, strūklakām, ūdenskritumiem, nobraucienu celiņiem, saunām u.c. Tranzīta ceļš cauri Slovēnijai, Austrijai un Čehijai līdz viesnīcai Olomoucas pilsētā.

10.diena. 
Brokastis. Mājupceļš - tranzīta brauciens pāri Čehijai, Polijai un Lietuvai. Ap pusnakti atgriešanās Rīgā.

Ceļojuma cena:
€ 480.00 (1 vieta autobusā)
€ 630.00 (1 vieta ar papildvietu autobusā)
€ 170.00 (piemaksa par 1-vietīgu numuru SNGL)

Ceļojuma cenā ietilpst:
- Brauciens ar komfortablu autobusu (TV, WC, kondicionieris) un ceļa nodokļi;
- Nakšņošana tūristu klases 2 – 3* viesnīcās /viesu namos 2 – 3-vietīgās istabās ar ērtībām, ar brokastīm;
- Grupas vadītāja pakalpojumi.

Standarta samaksas kārtība (ja nav paredzēti speciālie akcijas nosacījumi):
• Avansa iemaksa piesakoties ceļojumam un slēdzot līgumu 30% no ceļojuma summas.
• Atlikusī summa jāsamaksā ne vēlāk kā 20 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
- Ekskursijas/apskate saskaņā ar programmu, izņemot ekskursijas ar norādi “par papildus samaksu”;
- Brauciens ar komfortablu autobusu (TV, WC, kondicionieris, karstais ūdens pieturas laikā, kafija, tēja), ceļu nodokļi, autostāvvietas;
- Nakšņošana viesnīcās (2*, 3*, viesu nami. Viesnīcas “zvaigžņu” klasifikācija saskaņa ar attiecīgas valsts standartiem). Nakšņošana 2-3- vietīgos numuros ar ērtībām un brokastīm (WC, duša/vanna numurā);
- Grupas vadītāja pakalpojumi;

Papildus izmaksas / “par papildus samaksu”:
- Medicīniska apdrošināšana – 6 € ( līdz 65 gadiem) / 12 € (65+);
- Ekskursija « Dalmācijas pērle: Splitā» – 10 €
- izbraukuma ekskursija Nr.1 «Budva – Kotora – Kotoras līcis – Dievmātes sala – 35 €
- izbraukuma ekskursija Nr.2 «Skadar ezeru bagātība» – 35 €
- izbraukuma ekskursija Nr.3 «Taras un Močaras upju kanjoni. Durmitora Nacionālais parks» – 45 €/bērniem 25 €
- izbraukuma ekskursija Nr.4 «Noslēpums Eiropā: Tirāna un Kruje» – 45 €
- izbraukuma ekskursija Nr.5 «Dubrovņika» – 10 €
*Bērniem līdz 13.gadiem izbraukuma ekskursijām atlaide 25%

Iegādāties ekskursiju paketi kopā ar ceļazīmi tagad ir IZDEVĪGĀK!
“ekskursiju pakete” iekļautās Izbraukuma ekskursijas Nr.1; Nr.2; Nr.3; Nr.4; Nr.5;= Maksājot Rīgā = 150.00 euro

Papildus izdevumi - ieejas biļetes un citi pakalpojumi:
- Sv.Dujes katedrāle un templis Splitā - 35 HRK; 
- Skadaras ezera Nacionālais parks – 4 €;
- Brauciens ar laivām pa Skadaras ezeru + viegls cienasts – 12 €;
- Durmitora Nacinālais parks – 3 €;
- Moračas klostera apmeklējums – 2,5 €;
- Albānijā Krujas cietoksnis / muzejs ~ 4 €;
- Brauciens ar kuģīti pa Kotoras līci - 12 €;
- Budvas cietoksnis – 2,5 €;
- Sv.Trifona katedrāle – 2,5 €;
- Pusdienu piedāvājums katrā ekskursiju dienā par 15 €;
- Melnkalnes vakars ~ 35 €, ja piedalās 25-30 cilv.;
- Dubrovņika klostera apmeklējums – 35 HKR; 
- Dubrovņikā pastaigas pa pilsētas mūriem – 120 HKR;
- Aqua Vivae termālo ūdeņu komplekss – 50 /35 HRK.


SVARĪGI !!!
* Dažas dienas pirms ceļojuma uz Jūsu norādīto e-pastu Jūs saņemsiet ceļojuma vaučeri ar autobusa numuru, grupas vadītāja kontakttālruni, bāzes viesnīcas nosaukumu un citu noderīgu ceļojuma informāciju t.s. “padomi ceļotājiem”. Gadījumā ja Jums NAV e-pasta, lūdzam savlaicīgi griezties pie sava aģenta lai saņemtu vaučeri drukātā formātā. 
* Izbraukuma ekskursijās, kas tiek piedāvātas par papildus samaksu, ir iekļauts – degviela, ceļu nodokļi, stāvvietas, gida pakalpojumi.
* Ieejas biļetes apskates objektos ir par papildus samaksu! Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurss, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties. Valūtu iesakām mainīt Latvijā. 
* Minimālais tūristu skaits izbraukuma ekskursijās - 20 cilvēki.
* Plānotais ierašanās laiks viesnīcās tranzīta dienās ir no plkst.20:00 līdz plkst. 23:00. Iespējamas nelielas grafika izmaiņas, vēla ierašanās viesnīcā un atgriešanās mājās sakarā ar neparedzētiem apstākļiem, piemēram, nelabvēlīgiem ceļu satiksmes apstākļiem.
* Brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās naktsmītnē, pēc grupas vadītāja norādījuma. Visbiežāk grupas brokastu laiks ir no plkst. 07:00 – līdz 08:00, bet var būt gan ātrāk, gan vēlāk.
*Ceļojuma saturā un cenās izmaiņas iespējamas LR normatīvo aktu ietvaros.
*Ceļojuma operators ir tiesīgs mainīt ekskursiju kārtību.

Ceļojot uz ārvalstīm, savlaicīgi parūpējieties par ceļojumam nepieciešamajiem dokumentiem:
- Derīga pase vai Personas apliecība (kur tā ir izmantojama kā ceļošanas dokuments). Iepriekš sazinieties ar konkrētās valsts vēstniecību, lai noskaidrotu, kādam jābūt pases derīguma termiņam ieceļojot valstī. 
- Dodoties ceļojumā arī bērniem ir nepieciešama pase. Nepilngadīgiem bērniem (līdz 18 gadiem) nepieciešama arī dzimšanas apliecība. Ja nepilngadīgais ceļo bez vecākiem, arī notariāli apstiprināta pilnvara.
- Ieceļošanas vīza, ja vien valsts nav noteikusi bezvīzu ieceļošanas kārtību. Lūdzam savlaicīgi sazināties ar attiecīgās ārvalsts pārstāvniecību, lai iegūtu informāciju par vīzas saņemšanas noteikumiem.
- Eiropas veselības apdrošināšanas karte (EVAK) un/vai privātā veselības un dzīvības apdrošināšanas polise, kas sedz arī repatriācijas izdevumus uz mītnes zemi personas nāves vai smagas saslimšanas gadījumā.
- Nodrošinieties ar ceļošanas dokumentu, biļešu un apdrošināšanas polises kopijām, gadījumos, ja dokumentu oriģināli ceļošanas laikā nozaudēti.
- Atrodoties ārzemēs, īpaša uzmanība ir jāpievērš savu dokumentu, tai skaitā pases, drošībai.


Uzdot jautājumu vai pieteikties

GARANTĒTS! Melnkalne - ceļojums uz paradīzi. (Splita – Budva – Kotora – Melnkalnes vakars – Skadara ezers – Taras un Močaras upju kanjoni – Durmitora Nacionālais parks – Škodera – Tirāna – Kruje – Dubrovņika – Krapinska Toplice – Termālo centrs)
(20.08.2017-29.08.2017)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme