TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

GARANTĒTS! Itālijas krāsas un atpūta Sorento (Amalfi, Sorento piekraste, Neapole un Kapri). (Venēcija – Florence – Chianti vīnu un lauku labumu degustācija – Roma – atpūta pie jūras - Neapole – Kapri sala – Bari un Alberobello - Pompeja)

Description

Itālijas krāsas un atpūta Sorento (Amalfi, Sorento piekraste, Neapole un Kapri)

Eizenštate - Venēcija – Florence – Chianti vīnu un lauku labumu degustācija – Roma – atpūta pie jūras Sorento piekrastē – Interesantas izbraukumu ekskursijas: Neapole – Kapri sala – Amalfi piekraste – Sorento – Bari un Alberobello - Pompeju arheoloģiskās zonas apmeklējums – Klagenfurte pie Verterzee ezera

Izbraukšanas datums: 17.06.2017 (11 dienas/ visas naktis viesnīcās)

Ceļojums uz Itālijas skaistajiem Dienvidiem. Fantastiska iespēja iepazīt gan Itālijas mākslas centrus - Venēcija, Florence, Roma, gan arī Itālijas košās dabas krāsas un neaizmirstamās ainavas: olīvu birzis, vīnogulājus un pakalnus ar cipresēm, nelielus ciematiņus, kas ērti iegūluši apkārtējo kalnu virsotnēs. Dzīvošana viesnīcā Sorento piekrastē. Rīta kafija ar skatu uz Neapoles līci un Vezuvu. Jums būs iespēja peldēties jūrā vai baudīt viesmīlīgās kafejnīcas, kā arī iespēja doties interesantās un aizraujošās ekskursijās: Neapole, Kapri sala, Sorento pilsēta, Amalfi piekraste, Pompeji, Arheoloģiskās zonas apmeklējums un Bari - vienu no senākajām un zināmākajām apdzīvotajā vietām Itālijā, un mazs pasakains ciematiņš - Alberobello, kas kļūs par neaizmirstamu rozīnīti Jūsu ceļojumā. Atpakaļceļā Klāgenfurte, kas ir īstā dienvidu Austrijas pērle, burvīgā roze pie Verterzee ezera.

1.diena.
Izbraukšana no Rīgas (plkst. 06:00). Ceļā – Latvija, Lietuva, Polija. Nakts viesnīcā Polijā pie Čehijas robežas.

2.diena. Gleznaini Alpu kalnu skati ceļā uz Itāliju un Eizenštate.
Brokastis viesnīcā. Ceļā – Čehija, Austrija. Gleznaini Alpu kalnu skati ceļā uz Itāliju. Foto pauze kalnos, lai iemūžināt kalnu skaistumu Jūsu foto kamerās. Pusdienu pauze Eizenštates pilsētiņa (Austrijā). Eizenštate - Burgenlandes federālās zemes administratīvais centrs. Šeit pēc velēšanas ir apmeklējama Esterhazy ģimenes pils ar plašo Haidna zāli - vienu no pasaules krāšņāk rotātajām un skanīgākajām baroka koncertzālēm pasaulē. Nakts viesnīcā Venēcijas rajonā (Itālijas ziemeļos).

3. diena – Venēcija / ekskursiju pa Grand Canale.
Brokastis viesnīcā. Brīnumainā un valdzinošā Venēcijā. Pilsēta uz ūdens ar neskaitāmiem kanālu labirintiem. Kruīzs ar kuģīti pa Venēcijas lagūnu un Jūs nonākat Venēcijas sirdī- Sv.Marka laukumā. Apskates ekskursija pa pilsētu kopā ar vietējo gidu, izbaudot Venēcijas burvību un vērojot senās pilis un šauros kanālus ieliņu vietā! Venēcijas apskate: Sv. Marka laukums, Sv.Marka katedrāle, Dodžu pils, Venēcijas simbols – Spārnotais lauva, Rialto tilts u.c. Viena no pasaules skaistākajām un romantiskākajām pilsētām.
Pēc ekskursijas var apmeklēt Dožu pili, pavizināties ar gondolu vai izdzert kafijas tasīti Sv.Marka laukumā. Iespēja uzbraukt ar liftu Campanile zvanu tornī, no kura paveras lieliska visas pilsētas panorāma. Brīvā laikā piedāvājam izbaudīt ekskursiju pa Grand Canale (Lielais kanāls Venēcijā ar gidu), 40/45 min. Lielais kanāls (Canale Grande) ar pilsētas visslavenāko tiltu – Rialto – rada rosīgas maģistrāles iespaidu – gar to rindojas savi divi simti lielisku piļu, kuras tūristiem paliek neizdzēšamā atmiņā. Ierašanās viesnīcā skaistā kūrortpilsētiņā Toskanā - Montekatini Termē. Nakts viesnīcā Montikatini Termē.

4.diena – Florence un Toskānas vīnu un lauku labumu degustācija.
Brokastis viesnīcā. Atpūta Montekatini Termē vai izbraukuma ekskursija Nr. 1: Toskānas skaistums (par papildus samaksu: 40 €).
Izbraukšana uz Florenci- Renesanses šūpuli. Florences panorāmas skats no Mikelandželo laukuma, tieši šīs vietas Jums paveras ikoniskā Florences panorāma. Apskates ekskursija pa pilsētu kopā ar vietējo gidu: Santa Kročes bazilika, Sinjorijas laukums, Dantēs māja, Maria del Fiore katedrāle, Vekio pils, Mediči kapella un c.. Brīvais laiks pilsētā un pēc tam atgriešanas Montekatini Termē.
Vakarā pēc velēšanās Toskānas vīnu un lauku labumu degustācija privātajās vīna darītavā Toskānā (par papildus samaksu: 20 €). Toskānu ainavas: Olīvu birzis, vīnogulāji un pakalni ar cipresēm, nelieli ciematiņi apkārtējo kalnu galotnēs veido tik raksturīgo Toskānas ainavu. Itālija nav iedomājama bez vīna… Iespēja ne tikai baudīt un iegādāties labu Toskānas vīnu un olīveļļu, bet arī uzzināt par vīna ražošanas un baudīšanas tradīcijām Itālijas slavenākajā vīndaru novadā. Saimniecības apskate, iespēja pastaigāties pa vīndārdziem un nodegustēt vīnus. Kā arī olīveļļu, maizi un Toskānas desas. Atgriešanās Montekatini Termē. Nakts viesnīcā.

5.diena – Mūžīgā Roma „Dvēseles pilsēta”.
Brokastis viesnīcā. Ceļā uz Itālijas dienvidiem.. Mūžīgā Roma "Dvēseles pilsēta" tā nosauca Romu Džordž Bairons. Lielā apskates ekskursija pa Romu kopā ar vietējo gidu: Kolizejs, Romas forumi, Konstantīna triumfa arka, Kapitolija pakalns, Trevī strūklaka, Panteons, Navona laukums, Venēcijas laukums, Sv.Pētera katedrāle. Brīvais laiks un iespēja apskatīties Sv.Pētera katedrāli.
Nakts viesnīcā Sorento piekrastē ar skatu uz Neapoles līci un Vezuvu (Sorento pilsētas rajonā), Gran Hotel La Panoramica 4* http://www.grandhotellapanoramica.com/en/.

6.diena – Neapole un Kapri sala.
Brokastis viesnīcā. Atpūta pie jūras vai izbraukuma ekskursija Nr. 2: Neapoles pilsēta un Kapri sala (par papildus samaksu: 45 €).
Pēc brokastīm mēs dodamies ekskursijā pa Neapoli, kuras laikā Jums būs iespēja iepazīties ar Neapoles interesantākajām vietām. Neapole ir Dienviditālijas galvaspilsēta, vienā vecumā ar Romu. Neapole – Itālijas raksturs. Neapoles pilsētas ekskursija kopā ar vietējo gidu: ar autobusu aizbrauksim uz skaistākajām vietām, kur vērosim Neapoles panorāmu un ar kājām apskatīsim pilsētas monumentālo daļu: Plebescito laukums, Umberto I galerija, Karaliskā pils, San Karlo teātris un Jaunā pils.
Turpinājumā brauciens ar kuģīti uz Kapri salu, kur vienmēr ir saulains laiks gluži kā Edenes dārzā. Kapri sala tiek uzskatīta par vienu no slavenākajām un greznākajām pasaules salām un tās skaistums vienmēr ir vilinājis cilvēkus. Tā ir bijusi gan imperatoru rezidence ar pasakainām villām un klosteru mītnēm, gan arī trimdas vieta. Skaistos Augusta dārzus, kaut arī tie ir pavisam neliels iekopts ziedošu apstādījumu pakalns, ir vērts apmeklēt tieši tās panorāmas laukuma dēļ: acis priecē smaragd zilais jūras līcis un majestātiskās Farglioni klintis. Vieta, no kurienes ceļotāji sāk salas apskati ir Marina Grande – salas osta. Viduslaiku kvartāla šauro ieliņu labirinti aicina tajos paklejot, ļaujoties to burvīgumam. Pastaiga pa Kapri kņada centru: Umberto laukums, ielas, veikali romiešu termas, greznās viesnīcas, Augusta dārzi, mini laukums "Piazzetta" ar blakus kvartāliem.
Jums būs iespēja peldēties jūrā vai baudīt viesmīlīgās kafejnīcas, kas piedāvā tai skaitā pašu noķertas un grilētas zivs ēšanu, uzdzerot ledaino „Lacrima Christi”, kas gatavots no Vezuva nogāzē augušām vīnogām vai „Limončello” – šim reģionam raksturīgu alkoholisku dzērienu no citrona, cukura, spirta un ūdens. Atgriešanas uz viesnīcu.

7.diena – Sorento pilsēta, Amalfi piekraste
Brokastis viesnīcā. Atpūta pie jūras vai izbraukuma ekskursija Nr. 3: Sorento pilsēta un Amalfi piekraste (par papildus samaksu: 45 €).
Pēc brokastīm mēs dodamies ekskursijā "Sorento pilsēta un Amalfi piekraste". Sorrento - neliela Kampānijas pilsētiņa Tirēnu jūras klinšu līcī, tūristu vispievilcīgākais un visvairāk apmeklētākais kūrorts, pilsēta, kurā Jums noteikt gribēsiet atgriezties... Sorrento klintis, antīkās villas un luksusa viesnīcas saistījušas šeit ne vienu vien slavenību… Sorrento ir vispievilcīgākais un visvairāk apmeklētākais kūrorts Amalfi piekrastē.
Turpinājumā ekskursija uz gleznaino Amalfi piekrasti (UNESCO) - šauras ieliņas, kas vijas augšup un lejup gar klinšainajiem krastiem, mazie ciematiņi klinšu nogāzēs, senas baznīciņas, citronu audzes.... tas ir Amalfi piekrastes šarms, kas nevienu neatstās vienaldzīgu. Foto pauze pie Pozitāno.
Panorāmas autobusā mēs nolaidīsimies pie jūras un apskatīsim piekrastes iespaidīgāko pilsētu Amalfi –senās jūras navigācijas centru. Amalfi pilsētiņā iegriezīsieties slavenajā Sv. Andreja katedrālē. Mēs apmeklēsim arī Amalfi, kas slavena ar savu izroboto krastmalu, tirkīzzilajiem līča ūdeņiem, dārzu aromātiem un senākas jūras republikas vēsturi. Jums būs iespēja peldēties jūrā. Brīvā laikā piedāvājam izbaudīt braucienu ar kuģīti no Amalfi pilsētas gar piekrasti. Atgriešanas uz viesnīcu. Nakts viesnīcā.

8.diena – Bari un Alberobello.

Brokastis viesnīcā. Atpūta pie jūras vai izbraukuma ekskursija Nr. 4: Bari un Alberobello (par papildus samaksu: 50 €).
No sākuma dodamies uz Bari - Apūlijas galvaspilsētu. Bari ir pazīstama Eiropā un ārpus tās kā svarīga osta un universitātes pilsēta. Bari pilsēta ir arī slavens kristietības centrs. Svētā Nikolaja klosteris katru gadu pievilina tūkstošiem svētceļotāju. Bari- pilsēta ar bagātu vēsturi, interesantu arhitektūru un skaistu vēsturisku centru. Bari pievilcīga ar to, ka cauri gadsimtiem ir saglabājusi viduslaiku pilsētas atmosfēru, pilsētas dārgumu Sv.Nikolaja baziliku, kurā visas kristīgās pasaules svētceļotāji pielūdz Sv.Nikolaja relikvijas. Bazilikas apmeklējums. Ja Jums interesē gastronomiskie jautājumi, Barī var uzzināt visu par Apūlijas pastu orecchiette, to izgatavo vienā no centrālajām Bari-Vekia ieliņām, kur to var arī iegādāties. Ja ir silts laiks, tradicionālas „austiņas" (kaut kas līdzīgs makaroniem ar dārzeņiem) gatavo tieši uz ielas.
Dienas turpinājumā Alberobello. Alberobello, UNESCO pasaules kultūras mantojuma piemineklis, tā ir vienīgā vieta pasaulē, kur ar sajūsmu var aplūkot 1400 baltās pasaku rūķīšu- trulli mājiņas ar koniskiem jumtiem. Šeit var atrast veikalu un restorānu –trulli un pat trulli katedrāli. Vairākās trulli mājiņās pašlaik ir suvenīru bodes, kur Jūs var iegādāties interesantus suvenīrus, iepazītu ražošanas kultūru. Vakarā atgriešanās viesnīcā. Nakts viesnīcā.

9.diena – Pompeji, Arheoloģiskās zonas apmeklējums.
Brokastis viesnīcā. Atpūta pie jūras vai izbraukuma ekskursija Nr. 5: Pompeji, Arheoloģiskās zonas apmeklējums (par papildus samaksu: 25 €).
Pēc brokastīm mēs apmeklēsim Pompeji pilsētu, kuru 79. gadā nopostīja Vezuva vulkāna izvirdums. Laika gaitā pilsēta atrakta no pelniem un atklāj seno iedzīvotāju dzīvesveidu. Arheoloģiskās zonas apmeklējums (ieejas biļete nav iekļauta cenā). Pusdienlaikā izbraukšana uz Itālijas ziemeļiem. Nakts viesnīcā Itālijas teritorijā (Veneto reģions, Itālijas ziemeļos).

10.diena – Klāgenfurte ir īstā dienvidu Austrijas pērle, burvīgā roze pie Verterzee ezera.
Brokastis viesnīcā. Austrija, Karintija. Izstaigāsim Karintijas federālās zemes galvaspilsētu Klāgenfurti un apskatīsim tās ievērojamākās vietas: jūgendstilā būvēto Pilsētas teātri, Veco laukumu un Jauno laukumu ar pilsētas simbolu tā centrā un pirmo pieminekli Austrijas imperatorei Marijai Terēzai, Doma laukumu ar katedrāli, pilsētas Domes ēku un pirmo tikai gājējiem domāto ielu Austrijā. Ceļa turpinājums: Austrija, Čehija, Polija. Nakts viesnīcā Polijā pie Čehijas robežas.

11.diena.
Brokastis viesnīcā. Izbraukšana uz mājām. Polija, Lietuva, Latvija. Vēlā atgriešanās Rīgā.

Ceļojuma cena:
€ 640.00 (1 vieta autobusā)
€ 810.00 (1 vieta ar papildvietu autobusā)
€ 180.00 (piemaksa par 1-vietīgu numuru SNGL)

Standarta samaksas kārtība (ja nav paredzēti speciālie akcijas nosacījumi):
• Avansa iemaksa piesakoties ceļojumam un slēdzot līgumu 30% no ceļojuma summas.
• Atlikusī summa jāsamaksā ne vēlāk kā 20 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
- Ekskursijas/apskate saskaņā ar programmu, izņemot ekskursijas ar norādi “par papildus samaksu”;
- Brauciens ar komfortablu autobusu (TV, WC, kondicionieris, karstais ūdens pieturas laikā, kafija, tēja), ceļu nodokļi, autostāvvietas;
- Nakšņošana viesnīcās (2*, 3*, viesu nami. Viesnīcas “zvaigžņu” klasifikācija saskaņa ar attiecīgas valsts standartiem). Nakšņošana 2-3- vietīgos numuros ar ērtībām un brokastīm (WC, duša/vanna numurā);
- Grupas vadītāja pakalpojumi;

Papildus izmaksas / “par papildus samaksu”:
- Medicīniska apdrošināšana nelaimes gadījumiem – 7 € (līdz 65 gadiem) / 14 € - ( 65+)
*izbraukuma ekskursija Nr. 1: Toskānas skaistums: 40 €;
*izbraukuma ekskursija Nr. 2: Neapoles pilsēta un Kapri sala: 45 €;
*izbraukuma ekskursija Nr. 3: Sorento pilsēta un Amalfi piekraste: 45 €;
*izbraukuma ekskursija Nr. 4: Bari un Alberobello: 50 €;
*izbraukuma ekskursija Nr. 5: Pompeji, Arheoloģiskās zonas apmeklējums: 25 €;
*Bērniem līdz 13.gadiem izbraukuma ekskursijām atlaide 25%.

Iegādāties ekskursiju paketi kopā ar ceļazīmi tagad ir IZDEVĪGĀK!
“ekskursiju paketē” iekļautās Izbraukuma ekskursijas Nr.1; Nr.2; Nr.3; Nr.4; Nr.5;= Maksājot Rīgā = 180.00 €.

- Ekskursija pa Grand Canale (Lielais kanāls Venēcijā ar gidu), 40/45 min. – 30 €;
- Brauciens ar kuģīti no Amalfi pilsētas gar piekrasti – 20 €;
- Eizenštate Estehāzu pils apmeklējums: pieaugšais € 13 / grupas biļete (min 20 cilv.) - € 9,00;
- Toskānas vīnu un lauku labumu degustācija privātajās vīna darītavā Toskānā – 20 €;
- Kuģītis līdz/no Venēcijai – 15 € pilna / 10 € bērniem līdz 12 gadiem;
- Austiņas Florencē, Venēcijā un Romā, Neapolē, Kapri – 11 €;
- Sabiedriskais transports Roma 1,5 € (75 min.)*2 = 3 €;
- Brauciens ar prāmi/kuģi uz Kapri salu, turp un atpakaļ (iekļauts tūrisma nodoklis) - 38 €;
- Funikulieris Kapi salā (no ostas uz Piazzetu) - 1.80 * 2= 3.60 €;
- Pompeju Arheoloģiskās zonas ieejas biļete – 13 € / bērniem līdz 18 gadiem – bezmaksas;
- Brauciens ar gondolu (maksimāli 6 pers.) - 80/100/120 €;
- Dodžu pils – 16 €;
- S.Kroces katedrāles apmeklējums – 6 €;
- Sv.Pētera katedrāle (kupols) - 5 € / kombinējot ar liftu - 7 €;
- Svētā Andreja katedrāle Amalfi – 3 €;
- Funikulieris Montekatini Termē – 7 €;

SVARĪGI !!!
* Dažas dienas pirms ceļojuma uz Jūsu norādīto e-pastu Jūs saņemsiet ceļojuma vaučeri ar autobusa numuru, grupas vadītāja kontakttālruni, bāzes viesnīcas nosaukumu un citu noderīgu ceļojuma informāciju t.s. “padomi ceļotājiem”. Gadījumā ja Jums NAV e-pasta, lūdzam savlaicīgi griezties pie sava aģenta lai saņemtu vaučeri drukātā formātā. 
* Izbraukuma ekskursijās, kas tiek piedāvātas par papildus samaksu, ir iekļauts – degviela, ceļu nodokļi, stāvvietas, gida pakalpojumi.
* Ieejas biļetes apskates objektos ir par papildus samaksu! Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurss, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties. Valūtu iesakām mainīt Latvijā. 
* Minimālais tūristu skaits izbraukuma ekskursijās - 20 cilvēki.
* Plānotais ierašanās laiks viesnīcās tranzīta dienās ir no plkst.20:00 līdz plkst. 23:00. Iespējamas nelielas grafika izmaiņas, vēla ierašanās viesnīcā un atgriešanās mājās sakarā ar neparedzētiem apstākļiem, piemēram, nelabvēlīgiem ceļu satiksmes apstākļiem.
* Brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās naktsmītnē, pēc grupas vadītāja norādījuma. Visbiežāk grupas brokastu laiks ir no plkst. 07:00 – līdz 08:00, bet var būt gan ātrāk, gan vēlāk.
*Ceļojuma saturā un cenās izmaiņas iespējamas LR normatīvo aktu ietvaros.
*Ceļojuma operators ir tiesīgs mainīt ekskursiju kārtību.

Ceļojot uz ārvalstīm, savlaicīgi parūpējieties par ceļojumam nepieciešamajiem dokumentiem:
- Derīga pase vai Personas apliecība (kur tā ir izmantojama kā ceļošanas dokuments). Iepriekš sazinieties ar konkrētās valsts vēstniecību, lai noskaidrotu, kādam jābūt pases derīguma termiņam ieceļojot valstī. 
- Dodoties ceļojumā arī bērniem ir nepieciešama pase. Nepilngadīgiem bērniem (līdz 18 gadiem) nepieciešama arī dzimšanas apliecība. Ja nepilngadīgais ceļo bez vecākiem, arī notariāli apstiprināta pilnvara.
- Ieceļošanas vīza, ja vien valsts nav noteikusi bezvīzu ieceļošanas kārtību. Lūdzam savlaicīgi sazināties ar attiecīgās ārvalsts pārstāvniecību, lai iegūtu informāciju par vīzas saņemšanas noteikumiem.
- Eiropas veselības apdrošināšanas karte (EVAK) un/vai privātā veselības un dzīvības apdrošināšanas polise, kas sedz arī repatriācijas izdevumus uz mītnes zemi personas nāves vai smagas saslimšanas gadījumā.
- Nodrošinieties ar ceļošanas dokumentu, biļešu un apdrošināšanas polises kopijām, gadījumos, ja dokumentu oriģināli ceļošanas laikā nozaudēti.
- Atrodoties ārzemēs, īpaša uzmanība ir jāpievērš savu dokumentu, tai skaitā pases, drošībai.


Uzdot jautājumu vai pieteikties

GARANTĒTS! Itālijas krāsas un atpūta Sorento (Amalfi, Sorento piekraste, Neapole un Kapri). (Venēcija – Florence – Chianti vīnu un lauku labumu degustācija – Roma – atpūta pie jūras - Neapole – Kapri sala – Bari un Alberobello - Pompeja)
(17.06.2017-27.06.2017)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme