TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

GARANTĒTS! Prāga – Čehijas pilis un Karlovi Vari. (Prāga - Česky Krumlov - Hlubokas pils - Folkloras vakars - Karlovi Vari)

Description

Prāga – Čehijas pilis un Karlovi Vari

Prāga - Česky Krumlov - Hlubokas pils - Folkloras vakars - Karlovi Vari

Izbraukšanas datums: 19.07.2017 (5 dienas / visas naktīs viesnīcās)

Šajā ceļojumā piedāvājam Jūsu priekam skaistākās Čehijas pilsētas, greznāko Čehijas pili Hlubokā, izbaudīt putojošu alus kausu un čehu folkloru. Maģiska un neparasta ir Čehijas galvaspilsēta Prāga, kas cauri gadu simteņiem saglabājusi arhitektūras šedevrus, pilsēa - muzejs ar brīnišķīgām celtnēm no viduslaikiem līdz mūsdienām. Českij Krumlova apburs ar viduslaiku cietoksni kalna galā un skaisti sakoptu vecpilsētu. Toties Karlovi Vari kūrorts iepriecinās ar skaisto dabu un minerālūdeņu bagatībām.

1.diena. Latvija – Lietuva – Polija.
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Ceļā: Lietuva, Polija. Polijā ir paredzēta pusdienas pauze. Nakts viesnīcā Polijā (netālu no pilsētas Legnica).

2.diena. Pasakainā Prāga.
Brokastis. Pārbrauciens uz Prāgu. Brīva diena Prāga vai ekskursija vietējā gida pavadībā (par papildus samaksu: 15 €). 
Prāga. Pilsēta ar simts torņiem, kas atrodas Vltavas ielokā, liek ātrāk pukstēt mākslinieku, rakstnieku un fotogrāfu sirdīm. Tā jau tūkstošiem gadu ir Čehijas Republikas kultūras, administratīvais, tirdzniecības un rūpniecības centrs, karalistes un republikas galvaspilsēta, valdnieku un arhibīskapu rezidence. Sava ritmiskā skaistuma dēļ, Prāga ir ieguvusi pārakmeņojušās simfonijas nosaukumu.... Vecpilsētas apskate: Vecpilsētas laukums ar savu slaveno astronomisko pulksteni; Tyn baznīca; Zelta ieliņa; Sv. Jaunavas Marijas baznīca; Sv. Nikolaja baznīca; Ebreju kvartāls; Ebreju rātsnams; Grandiozi greznā gotiskā Sv. Vita Katedrāle; Prāgas karaļpils – tagadējā prezidenta pils; Kārļa tilts ar 30 barokālām skulptūrām; Karaliskais ceļš. Pēc ekskursijas brīvajā laikā iespēja doties  braucienā ar kuģīti pa Vltavas upi  (par papildus samaksu: 290,-CZK = 12 €) un iepazīt burvīgās Prāgas panorāmu no cita skatu punkta. Nakts viesnīcā Prāgā.    

3.diena. Česky Krumlov - iespaidīgā Hlubokas pils.
Brokastis. Brīva diena Prāga vai izbraukuma ekskursija Nr.1: Česky Krumlov - Hlubokas pils (par papildus samaksu: 30 €).
No rīta apmeklēsim Hlubokas pili, kura tiek dēvēta par Čehijas visromantiskāko pili un ir celta pēc Anglijas Vindzoras pils parauga. Pilī glabājas liela porcelānu, stikla, ieroču un mākslas darbu kolekcija. 
Česki Krumlova – DienvidČehijas pērle, pasakaina senlaiku pilsēta Vltāvas upes ielejā Česki Krumlova, kuras centru Vltavas upe kā čūska ievij trejos lokos. Pilsētā atrodas otrs lielākais pils komplekss Čehijā pēc Prāgas hradas. Pilsēta ir saglabājis viduslaiku atmosfēru ar šauru ieliņu labirintu. Pastaigājaties pa vecpilsētas ieliņām, kuras glabā senās romantiskas vai dramatiskas leģendas. Egenberga alusdarītavas apmeklējums ar iespēju vakariņot krodziņā, kurā visi ēdieni tiek gatavoti no gadsimtiem ilgi glabātām receptēm.
Vakarā mēs atgriežamies atpakaļ Prāgā. Būs iespēja piedalīties Čehu nacionālajā vakarā (par papildus samaksu: no 25 €). Nacionālais vakars piedāvā jautri un romantiski pavadīt vakaru Folkloras ciematā. Uz galdiem tiks servēti Čehu nacionālie ēdieni un dzērieni. Kā arī uzstāsies folkloras grupas no diviem reģioniem Morāvijas un Slovākijas. Vakara gaitā būs iespēja piedalīties nacionālajās dejās, spēlēs un iemācīties kādu Čehu vai Slovāku nacionālo dziesmu kopā folkloras grupu.
Nakts viesnīcā Prāgā.

4.diena. Karlovi Vari.
Brokastis. Brīva diena Prāga vai izbraukuma ekskursija Nr.2: Karlovi Vari (par papildus samaksu: 25 €). 
Kūrorta pilsētā Karlovi Vari cilvēki jūtas kā svētkos, kas nekad nebeidzas. Šo sajūtu pastiprina Karlovi Vari ikdienas mozaīka: brīnišķīga arhitektūra, kolonādes ar kūrorta viesiem un juku jukām sajauktām svešvalodām, nepārtrauktais Vržidla pulss, avotu čalošana un to karstās elpas, saldā vafeļu smarža, kūrorta orķestra mūzika un visur esošā šīs vietas dvēsele. 
Brīvais laiks. Iesakām pacelties pa kanātu celiņu uz kalnu „Draudzība” un ieraudzīt pilsētas panorāmu no skatu torņa „Diāna” (par papildus samaksu – no 4 €). Vēlā pēcpusdienā atgriešanās Prāgā, un izbraukšana uz Poliju. Nakts viesnīcā Polijā (netālu no pilsētas Legnica).

5.diena. Polija – Lietuva – Latvija.
Brokastis. Brauciens cauri Polijai un Lietuvai. Vēlu vakarā atgriešanās Rīgā.

Ceļojuma cena:
€ 220.00 (1 vieta autobusā)
€ 320.00 (1 vieta ar papildvietu autobusā)
€   65.00 (piemaksa par 1-vietīgu numuru SNGL)

Standarta samaksas kārtība (ja nav paredzēti speciālie akcijas nosacījumi):
• Avansa iemaksa piesakoties ceļojumam un slēdzot līgumu 30% no ceļojuma summas.
• Atlikusī summa jāsamaksā ne vēlāk kā 20 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
- Ekskursijas/apskate saskaņā ar programmu, izņemot ekskursijas ar norādi “par papildus samaksu”;
- Brauciens ar komfortablu autobusu (TV, WC, kondicionieris, karstais ūdens pieturas laikā, kafija, tēja), ceļu nodokļi, autostāvvietas;
- Nakšņošana viesnīcās (2*, 3*, viesu nami. Viesnīcas “zvaigžņu” klasifikācija saskaņa ar attiecīgas valsts standartiem). Nakšņošana 2-3- vietīgos numuros ar ērtībām un brokastīm (WC, duša/vanna numurā);
- Grupas vadītāja pakalpojumi;

Papildus izmaksas / “par papildus samaksu”:
- Medicīniskā apdrošināšana nelaimes gadījumiem – 3 € ( līdz 65 gadiem) / 6 € ( 65+);
- izbraukuma ekskursija Nr.1: Česky Krumlov - Hlubokas pils: 30 €;
- izbraukuma ekskursija Nr.2: Karlovi Vari : 25 €;
*Bērniem līdz 13.gadiem izbraukuma ekskursijām atlaide 25%

Iegādāties ekskursiju paketi kopā ar ceļazīmi tagad ir IZDEVĪGĀK! 
“ekskursiju pakete” iekļautās Izbraukuma ekskursijas Nr.1; Nr.2; = Maksājot Rīgā = 45.00 €.

- Ekskursija Prāgā: 15 €;
- Austiņas (audio sistēma) Prāgas apskates ekskursijai: 2 €;
- Folkloras vakars: no 28 €;
- Karlovi Vari (skatu tornis): no 4 €;
- Ieejas biļete Česky Krumlov: no 250,-CZK (http://www.zamek-ceskykrumlov.eu/en/);
- Ieejas biļete Hlubokas pils: no 250,-CZK (http://www.zamek-hluboka.eu/en/);

- Izbrauciens ar laivu pa Vltavas upi: (www.prague-boats.cz/one-hour-river-cruise)
   • Kruīza sākums: 10:00 - 17:30 (katras 30 mīnutes); 18:00 - 22:00 (katru stundu)
   • Kruīza ilgums: 1 stunda    • Izcelsmes vieta: piestātne nr.5 blakus Čehova tiltam.
   • Cena: pieaugušajiem - 290 CZK (≈ 12 €) / bērniem - 180 CZK (≈ 7.5 €)

Izbrauciens ar laivu pa Vltavas upi - ar gardiem ēdieniem un dzīvo mūziku: (www.prague-boats.cz/prague-by-night-prague-dinner-cruise)
   • Kruīza sākums: 19:00
   • Kruīza ilgums: 3 stundas
   • Izcelsmes vieta: piestātne nr.5 blakus Čehova tiltam.
   • Cena: pieaugušajiem: 990 CZK (≈ 39 €) / bērniem - 650 CZK (≈ 26 €)

Brīvajā laikā iespējams apmeklēt Prāgas muzejus:
- Muzejs alķīmiķi un burvjiem: pieaugušajiem - 190 CZK / bērniem un pensionāriem - 90 CZK;
- Vaska figūru muzejs: pieaugušajiem - 70 CZK / bērniem - 30 CZK;
- Alus Muzejs: no 40 CZK par 0,5 l.;
- Spoku un leģendas muzejs: pieaugušajiem - 100 CZK / bērniem - 50 CZK ;
- Šokolādes muzejs: pieaugušajiem - 270 CZK / studentiem, seniori no 65 gadiem – 199 CZK;

SVARĪGI !!!
* Dažas dienas pirms ceļojuma uz Jūsu norādīto e-pastu Jūs saņemsiet ceļojuma vaučeri ar autobusa numuru, grupas vadītāja kontakttālruni, bāzes viesnīcas nosaukumu un citu noderīgu ceļojuma informāciju t.s. “padomi ceļotājiem”. Gadījumā ja Jums NAV e-pasta, lūdzam savlaicīgi griezties pie sava aģenta lai saņemtu vaučeri drukātā formātā. 
* Izbraukuma ekskursijās, kas tiek piedāvātas par papildus samaksu, ir iekļauts – degviela, ceļu nodokļi, stāvvietas, gida pakalpojumi.
* Ieejas biļetes apskates objektos ir par papildus samaksu! Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurss, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties. Valūtu iesakām mainīt Latvijā. 
* Minimālais tūristu skaits izbraukuma ekskursijās - 20 cilvēki.
* Plānotais ierašanās laiks viesnīcās tranzīta dienās ir no plkst.20:00 līdz plkst. 23:00. Iespējamas nelielas grafika izmaiņas, vēla ierašanās viesnīcā un atgriešanās mājās sakarā ar neparedzētiem apstākļiem, piemēram, nelabvēlīgiem ceļu satiksmes apstākļiem.
* Brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās naktsmītnē, pēc grupas vadītāja norādījuma. Visbiežāk grupas brokastu laiks ir no plkst. 07:00 – līdz 08:00, bet var būt gan ātrāk, gan vēlāk.
*Ceļojuma saturā un cenās izmaiņas iespējamas LR normatīvo aktu ietvaros.
*Ceļojuma operators ir tiesīgs mainīt ekskursiju kārtību.

Ceļojot uz ārvalstīm, savlaicīgi parūpējieties par ceļojumam nepieciešamajiem dokumentiem:
- Derīga pase vai Personas apliecība (kur tā ir izmantojama kā ceļošanas dokuments). Iepriekš sazinieties ar konkrētās valsts vēstniecību, lai noskaidrotu, kādam jābūt pases derīguma termiņam ieceļojot valstī. 
- Dodoties ceļojumā arī bērniem ir nepieciešama pase. Nepilngadīgiem bērniem (līdz 18 gadiem) nepieciešama arī dzimšanas apliecība. Ja nepilngadīgais ceļo bez vecākiem, arī notariāli apstiprināta pilnvara.
- Ieceļošanas vīza, ja vien valsts nav noteikusi bezvīzu ieceļošanas kārtību. Lūdzam savlaicīgi sazināties ar attiecīgās ārvalsts pārstāvniecību, lai iegūtu informāciju par vīzas saņemšanas noteikumiem.
- Eiropas veselības apdrošināšanas karte (EVAK) un/vai privātā veselības un dzīvības apdrošināšanas polise, kas sedz arī repatriācijas izdevumus uz mītnes zemi personas nāves vai smagas saslimšanas gadījumā.
- Nodrošinieties ar ceļošanas dokumentu, biļešu un apdrošināšanas polises kopijām, gadījumos, ja dokumentu oriģināli ceļošanas laikā nozaudēti.
- Atrodoties ārzemēs, īpaša uzmanība ir jāpievērš savu dokumentu, tai skaitā pases, drošībai. 


Uzdot jautājumu vai pieteikties

GARANTĒTS! Prāga – Čehijas pilis un Karlovi Vari. (Prāga - Česky Krumlov - Hlubokas pils - Folkloras vakars - Karlovi Vari)
(19.07.2017-23.07.2017)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme