TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

AVIO ceļojums: Gruzija ar atpūtu pie jūras. Kalni, jūra, vīns, hačapuri un lezginka... (Tbilisi – Mcheta – Batumi – atpūta pie jūras – Kahetija)

Description

AVIO ceļojums: Gruzija ar atpūtu pie jūras. Kalni, jūra, vīns, hačapuri un lezginka...

Tbilisi – Mcheta – Batumi – atpūta pie jūras (5 dienas) – Adžārija - Boržomi - Kahetija

Izlidošanas datums: 18.08.2017. – 26.08.2017.

Gruzija ir varena un plaši atvērta kā savas tautas sirds. Ja zemes virsū ir paradīze, tā atrodas tieši šeit – Gruzijā! Palūkojiet kā dzīvo gruzīnu tauta, kā strādā un kā priecājas, ieklausieties visā pasaulē zināmajās gruzīnu tautas dziesmās, ļaujieties nenogurstošajām dejām, izbaudiet pasakaino kalnu un ieleju ainavu skaistumu! Izpeldieties Batumi siltajā jūrā! Atklājiet sev šo brīnišķīgo valsti – sirsnīgu, unikālu un neaizmirstamu!!!

1 diena: 18.08.17. (piektdiena).
Tiešais lidojums no Rīgas, reiss BT 724 plkst. 22:55. Lidojums uz Gruziju, Plkst. 03:25 ielidošana Tbilisi. Transfērs un agrā iekārtošanās 3-zvaigžņu viesnīcā Tbilisi.

2 diena: 19.08.17. (sestdiena). Mana mīļā Tbilisi – Džvari klosteris - Mcheta.
Brokastis. Brīvais laiks vai pilnas dienas ekskursija pa Tbilisi.
Apskates pastaigas ekskursija pa Tbilisi. Ekskursijas laikā Jūs redzēsiet: Samebu jeb Sv. Trīsvienības baznīcu - gruzīnu pareizticīgo baznīcas centralo kategrāli; pilsētas vēsturisko centru pie Mtacminda kalna, kas apbūvēts ar neparastiem divu un trīs stāvu namiņiem ar ornamentētiem balkoniņiem un verandām; gleznainās Mtkvari (Kūras) upes krastmalas ainavas; pastaigāsieties pa stikla tiltu "Mira" un apmeklēsiet "Rike" parku ar dejojošajām strūklakām. Abanotubani - kvartāls Tbilisi centrā, kur atrodas slavenās dabīgā sērūdens avotu pirtis. Ar funikulieri pacelsimies līdz Narikala cietoksnim, kas uzcelts klints virsotnē 4. gs. un ir Tbilisi vissenāka daļa, lai varētu izbaudīt skaistos skatus uz pilsētu. 
Tradicionālas gruzīnu pusdienas pēc vēlēšanās (par papildus samaksu – no 10-30 lariem). 
Brīvais laiks. Ekskursija: Džvari klosteris - Mcheta. Džvari klosteris (V gs.) - viens no gruzīnu viduslaiku arhitektūras lieliskākajiem šedevriem. No klostera kalna virsotnes Jūs redzēsiet divu varenu upju - Aragvas un Kūras - apvienošanos, lielisko kalnu skaistumu un sajutīsiet brīvības garu gluži kā putni!
Saka – "Kurš nav bijis Mchetā, tas nav bijis Gruzijā". Mcheta – senā Gruzijas galvaspilsēta, šīs apbrīnojamās valsts dvēsele, katra gruzīna svētnīca. Tik daudz svētvietu un kulta vietu kā Mchetā, nav nevienā citā vietā Gruzijā. Tāpēc šo seno pilsētu dēvē par “Otro Jeruzālemi”. Šeit mēs apskatīsim Svetichoveli katedrāli (XI gs.) un Samtavro sieviešu klosteri. Tieši Mchetā pulcējas svētceļnieki no visas pasaules! Pastaiga pa pilsētu. Suvenīru bodītes, aromātiskas garšvielas, gruzīnu tradicionālais našķis – čurčela, slavenā keramika un karstie hačapuri, kas tikko izņemti no krāsns! Nakts viesnīcā Tbilisi.

3 diena: 20.08.17. (svētdiena). Adžārijas pērle – Batumi. Mēs braucam uz jūru!
Agrās brokastis. Izbraukšana uz Batumi, plkst. 08:00. Ceļā laiku nejūt, brīnišķīgās ainavas aiz loga burtiski apbur! Pa ceļam - botāniskā dārza apmeklējums. Tā ir īsta Ēdene, kas iznākusi no Bībeles lappusēm. Bambusu audze un kaktusu palntācijas, japāņu dārzs ar ziedošu sakuru un apburoši skaisti zilo eikaliptu stādījumi, milzīgas egles un gadsimtiem senu līanu bezgalīgie sakņu vijumi. No skatu laukumiem paveras neatkārtojami sakati uz Melnās jūras piekrasti un Zaļā Raga nogāzēm.
Batumi – Melnās jūras piekrastes pērle, pilsēta, kas slīgst krāšņos zaļumos, kur valda brīvība un jautrība, kur dzīvīgums nenoplok līdz pat vēlai naktij. Pilsēta pārsteidz ar savām košajām ugunīm un strūklakām, lielisku piekrasti un skvēriem, vecpilsētu, kura izceļas ar daudzveidīgu un izsmalcinātu arhitektūru: ēkas šeit ir izdaiļotas ar himērām, nāriņām, atlantiem un citām mītiskām būtnēm. Iesakām noteikti apmeklēt kādu no daudzajām Batumi kafejnīcām un nobaudīt Adžārijas pīrāgu un tasīti aromātiskas kafijas!
Vakarā – ekskursija pa Batumi un muzikālās strūklakas. Aizraujoša pastaiga pa pilsētu vakara noskaņās, kas ilgstoši paliks Jums atmiņā. Jūs apmeklēsiet Piejūras parku – bulvāri, kas stiepjas gar pludmali 12 km garumā, Piazza laukumu, Neptūna strūklaku, Argonautu laukumu ar Mēdejas un zelta aunādas statuju, pie kuras dzirdēsiet interesantu stāstu par leģendāro Kolhīdu un pasakaino Mēdejas un Jāsona mīlestību. Jūs redzēsiet arī dejojošās strūklakas un 3D lāzeršovu. Atpūta un nakts viesnīcā Batumi jūras piekrastē.

4 diena: 21.08.17. (pirmdiena). Batumi – atpūta pie jūras.
Brokastis. Atpūta pie jūras. Brīvajā laikā Jūs varēsiet apmeklēt: delfināriju, akvaparku, pastaigāt pa krastmalu, nobaudīt gardu, aromātisku kafiju un slaveno Adžārijas hačapuri, pacelties ar trošu ceļa vagoniņu un baudīt iespaidīgu skatu uz kalniem un jūras piekrasti.
Vakarā aicinām apmeklēt restorānu ar tradicionālo Adžārijas virtuvi un muzikālu programmu (par papildus samaksu: 25 €). Nakts viesnīcā Batumi.

5 diena: 22.08.17. (otrdiena). Adžārijas brīnumi: kalni, ūdenskritumi, jūra un vīns.
Brokastis. Brīvais laiks vai ekskursija: Kalnainā Adžārija (par papildus samaksu: 35 €).
Gonio cietoksnis (I gs.p.m.ē.), ūdenskritumi Adžārijas kalnos un Karalienes Tamāras arku tilts. Sarpi – neliels pierobežas ciematiņš, kas atrodas 30 km no Batumi. Šķiet, ka tādu kolorītu kā šeit, neatrast vairs nevienā citā Gurzijas kūrortā. Jūra šeit ir koši zilā krāsā. Jums būs lieliska iespēja nopeldēties un pasauļoties. Ekskursijas laikā notiks slavenā vīna Čhavari degustācija Adžārijas vīna namā. Tradicionālas adžāriešu pusdienas pēc vēlēšanās (par papildus samaksu: no 30 lariem). Atgriešanās Batumi. Atpūta un vakara pastaiga pa pilsētu. Nakts viesnīcā.

6 diena: 23.08.17. (trešdiena)Atputa pie jūras.
Brokastis. Atpūta pie jūras. Iesakām apmeklēt zivju tirdziņu un kādā no piekrastes restorāniem nobaudīt Melnās jūras zivju delikateses vai apmeklēt slaveno Batumi lielo tirgu. Atpūta un nakts viesnīcā.
 
7 diena: 24.08.17. (ceturtdiena). Boržomi. Ceļš uz Tbilisi.
Brokastis. Dodamies uz Boržomi. Apskates pastaigas ekskursija pa Boržomi. Izbaudīsim aizraujoši skaisto pilsētas panorāmu, nobaudīsim slaveno ārstniecisko minerālūdeni "Boržomi" tieši no avota un pastaigāsimies pa pilsētas parku. Pēc vēlēšanās pusdienas vienā no mājīgajiem restorāniņiem ar panorāmas skatu uz pilsētu (par papildus samaksu: no 30 lariem). Vēla ierašanās Tbilisi. Nakts viesnīcā.

8 diena: 25.08.17. (piektdiena). Uz svētnīcām Kahetijā, mīlestības un mākslas pilsētu Signagi un ciemos pie vīndara.
Brokastis. Brīvais laiks vai ekskursija uz Gruzijas austrumiem - Kahetijas reģionu (par papildus samaksu: 45 €).
Šodien Jūs uzzināsiet visu par gruzīnu vīnu dzimteni un viesmīlību. Mēs apmeklēsim Bodbe, slavenu sieviešu klosteri Gruzijā, kas ir vispāratzīts Gruzijas svētums. Klosteri dibināja Sv. Nino apbedīšanas vietā, un tā ir viena no pirmajām kristiešu kulta celtnēm Gruzijas teritorijā. Pēc vēlēšanās varēsiet nolaisties pie Svētās Nino brīnumainā avota un ievēlēties kādu vēlēšanos.
Mēs dosimies Signagi - mīlestības pilsētas izpētē, ļaujot tai mūs iemānīt savu šauro, mājīgo ieliņu labirintos. Maza, bet žilbinoši skaista, Signagi slejas pakalna virsotnē, paverot pasakainu skatu pāri Alazani ielejai. Labos laika apstākļos tālumā pat var redzēt vareno Kazbeku. Pilsētai ir 23 torņi un 6 vārti, un to apjož 18. gadsimtā būvēts mūris, kas aicina, lai pa to dotos pastaigā. Te atrodas arī slavenā gruzīnu tautas mākslinieka N. Pirosmani muzejs, kurā glabājas 16 dižgara radīto darbu oriģināli (par papildus samaksu, ja atvērts).
Pusdienas kahetiešu stilā (par papildus samaksu – līdz 30 lariem). Suvenīru veikalu, kuros var nopirkt vīnu, aromātiskas garšvielas, čurčelu, sieru un suvenīrus, apmeklējums.
Tālāk dodamies uz Cinandali. Cinandali – slavens gruzīnu vīns un ciematiņš Kahetijā ar tādu pašu nosaukumu – tas ir viens no gruzīnu vīndarītavu centriem. Šeit atrodas arī Cinandali muiža, kas pārsteidz ar savu brīnumaino dārzu, pili un lieliskiem skatiem, kas paveras uz Alazanas ieleju. Cinandali muižu saņēma mantojumā gruzīnu romantisma pamatlicējs, sabiedriskais darbonis A.Čavčavadze. Šī dzimta ir dāvājusi pasaulei slavenus politiķus, karavadoņus, dzejniekus un zinātniekus. Jūs varēsiet apmeklēt šo skaisto muižu, pastaigāt pa pils parku un paši pārliecināties par to, kā dzīvojuši gruzīnu aristokrāti. Jūs uzzināsiet visu par vīna darītavas īpatnībām un vīnogu audzēšanu šajā unikālajā vīndarītavas kompleksā.
Pilsēta Telavi, kur, kā zināms, dzīvo Mimino, ir slavena ar saviem vīniem, Kahetijas kolorītu un skaisto arhitektūru. Pastaiga pa Alazanas ielejas seno pilsētu. Viens no Telavi simboliem ir vairāk kā 900 gadu vecais platāna koks (40 metri garumā un 11,4 metri apkārtmērā), kas piepilda vēlēšanās, ja to visi kopīgi apķer un ievēlās kaut ko ļoti labu. Vakarā atgriešanās Tbilisi pa neatkārtojami skaisto Gomboras pāreju (1980 m). Atpūta un nakts viesnīcā Tbilisi.

9 diena: 26.08.17. (sestdiena).
Transfērs uz lidostu plkst. 02:00. Izlidošana plkst. 04:40* - avio pārlidojums Tbilisi-Rīga. Plkst. 07:15* ierašanās Rīgā.

Cena: 890 €

Standarta samaksas kārtība (ja nav paredzēti speciālie akcijas nosacījumi):
• Avansa iemaksa, piesakoties ceļojumam un slēdzot līgumu, 30% no ceļojuma summas.
• Atlikusī summa jāsamaksā ne vēlāk kā 30 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
- Lidojums: Rīga - Tbilisi - Rīga (avio kompānija - airBaltic);
- Rokas bagāža (max svars 8 kg, max izmērs 55x40x20 сm), nododāmā bagāža: 1 soma (max svars 20 kg, 100х50х80 cm);
- Nakšņošana divvietīgā numurā:
- 3 naktis 3* viesnīcā Tbilisi, 5 naktis 3* viesnīcā Batumi;
- Profesionāla krievvalodīgā vietējā gida pakalpojumi;
- Transporta apkalpošana; 
- Gruzīnu viesmīlība;
- Pavadošais pārstāvis no Rīgas;
- Ekskursiju programma, brokastis - saskaņā ar programmu, izņemot par papildus samaksu.

Papildus izdevumi:
- Piemaksa par single numuriņu - 280 €;
- Veselības medicīniskā apdrošināšana ceļojumā laikā - 10 €;
- 5 diena: ekskursija: Kalnainā Adžārija - 35 €;
- 8 diena: ekskursija: Uz svētnīcām Kahetijā, mīlestības un mākslas pilsētā, ciemos pie vīndara - 45 €;

- Ekskursiju pakete (5-8 diena + ieejas biļete un degustācijas) - 80 €***.
***Pakete ar papildus ekskursijām ir jārezervē un jāapmaksā ne vēlāk kā 20 dienas līdz izbraukšanai.

- Sēra pirtis par numuriņu 2-3 cilvēkiem: no 25 €;
- Pīlings un viegla masāža sēra pirtīs 1 cilvēkam: 5 €;

Informācija ceļotājiem:
- Ieceļošanai Gruzijā uz laiku ne vairāk kā 90 dienas (katras 180 dienas), vīza nav vajadzīga.
- Valūta: lari. 1 € ~ 2.6 GEL
- Veikali ir atvērti no 09:00 – 19:00, lielveikali strādā visu diennakti. Tirdziņi strādā no 06:00/07:00 līdz 16:00/18:00 bez brīvdienām. Aktīvāka pārdošana notiek agrajās rīta stundās.
- Iesakām atvest: vīnu, čaču, saldumus, īstu gruzīnu sieru suluguni, garšvielas, vīna ragu, tradiconālo apģērbu, izvēlēto gardumu receptes.

Dokumentu saņemšanas veids - elektroniskās biļetes + vaučeris. 3/5 dienas pirms ceļojuma sākuma/izlidošanas uz e-pastu tiks nosūtīts rezervācijas apstiprinājums aviobiļete ar biļešu numuriem, kas arī būs elektroniskās biļetes + vaučeris. Rezervācijas apstiprinājums jāuzrāda reģistrējoties uz reisu.

*Tūroperators ir tiesīgs mainīt ceļojuma programmas secību.


Uzdot jautājumu vai pieteikties

AVIO ceļojums: Gruzija ar atpūtu pie jūras. Kalni, jūra, vīns, hačapuri un lezginka... (Tbilisi – Mcheta – Batumi – atpūta pie jūras – Kahetija)
(18.08.2017-26.08.2017)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme