TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Garantēts! UNGĀRIJAS RAIBAIS KALEIDOSKOPS (ar atpūtu pie Balatona ezera): Egera, Budapešta, Giora, Tata, Šiofoka, Balatona ezers, Tihaņas pussala, Kestheja Pils, Hevīza ezers, Sečeņi termālais baseins, Sentendrē, vīna degustācija, zirgu šovs.

Description

 Valsts: Ungārija

UNGĀRIJAS RAIBAIS KALEIDOSKOPS
AR ATPŪTU BALATONĀ (NAKTS ŠIOFOKAS KŪRORTĀ)

EGERA -VĪNA DEGUSTĀCIJA - BUDAPEŠTA-KRUĪZS AR KUĢĪTI PA DONAVU – GIORA - TATA - ŠIOFOKA - BALATONA EZERS (nakts Šiofokas kūrortā) - TIHAŅAS PUSSALA – KESTHEJA PILS - HEVĪZA EZERS - "SEČEŅI" TERMĀLAIS BASEINS –SENTENDRE - MARCIPĀNA MUZEJS – ZIRGU ŠOVS UNGĀRIJAS STEPĒ "VARGA TANYA"
15.07. – 21.07.2017.
7 dienas / Visas naktis viesnīcās
Ceļojuma cena: € 292 

1.diena. 15.07. „Pretī jauniem iespaidiem…”
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Laiks ceļā. Lietuva. Polija. Pusdienu pauze. Nakts viesnīcā 3* Slovākijā Popradas apkaimē. Ierašanās viesnīcā.
2. diena. 16.07. „Termālie ūdeņi un Egeras vīni...”
Brokastis*. Slovākija. Ceļš caur Slovākijas Rūdu kalniem. Gleznainā panorāma. Ungārija. Baradla (UNESCO) – Ungārijas lielāko stalaktītu – stalagmītu alu apmeklējums. Šīs alas kopējais garums ir 25 km. Jūs patīkami pārsteigs mūzikas “koncerts” dziļi pazemē. Iespēja pastaigāt zem dabiskajām akmens arkām un sajust šī dabas brīnuma vēso elpu uz saviem vaigiem.
Ierašanās Egerā. Apskates ekskursija vietējā gida pavadībā (par papildus samaksu 10 €). Pilsēta ir slavena ar saviem arhitektūras pieminekļiem, vīniem un ārstnieciskajiem avotiem. Cietoksnis, turku laika minarets, katedrāle, Minoretu baznīca. Egera ieņem 3. vietu valstī vēsturisko pieminekļu skaita ziņā.
Pēcpusdienā aicinām doties uz “Skaistās sievietes ieleju” nodegustēt slavenos Egeras vīnus - “Egri Bikaver”, ”Egri Lenyka” un nobaudīt nacionālos Ungārijas virtuves ēdienus. Vakarā ierašanās Budapeštā. Brauciens ar kuģīti pa Donavu, baudot izgaismoto pilsētu un malkojot glāzi dzirkstošā vīna! Nakts viesnīcā 3* Budapeštā. Ierašanās viesnīcā.
3.diena. 17.07. „Donavas pērle –Budapešta...”
Brokastis*. Budapeštas pilsētas apskates ekskursija vietējā gida pavadībā (par papildus samaksu 15 €). Iepazīsim divas vēsturiskās daļas: Peštu – Varoņa laukums, Vajdahuņada pils, Valsts Opera, Parlamenta ēka, Svētā Ištvana bazilika, Ķēžu tilts un Budu - Sv. Maķāša baznīca, Zvejnieku bastions, Trīsvienības kolonna, Prezidenta pils.
Pēcpusdienā iesakām apmeklēt Sečeņi peldvietu – termālo minerālūdens baseinu kompleksu, kur ūdens temperatūra ir 27 – 38 ° C, kā arī apmeklēt tvaika pirtis. Šis komplekss atrodas pilsētas centrālajā parkā, kura teritorijā izvietojies arī Zooloģiskais dārzs – viens no senākajiem Eiropā un Jautrais parks – Budapeštas lunaparks. Netālu atrodas Izstāžu zāle un Mākslas muzejs.
Vakaru iesakām pavadīt nacionālā ungāru stilā lauku sētā “Vargatanya” – dresētu zirgu šovs, izjādes ar zirgiem, etnogrāfiskās ungāru lauku sētas apskate. Bagātīgas vakariņas, kurās varēsiet nobaudīt dažādus ungāru virtuves gardumus un mājas vīnu! Ļauties smeldzīgam čigānu mūzikas valdzinājumam un čardaša dejas soļiem kopā ar folkloras grupas dejotājiem. Vakarā atgriešanās viesnīcā 3* Budapeštā. Ierašanās viesnīcā.
4. diena. 18.07. „Pa karaļa pēdām...”
Brokastis*. Piedāvājam doties izbraukuma ekskursijā “Romantisms Sentendrē, renesanse Tatā un baroks Giorā” (par papildus samaksu 35 €). Brauciens uz romantisko mazpilsētiņu Sentendre. Pilsēta ar senatnīgu arhitektūru, kuru radījuši serbu, dalmāciešu un grieķu ieceļotāji 17. – 18.gs. Pēc grupas vēlēšanās, Marcipāna muzeja apmeklējums. Muzeja veikaliņā var iegādāties ekskluzīvas marcipāna figūriņas un konfektes. Brīvajā laikā iespējams apmeklēt kādu no mākslas galerijām, senāko vīna muzeju, keramiķes Margaritas Kovāčas muzeju. Iesakām kādā no mazajiem krodziņiem nogaršot ungāru nacionālās virtuves ēdienus.
Tata - "ūdens pilsēta". Vecā ezera krastā Jūs sagaidīs renesanses stilā celtais Tatas cietoksnis, kas tā vien aicina - meklējiet fotoaparātus, Kapučīniešu ordeņa baznīca, bijušā Esterhāzu dinastijas pils, milzīgs angļu stila parks ar palmu māju un gleznainās ūdensdzirnavas.
Tālāk dodamies uz Gioru. Giora - upju un satikšanās pilsēta - šeit satiekas upes, cilvēki un dažādas kultūras. Pilsēta, kas arhitektūras pieminekļu skaita ziņā ieņem 3. vietu valstī. Baroka stila ēkas, neparasti stūra balkoni un šauras ieliņas aicina pastaigā pa pilsētu. Bazilika un valstī pirmā bīskapija Kaptalonskas pakalnā, Benediktīeniešu baznīca, grāfa Sēčēņi laukums, Rātsnams, Marijas kolonna, Ferenca Lista iela, kur apskates cienīgs ir katrs nams. Pēc pilsētas apskates iesakām izstaigāt pilsētas greznos parkus, iegriezties zoodārzā - lāči, lauvas un pati lielākā šimpanžu komanda Ungārijā.
Atgriešanās Budapeštā. Brīvs laiks. Iesakām izstaigāt romantisko Vaci ieliņu, apskatīt Sv.Ištvana katedrāli, Eifeļa projektēto tirgu, aiziet līdz Parlamenta ēkai, paklejot pa krastmalu. Atgriešanās viesnīcā.
5.diena . 19.07. Ungārijas pārsteigums - Balatona un Hevīza ezeri...”
Brokastis*. Viesnīcas numuru atbrīvošana. Dodamies uz Ungārijas dienvidiem - Balatona ezeru. Piedāvājam izbraukuma ekskursiju uz Tihaņas pussalu, Hevīza ezeru un skaisto piļu pilsētu Kestheju (par papildus samaksu 35 €). Tihaņas pussala, kas sadala Balatonu divās daļās. Benediktīniešu mūku abatija, kolorītās zvejnieku mājiņas, muzeji, suvenīru veikaliņi, apbrīnojams skats uz Balatonu, kā arī Tihaņas pussalas neparastais klusums atstās uz Jums neaizmirstamu iespaidu. Kestheja - grāfu Feštetiči pils un milzīgais dārzs, brīnišķīgā gājēju ieliņa, kurā pēc vēlēsanās Jūs varat apmeklēt Leļļu muzeju, Vaska figūru muzeju vai nobaudīt vēsu saldējumu un iedzert kafiju.
Hevīza ezers - pats siltākais minerālā ūdens ezers Eiropā. No maija līdz oktobrim ūdens virsma pārklāta ar sarkaniem ziediem, ziedošām no Indijas ievestām lilijām. Ezers pazīstams ar savām ārstnieciskajām īpašībām. Tas ir otrs lielākais radona ezers pasaulē tūliņ pēc Taravera ezera Jaunzēlandē. Ūdens temperatūra vasarā + 33-+35C . Nakts 2- 3* viesnīcā. Ierašanās viesnīcā.
6.diena. 20.07. Šodien atpūta un relaksācija...”
Brokastis*. Viesnīcas numuru atbrīvošana. Šiofoka - Balatona vasaras galvaspilsēta. Balatona Zelta krasta pludmalē acis priecē pilsētas vecākais rozārijs un tūristus sagaida Balatona ezera nāriņa. Lai pilnīgāk izbaudītu Balatona ūdens un saules maģisko iedarbību, iesakām doties izbraucienā ar kuģīti, brīvajā laikā varat izstaigāk Jokai parku un papriecāties par neparastajām metāliskajām Imre Vargas veidotajām skulptūrām pilsētas centrā. Atpūta un pelde Ungārijas jūrā - Balatona ezerā. Jau pagājušā gadsimta sākumā Balatona piekraste bija populāra kā ārstniecisks kūrorts, galvenokārt, nevis, lai ārstētu saslimšanas, bet vispārējai garīgai rehabilitācijai no civilizācijas nogurušam cilvēkam. Pārbrauciens uz Poliju. Nakts viesnīcā 2* Polijas teritorijā Krakovas apkaimē. Ierašanās viesnīcā.
7. diena. 21.07. Un atpakaļ tur, kur viss sākās!..”
Brokastis*. Izbraukšana mājup. Polija. Lietuva. Vēlu vakarā / naktī / atgriešanās Rīgā.

Samaksas kārtība:
• Avansa iemaksa slēdzot līgumu 30% no summas.
• Atlikusī summa jāsamaksā 20 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
• brauciens ar komfortablu autobusu (WC,TV, kondicionieris, karstais ūdens pieturas vietās, kafija, tēja)
• transporta un ceļa izdevumi,
• nakšņošana 2* vai 3* viesnīcās, viesu namos pēc programmas, 2-3-vietīgos numuros ar ērtībām (WC, duša/vanna numurā), Plānotais Ierašanās laiks nakts mītnēs 22-24.00 un atkarīgs no maršruta specifikas, laika un ceļas apstākļiem
brokastis (*paredzētais brokastu laiks no pl.7-8., brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās nakts mītnē, pēc grupas vadītāja norādījuma)
• grupas vadītāja pakalpojumi,

Piemaksas un papildus izdevumi:
• piemaksa, ja nepieciešams vienvietīgs numurs viesnīcā 85 €
• piemaksa par papildvietu autobusā 85 €
• ieejas biļetes muzejos, izklaides pasākumos,
• pilsētas sabiedriskais transports,
• AAS "BALTA"" medicīniskā apdrošināšana 6.30 € (pēc 65 gadu vecuma 12.60 €).

Papildus izdevumi izbraukuma ekskursijām pēc izvēles:
Izbraukuma ekskursija uz Szentendri, Gioru un Tatu 35 €; izbraukuma ekskursija uz Hevīzu un Kestheju 35 €;
Pilna izbraukuma ekskursiju paketes cena 70 €. IZDEVĪGI: iegādājoties pilno izbraukuma ekskursiju paketi pirms ceļojuma cena 63 €, bērniem līdz 14g. 55 €.
Ieejas biļetes nav iekļautas izbraukuma ekskursijas cenā un tiek apmaksātas uz vietas.
*Izbraukuma ekskursijas dienā papildus samaksā ir iekļauts – degviela, maksas ceļi un ceļu nodokļi, stāvvietas, gida vai grupas vadītāja pakalpojumi.
Ja izbraukuma ekskursijā dodas mazāk ka 30 ceļotāju, tad ekskursijas izmaksas sadārdzinās par 5 €.

 Izmaksas apskates objektiem, pasākumiem un ekskursijām:
Aggtelekas alas 10 €; Ekskursija Budapeštā 15 €; Ekskursija Egerā 10 €; Marcipāna muzejs 3 €, Kuģītis pa Donavu Budapeštā 20 €; Hevīza ezers 11 €; vakariņas un vīna degustācija Skaistās Sievietes ielejā 29 €; vakars nacionālajā stilā Varga Tanya 37 €; Šečeņi termālie baseini 4600 HUF, Transports Budapeštā 350 HUF, Zooloģiskais dārzs 2500 HUF, Muzeji Budapeštā no 1000 HUF; pludmales pie Balatona ezera no 1200 HUF 
2016.gada izmaksas

Atcerieties, ka...
• Pirms ceļojuma uz Jūsu noradīto e-pastu tiks nosūtīts ceļojuma dokuments (vaučers) ar visu nepieciešamo informāciju par ceļojumu (autobusa numurs, grupas vadītāja tālruņa numurs un praktiskie ieteikumi).
• Minimālais skaits grupā 33 tūristi, ja ceļotāju skaits ir mazāks, lai ceļojums notiktu, tiek piedāvāts brauciens ar mazāku vietu skaitu autobusu (iespējams bez WC).
• Minimālais skaits izbraukuma ekskursijās 30.
• Tūroperators ir tiesīgs mainīt ekskursiju secību ceļojumā.
• Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurss, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties.
• Ja ceļojumā dodaties viens un nav ar ko kopā izvietoties viesnīcas numurā, tad ir jāpiemaksā par vienvietīgu numuru.
• Grozījumi programmā un cenā iespējami LR normatīvo aktu ietvaros.
• Iespējamas nelielas grafika izmaiņas, vēla ierašanās viesnīcā un atgriešanās mājās sakarā ar neparedzētiem apstākļiem, (piemēram nelabvēlīgu ceļu satiksmes situāciju)

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:
• LR pilsoņa vai nepilsoņa pase, kas izdota pēc 2002.gada 30.jūnija un ir derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās. Ja nepieciešamas vīzas, pasē jābūt brīvai vietai, kur tās ielīmēt.
• Latvijas pilsoņa personas apliecība ir izmantojama kā ceļošanas dokuments Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu un Šveices Konfederācijas teritorijā.
• Ceļojumā nav nepieciešamas obligātās medicīniskās formalitātes.
Klienta iemaksātās naudas apdrošināšanas līgums NR 605533248, AAS "BALTA"

Operators: SIA Ozolciems Tūre                     Klienta paraksts


____________________________                _______________________________

 

 


Uzdot jautājumu vai pieteikties

Garantēts! UNGĀRIJAS RAIBAIS KALEIDOSKOPS (ar atpūtu pie Balatona ezera): Egera, Budapešta, Giora, Tata, Šiofoka, Balatona ezers, Tihaņas pussala, Kestheja Pils, Hevīza ezers, Sečeņi termālais baseins, Sentendrē, vīna degustācija, zirgu šovs.
(15.07.2017-21.07.2017)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme