TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

AVIO ceļojums: Vasara Gruzijā. Tbilisi – atpūta pie jūras Batumi un Svaneti kalni! (Tbilisi – Mcheta – Džvari klosteris – Batumi – atpūta pie jūras – Svaneti – Tbilisi)

Description

AVIO ceļojums: Vasara Gruzijā. Tbilisi – atpūta pie jūras Batumi un Svaneti kalni!

Tbilisi – Mcheta – Džvari klosteris – Batumi – atpūta pie jūras – Svaneti (3 dienas) – Tbilisi

Izlidošanas datums: 21.07.2017. – 29.07.2017. (9 dienas)

Gruzija ir varena un plaši atvērta kā savas tautas sirds. Ja zemes virsū ir paradīze, tā atrodas tieši šeit – Gruzijā! Palūkojiet kā dzīvo gruzīnu tauta, kā strādā un kā priecājas, ieklausieties visā pasaulē zināmajās gruzīnu tautas dziesmās, ļaujieties nenogurstošajām dejām, izbaudiet pasakaino kalnu un ieleju ainavu skaistumu! Kalni, jūra, tīrs gaiss, gruzīnu nacionālā virtuve un labākie vīni! Gruzīni, būdami pati viesmīlīgākā tauta, ir gatavi ar prieku dalīties mīlestībā un padarīt Jūsu atpūtu Gruzijā neaizmirstami brīnišķīgu!

1 diena: 21.07.17. (piektdiena).
Tiešais lidojums no Rīgas, reiss BT 724 plkst. 22:55. Lidojums uz Gruziju, Plkst. 03:25 ielidošana Tbilisi. Transfērs un agrā iekārtošanās 3-zvaigžņu viesnīcā Tbilisi.

2 diena: 22.07.17. (sestdiena). Mana mīļā Tbilisi – Džvari klosteris - Mcheta.
Brokastis. Brīvais laiks vai pilnas dienas ekskursija pa Tbilisi (par papildus samaksu: 20 €).
Apskates pastaigas ekskursija pa Tbilisi. Lielākais Gruzijas dievnams – Sameba jeb Sv.Trīsvienības pareizticīgo baznīca, kas apburs ar savu skaisto un diženo arhitektūru, lielisko stilu un āra dekoru. Tikpat pazīstams Tbilisi piemineklis ir Metehi templis, pašā Kūras upes akmeņainajā krastā, kas senāk kalpoja kā cietoksnis un gruzīnu valdnieku rezidence. Dosimies pastaigā pa Tbilisi vecpilsētas šaurajām ieliņām, kurās izvietoti nelieli suvenīru un paklāju veikaliņi. Nonāksim pie mūsdienīgā stikla tilta, kuru valsts prezidents nosauca par Miera tiltu. Vecpilsētas daļā atrodas slavenās Tbilisi sēra pirtis. Tās tika celtas dažādos laikos, bet aptuveni tiek datētas ar XVII-XIX gs. Pa trošu ceļu nokļūsim pie Narikala cietokšņa, lai varētu izbaudīt skaistos skatus uz pilsētu. 
Tradicionālas gruzīnu pusdienas pēc vēlēšanās (par papildus samaksu – no 10-30 lariem). 
Brīvajā laikā Jūs varēsiet pasēdēt vietējās kafejnīcās, pastaigāties pa pilsētu, apmeklēt slavenās Tbilisi sērūdens pirtis vai doties ekskursijā: Džvari klosteris - Mcheta (par papildus samaksu: 25 €). Džvari klostera (V gs.) apmeklējums, no kura paveras senās galvaspilsētas brīnišķīgā panorāma. Leģenda vēsta, ka šis dievnams tika uzcelts virs ciedra celma, no kura plūda aromātiska eļļa (mirres). Zem šī ciedra savulaik lūgusies Gruzijas apgaismotāja, Svētā Nino. Klostera kalna pakājē šalc divas pazīstamākās Gruzijas upes - Kura un Aragvi. Savukārt pretī redzama plašā Mchetas panorāma. Vējainajās Džvari nogāzēs aug Vēlēšanos koks, svētceļnieki uz tā sasien lentītes, iedomājoties vēlēšanās.
Saka – "Kurš nav bijis Mchetā, tas nav bijis Gruzijā". Mcheta – ļoti sena pilsēta, pirmā Gruzijas galvaspilsēta, šīs apbrīnojamās valsts dvēsele, katra gruzīna svētnīca. Tik daudz svētvietu un kulta vietu kā Mchetā, nav nevienā citā vietā Gruzijā. Tāpēc šo seno pilsētu dēvē par “Otro Jeruzālemi”. Šeit mēs apskatīsim Svetichoveli katedrāli (XI gs.) – Divpadsmit Apustuļu katedrāli, kurā apglabāta Kristus mantija. Pastaiga pa pilsētu. Suvenīru bodītes, aromātiskas garšvielas, gruzīnu tradicionālais našķis – čurčela, slavenā keramika un karstie hačapuri, kas tikko izņemti no krāsns! Nakts viesnīcā Tbilisi.

3 diena: 23.07.17. (svētdiena). Adžārijas pērle – Batumi.
Agrās brokastis. Dodamies uz Batumi, plkst. 08:00 transfērs uz staciju. Braucam no Tbilisi uz Batumi ar komfortablu vilcienu. Plkst. 14:00 ierašanās Batumi. Transfērs uz viesnīcu. Atpūta pie jūras.
Batumi – Melnās jūras piekrastes pērle, pilsēta, kas slīgst krāšņos zaļumos, kur valda brīvība un jautrība, kur dzīvīgums nenoplok līdz pat vēlai naktij. Pilsēta pārsteidz ar savām košajām ugunīm un strūklakām, lielisku piekrasti un skvēriem, vecpilsētu, kura izceļas ar daudzveidīgu un izsmalcinātu arhitektūru: ēkas šeit ir izdaiļotas ar himērām, nāriņām, atlantiem un citām mītiskām būtnēm. Iesakām noteikti apmeklēt kādu no daudzajām Batumi kafejnīcām un nobaudīt Adžārijas pīrāgu un tasīti aromātiskas kafijas!
Vakarā – ekskursija pa Batumi un muzikālās strūklakas (par papildus samaksu: 15 €). Aizraujoša pastaiga pa pilsētu vakara noskaņās, kas ilgstoši paliks Jums atmiņā. Jūs apmeklēsiet Piejūras parku – bulvāri, kas stiepjas gar pludmali 12 km garumā, Piazza laukumu, Neptūna strūklaku, Argonautu laukumu ar Mēdejas statuju, pie kuras dzirdēsiet interesantu stāstu par leģendāro Kolhīdu un pasakaino Mēdejas un Jāsona mīlestību. Jūs redzēsiet arī dejojošās strūklakas, 3D lāzeršovu un nobaudīsiet naksnīgo Batumi no panorāmas rata augstumiem. Atpūta un nakts viesnīcā Batumi.

4 diena: 24.07. – 26.07.17. Jūra un Svaneti kalni!
Brokastis. Atpūta pie jūras Batumi (no 24.07. līdz 26.07), vai pēc vēlēšanās – ceļojums uz Svaneti uz 3 dienām (no 24.07. līdz 26.07.17).
Mūsu ceļš vedīs uz iespaidīgo Gruzijas kalnu novadu - Svanetiju. Svanetijas īpatnējā torņu arhitektūra ir reģiona raksturīgākais kultūrvēsturiskais mantojums. Dzīvojamie torņi ir būvēti laika posmā no 6. līdz 16. gadsimtam. Vēsturiski tie kalpojuši kā drošs patvērums gan no nelūgtiem viesiem, gan sniega un zemes nogruvumiem. Svanetijas etnogrāfiskajos muzejos glabājas pašas vērtīgākās kristiešu pasaules un gruzīnu tautas vēstures relikvijas. Pa ceļam:
- Enguri HES – otrs augstākais spēkstacijas dambis pasaulē (dambja sienas augstums ir 271 m).
- Latali un Lendžeri bazilikas, kas celtas no akmeņiem, bez ornamentiem, tomēr iekšpusē bagātīgi rotātas ar senām freskām.
Hatsvali pacēlājs. Tsirmi taka – viens no skaitākajiem ceļiem Mestijā. Ejot pa šo taku, paveras fenomenāli skati uz Kaukāza kalniem un to virsotņu plejādi: Ušba, Tetnuldi, Laila. Šo ceļu veiksim ne tikai ar kājām. Ar pacēlāju nokļūsim kalnu grēdas augšā. Viena no Svānu ģimenes torņiem apmeklējums. Pārbrauciens uz Mestiju Svanetijā. Izmitināšana viesnīcā. Vakariņas.

5 diena: 25.07.17. (otrdiena). Ušguli - virs debesīm!
Brokastis. Brīvais laiks Mestijā. Pēc vēlēšanās - papildus ekskursija uz Ušguli (par papildus samaksu: 20 €). Došanās ar džipiem uz Ušguli – četriem nelieliem kalnu ciematiem: Zhibiani, Murqmeli, Chvibiani un Chazhashi - pa tipisku Gruzijas kalnu ceļu. Tā ir augstākā apdzīvotā vieta Eiropā (2060 - 2200 m v. j. l.)! Ušguli ciemos dzīvo apmēram 200 cilvēki (70 ģimenes), un šie ciemati ir ierakstīti UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Apskatīsim akmens torņu ēkas, kuras senāk vietējie iedzīvotāji izmantoja gan dzīvošanai, gan kā aizsardzības bastionus. Slavenākie no tiem ir torņi, kuros 12. – 13. gs. mijā bija apmetusies Gruzijas karaliene Tamāra. Vakariņas. Nakts viesnīcā Mestijā.

6 diena: 26.07.17. (trešdiena). Etnogrāfiskais muzejs Mestijā - Dadiani pils - Batumi.
Brokastis. Apmeklēsim etnogrāfisko muzeju Mestijā, kur ir apkopots plašs šī reģiona X-XIII gs. kultūras mantojums. Tālāk dosimies uz Zugdidi, kur apskatīsim Dadiani pili. Pils telpās ir savākti vairāk kā 41 000 vienību augstvērtīgu pasaules un Gruzijas mākslas eksponātu. Dienas otrajā pusē atgriešanās Batumi, Melnās jūras piekrastē. Nakts viesnīcā Batumi.

7 diena: 27.07.17. (ceturtdiena). Adžārijas brīnumi: kalni, ūdenskritumi, jūra un vīns.
Brokastis. Brīvais laiks vai ekskursija: Kalnainā Adžārija (par papildus samaksu: 30 €).
Gonio-Apasaros cietoksnis (XV-XVII gs.p.m.ē.), ūdenskritums Adžārijas kalnos un Karalienes Tamāras arku tilts. Sarpi – neliels pierobežas ciematiņš, kas atrodas 30 km no Batumi. Šķiet, ka tādu kolorītu kā šeit, neatrast vairs nevienā citā Gurzijas kūrortā. Jūra šeit ir koši zilā krāsā. Jums būs lieliska iespēja nopeldēties un pasauļoties. Ekskursijas laikā notiks Adžārijas vīnu degustācijaPusdienas pēc vēlēšanās (par papildus samaksu: no 30 lariem). Atgriešanās Batumi. Vakara pastaiga pa pilsētu. Atpūta un nakts viesnīcā.

8 diena: 28.07.17. (piektdiena). Atpūta pie jūras – suvenīri – iepirkšanās – Tbilisi.
Brokastis. Atpūta pie jūras. Iesakām apskatīt Zivju tirgu un nogaršot jūras velšu ēdienus vai apmeklēt slaveno Batumi tirgu. Transfērs uz staciju. Plkst. 18:00 braucam no Batumi uz Tbilisi ar komfortablu vilcienu. Plkst. 23:30 ierašanās Tbilisi. Vēlas vakariņas pēc vēlēšanās (par papildus samaksu: no 30 lariem).

9 diena: 29.07.17. (sestdiena).
Transfērs uz lidostu plkst. 02:00. Izlidošana plkst. 04:40* - avio pārlidojums Tbilisi-Rīga. Plkst. 07:15* ierašanās Rīgā.

Cena: 935 €*

Standarta samaksas kārtība (ja nav paredzēti speciālie akcijas nosacījumi):
• Avansa iemaksa, piesakoties ceļojumam un slēdzot līgumu, 30% no ceļojuma summas.
• Atlikusī summa jāsamaksā ne vēlāk kā 30 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
- Lidojums: Rīga - Tbilisi - Rīga (avio kompānija - airBaltic);
- Rokas bagāža (max svars 8 kg, max izmērs 55x40x20 сm), nododāmā bagāža: 1 soma (max svars 20 kg, 100х50х80 cm);
- Nakšņošana divvietīgā numurā:
- 3 naktis 3 zvaigžņu viesnīcā Tbilisi, 5 naktis 3 zvaigžņu viesnīcā Batumi (tie, kas dodas ekskursija uz Svaneti: 3 naktis 3 zvaigžņu viesnīcā Tbilisi, 3 naktis 3 zvaigžņu viesnīcā Batumi, 2 naktis 3 zvaigžņu viesnīcā Svanetijā);
- Vilciens Tbilisi-Batumi-Tbilisi;
- Profesionāla krievvalodīgā gida pakalpojumi;
- Transporta apkalpošana; 
- Gruzīnu viesmīlība;
- Ekskursiju programma, brokastis - saskaņā ar programmu, izņemot par papildus samaksu.

Papildus izdevumi:
- Piemaksa par single numuriņu - 280 €;
- Veselības medicīniskā apdrošināšana ceļojumā laikā - 10 €;
- 2 diena: Mana mīļā Tbilisi - 20 €;
- 2 diena: Džvari klosteris - Mcheta - 25 €;
- 3 diena: ekskursija pa Batumi un muzikālās strūklakas - 15 €;
- 7 diena: ekskursija: Kalnainā Adžārija - 30 €;
- Degustācija un ieejas biļetes muzejos un ekskursiju objektos - 30 €
- Ekskursiju pakete (2-3-7 diena + ieejas biļete un degustācija) - 120 €.
***Pakete ar papildus ekskursijām ir jārezervē un jāapmaksā ne vēlāk kā 20 dienas līdz izbraukšanai.

- Ekskursijas pakete Svanetija (ceļojums uz Svaneti (no 24.07. līdz 26.07) ar izmitināšanu viesu namā + vakariņas) - 120 €
- Ekskursija 6 dienā (Svanetijā) - ekskursija uz Ušguli ar džipiem - 20 €
***Ekskursijas uz Svanetiju ir jārezervē un jāapmaksā ne vēlāk kā 40 dienas līdz izbraukšanai.

*Ceļojuma cena, ja klients neņem ekskursiju paketi: 1150 €

- Sēra pirtis par numuriņu 2-3 cilvēkiem: no 25 €;
- Pīlings un viegla masāža sēra pirtīs 1 cilvēkam: 5 €;

Informācija ceļotājiem:
- Ieceļošanai Gruzijā uz laiku ne vairāk kā 90 dienas (katras 180 dienas), vīza nav vajadzīga.
- Valūta: lari. 1 € ~ 2.6 GEL
- Veikali ir atvērti no 09:00 – 19:00, lielveikali strādā visu diennakti. Tirdziņi strādā no 06:00/07:00 līdz 16:00/18:00 bez brīvdienām. Aktīvāka pārdošana notiek agrajās rīta stundās.
- Iesakām atvest: vīnu, čaču, saldumus, īstu gruzīnu sieru suluguni, garšvielas, vīna ragu, tradiconālo apģērbu, izvēlēto gardumu receptes.

Dokumentu saņemšanas veids - elektroniskās biļetes + vaučeris. 3/5 dienas pirms ceļojuma sākuma/izlidošanas uz e-pastu tiks nosūtīts rezervācijas apstiprinājums aviobiļete ar biļešu numuriem, kas arī būs elektroniskās biļetes + vaučeris. Rezervācijas apstiprinājums jāuzrāda reģistrējoties uz reisu.

*Tūroperators ir tiesīgs mainīt ceļojuma programmas secību.


Uzdot jautājumu vai pieteikties

AVIO ceļojums: Vasara Gruzijā. Tbilisi – atpūta pie jūras Batumi un Svaneti kalni! (Tbilisi – Mcheta – Džvari klosteris – Batumi – atpūta pie jūras – Svaneti – Tbilisi)
(21.07.2017-29.07.2017)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme