TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

GARANTĒTS! AVIO ceļojums: Rudens krāsas Gruzijā! Vīnogu ražās novākšanas svētki "Rtveli". (Tbilisi – Šato Muhrani – Mcheta – Džvari klosteris – Dieva cietoksnis «Upliscihe» – Ananuri – Kazbegi – Telavi – Cinandali – Signagi)

Description

AVIO ceļojums: Rudens krāsas Gruzijā! Rtveli vīnogu ražas svētki Kahetijā un Gruzijas svētvietas ....

Tbilisi – Šato Muhrani – Mcheta – Džvari klosteris – Dieva cietoksnis «Upliscihe» – Ananuri – Kazbegi – Telavi – Cinandali – Rtveli – Signagi

Izlidošanas datums: 13.10.2017 – 19.10.2017

Brauciet uz Gruziju! Jūs redzēsiet Tbilisi vecpilsētas gaisīgo arhitektūru, Kahetijas vīnogulājus, piedalīsieties ražas novākšanas svētkos Rtveli, pagaršosiet visgardākos nacionālos ēdienus un nobaudīsiet vislieliskākos vīnus tradicionālās gruzīnu dzīrēs ar vislabākajiem tostiem pasaulē! Palūkojiet kā dzīvo gruzīnu tauta, kā strādā un kā priecājas, ieklausieties visā pasaulē zināmajās gruzīnu tautas dziesmās, ļaujieties dzirksteļojošajām dejām, izbaudiet satriecošo kalnu un ieleju ainavu skaistumu! Atklājiet sev šo brīnišķīgo valsti – sirsnīgu, unikālu un neaizmirstamu!!!

1 diena: 13.10.17. (piektdiena).
Tiešais lidojums no Rīgas, reiss BT 724 plkst. 22:55. Lidojums uz Gruziju, Plkst. 03:25 ielidošana Tbilisi. Transfērs un agrā iekārtošanās 3-zvaigžņu viesnīcā Tbilisi.

2 diena: 14.10.17. (sestdiena).  “Tbilisi – mana mīļā un dārgā!”.
Vēlas brokastis viesnīcā. Lielā apskates ekskursija – iepazīšanās ar Tbilisi vēsturisko centru. Ekskursijas laikā Jūs redzēsiet: Cminda Samebu - Sv. Trīsvienības baznīcu – vienu no lielākajām pareizticīgo katedrālēm pasaulē; Metehi templi un leģendārā Tbilisi dibinātāja cara Vahtanga Gorgasili pieminekli un pa trošu ceļu pacelsieties svētajā Mtacminda kalnā, no kurienes paveras aizgrābjoša pilsētas panorāma. Šeit Jums būs iespēja papusdienot vienā no vecākajiem restorāniem pilsētā -“Funikulieris”, kur pasniedz gardākos gruzīnu virtuves ēdienus un visgaršīgākos pončikus pasaulē!! (par pap. maksu: no 15 lariem).
Pēc pusdienām dosimies uz Abanotubani kvartālu ar slavenajām sēra pirtīm, kurās mīlēja atpūsties Puškins un Dimā, un pastaigāsimies pa Šardena ielu ar mājīgām kafejnīciņām un suvenīru veikaliņiem, Ciānas baznīcu un amizanto Rezo Gabriadzes leļļu teātra pulksteņtorni. Šaurās vecpilsētas ieliņas, vīna pagrabi un gleznu galerijas glabā Tbilisi senatnes aristokrātisko garu, bet, pārejot pa stikla “Miera” tiltu uz Kūras upes kreiso karastu, Jūs nonāksiet modernajā Rike parkā starp savādām skulptūrām un ar funikilieri nokļūsiet pie Narikala cietokšņa, kas uzcelts klints virsotnē jau 4. gs. un ir pati senākā Tibilisi daļa. Vakarā brīvajā laikā iesakām apmeklēt slavenās sērūdens pirtis un gūt īstu baudījumu miesai un garam! Nakts viesnīcā Tbilisi.
 
3 diena: 15.10.17. (svētdiena). Kolhidas zelts, Šato Muhrani, gruzīnu dzīres.
Brokastis viesnīcā. Ekskursija uz Gruzijas Nacionālo Muzeju. Pati nozīmīgākā Nacionālā muzeja vērtība ir teiksmainās Kolhidas arheoloģiskie dārgumi – pirmskristietības ēras zelta, sudraba un dārgakmeņu izstrādājumi no apbedījumu vietām Gruzijā, kas datētas ar 3 gs. pirms mūsu ēras. Interesantas ir arī paklāju, apģērbu, kokgriezumu, audēju izstrādājumu un Tuvo Austrumu monētu un ieroču kolekcijas.
Ekskursija uz vīna studiju un rūpnīcu “Šato Muhrani”. Tā ir pirmā gruzīnu vīndaru muiža, kuras darbības pamatā ir unikālās vīna darīšanas tradīcijas, ko radīja Bagrationu dinastijas pārstāvis Ivans Muhranbators. “Šato Muhrani” balstās uz četrām pamatvērtībām: vīnogulāji, pagrabs, pils un vēsture. Ekskursija par rūpnīcas kompleksu un pili un, protams, Jūs gaida slavenā brenda labāko vīnu degustācija (12 €). Pusdienas pēc vēlēšanās par pap. maksu. Atgriešanās Tbilisi.  Slavenā “Sausā tilta” apmeklējums, kur var iegādaties senus priekšmetus, rotas, pulksteņus un traukus. Tikai šeit var iegādaties tiešām unikālus rokām darinātus priekšmetus. 
Vakarā - aicinām apmeklēt slaveno gruzīnu restorānu "Dzirnavas" (Tsiskvili), kur Jūs varēsiet redzēt ugunīgās gruzīnu dejas, paklausīties slaveno vīru daudzbalsīgo dziedājumu un, protams, novērtēt tradicionālo kaukāza virtuvi: khinkali, mcvadi, lobio, sacivi, gruzīnu vīnus un čaču (par papildus samaksu: 30 €). Nakts viesnīcā Tbilisi.

4 diena: 16.10.17. (pirmdiena). Senā Ibērijas galvaspilsēta un antīkā klinšu pilsēta Upliscihe.
Brokastis. Brīvais laiks vai ekskursija: Sena Mcheta – Džvari klosteris un Upliscihe (par papildus samaksu: 25 €).
Džvari klosteris (V gs.) - viens no gruzīnu viduslaiku arhitektūras lieliskākajiem šedevriem. No klostera kalna virsotnes Jūs redzēsiet divu varenu upju - Aragvas un Kūras - apvienošanos, lielisko kalnu skaistumu un sajutīsiet brīvības garu gluži kā putni!
Saka – "Kurš nav bijis Mchetā, tas nav bijis Gruzijā". Mcheta – senā Gruzijas galvaspilsēta, šīs apbrīnojamās valsts dvēsele, katra gruzīna svētnīca. Tik daudz svētvietu un kulta vietu kā Mchetā, nav nevienā citā vietā Gruzijā. Tāpēc šo seno pilsētu dēvē par “Otro Jeruzālemi”. Šeit mēs apskatīsim Svetichoveli katedrāli (XI gs.) un Samtavro sieviešu klosteri. Tieši Mchetā pulcējas svētceļnieki no visas pasaules! Pastaiga pa pilsētu. Suvenīru bodītes, aromātiskas garšvielas, gruzīnu tradicionālais našķis – čurčela, slavenā keramika un karstie hačapuri, kas tikko izņemti no krāsns!
Pusdienas pēc vēlēšanās (par papildus samaksu: no 30 lariem).
Tālāk dodamies uz antīko alu pilsētu Upslicihe, vienu no senākajām apdzīvotajām vietām Gruzijā. Pilsēta - cietoksnis apbur ar savu neparasto izskatu. Gluži kā gigantiskas poras, klinšu sienās vīd ieejas alās un grotās, kuru dzīlēs kādreiz mutuļoja dzīve. Mājas un tempļi šeit tika izkalti varenajās klints sienās, kas iespaidīgi paceļas virs Kūras upes krastiem. Upslicihes alu pilsētā dzīve mutuļoja līdz pat viduslaikiem. Uz kādu laiku tā kalpoja kā valdnieces Tamāras rezidence. Aplūkosim senās alu celtnes, karaliskos apartamentus, teātri. Atgriešanās Tbilisi un nakts viesnīcā.

5 diena: 17.10.17. (otrdiena). Majestātiskie kalni – Kazbegi.
Brokastis. Brīvais laiks vai pilnas dienas ekskursija: Ananuri – Džvari kalnu pāreja – Kazbegi – Sv.Trīsvienības templis – Gudauri (par papildus samaksu: 40 €).
Agri no rīta sāksies Jūsu ekskursija uz Kazbegi pa interesanto un ainavisko Gruzijas kara ceļa maršrutu, kas vēsturiski savienoja Gruziju ar Ziemeļkaukāzu. Šis senais vēsturiskai maršruts atklās Jums visu Zhinvali ezera skaistumu, mēs apmeklēsim Ananuri viduslaiku pils kompleksu un pacelsimies pa galvu reibinošiem, šauriem serpentīnu ceļiem uz Krustu kalnu pareju. Redzēsim senā Gergeti Sv.Trīsvienības jeb "padebešu" tempļa neparasto skaistumu, ko būs iespējams vērot ne tikai no kalna pakājes. Mēs ar džipiem dosimies uz pašu templi, kas atrodas 2170 m augstumā. No šejienes paveras neaprakstāmi skaists skats uz Terekas upes ieleju, Stepancmindi ciematu un mūžīgo sniegu klāto, majestātisko vulkānu Kazbegi. Kazbegs ir Gruzijas valsts simbols. Tā ir viena no visskaistākajām Kaukāza kalnu virsotnēm, kas iemieso pašu Gruziju - lepnu, senu, leģendām apvītu un noslēpumainu.
Pusdienas pie viesmīlīga Stepancmindi saimnieka ar lieliskiem gruzīnu virtuves ēdieniem - pēc vēlēšanās (par papildus samaksu: 15 lari). Vakarā ap plkst. 21:00 atgriešanās Tbilisi. Nakts viesnīcā Tbilisi.

6 diena: 18.10.17. (trešdiena). Vīnogu ražas novākšanas svētki "Rtveli" Kahetijā.
Brokastis. Brīvais laiks Tbilisi vai ekskursija: Telavi – Cinandali – Signagi – Vīnogu ražas novākšanas svētki "Rtveli" (par papildus samaksu: 75 €).
Mēs dodamies uz Gruzijas slavenako vīnu reģionu Kahetiju! No sākuma mūs gaida aptuveni 100 km garš ļoti ainavisks ceļš. Pa ceļam gids pastāstīs par skaistakajiem apskates objektiem Kahetijā.
Kahetijas gavaspilsēta Telavi, visiem pazīstama pateicoties padomju kinemotogrāfa klasikai - filmai "Mimino". 
Laipni lūgti Cinandali! Cinandali – ne tikai slavena gruzīnu vīnu šķirne, bet arī kolorīts ciematiņš, kur atrodas pazīstamās kahetiešu muižnieku dzimtas Čavčavadze skaistā muiža. Tieši šeit darbību uzsāka pati prmā Alazanskas ielejas vīna rūpnīca. Cinandali Jūs gaida labāko vīnu degustācija.
Marani vīna pagraba apmeklējums. Sens vīna pagrabs, kuru atjaunoja dvīņu brāļi Gija un Gela Gamtkiculašvili. Tas artodas vēsturiskā ciematā Napareuli. “Marani” teritorija iekļauj slēgta tipa vīna pagrabu, pagrabu, kur vīns “noveco”, pagrabu vīna izliešanai, atvērta tipa pagrabu un “Zavodi”, kas paredzēts šņabja gatavošanai. Vīnus šeit gatavo no "Marani" laukos audzētajiem "Saperavi", "Rkaciteli" un "Kahuri Micvane" vīnogulājiem. Vīna pagrabā vīns nogatavojas 90 krūkās pa 1,5 - 4 tonnām.
Mūs gaida meaizmirstams piedzīvojums - visiespaidīgākais un lieliskākais pasākums - vīnogu ražas novākšanas svētki "Rtveli"!  Gruzīniem tie ir īpaši ģimenes svētki, tāpēc ražas novākšanas periodā kopā sapulcējas visi radi un draugi. Jūs redzēsiet kā speciālās koka kastēs vīrieši un sievietes mīca ar kājām tikko novāktos, gatavos vīnogu ķekarus. Jums būs lieliska iespēja piedalīties vīna gatavošanā un no "pirmajām rokām" uzzināt par šī saulainā dzēriena īpašībam un pagatavošanas metodēm dažādos Gruzijas novados. Jūs varēsiet nobaudīt tik daudz vīnogu šķirņu, cik vēlēsieties! Jūs gaida visas gruzīnu delikateses uzreiz: aromātisks šašliks, saulainais hinkali, maigais lobio un hačapuri, svaigi pagatavota čurčela, hašlama, siers, zaļumi, daudz augļu, vīnogas un vēl daudz kas cits. “Rtveli” – tie ir smiekli, joki un milzum daudz pozitīvu emociju!
Atvadoties no Kahetijas, dosimies uz mīlestības pilsētu Signagi, ļaujot tai mūs iemānīt savu šauro, mājīgo ieliņu labirintos. Maza, bet žilbinoši skaista, Signagi slejas pakalna virsotnē, paverot pasakainu skatu pāri Alazani ielejai. Labos laika apstākļos tālumā pat var redzēt vareno Kazbeku. Pilsētai ir 23 torņi un 6 vārti, un to apjož 18. gadsimtā būvēts mūris, kas aicina, lai pa to dotos pastaigā. Šeit Jūs redzēsiet vislielāko cietiksni Gruzijā. Atgriešanās Tbilisi. Atpūta un nakts viesnīcā.

7 diena: 19.10.17. (ceturdiena).
Transfērs uz lidostu plkst. 02:00. Izlidošana plkst. 04:40* - avio pārlidojums Tbilisi-Rīga. Plkst. 07:15* ierašanās Rīgā.

Cena: 610 €

Standarta samaksas kārtība (ja nav paredzēti speciālie akcijas nosacījumi):
• Avansa iemaksa, piesakoties ceļojumam un slēdzot līgumu, 30% no ceļojuma summas.
• Atlikusī summa jāsamaksā ne vēlāk kā 30 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
- Lidojums: Rīga - Tbilisi - Rīga (avio kompānija - airBaltic);
- Rokas bagāža (max svars 8 kg, max izmērs 55x40x20 сm), nododāmā bagāža: 1 soma (max svars 20 kg, 100х50х80 cm);
- Nakšņošana divvietīgā numurā:
- 6 naktis 3* viesnīcā Tbilisi;
- Profesionāla krievvalodīgā gida pakalpojumi
- Transporta apkalpošana; 
- Gruzīnu viesmīlība;
- Grupas vadītājs no Rīgas;
- Ekskursiju programma, brokastis - saskaņā ar programmu, izņemot par papildus samaksu.

Papildus izdevumi:
- Piemaksa par single numuriņu - 210 €;
- Veselības medicīniskā apdrošināšana ceļojumā laikā - 10 €;
- 4 diena: Mcheta – Džvari klosteris – Upliscihe - 25 €;
- 5 diena: Majestātiskie kalni – Kazbegi - 40 €;
- 6 diena: Telavi – Cinandali – Signagi – Vīnogu ražas novākšanas svētki Rtveli Kahetijā - 75 €;

- Ekskursiju pakete (4-5-6 diena + ieejas biļetes + degustācijas) - 140 €***.
***Pakete ar papildus ekskursijām ir jārezervē un jāapmaksā Rīgā birojā ne vēlāk kā 20 dienas līdz izbraukšanai. Paketes iegāde ir OBLIGĀTA!!

- Sēra pirtis par numuriņu 2-3 cilvēkiem: no 25 €;
- Pīlings un viegla masāža sēra pirtīs 1 cilvēkam: 5 €;
- Nacionālā šova programma ar vakariņām gruzīnu restorānā “Dzirnavas” Tbilisi: 30 €;
- Degustācija "Šato Muhrani": 12 €.

Informācija ceļotājiem:
- Ieceļošanai Gruzijā uz laiku ne vairāk kā 90 dienas (katras 180 dienas), vīza nav vajadzīga.
- Valūta: lari. 1 € ~ 2.6 GEL
- Veikali ir atvērti no 09:00 – 19:00, lielveikali strādā visu diennakti. Tirdziņi strādā no 06:00/07:00 līdz 16:00/18:00 bez brīvdienām. Aktīvāka pārdošana notiek agrajās rīta stundās.
- Iesakām atvest: vīnu, čaču, saldumus, īstu gruzīnu sieru suluguni, garšvielas, vīna ragu, tradiconālo apģērbu, izvēlēto gardumu receptes.

Dokumentu saņemšanas veids - elektroniskās biļetes + vaučeris. 3/5 dienas pirms ceļojuma sākuma/izlidošanas uz e-pastu tiks nosūtīts rezervācijas apstiprinājums aviobiļete ar biļešu numuriem, kas arī būs elektroniskās biļetes + vaučeris. Rezervācijas apstiprinājums jāuzrāda reģistrējoties uz reisu.

*Tūroperators ir tiesīgs mainīt ceļojuma programmas secību.


Uzdot jautājumu vai pieteikties

GARANTĒTS! AVIO ceļojums: Rudens krāsas Gruzijā! Vīnogu ražās novākšanas svētki "Rtveli". (Tbilisi – Šato Muhrani – Mcheta – Džvari klosteris – Dieva cietoksnis «Upliscihe» – Ananuri – Kazbegi – Telavi – Cinandali – Signagi)
(13.10.2017-19.10.2017)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme