TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

GARANTĒTS! Toskāna-Ligūrija. (Milāna – Turīna – Dženova – San Remo – Portovenere – Činkve Terre – Montekatini Terme – Sandžiminjano – Sjēna – vīnu un lauku labumu degustācija – Florence – Insbruka)

Description

Dolce Vita!

Milāna – Turīna – Dženova – San Remo – Portovenere – Činkve Terre – Montekatini Terme – Sandžiminjano – Sjēna – vīnu un lauku labumu degustācija – Florence – Insbruka

Izbraukšanas datums: 22.09.2017 (9 dienas / visas naktis viesnīcas)

1 diena. Latvija – Lietuva - Polija.
Izbraukšana no Rīgas. Diena ceļā. Latvija, Lietuva, Polija. Nakts viesnīcā Polijā.

2 diena. Polija – Čehija – Austrija - Itālija.
Brokastis. Austrija, Itālija. Brauciens pa gleznainu ceļu pāri Austrijas un Itālijas Alpiem. Nakts viesnīcā Itālijā.

3 diena. Milāna – pasaules modes un mākslas pilsēta maģiska Tirīna.
Brokastis. Ierašanās Milānā - modes un dizaina pasaules galvaspilsētā. Pastaigas ekskursija pa Milānas pilsētas centru – Sempionas parks ar neatvairāmo neoklasicisma pieminekli "Miera arku", slavenākais Milānas piemineklis Castello Sforzesco, Doma katedrāle, teātris „La Skala”, Vittorio Emanuele II galerijas apskate. Brīvais laiks pilsētā. 
Brauciens līdz Turīnai. Galvenā Pjemontes reģiona pilsēta atšķirās no pārējās Itālijas. Tā ir mierīga, atturīga, nav haotiska. Ielas, celtas vēl pirms mūsu ēras pēc imperatora Augusta pavēles, ir izvietotas šaha kārtībā. Tieši tāpēc te praktiski nav iespējams apmaldīties! Turīna – pilsēta ar pasakaini zilām kalnu virsotnēm, parkiem, muzejiem, maģiju un pasaulē labāko šokolādi. Šī vieta vilina ar barokas laikmeta arhitektūras pieminekļiem un aizraujošiem muzejiem, ar neatkārtojamām un mierpilna skaistuma baznīcām un pilīm. Par galveno Turīnas apskates objektu tiek uzskatīta Sidonas kapela, kur glabājas slavenais Turīnas līķauts. Nakts viesnīcā Alessandrijā.

4 diena. Jūras saimniece Dženova – ziedošais San Remo.
Brokastis. Brīvais laiks vai izbraukuma eskursija Nr.1: San Remo – Dženova (par papildus samaksu: 50 €).
Pārbrauciens uz ziedošo pilsētu Sanremo - prestižu kūrortu Itālijas Rivjērā, kur mīlēja atpūsties gan karaliskās ģimenes, gan aristokrāti. Tiešišeit atrodas Krievijas caru Romanavu dinastijas mājas. Promenāde "Corsao Imperatrice" ir nosaukta par godu Krievijas cara Aleksandra II sievai Marijai Aleksandrovnai. Pilsētā ir saglabājies pareizticīgais dievnams, kas celts 1913.gadā. Sanremo ir eleganta pilsēta, ko dēvē par Rivjēras ziedu galvaspilsētu. Maigais klimats un gleznainās ainavas vienmēr rada svētku atmosfēru. Katru gadu šeit norisinās itāļu dziesmu festivāls, ziedu svētki, burinieku regates, autosacīkstes un daudz citu pasākumu. Būs iespeja atpūsties un izpēldēties.
Dženova - Ligūrijas galvaspilsēta, kurā dzimis slavenais jūrasbraucējs Kolumbs, dzejnieks Petrarka un komponists Paganīni, Itālijas Rivjēras centrs, aristokrātu piļu un ostas krodziņu pilsēta ar skarbi pievilcīgiem vecpilsētas kvartāliem, kas cieši pieguļsenajai ostai Porto Antico. Apskates ekskursija: Vecā osta, San Džordžio un San Lorenco baznīcas, Dožu pils, Karlo Feliči teātris, strade Nuove u. c. Brīvais laiks pilsētā. Atgriešanas viesnīcā.

5 diena. Portovenere – Činkve Terre – Montekatini Terme.
Brokastis. Mūs šodien sagaidīs nelielā pilsētiņa Portovenere (Porto Venere), kas atrodas blakus Činkve Terras Nacionālajam parkam. Nosaukumu, kas burtiski nozīmē "Venēras osta" vai "Venēras patvērums", tā ieguva par godu romiešu mīlas dievietei, kuras svētnīca šeit atradusies senatnē. Pastaiga pa pilsētu, laiks atpūtai un peldēm.
Kruīzs gar Ligūrijas piekrasti Činkve Terre* (notiks tikai labvēlīgos laika apstākļos), kas itāļu valodā nozīmē "piecas zemes". Tie ir pieci burvīgi zvejnieku un vīndaru ciematiņi, kas kā bezdelīgu ligzdas pielipušas jūras krastā pie klintīm. Braucot ar kuģīti baudīsim sauli, jūru un piekrastes ainavas. Visapkārt vīna dārzi, citrusu koki, pīnijas, cipreses, eikalipti, eksotiski ziedi un nelieli pagalmiņi, daudzkrāsaini namiņi un viduslaiku ieliņu labirinti. Būs iespēja pastaigaties pa viduslaiku Monterosso. Nobaudīt vietejas delikatēses, atpūsties un peldeties. Tālāk ceļš aizvedis mūs līdz Toskanai, kur starp kalniem, atrodas kūrortpilsēta Montekatini Terme, slavena ar savu termālo ūdeņi. Nakts viesnīca Montekatini Termē.

6.diena. Toskānas pērles: Sandžiminjano – Sjēna – tipisku itāļu vīnu degustācija.
Brokastis. Brīvais laiks vai izbraukuma eskursija Nr.2: Sandžiminjano – Sjēna – tipisku itāļu vīnu degustācija (par papildus samaksu: 50 €). 
Pārbrauciens uz Sandžiminjano – skaisto torņu pilsētu. Tā ir lieliski saglabājusi savu viduslaiku izskatu, nocietinājumus un trīspadsmit akmens torņu – "viduslaiku debesskrāpjus", kas rada ilūzija, ka pilsēta it kā stiepjas pretī debesīm. 
Tālāk mūs gaida Sjēna, kas ērti iekārtojusies uz trīs pakalniem. Šī vieta tiek uzskatīta par vienu no skaistākajām Toskānas pilsētām. Viduslaikos šeit ir radīti neskaitāmi arhitektūras šedevri, kas šodien padara Sjēnu par žilbinošu pilsētu. Šī vieta nelīdzinās ne vienai citai Itālijas pilsētai. Pēc iepazīšanās ar šo pilsētu, mēs noteikti nobaudīsim Torta di Siena saldumus. Vakarā pēc velēšanās Toskānas vīnu un lauku labumu degustācija privātajās vīna darītavā Toskānā (par papildus samaksu: 20 €). Toskānu ainavas: Olīvu birzis, vīnogulāji un pakalni ar cipresēm, nelieli ciematiņi apkārtējo kalnu galotnēs veido tik raksturīgo Toskānas ainavu. Itālija nav iedomājama bez vīna… Iespēja ne tikai baudīt un iegādāties labu Toskānas vīnu un olīveļļu, bet arī uzzināt par vīna ražošanas un baudīšanas tradīcijām Itālijas slavenākajā vīndaru novadā. Saimniecības apskate, iespēja pastaigāties pa vīndārdziem un nodegustēt vīnus. Kā arī olīveļļu, maizi un Toskānas desas. Atgriešanas viesnīcā Montekatini Termē.

7 diena. Florence.
Brokastis. Brīvais laiks vai izbraukuma ekskursija uz ½ dienas Nr.3: Florence (par papildus samaksu: 25 €). 
Florence – Itāļu Renesanses šūpulis. Florence ir ne tikai galvenā pilsēta Toskānas reģionā Itālijā, bet arī renesanses šūpulis un Eiropas mākslas, arhitektūras un kultūras centrs. Šī pavisam noteikti ir pilsēta, kas ikvienam būtu jāapmeklē vismaz reizi mūžā. Florence tiek dēvēta arī par "viduslaiku Atēnām", jo renesanses laikā no 14. gadsimta līdz 16. gadsimta sākumam šī bija visnozīmīgākā Eiropas pilsēta. Tieši te pēc ilgiem laikiem atkal sāka kalt zelta monētas, radās bankas un no jauna uzplauka māksla. No šīs pilsētas nāk tādi pasaulslaveni mākslinieki kā Leonardo da Vinči, Mikelandželo, Donatello, Džoto, Filipo Brunelleski un Sandro Botičelli. Tieši tādēļ Florencē lielā koncentrācijā atrodamas izsmalcinātas un izslavētas mākslas pērles. Apskates ekskursija: Santa Croce baznīca, Sinjorijas laukums, Maria del Fiore katedrāle, Vekio pils, Mediči kapela. Nakts viesnīcā  Itālijas Ziemeļos.

8 diena. Alpu skati Brennera pāreja – Tiroles galvaspilsēta - Insbruka.
Brokastis. Ceļā uz Austriju šķērsosim Brennera pāreju (1371 m augstumā) Dienvidtiroles kalnu ceļš mūs valdzinās ar lieliskām ainavām, vīna dārziem, Alpu ieleju skaistumu, kalnu pilīm un cietokšņu romantismu. Brauciens uz Tiroles galvaspilsētu Insbruku, pastaiga pilsētā: pilsētas simbols ,,Zelta jumtiņa” nams, Sv. Annas kolonna ar ērgli- tiroliešu brīvības simbolu, Triumfa arka. Ceļš: Austrija, Čehija. Nakts viesnīcā Čehijā.

9 diena. 
Brokastis. Mājupceļš, ceļš: Čehijai, Polijai, Lietuva. Vēlā atgriešanās Rīgā.

Ceļojuma cena:
€ 465.00 (1 vieta autobusā)
€ 600.00 (1 vieta ar papildvietu autobusā)
€ 150.00 (piemaksa par 1-vietīgu numuru SNGL)

Standarta samaksas kārtība (ja nav paredzēti speciālie akcijas nosacījumi):
• Avansa iemaksa piesakoties ceļojumam un slēdzot līgumu 30% no ceļojuma summas.
• Atlikusī summa jāsamaksā ne vēlāk kā 20 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
- Ekskursijas/apskate saskaņā ar programmu, izņemot ekskursijas ar norādi “par papildus samaksu”;
- Brauciens ar komfortablu autobusu (TV, WC, kondicionieris, karstais ūdens pieturas laikā, kafija, tēja), ceļu nodokļi, autostāvvietas;
- Nakšņošana viesnīcās (2*, 3*, viesu nami. Viesnīcas “zvaigžņu” klasifikācija saskaņa ar attiecīgas valsts standartiem). Nakšņošana 2-3- vietīgos numuros ar ērtībām un brokastīm (WC, duša/vanna numurā);
- Grupas vadītāja pakalpojumi;

Papildus izmaksas / “par papildus samaksu”:
- Medicīniskā apdrošināšana nelaimes gadījumiem: 5 € (līdz 65 gadiem) / 10 € (65+);
*izbraukuma ekskursija Nr.1: San Remo – Dženova: 50 €;
*izbraukuma ekskursija Nr.2: Sandžiminjano – Sjēna – tipisku itāļu vīnu degustācija: 50 €;
*izbraukuma ekskursija uz ½ dienas Nr.3: Florence: 25 €
*Bērniem līdz 13.gadiem izbraukuma ekskursijām atlaide 25%.

Iegādāties ekskursiju paketi kopā ar ceļazīmi tagad ir IZDEVĪGĀK!
“Ekskursiju paketē” iekļautās izbraukuma ekskursijas Nr.1; Nr.2; Nr.3 = maksājot Rīgā = 115.00 €.

- Kuģis Činkve Terre: 25 €;
- Vīnu un lauku labumu degustācija: 20 €;
- Austiņas Itālijas pilsetās: 10 €;
- Teātra muzejs Milānā: 5 €;
- Milānas Doma katedrāle: 2 €;
- Santa Kroče Florencē: 4 €

SVARĪGI !!!
* Dažas dienas pirms ceļojuma uz Jūsu norādīto e-pastu Jūs saņemsiet ceļojuma vaučeri ar autobusa numuru, grupas vadītāja kontakttālruni, bāzes viesnīcas nosaukumu un citu noderīgu ceļojuma informāciju t.s. “padomi ceļotājiem”. Gadījumā ja Jums NAV e-pasta, lūdzam savlaicīgi griezties pie sava aģenta lai saņemtu vaučeri drukātā formātā. 
* Izbraukuma ekskursijās, kas tiek piedāvātas par papildus samaksu, ir iekļauts – degviela, ceļu nodokļi, stāvvietas, gida pakalpojumi.
* Ieejas biļetes apskates objektos ir par papildus samaksu! Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurss, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties. Valūtu iesakām mainīt Latvijā. 
* Minimālais tūristu skaits izbraukuma ekskursijās - 20 cilvēki.
* Plānotais ierašanās laiks viesnīcās tranzīta dienās ir no plkst.20:00 līdz plkst. 23:00. Iespējamas nelielas grafika izmaiņas, vēla ierašanās viesnīcā un atgriešanās mājās sakarā ar neparedzētiem apstākļiem, piemēram, nelabvēlīgiem ceļu satiksmes apstākļiem.
* Brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās naktsmītnē, pēc grupas vadītāja norādījuma. Visbiežāk grupas brokastu laiks ir no plkst. 07:00 – līdz 08:00, bet var būt gan ātrāk, gan vēlāk.
*Ceļojuma saturā un cenās izmaiņas iespējamas LR normatīvo aktu ietvaros.
*Ceļojuma operators ir tiesīgs mainīt ekskursiju kārtību.

Ceļojot uz ārvalstīm, savlaicīgi parūpējieties par ceļojumam nepieciešamajiem dokumentiem:
- Derīga pase vai Personas apliecība (kur tā ir izmantojama kā ceļošanas dokuments). Iepriekš sazinieties ar konkrētās valsts vēstniecību, lai noskaidrotu, kādam jābūt pases derīguma termiņam ieceļojot valstī. 
- Dodoties ceļojumā arī bērniem ir nepieciešama pase. Nepilngadīgiem bērniem (līdz 18 gadiem) nepieciešama arī dzimšanas apliecība. Ja nepilngadīgais ceļo bez vecākiem, arī notariāli apstiprināta pilnvara.
- Ieceļošanas vīza, ja vien valsts nav noteikusi bezvīzu ieceļošanas kārtību. Lūdzam savlaicīgi sazināties ar attiecīgās ārvalsts pārstāvniecību, lai iegūtu informāciju par vīzas saņemšanas noteikumiem.
- Eiropas veselības apdrošināšanas karte (EVAK) un/vai privātā veselības un dzīvības apdrošināšanas polise, kas sedz arī repatriācijas izdevumus uz mītnes zemi personas nāves vai smagas saslimšanas gadījumā.
- Nodrošinieties ar ceļošanas dokumentu, biļešu un apdrošināšanas polises kopijām, gadījumos, ja dokumentu oriģināli ceļošanas laikā nozaudēti.
- Atrodoties ārzemēs, īpaša uzmanība ir jāpievērš savu dokumentu, tai skaitā pases, drošībai.


Uzdot jautājumu vai pieteikties

GARANTĒTS! Toskāna-Ligūrija. (Milāna – Turīna – Dženova – San Remo – Portovenere – Činkve Terre – Montekatini Terme – Sandžiminjano – Sjēna – vīnu un lauku labumu degustācija – Florence – Insbruka)
(22.09.2017-30.09.2017)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme