TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

GARANTĒTS! Vasaras brīvdienas Sāremā salā. (Pērnava - Muhu sala - Kuresāre)

Description

Vasaras brīvdienas Sāremā salā

Pērnava - Muhu sala - Kuresāre

Izbraukšanas datums: 19.08.2017 (2 diena) 

1 diena. Pērnava - Kāli meteorīta krāteris - Peides baznīca - Kuresārē.
6:30 izbraukšana no Rīgas. Ekskursija Pērnavā. Pērnava – viena no skaistākajām Igaunijas pilsētām, vasaras galvaspilsēta, pilsēta, kur blakus sadzīvo koka apbūve un mūsdienu villas. Tev būs iespēja redzēt Sv. Katrīnas baznīcu, kas celta 18. gs. pēc Katrīnas II pavēles, pilsētas Rātsnamu, Elizabetes baznīcu, Sarkano torni, kas celts 15. gs. un ir vienīgais saglabājies pilsētas mūra fragments.
Pārbrauciens līdz Virtsu ostai, kur pārcelsimies ar prāmi uz Muhu salu un izbraucot cauri mazās salas galvaspilsētai Līvai pa 3 km garo dambi sasniegsim Sāmsalu. 
Tālāk - Kāli meteorīta krāteris, Eiropā visvieglāk pieejamais meteorīta krāteris. Vienlaikus tas ir arī Eiropas jaunākais lielais meteorīta krāteris. Sensenos laikos uz Zemes nokrita meteorītu lietus, un tā rezultātā radās Kāli krāteru lauks. Savulaik meteorīta nokrišana šeit radīja lielu haosu, jo tolaik šī teritorija jau bija cilvēku apdzīvota. 
Būs iespēja aplūkot Peides baznīcu, kas celta 14.gs. vidū. Viduslaikos pašreizējas Peides baznīcas vieta atradās kapela, kas bija daļa no Zobenbrāļu ordeņa cietokšņa. Šī Sāmsalas lielākā viduslaiku baznīca ar savu masīvo izskatu vairāk atgādina cietoksni vai nocietinājumu nekā baznīcu. 1940. gadā zibens spēriena rezultātā baznīca aizdegās. Ugunsgrēkā tika iznīcināta lielākā daļa baznīcas iekārtojuma un ēkas jumts. Jauns jumts baznīcai gan sarūpēts, taču lielākie renovācijas darbi vēl priekšā.
Vakarpusē ierašanās Sāremā galvaspilsētā Kuresārē, kas igauniski nozīmē "dzērvju sala". Līdz 1917.gadam Kuresāri sauca par Arensburgu. Iespējams, vāciskais pilsētas vārds nosaukumos tiek lietots tāpēc, ka tieši ar Arensburgas vārdu pilsēta bija pazīstama tad, kad 19.gs.pirmajā pusē tur aizsākās tūrisma industrijas attīstība: pirmā oficiāli zināmā ceļotāju grupa pilsētā viesojusies 1832.g.13.augustā, turklāt ieradusies ar tvaikoni no Rīgas. Brīvais laiks ar atpūtu SPA viesnīcā "Sāremā Spaa Hotell Rüütli".

2 diena. Kuresāres Bīskapa cietoksnis - Pangas stāvkrasts - Arhaiskās Karjas baznīca.
Brokastis viesnīcā. Pēc brokastīm Kuresāres bīskapa cietokšņa apmeklējums gida pavadībā. Kuresāres bīskapa cietoksnis, iespējams, ir vislabāk saglabājies viduslaiku cietoksnis Baltijas valstīs (celts 13. gadsimta 2. pusē). Ēka būvēta no cirstiem dolomīta blokiem, vidū atrodas četrstūrveida pagalms, ko otrajā un trešajā stāvā iejož slēgtas krustejas. Cietoksnī atrodas Sāremā muzejs, kas iepazīstina ar Sāremā un Kuresāres vēsturi.
Tālāk mūsu ceļš ved uz Pangas klintīm. Pangas stāvkrasts ir augstākā no Sāremā un Muhu salas ziemeļu krasta kraujām. Stāvkrasta augstākais punkts sasniedz 21,3 m, un tas stiepjas 2,5 km garumā. Visaugstākajā vietā atrodas sena upurvieta, kur senos laikos nesti upuri jūrai. Savukārt Anglas vējdzirnavu kalnā varēs iepazīties ar Sāmsalas tik pazīstamā simbola vēsturi. Tā kā šeit savulaik bija ciema augstākā vējiem atklātā vieta, tieši te tika uzceltas visas ciema dzirnavas. Šodien no deviņām vējdzirnavām ir saglabājušās piecas. Visas piecas vējdzirnavas pašlaik ir arī restaurētas. Vējdzirnavu kalna pakājē atrodas Anglas tradicionālā kultūras mantojuma centrs.
Ceļojuma noslēgumā Arhaiskās Karjas baznīcas apmeklējums. No Sāmsalas viduslaiku baznīcām Karjas baznīca ir vismazākā. Tomēr nozīmības un skaistās arhitektūras dēļ mazā baznīciņa it nemaz nepaliek savu lielāko kaimiņieņu ēnā. 13.–14. gadsimtā celtā baznīca līdz pat mūsdienām pa lielākai daļai ir saglabājusi savu kādreizējo izskatu. Īpaši ievērības cienīgi ir baznīcas skulpturālie dekori, kas Karjas baznīcu padara par skulptūrām bagātāko lauku baznīcu visā Ziemeļeiropā. Daudz diskusiju izraisījušas arī saglabājušās pagāniskās, maģiskās zīmes, kas baznīcas celšanas laikā uzgleznotas uz griestiem pie altāra. Došanās atpakaļ uz Muhu salas Kuivastu ostu. Vakarā atgriešanās Rīgā.

Ceļojuma cena:
€   80.00 (1 vieta autobusā)
€ 100.00 (1 vieta ar papildvietu autobusā)
€   25.00 (piemaksa par 1-vietīgu numuru)

Standarta samaksas kārtība (ja nav paredzēti speciālie akcijas nosacījumi):
• Avansa iemaksa piesakoties ceļojumam un slēdzot līgumu 30% no ceļojuma summas.
• Atlikusī summa jāsamaksā ne vēlāk kā 20 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
- Brauciens komfortablā tūristu klases autobusā (TV, video, DVD, kondicioniers, WC);
- 1 nakts 2* vai 3* spa viesnīcā Kuresārē (divvietīgos, trīsvietīgos numuros ar brokastīm);
- Pārcelšanās ar prāmi;
- Transporta un ceļa izdevumi;
- Grupas vadītāja pakalpojumi.

Papildus izmaksas / "par papildus samaksu":
- Kāli meteorīta krāteris - pieaugušajiem - 1.30 € / skolēniem, studentiem, pensionāriem - 0.65 €;
- Kuresāres bīskapa pils apmeklējums vietējā gida pavadībā - pieaugušajiem - 7.50 € / skolēniem – 4.50 €;
- Anglas vējdzirnavu apmeklējums gida pavadībā - 6 €


Uzdot jautājumu vai pieteikties

GARANTĒTS! Vasaras brīvdienas Sāremā salā. (Pērnava - Muhu sala - Kuresāre)
(19.08.2017-20.08.2017)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme