TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Karēlijas baltās naktis. (Garantēts!)

Description

Karēlijas baltās naktis.
8 dienas.
24.06.2017-01.07.2017

Rīga, Sanktpēterburga. Korela cietoksnis.  Petrozavodska, Kiži, Valaamas klosteris.  Soloveckas salas, Kuzova salas, Girvas vulkāns, Kivač ūdenskritums,  Aleksandra-Svirska klosteris. Šlisselburga,Rīga.

1.diena. 24.06

10.00 izbraukšana no Rīgas. No Satekles ielas. Pietura Pleskavā. Braucam uz SanktpēPēterburgu.   Nakts apskates ekskursija pa Sanktpēterburgu.   Brīvais laiks. Pēc vēlēšanas piedāvājam izbraukt ar kuģīti pa Ziemeļu Venēcijas kanāliem. 1.25 Apskatīsim tiltu pacelšanu. Izbraukšana uz Sortovalu. Nakts pārbrauciens.

2.diena. 25.06

Pārbrauciens uz Priozersku. Agri no rīta pieturam pie Korela cietokšņa. Pirmoreiz Priozerska pieminēta, sakarā ar Korela cietokšņa celtniecību 1143. gadā, dažos dokumentos tiek pieminēta Korela , kā ķņaza Rjurika (879.gads) nāves vieta. Agra izmitināšana viesnīcā. Ekskursija uz marmora karjeru – „Ruskeala kalnu parks”. Netālu no Ruskeala ciemata, kas atrodas ap 25 km uz ziemeļiem no pilsētas Sortavala, ir marmora karjeri, kas ilgu laiku kalpoja kā marmora ieguves vieta Sanktpēterburgas pilīm un katedrālēm. Mūsdienās daļa karjeru ir pamesta un applūdināta, daļu turpina izmantot akmens ieguvei. Viens no karjeriem ir paredzēts tūristu apmeklēšanai – apkārt ir aprīkotas takas, ir stāvvieta, karjerā var iznomāt laivu un apskatīt marmora sienas no ūdens. Vienā no karjera sienām atrodas marmora grota – Ruskealas „vizītkarte”. Nokļūt tajā ir iespējams tikai no ūdens ar laivu. Iespēja iegādāties vietējos suvenīrus – pusdārgakmeņi, izstrādājumi no karēlijas bērza, šungits. Ekskursija pie Ruskeālas ūdenskritumiem. Nakts viesnīcā Sortovalā.

3.diena. 26.06

Brokastis. Ekskursija ar kuģi uz Valaamu no Sortavalas. Apskates ekskursija pa Valaama klosteri, Spaso-Preobraženska katedrāles apmeklējums. Garīgās mūzikas koncerts. Ekskursija „Jaunā Jeruzāleme”. Pusdienas klostera ēdnīca.  Atgriešanās Sortavalā. Visenerģiskākie var nopeldēties un pastaigāties gar ezera krastu.   Tālāk mūs gaida jautra aktivitāte uz Šuja upes – raftings uz plostiem** pa upi. Var piedalīties gan bērni, gan pensionāri. Par drošību ir padomāts – visiem tiks iedotas glābšanas vestes. Sliktākajā gadījumā saslapināsiet bikses. Braucam uz Petrozovodsku. Izmitināšanas viesnīcā.  Apskates ekskursija pa pilsētu un krastmalu, uz kuras atrodas daudz oriģinālu pieminekļu, kurus uzdāvināja pilsētas no visas pasaules. Nakts viesnīcā Petrozavodskā

4.diena. 27.06

Brokastis. Ekskursija uz Kiži salu. No ostas ar ātrgaitas kuteri “Kometa” ar 60 km/h ātrumu pa Oņegas ezeru nokļūstam uz Kiži salu. Ekskursija pa koka arhitektūras muzeju. Laikā sastingusi pasaka. Ir neliela pludmale. Atgriešanās Petrozavodskā.   Piebrauksim pie lielveikala, kur var iegādāties iepatikušos Karēlijas produktus - Karēlijas balzams, brūkleņu uzlējums, lāceņu uzlējums, karēļu prjaniks. Pusdienas**. (patstāvīgi).  Braucam uz Kemi. Pieturvietas pie skaisto upju un ezeru krastiem. Nostāsts par karelo-somijas eposu "Kalevala" un  karēļu senču ciltīm. Pirmā lielā pietura pie  ūdenskrituma Kivač. Aplūkosim vienu no lielākiem līdzenuma ūdenskritumiem. Nostāsts par Karēlijas bērzu. Jums izstāstīs, kāpēc izstrādājumi no Karēlijas bērza ir tik unikāli. Vakariņas-pikniks** Nakts viesnīcā.

5.diena. 28.06

Brokastis. No rīta uzkāpšana uz kuģa.  Ekskursija – divu stundu jūras brauciens uz Kuzova arhipelāgu. Dosimies ceļojumā Baltajā jūrā. Uzkāpsim uz salas Nemeckij Kuzov – visaugstākais punkts Kareļu piejūrā, redzēsim sāmu svētās akmens figūras – seidas. Attālums no Soloveckām salām līdz salai Nemeckij Kuzov – 30 km, laiks ceļā – 2 stundas. Ekskursija notiek, ja ir labvēlīgi laikapstākļi, un ja nav vētras brīdinājuma. Salas augstums – 140 m, ceļotājiem ir jāņem vērā savas fiziskās spējas. Baltā jūra ir daļa no Arktikas – ir jābut gataviem jebkuriem laika apstākļiem. Pēcpusdienā atbrauksim uz Sokovki. Izmitināšanas viesnīcā. Pusdienas. Autobusu ekskursija. Ilgums 3 stundas. Paša augstākā salas punkta apmeklējums - kalna Sekirnaja, no kuras virsotnes atveras neaizmirstama ainava uz Solovki un Balto jūru. Nakts viesnīcā.

6.diena. 29.06

Brokastis. Iepazišanās ar Soloveckas kremļa centrāla arhitektūras kompleksa un saimniecības būvēm un muzeja ekspozīcijas apmeklēšana. Jūras ekskursija ar kuteri uz Lielo Zaķu salu. Lielākās svētnīcas apskate, unikālas akmeņu labirinti. Pirms aizbraukšanas ieiesim suvenīru paviljonos un Arhangeļskas aļģu kombināta firmas veikalā, kur var iegādāties produkciju no aļģēm (ārstniecisku kosmētiku,  marmelādi). Vakarā ar katamarānu dodamies no Solovki uz Belomorsku. Vēlu vakarā esam krastā. Pa ceļam uz viesnīcu uztaisīsim pieturu, lai apskatītu petroglifus – senie klinšu zīmējumi.** Nakts viesnīcā.   

7.diena. 30.06

Brokastis. Atgriežamies uz Karēlijas dienvidiem. Girvas vulkāna lavas notekas.  Pastaiga pa klintīm, no kurām paveras brīnišķīgie skati. Ekskursija pirmajā Krievijas kūrortā - Marcialie ūdeņi. Ūdens degustācija no minerāliem avotiem. Svētā apustuļa Pētera baznīcas (XVIII gs.). Pusdienas. Ekskursija Aleksandra- Svirska klosterī. Galvenā svētā relikvija, kas atrodas klosterī – Aleksandra Svirska mirstīgās atliekas.  Šlisselburgas cietokšņa apskate - otrs nosaukums – "Orešek". Pazīstamākais cietums XIX. gs. Krievijā. Kopš XVIII gs. sākuma cietoksnis pakāpeniski zaudēja savu militāro nozīmi un kļuva par politisku cietumu. Šeit atradās cara ģimenes locekļi (Pētera I sieva Jevdokija Lopuhina un viņa māsa Marija Aleksejevna, mazgadīgs dēls Ioans Antonovičs, pazīstams arī kā Ivans VI), kņazi Dolgorukije un kņazs D.M.Goļicins – Augstākās slepenās padomes locekļi, negodā nokļuvušais favorīts hercogs Birons ar ģimeni. Izbraukšana mājup.  Pietura pie lielveikala Pleskavā. Nakts ceļā.

8.diena. 1.07

Atgriešanās Rīgā agri no rīta.
    
Brauciena cena – 350,00 EUR

Ceļojuma cenā ietilpst :

•    Transporta un ceļa izdevumi
•    Dzīvošana 5 naktis turklases viesnīcās (2-3*)
•    5 brokastis, pusdienas pie „ugunskura”
•    Grupas vadītāja pakalpojumi

Ekskursiju programma, ieejas biļetes visos muzejos un gidu pakalpojumi pēc programmas:
pieaugušajiem – 60€, studentiem un skolniekiem – 40€

Ekskursija: vakara apskates ekskursija pa Sankpēterburgu, Šliseļburga, Aleksandra – Svirska klosteris, apskates ekskursija pa Petrozavodsku, Karēlijas bērza dabas rezervātā, Kivač ūdenskrituma apmeklējums,  Girvas vulkāna, kūrorts „Marciālie ūdeņi”, Soloveckas klosteris, ar kuteri uz Lielo zaķu salu, pie Sampo klintīm, Ruskeāla ūdenskritums, Baltās jūras petroglifi.

Papildus izdevumi, ekskursijas uz salām:

•    Pārbrauciens ar kuģi un ekskursija uz Kiži salu                     55€ (30€ bērniem)
•    Pārbrauciens ar kuģi un ekskursija uz Valaama salu             45€ (30€ bērniem)
•    Pārbrauciens ar kuģi un ekskursija uz Soloveckas salām       50€ (30€ bērniem)
•    Ekskursija uz Kuzova arhipelāgu                                           35€

Papildus izdevumi:
•    Raftings** pa Šuja upi                                    15€
•    Pikniki ezeru un upju krastā                       5€ (katrs)
•    Pusdienas ēdnīcā uz Valaama salas                 5€
•    Otra vieta autobusā**                                      60€
•    Pirts                                                             no 10€
•    Ekskursija „Pa upēm un kanāiem Sanktpēterburgā” no 10 €


Nepieciešamā informācija :

Papildus tiek apmaksātas ekskursijas uz salām. Miglas, augstu viļņu gadījumā ekskursijas var tikt aizturētas.  Ieteicams paņemt līdzi: peldkostīmus, krūzes, lukturus.NB!!! Galvas lakati ir obligāti klosteru apmeklēšanai. Ieteicams iepriekš samainīt uz Krievijas rubļiem 100-150 € uz cilvēku (suvenīriem un citiem dzīves priekiem).
Vīzas cena- 74€.  Nepieciešama 1 foto, 35*45mm. Pase atrodas konsulātā 9 darba dienas.
Apdrošināšanа  - 3-5€.


Uzdot jautājumu vai pieteikties

Karēlijas baltās naktis. (Garantēts!)
(24.06.2017-01.07.2017)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme