TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Ekskursijas

Citādā Malta

Citādā Malta
no pilīm līdz vīna pagrabiem
(1/2 dienas + pagarinājums)

Tā ir īpaša tūre, ko sniedz aristokrātiskās pilis un to senatnīgie vīna pagrabi, kuros tiek nogatavināti labākie Maltas vīni.  «Pallaco Parizio»  tiek saukts par «Versaļa miniatūrā». Interjērs iekārtots ar krāšņām freskām, marmoru, spoguļiem, zeltainais apmetums, senlaicīgas mēbeles un gleznas. Labiekārtotais  Pallaco Parizio dārzs tiek uzskatīts par skaistāko Eiropā un atspoguļo visu greznās pils krāšņumu. Pēc tam slavenā vīndarītavas rūpnīca jūs aicina apmeklēt 400-gadīgos vīna pagrabus. Iepazīstinās ar vietējā vīna izgatavošanas tehnoloģiju  un būs dažu vīna šķirņu degustācija kā arī tradicionālās maltiešu uzkodas.                                                                                                                                              



Ekskursija uz Sicīliju, Etnas vulkāns un Taormina

Ekskursija uz Sicīliju, Etnas vulkāns un Taormina   
No Pacallo ostas ar komfortablu autobusu jūs brauksiet garām Katānijas provincei uz Etnas vulkānu līdz Silvestra krāterim. Jūms būs brīvais laiks pusdienām un suvenīru iegādei, (pusdienas nav iekļautas cenā). Tālāk brauksiet uz Taorminu, no kurienes  redzama Giordini-Naxos panorāma- bijusī grieķu kolonija un mūsdienīgs jahtcentrs. Pēc pastaigas pa Taorminu, atgriešanās uz ostu Pacallo un uz Maltu (jums obligāti jābūt pasei un braukšanas talonam). Ekskursijas summā ietilpst: transfērs no un uz viesnīcu Maltā, katamarāna biļete, gida pakalpojumi, ekskursija ar autobusu pa Sicīliju. Ekskursijas cenā netiek iekļauta ostas nodeva (€16.00), kuri tiek samaksāti Maltā. Visos tūres norises jautājumos un to izmaksām griezties savu pārstavniecību kompānijās.



Festa – provinces svētki

Festa – provinces svētki
(vakars)

Laika posmā no jūnija līdz septembrim katrs Maltas ciemats svin savu festu-folkloras un reliģijas svētkus par godu Svētājam baznīcas aizbildnim.  Ekskursijas laikā apmeklēsiet draudzes baznīcu,  un dzirdēsiet stāstu par to, pastaiga pa lauku ielām, kuras izgreznotas ar reliģiskiem atribūtiem, karogiem, izgaismojumu un daudzām svētbildēm. Vietējo iedzīvotāju organizētā festa - tie ir krāsu svētki, gaismas un mūzikas svētki, kuri vilina simtiem iedzīvotājus no visām salas malām. Svētku kulminācija - procesija ar Svētā statueti priekšgalā, pūtēju orķestra gājienu un  krāšņu uguņošanu. Festa - tie ir ievērības cienīgi svētki, ļaujot jums labāk iepazīt un saprast maltiešu dzīvi.



Ekstravagantie Maltas Bruņinieki

Ekstravagantie Maltas Bruņinieki
Teatralizēts vakara šovs un vakariņas

Muzikālais priekšnesums ar 50 aktieru piedalīšanos, kā arī 8-iem speciāli apmācītiem zirgiem. Vakariņu laikā, kurā tiks pasniegti trīs ēdieni un vīns, jūs būsiet liecinieki kā Svētā Joanīta ordeņa  bruņinieki, sēžot zirgos un tērpti bruņās cīnās ar Vareno Suleimanu 1565. gada notikumos par ielenkto Maltu. Jūsu priekšā atklāsies 16. gs. vēsturiskie notikumi kā arī jautras sadzīviskās lauku ainas un festas. Jūs neatstās vienaldzīgus pāra deja, kurā tiks atklāts ceļš uz mīļotās sirdi, un ļausieties sajūtām noslēpumainajā austrumu harēmas uzvedumā. Šis būs iespaidīgs šovs un neaizmirstama nakts!
                                                                                                                                        



Gozo (visa diena)

Gozo
 (visa diena)

Ar prāmi 20 minūtēs nokļūsiet Gozo salā un, piestājot Mdžaras ostā, sajutīsiet mierīgo atmosfēru, ko izstaro šī burvīgā sala. Džgantijas megalītisko tempļu apmeklējums – vissenākās cilvēku celtās būves uz zemes, kuras tiek uzskatītas vecākas nekā Ēģiptes piramīdas. Tālāk pacelsieties uz viduslaiku cietoksni -  Citadeli, kas atrodas Viktorijas pilsētā. Ainava ar fjordiem līdzīgo Šlendi līci un Dveiras „azūra logu” salas rietumos, to ir vērts redzēt! Gozo slavena ar amatniecību, it īpaši ar adījumiem un mežģīņu darinājumiem. (Pusdienas iekļautas ekskursijas cenā)

 



Gozo vēsturiskais mantojums

Gozo vēsturiskais mantojums

Ar prāmi 20 minūtēs jūs nokļūsiet Gozo salā. To, ka sala atrodas tuvu Maltai un tām ir kopīga vēsture, tomēr jāsaka, ka Gozo sala atšķiras no Maltas. Ekskursijas laikā jūs apmeklēsiet Dveiru, kur atrodas slavenā klints arka „Azūra logs”, Citadeles cietoksni Viktorijā- galvenajā salas pilsētā, un Šlendi līci. Uzzināsiet visu salas gadsimtu vēsturi noskatoties vēsturiski-dokumentālu šovu. Jums būs brīvais laiks suvenīru iegādei, jo Gozo ir slavena ar adījumiem un mežģīņu izstrādājumiem. Pusdienas ir iekļautas ekskursijas cenā.



Hadžar-Im templis (visa diena)

Hadžar-Im templis
Šovs «Akmens mantojums» un vietējais tirgus (visa diena)
Ekskursija sāksies salas dienvidos ar senatnīgā karjera apmeklējumu, kurš iekārtots kā apskates šovs. Šeit jums detalizēti stāstīs par tradicionālo maltiešu amatniecību - kaļkakmens ieguvi un apstrādi, kuru vietējie iedzīvotāji izmantoja, kā celtniecības materiālu vairākus gadu tūkstošus. Par vēstures noslēpumiem jūs uzzināsiet, apmeklējot aizvēsturisko templi Hadžar-Im, kurš atrodas uz neapdzīvotas Filflas salas un kuru ieskauj Vidusjūras burvība. Tālāk ekskursija turpināsies uz Zurri ieleju, kur varēsiet izmantot braucienu ar laivām un skatīt Zilās Grotas. (Brauciens ar laivu nav iekļauts ekskursijas cenā, jo tas ir atkarīgs no laika apstākļiem.) Pēc pusdienām ekskursija turpināsies Marsašlokas zvejnieku ciematā, kurš ir attīstījies par agrāru rajonu.  Jums būs iespēja apmeklēt vietējo tirgu, kurš izvietots pašā piekrastē. Ekskursijas noslēgumā Ar-Dalam aizas vērošana, kuru arheologi kā pierādījumu atzina, ka agrāk Malta bija Eiropas kontinenta daļa.
Pusdienas iekļautas ekskursijas cenā.



Hadžar-Im templis (puse dienas)

Hadžar-Im templis
Šovs «Akmens mantojums» (puse dienas)
Ekskursija sāksies salas dienvidos ar senatnīgā karjera apmeklējumu, kurš iekārtots kā apskates šovs. Šeit jums detalizēti stāstīs par tradicionālo maltiešu amatniecību-kaļkakmens ieguvi un apstrādi, kuru vietējie iedzīvotāji izmantoja kā celtniecības materiālu vairākus gadu tūkstošus. Par vēstures noslēpumiem jūs uzzināsiet apmeklējot aizvēsturisko templi Hadžar-Im, kurš atrodas uz neapdzīvotās Filflas salas un kuru ieskauj Vidusjūras burvība.  Tālāk ekskursija turpināsies uz Zurri ieleju, kur varēsiet izmantot braucienu ar laivām un skatīt Zilās Grotas. (Brauciens ar laivu nav iekļauts ekskursijas cenā, jo tas ir atkarīgs no laika apstākļiem.)



Izklaides centrs Playmobil

Izklaides centrs Playmobil
Bērniem un arī citiem interesentiem! (rīts)

Ģimenēm ar maziem bērniem pludmales atpūtu ir iespējams papildināt ar uzņēmuma Playmobil apmeklēšanu Halfārē. Šī ir otra lielākā rūpnīca pasaulē rotaļlietu ražošanā. Jūs varēsiet redzēt rotaļlietu izgatavošanas procesu. Pēc ražošanas ceha apskates bērni dosies uz spēļu laukumu, bet vecāki uz kafejnīcu. Rūpnīcas apmeklējums ieteicams bērniem no 6 gadiem, spēļu laukums - no 3 gadiem. Nepieciešamības gadījumā tiek nodrošināts komentārs angļu valodā. Transfērs iekļauts programmas cenā. Tiek rekomendēts nodrošināties ar ērtiem, sportiskiem apaviem.

 



Malta –zvaigžņu starojumā

Malta –zvaigžņu starojumā
(vakars)

Vakara tūre sāksies Vitoriozo pilsētā, kur skatīt varēs Lielā līča krāšņumu vakara izgaismotajās ugunīs. Gida pavadījumā, ejot pa pilsētas ielām, nokļūsiet vecpilsētas piekrastē, vietā, kur sākās Maltas ordeņa bruņinieku vēstures pirmsākumi. Neliels izbrauciens ar autobusu apkārt Valletas bastionam – šīs valsts galvaspilsētai, kuru uzcēla bruņinieki XVI gs. Tālāk sekos brauciens uz Mdinu, kura atrodas salas centrā. Jums būs iespēja pastaigāt pa viduslaiku naksnīgajām ielām, kur , šķiet, laiks ir apstādinājis savu gaitu. No Mdinas bastiona būs skatāma visa salas ainava, kura vizuļo daudzkrāsainās ugunīs naksnīgajā tumsā.



Kruīzs pa līci

Kruīzs pa līci
(otra dienas puse)

Lieliska iespēja to redzēt un fotouzņēmumos iemūžināt Valletas varenību un skaistumu, pasakaino  skatu uz bastionu, ko var redzēt tikai iebraucot jūrā!  Ekskursiju kuģis kursēs gar visu līča liedagu un būs skatāmi Marsamšeta un Lielā līča krasti, kuru vēsturiskā nozīme ir būtiska salas attīstībā. Pēc jūras ceļojuma, varēsiet pastaigāties pa Sliemas krastmalu – pašu lielāko tirdzniecības rajonu Maltā un atpūsties kāda no šeit piedāvātajām kafejnīcām. Plkst 18.00 transfērs no Sliemas atpakaļ.                                                                                                                                                      



Maltas jaunumi

Maltas jaunumi
5 dimensiju priekšnesums un Vidusjūras akvārijs.

Unikāla iespēja skatīt Maltas vēsturi un kultūru, leģendārā piekūna acīm. Lidojumā ar piekūnu jūs iejutīsieties to laiku un gadsimtu burvībā un kļūsiet par aculieciniekiem pašiem galvenajiem notikumiem, kuros redzams, kā no akmeņainās salas izveidojās īsta Vidusjūras pērle. Iespaidu krāsainībai izmantotais 5 dimensiju kino efekts, vēl vairāk papildinās redzēto. Pēc aizraujošās filmas noskatīšanās būs iespēja pastaigāties arī pa Valletu un pēc tam autobuss jūs aizvedīs uz Maltas nacionālo akvāriju. Šeit 26 akvārijos, kuri ir aprīkoti atbilstoši dabas apstākļiem, jūs varēsiet redzēt  dažādu sugu zivis un citus jūras iemītniekus, raksturīgus Vidusjūras florai, kā arī kopijas no arhitektoniskajiem veidojumiem, ko radījusi jūra visā Maltas salas piekrastē. Jūs varēsiet iziet pa ūdens tuneli un vistiešākajā tuvumā redzēt jūras iemītniekus dzelmē.  
5D šovs un pastaiga pa Valletu (puse dienas)   
5D šovs un akvārijs (visa diena)
Pusdienas nav iekļautas cenā.



Marsašlokka tirgus un Zilā Grota

Marsašlokka tirgus un Zilā Grota
(pagarinātā ½ diena)

Klusais un mājīgais Marsašlokkas zvejnieku ciemats, pārsteidz tūristus ar ļoti krāsainajām zvejnieku laivā „lucci” - brīnišķīga vieta svētdienas tirgus apmeklējumam. Pastaiga pa tirgu un  piekrastes cilvēkus vērojums, sarunas ar vietējiem iedzīvotājiem – vai kas vēl var būt jaukāks svētdienas rītā!  Tālāk ceļš vedīs uz Zurri ieleju, kur sāksies laivu izbrauciens un Zilās Grotas apskate (izbrauciens ar laivām nav iekļauts cenā, jo tas ir atkarīgs no laika apstākļiem), pēc tam gids parādīs jums salas dienvidu daļas tipiskāko ciematu. Piazza laukumā, šī ciemata centrā atrodas draudzes baznīca un pūtēju orķestra klubs. Katra šī ciemata šaurā iela stāsta savu vēsturi un to var sajust neteidzīgā pastaigā pa tām.



Mdina (puse dienas)

Mdina
(puse dienas)

Mdinā, Maltas senājā galvaspilsētā, jūs varēsiet pastaigāties pa šaurajām un senatnīgajām ielām, kur var redzēt normandiešu viduslaikos veidotās palacco stila ēkas, kā arī vērienīgās, vēsturiski nozīmīgās baroka stila celtnes. Paceļoties pa cietokšņa sienu uz augšu, paveras brīnišķīga panorāma, kas ļauj apskatīt gandrīz visu salas ainavu. Jūs sajutīsiet, ka laiks šai „klusuma pilsētā” ir patiešām apstājies, ko ļoti veiksmīgi izmanto kinematogrāfisti, lai uzņemtu šeit filmas. Dodoties prom no pilsēta, caur Grieķu vārtiem, jūs nokļūsiet līdz Dingli klintīm. Ekskursijas noslēgumā būs pastaiga pa Svētā Antonio botānisko dārzu, kurš atrodas pie Prezidenta pils. 

 



Mdina (visa diena)

Mdina
(visa diena)  

 Ekskursija pa salas centrālo daļu. Mdina senā Maltas galvaspilsēta, jūs varēsiet pastaigāties pa šaurajām un senatnīgajām ielām, kur var redzēt normandiešu viduslaikos veidotās palacco stila ēkas kā arī vērienīgās vēsturiski nozīmīgās baroka stila celtnes. Paceļoties pa cietokšņa sienu uz augšu, paveras brīnišķīga panorāma, kas ļauj apskatīt gandrīz visu salas ainavu. Jūs sajutīsiet, ka laiks šai „klusuma pilsēta” ir patiešām apstājies , ko ļoti veiksmīgi izmanto kinematogrāfisti, lai uzņemtu šeit filmas. Dodoties prom no pilsēta caur Grieķu vārtiem jūs nokļūsiet Rabatā, kur nolaidīsities aizvēsturiskajās katakombās un iziesiet pie Dingli klintīm. Pēc pusdienām pastaiga pa Svētā Antonio botānisko dārzu, kurš atrodas pie Prezidenta pils. Būs iespēja apmeklēt Ta-ali meistaru ciematu, redzēsiet kā strādā vietējie amatnieki.  Un ekskursijas noslēgumā Mostas pilsētas baznīcas apmeklējums, kura kupols tiek uzskatīts Eiropā par  vislielāko. Pusdienas iekļautas ekskursijas cenā.



Mediterraneo jūras parks

Mediterrano jūras parks
(dienas pirmā puse)

     Lieliska iespēja bērniem un pieaugušajiem pavadīt laiku un iepazīties ar jūras iemītniekiem! Priekšnesums sāksies ar delfīnu uzstāšanos, kuri ir šī šova zvaigznes. Tālāk sekos roņu uzstāšanās un noslēgs izrādi papagaiļu uzstāšanās. Komentāri angļu valodā. Transfērs iekļauts programmas cenā.

 



Papaija ciemats

Papaija ciemats
 – vieta, kur sākas maģiskās izklaides(visa diena)

Papaijas ciemats izveidojās 1980.gadā, kā dekorācijas filmas uzņemšanai par matrozi Papaiju, un vēlāk šī vieta tika izveidoja par parku,  vietu ģimenes atpūtai. Šeit jūs satiksiet matrozi Papaiju un viņa slavenos draugus, kuri jūs izklaidēs visu dienu. Paši sajutīsieties kā filmu zvaigznes šo varoņu sabiedrībā. Būs iespēja apmeklēt Santa-Klausa spēļu pilsētu, vizināties ar laivu. Ūdens tramplīni un sauļošanās guļamkrēsli būs jūsu rīcībā. Bērniem šeit pats lielākais spēļu laukums visā Maltā. Noteikti apmeklējiet Papaijas ciematu- ģimenes atpūtas un izklaides vietu! 
Pusdienas nav iekļautas cenā.



Rinellas forta teatralizētais uzvedums

Rinellas forta teatralizētais uzvedums
(dienas otra puse)

Atdzimst Rinellas forta vēsture, kurā atrodas pasaulē lielākais 100 tonnas grandiozais lielgabals, ko konstruējis Ārmstrongs! Jūs iepazīsieties ar 19.gs. cietokšņa garnizona sadzīvi, karalienes Viktorijas laikmetā, redzēsiet, kā tika darbināts lielgabals, kad bija nepieciešams aizsargāties un arī kā sazināšanās līdzeklis ar citiem nocietinājumiem. Komentāri angļu valodā, transfērs iekļauts programmas cenā.



Trīs pilsētas

Trīs pilsētas
(pirmā dienas puse)
Atklājiet priekš sevis  vēsturisko, trīs pilsētu rajonu: Vitoriozo, Kaspikua un Sengleja -  Valletas Lielā līča pretējā krastā. Šī bija pirmā ordeņa bruņinieku apmešanās vieta Maltā. Ekskursija sākas ar laukuma apskati no Senglejas bastiona. Panorāmas skats uz Lielo līci, tas visus valdzina! Ir redzams Svētā Eņģeļa forts, no kura lielmestrs Žans Parizo de  Vallete vadīja salas ielenkšanu 1565. gadā. Tālāk, izbraucot cauri Kaspikua pilsētai, jūs nokļūsiet Vitoriozo pilsētā, kur būs paredzēta pastaiga pa šaurām, senatnīgo namu noēnotajām ielām, garām baznīcām un bruņinieku pirmatnējiem nocietinājumiem. No Vitoriozo piekrastes ar tradicionālo kuteri „Daisa” izbrauciens pa gleznainajiem Lielā liedaga līčiem.



Vakara Gozo

Vakara Gozo
(no 8. maija līdz 18. septembrim 2013)

Ieraudzīsiet un novērtēsiet brīnišķīgo saulrietu, ko sniedz Gozo sala! Ekskursija sākas ar Džgantijas megalītisko tempļu apmeklējumu – vissenākās cilvēku celtās būves uz zemes, kuras tiek uzskatītas vecākas par Ēģiptes piramīdām. Tālāk pacelsieties uz viduslaiku cietoksni -  Citadeli, salas vidienē un no šī bastiona ir pārredzama visa Gozo sala. Iestājoties vakaram, pa līkumotajām ielām jūs ieradīsieties Dveirā, lai  klinšu un to veidotajās arkās skatītu slaveno „Azūra logu” saulrietu. Ekskursija noslēdzas ar vakariņām Gozo restorānā. Vakariņas nav iekļautas ekskursijas cenā.                                                                                                                                                                            



Valleta

Valleta

Valleta un vēsturiski-dokumentālais šovs ”Malta experience”.
No jūnija līdz septembrim-no rītiem, no oktobra līdz maijam-pēcpusdienā.

Pastaiga pa Valletas vēsturisko pilsētas daļu atklās jums skaistumu un visu burvību, ko šī cietokšņu pilsēta, ko cēluši Maltas ordeņa  bruņinieki XVI gs, vēl ir saglabājusi. Svētā Joanīta ordeņa bruņinieki valdīja salā 268 gadus un tāpēc arī atstāja milzīgu kultūrvēsturisku nozīmi un Valleta ir šo bagātību glabātāja. Ekskursija sāksies ar  lieliskās  Lielā līča panorāmas vērošanu augšējos Baraka dārzos un tālāk ekskursija turpināsies uz Jāņa Kristītāja katedrāli, slavenu ar bagātu interjēru un unikālām marmora grīdu inkrustācijām. Katedrālē atrodas izcilā  itāliešu gleznotāja Karavadžo divas greznas.  Jūs apmeklēsiet katedrāles muzeju, kur būs apskatāma ļoti reta flāmu gobelēnu ekspozīcija, kura tika dāvāta katedrālei 18.gs. sākumā. Tālāk jūs turpināsiet pastaigu pa Republikas ielu līdz Lielo Magistru pilij un nesen restaurēto Svēta Georga laukumu. Ekskursijas izskaņā būs skatāma dokumentāla filma par Maltas ievērojamākajiem vēsturiskajiem notikumiem.

 




PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme