TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Kūrorti

Sant Džuliāns

Sant Džuliāns ir vissenāk apdzīvota no apkaimē esošajās pilsētām. Šīs pilsētas pirmsākumā bija mazs ciemats, kuru sāka apdzīvot cilvēki senatnīgās baznīcas tuvumā. Baznīcu nodēvēja Svētā Džuliāna vārdā, kā medību aizgādni un sargātāju. Tur, kur kādreiz bija mednieku mājiņas, šobrīd lepni stāv mūsdienīgas un elegantas viesnīcas, bāri, restorāni un kafejnīcas.
Sant Džuliāns – viens no iecienītākajiem un apdzīvotākajiem kūrortiem visā salā.
Pačevillas rajons Sant Džuliānā ir jauniešiem ļoti vilinošs, jo šeit līdz rītam skan mūzika, ir atvērti vispopulārākie bāri visā salā, diskotēka ("Axis" – vislielākā Eiropā) un  elegantais kazino "Maltese".
Pačevillas rajons ir tuvu Sant Džordža līcim, kur ir smilšaina, municipāla pludmale. Šeit varēsiet sauļoties un peldēt brīnišķīgi aprīkotā pludmalē un pieczvaigžņu viesnīcās atpūsties visā Sant Džordža līča gleznainajā piekrastē.



Sant Anton

Sant Anton -  tā ir neliela kūrortpilsēta, kura atrodas starp nelielajiem Attarda un Lija ciematiem, un tas ir pašā Maltas centrā, 5 km attālumā no Mdinas pilsētas. Līdz Valletai var nokļūt ar autobusu 20 minutēs.
Šeit ierodas tūristi , lai apskatītu Maltas prezidenta rezidenci. Šeit ir iekārtoti brīnišķīgi dārzi  ar eksotiskiem ziediem un subtropiskiem kokiem, un to lieliski papildina daudzās strūklakas. Skaisti iekārtotās dzīvojamās mājas un visa apkārtne, tas viss parāda, ka dzīve uz salas neatpaliek no mūsdienu prasībām. Klimats Sant Anton ir sauss un subtropisks, tāpēc to apmeklēt ir komfortabli  jebkurā laikā. 



Budžiba

Budžibas pilsēta atrodas tuvu kūrortam Aura un tās nešķir robežlīnija, jo pilsētas ir izveidojušās par brīnišķīgu tūristisku kompleksu. Attālums līdz lidostai 18 km, līdz Valletai 16 km un Sliemas pilsētai - 10 km. Nepilnu 10 gadu laikā Salimas un Sant Paula līču piekrastē tiek uzceltas kūrortpilsētas, infrastruktūras, kuras atbilst augstām prasībām. Viesnīcas, bāri, restorāni, veikali un dažādas atrakcijas, kuras atrodas piekrastē, ļoti ir iecienījuši gan tūristi, gan maltieši, lai sauļotos un jauki pavadītu laiku. Šeit ir liels viesnīcu piedāvājums un tāpēc ir lētakas kā citās salas viesnīcās.
Ievērojamu apskates vietu te nav. Bet jāpiemin līča nosaukums Salima, tas ir radies no šeit jūrā iegūtās sāls, kuru tvaicē īpašos baseinos iepildīto jūras ūdeni. Daži baseini tiek izmantoti arī šodien.
Sant Paula līča nosaukums un arī kūrortvietas nosaukums Budžibā, ir saistīts ar Apustuļa Pāvila un šeit notikušo kuģa bojāeju m. ē. 60. g., atnesot salai kristietību. Laukumā ir uzstādīts Apustuļa tēls, kā leģendas vēstījums, ka šeit Apustulis Pāvils ir darījis brīnumu. Viņš pārcirta klinti un no  avota, kurš radās tajā vietā, spēja padzirdīt izslāpušos, izglābtos jūras braucējus. Šī vieta Sant Paula līcī arī šodien glabā senatnes burvību un rada pilnīgu mieru. 




Golden Sands

Golden Sands – ir Maltas pati lielākā smilšu pludmale, kas atrodas salas ziemeļrietumu piekrastē. Klusā atmosfēra, kas valda šeit, padara Golden Bay par ideālu vietu priekā atpūtas ar bērniem. 



St Pauls

Maltas pilsēta Sant Pawl atrodas lielākajā piekrastes daļā un vēl arvien sargā seno laiku burvību, kas īpaši jūtama mājīgā, mazā ciematiņā pie draudzes baznīcas. Sant Pawl atrodas pazīstamie tūristu kūrorti Budžiba un Aura, kur atrodas komfortablas viesnīcas, daudzie veikali, bāri, restorāni un naktsklubi.
Gleznaino akmeņaino pludmaļu sākuma izcelsme ir nākusi no viesnīcas New Dolmen, kas atrodas Budžibas nomalē un izstiepjas līdz kūrortam Aura un Salina Bay. San Pawl līča krastā atrodas klusa vieta Šemšija, kurā ir jūtama seno dienu tradicionālā maltiešu viesmīlība, kura saglabājusies līdz mūsdienām.
Šeit redzama senā un mūsdienu arhitektūra, kura papildina viena otru. Grezni metāla režģi uz balkoniem, daudzveidīgie torņi bagāto māju jumtos, tas viss harmoniski iekļaujas mūsdienīgo ēku ansamblī, daudzas no tām ir stilizētas senatnīgās arhitektūras stilā.
Šeit ir daudz izklaides gan dienā, gan vakarā: karuseļi, suvenīru veikali, dažādas vieglo uzkodu iestādes un, protams, krāšņie bāri un restorāni. Autobuss nodrošina satiksmi no San Pawl uz Valletu, Mdinu, Sliemu un citām Maltas vietām.



Sliema

Eksistē vairāki pieņēmumi par šīs pilsētas nosaukuma izcelsmi. Vieni uzskata, ka tas ir cēlies no maltiešu vārda „slim”, ar kuru jūrnieki sveicināja Jaunavu Mariju. Citi uzskata, ka nosaukums ir cēlies no arābu vārda „slim”, kas nozīmē „miers”. 19. gadsimta sākumā nelielais zvejnieku ciematiņš pārdzīvoja celtniecības bumu, pēc kā pilsēta ieguva izdevīgu atrašanās vietu. Turīgie Valletas iedzīvotāji šajā vietā sāka celt savas ārpus pilsētas rezidences apkārt Ballutas līcim. Un Sliema pavisam drīz pārvērtās par pilsētu. Mūsdienās Sliema skaitās viena no visiecienītākajām tūristu un maltiešu vietām. Labākie veikali, daudzie bāri un restorāni atrodas tieši šeit.
Pilsētas krāšņums ir skaistā krastmala, no kurienes paverās lieliska panorāma uz Valletu un Vidusjūru. Sliema bija pirmā maltiešu pilsēta, kura pieņēma lēmumu par tūrisma industrijas attīstību.
Sākumā 60-tajos gados Sliemā tika uzceltas 60 viesnīcas un izklaides objekti, kas pilsētu pārvērta par vienu no galvenajiem Maltas tūrisma un komerccentriem.
Sliema – tas ir izdevīgs atiešanas punkts priekš braucieniem pa salu. Šeit kursē galvenie autobusu maršruti uz Valletu un pārējiem salas kūrortiem.  



Mellieha

Mellieha – burvīgs ciematiņš, kurš atrodas uz pakalna, no kurienes paveras skats uz labākajām smilšainajām Maltas pludmalēm. Jau no tāluma ir redzama XVIII gadsimta baznīcas forma un tās varenība.  
Mellieha ir slavena ar savām uguņošanām un svētkiem. Galvenā iela ir vērsta uz veikaliem, bāriem, kafejnīcām un restorāniem.
Blakus Melliehai atrodas rajons Ramla Bay, no kurienes ir brīnišķīgi skati uz Gozo un Komino salām. Tāpat šeit ir smilšaina pludmale un ideāls līcis priekš ūdens sporta nodarbībām.



Aura

Auras pilsēta atrodas tuvu kūrortam Budžiba un tās nešķir robežlīnija, jo pilsētas ir izveidojušās par brīnišķīgu tūristisku kompleksu. Attālums līdz lidostai 18 km, līdz Valletai 16 km un Sliemas pilsētai - 10 km. Nepilnu 10 gadu laikā Salimas un Sant Paula līču piekrastē tiek uzceltas kūrortpilsētas, infrastruktūras, kuras atbilst augstām prasībām. Viesnīcas, bāri, restorāni, veikali un dažādas atrakcijas, kuras atrodas piekrastē, ļoti ir iecienījuši gan tūristi, gan maltieši, lai sauļotos un jauki pavadītu laiku. Šeit ir liels viesnīcu piedāvājums un tāpēc ir lētakas kā citās salas viesnīcās.
Ievērojamu apskates vietu te nav. Bet jāpiemin līča nosaukums Salima, tas ir radies no šeit jūrā iegūtās sāls, kuru tvaicē īpašos baseinos iepildīto jūras ūdeni. Daži baseini tiek izmantoti arī šodien. 
Sant Paula līča nosaukums ir saistīts ar Apustuļa Pāvila un šeit notikušo kuģa bojāeju m.ē. 60. g., atnesot salai kristietību. Laukumā ir uzstādīts Apustuļa tēls, kā leģendas vēstījums, ka šeit Apustulis Pāvils ir darījis brīnumu. Viņš pārcirta klinti un no avota, kurš radās tajā vietā, spēja padzirdīt izslāpušos, izglābtos jūras braucējus. Šī vieta Sant Paula līcī arī šodien glabā senatnes burvību un rada pilnīgu mieru. 




PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme