TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский
Ēģipte

Kūrorti

Hurgada

Šis atzītais tūrisma centrs Sarkanās jūras piekrastē atrodas 500 km uz dienvidaustrumiem no Kairas. Šurp tūristus vilina saulainais laiks, kas pieturas cauru gadu, nebeidzamās pludmales uz tuksneša kalnu fona un lieliskās iespējas nodarboties ar sērfingu un niršanu. 

Hurgadas dienvidu daļā atrodas "Tūkstots un vienas nakts pils", kas celta austrumu Disnejlendas stilā. Katru vakaru šeit tiek rīkoti teatralizēti uzvedumi par laikiem, kad valdīja Ēģiptes faraonu dinastijas. Hurgadā ir arī bezgala daudz suvenīru veikalu un restorānu. 



Šarm eš Šeiha

Šis populārais kūrorts atrodas Sīnāja pussalas dienvidu galā. Šarm eš Šeiha – tulkojumā "valdnieku (šeihu) līcis" – ir prestižākais Ēģiptes kūrorts. Plašajā Nāmas līča krastā  ir uzceltas vairāk nekā divdesmit augstākās klases viesnīcas, kurās viss ir radīts tieši atpūtai un sportam. 

Šarm eš Šeihu sevišķi ir iemīļojuši zemūdens niršanas cienītāji. Tuvumā atrodas Muhammeda  raga Nacionālais parks – tam nav līdzīgu koraļļu daudzumā un krāšņumā. Var teikt, ka visa tūrisma dzīve šeit ir pakļauta vienai lielai izpriecai – niršanai. Neskaitāmos veikalos var atrast visu, kas nepieciešams gan profesionāliem nirējiem, gan iesācējiem. Aptuveni divdesmit daivinga centri piedāvā savus pakalpojumus zemūdens niršanas cienītājiem, t. sk. – pieredzējušu instruktoru palīdzību.

Tiem, kas netiecas baudīt zemūdens pasauli, Šarm eš Šeiha piedāvā arī citas izklaides: te ir tenisa korti, džakuzi vannas, trenažieru zāles, minigolfa klubi, sērfings un izpletņu lēkšana, ūdensmotocikli un daudz kas cits. Ja jūtaties sirdī  jauns un spēka pilns, Jums iepatiksies elpu aizraujošais safari ar džipiem pa tuksnesi. Nakts dzīvi un izklaidi piepilda diskotēkas, naktsklubi, kazino un šovi.



Mersā el Alema



Soma

Soma (Soma Bay) – vientuļš līcis Sarkanās jūras krāšņajā piekrastē starp Hurgadu un Safāgu. 

Pašlaik šeit uzceltās viesnīcas "pieder" Hurgadai, taču tuvākajos 5-10 gados šī pludmales zona attīstīsies par atsevišķu kūrortu ar savu (un iespaidīgu!) tūrisma infrastruktūru. Sākotnēji piekraste bija tukša un neapdzīvota; tās aktīva apbūve sākas pagājušā gadsimta 90. gados. Somas līcis un netālā Hurgada tiek pieskaitīta kūrortiem, kas darbojas visu gadu, šeit vienmēr ir peldēšanas sezona, saule un dzidra jūra.



Makadi

Tā ir jauna kūrortzona – Abū Makadi, kas iekļauj Makadi (Makadi Bay) un Somas (Soma Bay) līčus un atrodas netālu no Safāgas uz Hurgadas pusi. Abi kūrorti ir slaveni ar lieliskām smilšu pludmalēm un ļoti dzidru jūras ūdeni. 

Abū Makadi tūrisma zona ir viena no respektablākajām Ēģiptē un piedāvā atpūsties tikai 4* un 5* zvaigžņu viesnīcās. 

Savdabīgi ir tas, ka visas viesnīcas rindojas tuksnešainā pludmalē – tuvumā nav nevienas apdzīvotas vietas. Bāri, restorāni, diskotēkas, veikaliņi un citi infrastruktūras objekti ir tikai pašā viesnīcā, bet apkārt plešas tikai tuksnesis un kalni.



Tāba



Safāga

60 km uz dienvidiem no Hurgadas atrodas cita slavena kūrortpilsēta – Safāga. Tās piekrastē ir burvīgi koraļļu rifi un ideāli apstākļi nirējiem un vējdēļa braukšanas cienītājiem. Safāga veidojas arī par starptautiski atzītu kūrortu, jo ar savām dziednieciskajām, ekoloģiski tīrajām smiltīm, īpašo jūras ūdens sastāvu, kā arī unikālo mikroklimatu ļoti labvēlīgi iedarbojas uz cilvēkiem, kurus nomoka reimatiskas iedabas kaites, ādas slimības un vestibulārā aparāta traucējumi. 



Dehaba

Dehaba ir kūrorts, kuru mūsu tūristi pagaidām ir maz iepazinuši. Tas it kā apvieno vairākas apdzīvotās vietas Sīnāja pussalas austrumos – Arābijas līča krastā, 90 km attālumā no Šarm eš Šeihas un 150 km attālumā no Elatas. 

Dehaba, arābu valodā "zelta pilsēta", ir zemūdens niršanas un vējdēļa cienītāju paradīze. Šeit piedāvā arī neaizmirstamus ceļojumus pa civilizācijas neskartajiem Sīnāja pussalas smiltājiem un kalnienēm. Dehaba stiepjas vairākus kilometrus gar pašu jūras krastu, kur mājīgi iekārtojušies daudzi veikaliņi un beduīnu bodītes. 




PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme