TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский
Šrilanka

Kūrorti

Kolombo

Kolombo – Šrilankas lielākā pilsēta, kas faktiski ir valsts galvaspilsēta, atrodas valsts rietumu provincē. Kolombo – biznesa, tirdzniecības un kultūras centrs. Iedzīvotāju skaits ir 740000 iedzīvotāji un aglomerācija (kopā ar tās priekšpilsētām, tostarp ar formālo galvaspilsētu Sri Jayawardenapura Cote) – 2 miljoni 250000 iedzīvotāji. Kolombo strauji attīstās rūpniecība un augsto tehnoloģiju ražošana. Vietējā osta - viena no lielākajāmm Āzijas reģionā.

Interesanti, ka daudziem rajoniem ir noteikts profesionālais virziens. Tāds sadalījums jau noticis kopš seniem laikiem. Kolombo ir amatnieku, nabago, tirgotāju rajoni, u.t.t. Protams, šodien šāda klasifikācija pakāpeniski noveco, bet joprojām lielākoties aktuāla. 30 kilometru attālumā no Kolombo atrodas nozīmīga starptautiskā lidosta. Pilsēta ir attīstīta kultūras un reliģiskā plānā - ir sava universitāte, observatorija, reliģiskās iestādes dažādām konfesijām.

Tūrisma centrs atrodas pilsētas ziemeļu rajonā - Fort. Šeit ir koncentrētas viesnīcas, veikali, restorāni un citas izklaides vietas. Galvenie pilsētas apskates objekti- Galle Face Green Park, Nacionālais muzejs, Novadpētniecības muzejs, Prezidenta pils un Neatkarības laukums. Komlombo priekšpilsētā jūs varat apmeklēt vienu no lielākajiem zooloģiskajiem dārziem kontinentā - Dehiwala Zoo.

Atpūta uz salām - ir aizraujošas ekskursijas budistu tempļos, atgādinājumi par Āzijas un koloniālo arhitektūru. Kā arī tās ir Kolombo tīrākās pludmales, kas stiepjas daudzus kilometrus gar Indijas okeānu.



Vadduva

Wadduwa - vēl viens Ceilonas kūrorts, kas atrodas blakus Kolombo. Šīs vietas vizītkarte - krāšņas kokosriekstu palmas un apbrīnojamas smilšu pludmales. Kūrortā ir labi attīstīta infrastruktūra. Te koncentrējas daudz viesnīcas, mazumtirdzniecības veikali, restorāni un kafejnīcas. Wadduwa darbojas populārais niršanas centrs. Niršanas cienītāji varēs pilnībā novērtēt vietējo okeānu dzīļu skaistumu Tikai pāris kilometru attālumā atrodas cita kūrortpilsēta - Kalutara, kas pazīstama pateicoties budistu templim Vihara Gangatilaka.

Wadduwa - tās ir krāšņas pludmales, tīrs, dzidrs Indijas okeāna ūdens, tropu dārzi un ļoti viesmīlīgi un draudzīgi cilvēki.

Pludmale Kalutara Beach atrodas rietumu krastā, 35 km attālumā no Kolombo. Plato zelta smilšu joslu, ko apskalo dzidrais, zilais Indijas okeāna ūdens, bez šaubām, ir viena no labākajām pludmalēm pasaulē.



Mount Lavinia

Mount Lavinia - Šrilankas populārs kūrorts, kas atrodas tikai dažus kilometrus no valsts galvaspilsētas. Šī vieta ir diezgan svarīgs tirdzniecības, rūpniecības un ekonomikas centrs. Pilsētas iedzīvotāju skaits - 155000 cilvēku. Tūristi īpaši novērtē vietējās plašās, smilšainās pludmales. Kūrortā atrodas dažas mūsdienu viesnīcas. Galvenie apskates objekti - Dehiveli zoodārzs, kurā dzīvo vairāk nekā 300 dzīvnieku sugu un Bolgodas milzu ezers ar bagātīgu floru un faunu.



Beruvela

Beruwela - kūrorts atrodas valsts dienvidrietumos, netālu no Kolombo. Šī vieta būs bauda tūristiem, kuri dod priekšroku atpūtai pludmalē. Taču vairāk aktīva dzīvesveida cienītājiem arī būs ar ko sevi izklaidēt. Lielās viesnīcās ir sporta iespējas - golfa laukumi, tenisa korti, bet tūristiem pludmalēs tradicionālie ūdens izklaides pakalpojumi. Gar kūrorta krastmalu atrodas vairākas dažādu kategoriju viesnīcas cilvēkiem ar dažādiem ienākumu līmeņiem. Beruwela galvenā pievilcība- senā Kechimalai mošeja, svētceļojumā uz kuru katru gadu dodas tūkstošiem musulmaņu no visas pasaules.



Veligama

Veligama (Weligama, «Smilšu ciems ") atrodas lielā gleznainā līcī, kura skaistumu var novērtēt saulrietā, dodoties uz tā austrumu daļu. Turpat atrodas arī sērfotāju mītne, kuri ļoti iecienījuši vietējos viļņus. Pretējā pusē, uz rietumiem, viss otrādi - ūdens ir kluss, mierīgs un kristāldzidrs kā safīrs.

Līcis ir 30 km attālumā no Galles, sarkano un rozā klinšu ieskauts, kuru no jūras puses var redzēt desmitiem kilometru tālu.



Mirissa

Mirissa - skaista pilsēta, kas atrodas salas dienvidos. Tā atrodas gleznainā līcī, bet tur ir visas ērtības, lai viesi justos ērti un mājīgi. Piekrastē atrodas neliels skaits viesnīcu, bet bieži vien šo pilsētu apmeklē viesi, kuri dod priekšroku atpūtai no lielo pilsētu un kūrortu burzmas, tā kā interesantas izklaides ir paredzētas tikai sērfotājiem.

Mirissā ir savvaļas daba, un reizēm jūs varēsit sastapt šeit pat krokodilus, mierīgi peldošus upē, uz okeānu tie nepeld, jo sāls ūdens nav priekš viņiem. Mirissa - tās ir sniegbaltas pludmales, milzīgas palmas, patīkami bungalo, romantiski saulrieti.Neliels zvejnieku ciemats Mirissa paliek kā populārs galamērķis kājniektūristiem, bet strauji attīstoties infrastruktūrai, pamazām sāk kļūt ļoti populārs atpūtas galamērķis daudziem tūristiem uz salas.



Negombo

Negombo - neliela pilsēta, kas atrodas 40 kilometru attālumā no Kolombo. Kūrortam ir iesauka "Mazā Roma". Fakts  tāds, ka Negombo ir neoficiāls kristietības centrs Šrilankā. Pilsēta pietiekami labi attīstīta, veikali, restorāni, nomas punkti un citi pakalpojumi šeit ir burtiski uz katra stūra. Vietējās pludmales ir neapdzīvotas, tāpēc tās ir populāras klusas un mierīgas atpūtas cienītājiem. Patiesībā lielākā daļa tūristu izmanto Negombo tikai kā pieturvietu uz vienu vai divām dienām un pēc tam dodas uz citiem kūrortiem. Tomēr pilsētai ir ko piedāvāt un parādīt atpūtniekiem. Populārākā izklaide - makšķerēšana. Vietējie ciemati jau sen ir slaveni ar zvejniecību. Interesantākie apskates objekti - holandiešu cietokšņa paliekas un budistu templis Kelanijā, kas atrodas 10 kilometru attālumā no Negombo.



Bentota

Bentota - populārs pludmales kūrorts Šrilankā. Šī romantiskā vieta ir populāra jauno ģimeņu un piedzīvojumu meklētāju vidū. Tūristiem ir pilns pakalpojumu klāsts, kuri paredzēti jebkuram budžetam. Kūrorts būs bauda aktīvas atpūtas cienītājiem: šeit atrodas vispopulārākais Ceilonas ūdens sporta centrs "Konfifi Marina." Atpūtnieki varēs vizināties ar laivu, ūdens slēpēm, skuteri vai veikt zemūdens niršanu. Klubs organizē arī ekskursijas un jūras braucienus.



Induruva

Induruva salīdzinoši nesen ieguva kūrortpilsētas statusu, bet tajā jau ir labi attīstīta infrastruktūra. Uzceltas mūsdienu komfortablas viesnīcas, slavenākās no kurām ir Emerald Bay un Induruwa Beach, tajās darbojas liels skaits mazo restorānu un kafejnīcu, kurās jūs varat izmēģināt dažādus vietējās un Eiropas virtuves ēdienus. Šeit pārsvarā piedāvā ēdienus, kas pagatavoti no zivīm un jūras veltēm. Vakaros viesnīcā rīko dažādus šovus, diskotēkas.

Apkārt Induruvai atrodas neapdzīvotas pludmales, kuras ieskauj kupli tropu augi. Induruvas  pludmales ir lēzenas, kas nozīmē, ka bēguma laikā ikviens var pastaigāties pa slapjajām smiltīm, attālinoties no krasta desmitiem metrus tālu. Šīs pastaigas ir ļoti aizraujošas, jo smiltīs viegli atrast dažādus gliemežvākus, skaistus akmeņus un koraļļu gabaliņus. Turklāt bēguma laikā ir laiks, lai savāktu gliemeņus, krabjus un citus dzīvniekus, ko vietējie restorāni prasmīgi pagatavo un pasniedz izsalkušajiem tūristiem.

Induruvas ciems ieskauts ar skaistiem pauguriem, tējas plantācijām un kokosriekstu audzēm. Induruva lieliska atpūtas vieta tiem, kuri ir noguruši no pilsētas dzīves ritma, troksņa, pūļa, un vēlas mierīgi pastaigāties pa klusām mazpilsētas ielām un baudīt neskarto dabu un redzēt budistu tempļus.

Induruvas viesnīcas atrodas pludmalē, kas stiepjas vairākus kilometrus ārpus ciema. No numuru logiem ir skats uz okeānu.  Baudīt jūras skatu jūs varat arī no lodžijām, kurās ir galdi un pītie guļamkrēsli. Uz balkona ir tik jauki vakarā, malkojot gardu augļu kokteili, vērot saulrietu.

 



Kosgoda

Unikāla vieta Šrilankā ir mazpilsēta Kosgoda, atrodas 62 km attālumā no Kolombo. Šeit varat atrast vairāk nekā piecas jūras bruņurupuču sugas, kuras audzē vietējās bruņurupuču fermās. Bez fermām Kosgodas krastā izdēt olas, no dziļjūras izrāpo milzu jūras bruņurupuči, peldot tā dēļ no Āfrikas krastiem daudzus tūkstošus kilometrus.

Kosgodas krastā ir ļoti mierīgi un klusi, šeit jūs neatradīsit skaļus bārus un diskotēkas. Viss, ko Jūs šeit varēsit baudīt, ir singāļu ģimenes restorānu. Šajā restorānā Jums būs iespēja dažādot viesnīcas ēdienkarti, nobaudot svaigas garneles un Šrilankas firmas ēdienu - rīsus un kariju.



Hikkaduva

Hikkaduva - kūrorta pilsēta, kas atrodas Šrilankas dienvidos. Šī pilsēta tiek uzskatīta par daivinga Meku. Neparasti skaisti vietējie koraļļu rifi un citi zemūdens iemītnieki piesaista atpūtniekus no visas pasaules. Korallis ir kļuvis par neoficiālo pilsētas simbolu. Turklāt pilsētas teritorijā ir koraļļu rezervāts. Starp citiem apskates objektiem - budistu templis un liels skaists ezers.



Galle

Galle Fort šobrīd ir viens no vislabāk saglabājies koloniāliem fortiem Āzijā. Virs vārtiem akmenī ir iecirsts vairogs ar East India Company monogrammu – attēlā divas lauvas un gailis. Forta perimetru ieskauj masveida sienas, būves iekšpusē praktiski iznīcinātas. Noteikti ir vērts uzkāpt vecajā bākā, no kurienes paveras brīnišķīgs skats uz pilsētu.

Jūs varat skatīt Cathedral of St Mary (18.gs.holandiešu baznīca), daudzus hinduistu un budistu tempļus (Kalutara, Seenigama, miera pagodas), holandiešu muzeja eksponātus par koloniāliem laikiem un Jūras muzeju (Queens St, Fort) ar kuģu modeļiem un kartēm.

5 km attālumā no pilsētas, koraļļu rifu un tīras jūras ieskauta, atrodas Unavatuna pludmale. Netālu no Galles ir bruņurupuču ferma, uz kurieni atved no krasta savāktās bruņurupuču olas, un vēlāk izšķīlušos bruņurupučus palaiž okeānā. Vēl viens svarīgs «jāredz» Gallē - Sinharaja lietus mežs ("Karalis lauva") - viena no nedaudzajām vietām uz Zemes, kur pirmatnējie lietusmeži nav cilvēka iznīcināti. Lietus mežs ir paziņots par biosfēras rezervātu un iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

No Galles var doties ekskursijā pa džungļiem, safari ar džipiem un izjādes ar zirgiem vai uz  ūdens sporta klubu un zemūdens niršanu, izbaudīt ūdens slēpošanu, vindsērfingu, sērfošanu, raftingu, smaiļošanu, snorkelēšanu, burāšanu un makšķerēšanu atklātā jūrā.



Ahungalla

Ahungalla atrodas tikai 78 kilometru attālumā no Kolombo. Šeit viesi atradīs skaistas pludmales, zooloģiskos dārzus, un apbrīnojamas tropu ainavas. Lieliska infrastruktūra ļauj viesiem baudīt privātumu un klusumu.

Salīdzinoši nesen Ahungalla sāka attīstīties kā tūrisma pilsēta, tāpēc viesnīcu nav daudz, bet tās ir modernas un jaunas. Šī pilsēta ir ideāla klusai atpūtai. Piemēram, netālu no pilsētas atrodas bruņurupuču novietne, kur kūrorta viesi var vērot, kā tiek audzēti bruņurupuči to dabiskajā vidē. Protams, jāatzīmē Ambahapitya Velitara budistu templis, kas tika uzcelts jau laikā, kad uz salas saimniekoja holandieši. Šī tempļa arhitektūrā skaidri atspoguļojas to laiku celtniecības tendences. Vēl viena pazīstama apmeklējuma vieta - Aryapalsky masku muzejs, arī atrodas netālu no salas. Šeit jūs atradīsit piekrasti, kas ir populāra ar to, ka agrāk te izgatavoja reliģiskas maskas, un šodien bieži vien var vērot šamaņu dejas. Šajā muzejā Jūs varēsit iepazīties ar vietējo masku ražotāju mākslas darbiem un pat varēsit iegādāties sev patīkamāko. Dažu kilometru attālumā no Ahungalli var vērot, kā strādā jūras zvejas tīklu aušanas meistari.



Koggala

Koggala - neliels populārs kūrorts, kas atrodas uz dienvidiem no Kolombo. Piekrastē ir davinga centrs ar pieredzējušiem instruktoriem, atvērts no oktobra līdz martam. Koggala ir interesanta ar savu ezeru, kas gar pludmales krastu stiepjas vairākus kilometrus.

Te ir interesants folkloras muzejs ar lielu un ļoti retu kultūras un sadzīves priekšmetu kolekciju no dažādiem salas reģioniem. Ekspozīcija ir sadalīta 25 daļās: roku darba darinātas lietas, mūzika, māksla, arhitektūra, medicīna, apģērbi, reliģija u.c.



Kalutara

Kalutara - Šrilankas dienvidrietumu krasta kūrorta pilsēta. Kopš neatminamiem laikiem, kūrorts bija pazīstams ar saviem garšaugiem un garšvielām. Kalutarai tās vēsturē, gadījās būt zem portugāļu, holandiešu un britu kolonizatoru jūga. Tomēr šodien tā ir kļuvusi par vienu no modernākajiem un dinamiski attīstītākajiem Šrilankas kūrortiem. Vietējā preču zīme - pārsteidzoši un sulīgi tropu augļi, kas tiek kārtoti grozā, ko veidojuši vietējie amatnieki pēc savas metodes​​. Turklāt arī pazīstamās Kalutaras garšvielas joprojām ir ievērojamas visā pasaulē. Kūrorta galvenās ievērojamākās vietas- Gangatilaka Vihara Stupa un februāra Navam parāde.



Habaraduva

Mazpilsētā Šrilankā. Atrodas Galles rajonā, dienvidu provincē.



Tangalle

Tangalle ir pazīstama ar savām apbrīnojamām pludmalēm, kuras skaitās vienas no labākajām  sauļošanās vietām Šrilankā. Salas dienvidrietumu piekrastē grūti atrast līdzīgu vietu, kā šo, lai mierīgi pastaigājoties gar smilšu piekrasti  vairāku kilometru garumā, nesatikt nevienu dvēseli.

Tangallē ir interesantas dažas pludmales: Medaketija (Medaketiya) un Medilla (Medilla)  ziemeļos, Gojambokka (Goyambokka) un Pallikaduva (Pallikaduwa) rietumos. No tām vispievilcīgākā - Medillas pludmale ar mīkstām smiltīm un visu krāsu un izmēru gliemežvākiem. Ūdenī - koraļļi un akmeņi, jābūt uzmanīgiem. Drošākā peldēšanās pludmale ir trīs kilometru garā Medaketijas pludmale, kur atrodas lielākā daļa budžeta viesnīcas un apartamenti.



Passekudah

Kūrorts Passekudah atrodas netālu no Kalkudah pilsētas, 32 kilometrus uz ziemeļrietumiem no reģiona galvaspilsētas - Batticaloa.

No Kalkudah pilsētas līdz Kolombo attālums ir 300 km.

Kūrortā ir skaists līcis ar pilnīgi tīru ūdeni. Tas ir arī populārs tūrisma centrs ar modernām viesnīcām un daužādām ērtībām.

Šī ir lieliska peldēšanās vieta, jo pludmale no jūras puses ir aizsargāta ar rifu.



Trinkomali

Pilsēta Trinkomali atrodas Šrilankas austrumu krastā, tās lepnums - apbrīnojamas ainavas un gleznaini līči, lagūnas, plašas smilšu pludmales un kalni, kas nevainojami savienojas ar zeltainām pludmalēm.

Trīsdesmit kilometrus garā pludmale, kas stiepjas no Trincomali ziemeļiem, jau daudzus gadus piesaista kā šrilankiešus, tā arī salas viesus ar ideāliem apstākļiem peldēšanai, niršanai, sērfošanai, vizināšanai ar laivām, vaļu un putnu vērošanai, sporta makšķerēšanai, pastaigām un vienkārši ķermeņa un dvēseles harmonijas izjūtai. Šeit Jums tiks piedāvāta iespēja izvēlēties vairāk nekā 100 laivu veidu, kuģu, bet vietējie transporta pakalpojumi nogādās katru jebkurā vietā, kas atrodas piekrastes līnijā.

Ievērojamākā un skaistākā pludmale Trincomalī ir Nilaveli. Šis ir mazs gabals no paradīzes ar zeltainām smiltīm un kristāldzidru ūdeni. Padariet Jūsu ceļojumu vēl interesantāku, apmeklējiet Baložu salu, kura ir tikai dažu minūšu brauciena attālumā no Nilaveli. Nilaveli un Uppuveli atrodas 16 un 6 kilometrus uz ziemeļiem no pilsētas un ir vienas no labākajām pludmalēm Šrilankā.



Vaikal

Vaikal (Šrilanka) - brīnišķīga vieta, ko ieskauj pludmales ar zeltainām smiltīm, gandrīz no visām pusēm okeāna apskalota, kā reāli aizmirsta sala.

Kūrorta pludmales ir tīras un okeānā droši peldēties pat ar bērniem. Vaikal var saukt par svētceļojuma vietu cilvēkiem no visas pasaules: šeit ir Ādama virsotne un kristieši, piemēram, tic, ka šeit tika radīts pirmais cilvēks uz Zemes.

Citi uzskata, ka šeit staigāja Buda un Šiva, bet jebkurā gadījumā, vieta tiek apbrīnota par tās brīnišķīgo panorāmu un uzbur domas par dabas diženumu, par dievišķo.

Atpūta Vaikal kūrortā – tā ir jūsu atvaļinājuma katras dienas dažādība. Pludmalē - daivings, peldēšana, ūdens sportu var aizstāt ar ajūrvēdas masāžu, tenisa un golfa spēli, biljardu, bibliotēkas apmeklējumu.



Maravila

Maravila - tūrisma kūrorts Šrilankā, atrodas 60 km uz ziemeļiem no Kolombo. Pludmales ar zeltainām smiltīm, paslēpušajiem līčiem, zemūdens koraļļu dārziem, kuros mīt zivis visās varavīksnes krāsās.

Maravila - tūrisma kūrorts Šrilankā, kas piedāvā ceļotājiem nebeidzamas pludmales ar zeltainām smiltīm, paslēpušos līčus, zilā safīra krāsā maigo ūdeni, zemūdens koraļļu dārzus, kuģu vrakus un sēklī zivis visās varavīksnes krāsās.

Atpūta Indijas okeāna krastā, iepazīšanās ar budistu svētnīcām, nacionālo dabas parku apmeklējums, tējas audzēšanas un ražošanas noslēpumu atklājums, saskarsme ar atvērtiem un jautriem šrilankiešiem- tas viss jums dāvās neaizmirstamus ceļojuma iespaidus par Maravilu.

Maravila pazīstama visā pasaulē ar saviem dārgakmeņiem: safīriem, rubīniem, topāziem u.c. Arī pazīstama visā pasaulē ar Ceilonas tēju, garšvielām, tautas amatniecības izstrādājumiem: maskām, batiku, ādas izstrādājumiem.



Nilaveli

Nilaveli ir mazs kūrorta ciemats, kas atrodas 10 kilometrus uz austrumiem no Trincomali. Par savu popularitāti ciematam jāpateicas tūristiem.

Šrilankas austrumos, vairāk nekā 30 gadus ilgstošā kara dēļ, nenotika nekāda attīstība. Tomēr Šrilankas austrumu krasts piesaistīja daudzus tūristus. Un tas nav pārsteidzoši. Stabils sauss un karsts klimats. Neiedomājami plašas pludmales un neparasti mierīgs okeāns. Trinkomali un Nilaveli līčos, High sezonā okeāns ir mierīgs. High sezona austrumos ir no marta līdz oktobra mēnesim. Netraucēta ieeja ūdenī, skaists koraļļu rifs un bezgalīgi pludmales un okeāna plašumi. Tas ir tas, kas piesaista lielu tūristu daudzumu, kuri sapņo par mieru un klusumu.



Vaskaduva

Pilsēta, kas atrodas Šrilankas dienvidrietumos, netālu no Kolombo pilsētas.



Alutgama

Pilsēta Alutgama, atdalīta no Bentotas ar autoceļa un dzelzceļa tiltiem, atrodas 85 km no Šrilankas starptautiskās lidostas un 55 km attālumā no Kolombo. Tas ir gleznainas pludmales kūrorts ar nelielu tirdzniecības pilsētu. Tirgi, veikali, viesnīcas, bezgalīgas balto smilšu pludmales ir pārvērtuši šo vietu par paradīzes stūrīti atpūtai katrai gaumei un budžetam. Ejot pa līkumainiem ceļiem, jūs nokļūsiet pie lagūnas, un būsiet pārsteigts,  ka stāvat un skatāties tieši uz zemes gabalu, kas stiepjas caur lagūnai. Šī sala atrodas starp lagūnu un jūru, šeit un tur var redzēt viesnīcas un restorānus, vakaros debesis izgaismo majestātiskie saulrieti.

Šī gleznainā nostūra unikālā atrašanās vieta, kas patvēries starp lagūnu un Indijas okeānu, kļuva par populāru vietu plašai dažādu ūdens sporta veidu nodarbei un romantiskiem kruīziem pa Bentotas upi. Tā kā pludmales ir tālu prom no pilsētas, jūs vienmēr varat norobežoties un atpūsties no tūristu pūļiem. Jebkurā diennakts laikā pastaiga pa pludmali dos daudz prieka, dāvās mundrumu un enerģiju turpmākiem sasniegumiem. Ja jums patīk daba, tad noteikti apmeklējiet bruņurupuču novietni, kas atrodas pludmalē. Tur jūs ar savām acīm redzēsiet, kā tiek audzētas šīs apbrīnojamās radības, lai pēc tam tās atlaist okeānā. Tas viss tiek darīts, lai saglabātu bruņurupuču populāciju savvaļā.

 



Unavatuna

Unavatuna (Unawatuna) ir simpātisks mazs ciems ar skaistām smilšu pludmalēm un lielām palmu un augļu koku audzēm. Vairāk nekā pirms desmit gadiem, Discovery novērtēja vietējās pludmales, kā vienas no labākajām uz planētas. Rifa joslas, kas stiepjas starp okeānu un lagūnu, vētras laikā spēlē viļņlauža lomu, tāpēc šajā vietā krasta vilnis nav bīstams, bet ūdens plūsma diezgan jūtama. Tāpat ir svarīgi atzīmēt, ka daba šeit ir radījusi lieliskus apstākļus daudzveidīgai atpūtai arī ar maziem bērniem: apmēram ceturtdaļu no visas pludmales aizņem rifu ieslēgts sēklis, kurā nav plūsmas, un maksimālais dziļums ir 1,5 metri. Šeit labi būs arī veciem cilvēkiem, kuriem bieži vien ir grūtības peldēt pat mierīgā jūrā. Lagūnā vienmēr saglabājas lieliska ūdens temperatūra, kas ļauj stundām ilgi peldēt. Kūrortā nav modernu viesnīcu kompleksi, tāpēc lielākā daļa tūristu šeit apmetas kā "mežoņi". Pludmale ir labi aizsargāta ar divām rifu joslām, tāpēc ir drošākā uz salas.

Tūristi var baudīt ne tikai mierīgu atpūtu, bet arī nodarboties ar profesionālu sērfošanu, snorkelēšanu, daivingu un ierasto tradicionālo makšķerēšanu. Apkārt pludmalei - vairākas uzkodu vietas, restorāni un bāri ar singāļu un Eiropas virtuves ēdieniem, var atrast arī pilnībā europeizētus bārus, kas ir jaunums šai vietai. Rotaslietas veikalos un citos veikalos, kas ir pārpilnībā Unavatunā, varat atrast visu jums nepieciešamo: no Coca-Cola dzēriena līdz fotofilmai. Unavatunas ciemats arī lieliska vieta mierīgai atpūtai un tūrisma pārgājieniem pa apkaimēm. Piemēram, tikai 2,5 kilometru attālumā no pludmales, ir vēl viens, ne mazāk skaists ciemats. Tikai 45 minūtēs - Kottavas meža rezervāts, kas iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, un tikai 9 kilometru attālumā - Galle. Salas varas iestādes, attiecībā uz peldēšanos jebkuros laika apstākļos, neizvirza nekādus aizliegumus.



Talpe

Klusais Talpes ciems piedāvā tūristiem smilšu pludmali sauļošanai, kā arī spilgti zilo jūru peldēšanai, sērfošanu un niršanu zem ūdens. Mazais koraļļu rifs izveidojis dabas baseinu. Ja jūs meklējat sauli, jūru, sērfošanu un mieru, tad Talpe noteikti ir Jūsu.



Dikvella

Dickvella - ir viens no visburvīgākiem kūrortiem Šrilankas dienvidos. Mazpilsēta ir mājīgi izpletusies gar okeānu ​​Mataras priekšpilsētā, ik gadu sezonas laikā piesaista tūkstošiem ārvalstu tūristus. Vietējie iedzīvotāji arī novērtē Dickvellas skaistumu un brauc šeit atpūsties svētku laikā un starpsezonā, kad viesnīcas ir nedaudz tukšas no ārzemniekiem, kā arī nedaudz tiek pazeminātas cenas. Dickvella ideāli piemērota tiem tūristiem, kas vēlas aizbraukt pašā valsts iekšienē tās piekrastes zonā un būt tuvāk dabai.

Daudzi tūristi, atgriežoties no vairāku dienu ceļojuma pa Šrilanku Kolombo virzienā, paliek Dickvellā atpūsties okeāna krastā tikai uz ​​pāris dienām. Dickvellu bieži izvēlas kā piejūras kūrortu pēc ekskursiju programmām.



Kalpitija

Kalpitija atrodas 130 km uz ziemeļiem no Kolombo pilsētas Puttalam rajonā.

Senais portugāļu, tad holandiešu forts uzcelts 16. gadsimta beigās un St Peters Kerk baznīca, 1840.gadā britu atjaunota, atrodas pilsētā un ir piemērs Šrilankas koloniālās pagātnes bagātai vēsturei. No pilsētas jūs varat pastaigāties uz tuvākām neapdzīvotām salām un baudīt neaprakstāmus saulrietus. Netālu atrodas lielākais koraļļu rifs - Bar rifs. Šeit Jūs varat redzēt bruņurupučus, haizivis un citus jūras iemītniekus.

Kalpitija ir zināma visiem snorkelēšanas un daivinga cienītājiem!




PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme