TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Informācija

Spānija ir valsts, kura atrodas Pireneju pussalā, Dienvidrietumu Eiropā.

 

Spānijā ir viss - krāšņa daba, dzīvespriecīgi cilvēki, garšīgi ēdieni, lielisks vīns, interesanta mūzika, saule, jūra, muzeji un apskates vietas.Spānija – tā ir tikšanās ar viesmīlību un dzīvesprieku, aizkustinošās spāņu
ģitāras skaņas, aizraujoši temperamentīgais flamenko, iedvesmojošās serenādes un slavenā korrida, bruģētās ieliņas, pa kurām reiz staigājis Dons Kihots, zemes skaistums, kas ietekmējis cilvēces ģēnijus – Pikasso un Goju, Servantesu un Hemingveju, Dalī un El Greko, cilvēkus, kuri dzīvoja, radīja, mīlēja, cīnījās ar ļaunumu un mira šai zemē. Akmens ciļņi, monumentālas sienas, mozaīku raksti un gotiskās katedrāļu smailes slēpj sevī pēdas, kuras Spānijas vēsturē atstājuši grieķi, romieši, ķelti, goti un mauri.

 

Spānija ir ievērojama ne tikai ar savu kultūras un vēstures mantojumu, bet arī ar patiesu daudzveidību. Ikviens šejienes reģions atšķiras ar savdabīgumu un oriģinalitāti, taču visus valsts iedzīvotājus vieno mīlestība uz mūziku, dejām, dziesmām, optimistiska un pozitīva dzīves un apkārtējās pasaules uztvere.


Papildus informācija

LR pilsoņiem un nepilsoņiem, iebraucot Spānijā, vīza nav nepieciešama.

Spāņu (kataloņu, galsiešu, basku)

Romas katoļi (96%)

Elektrības spriegums ir 125V un 220V.

Svētki Spānijā norisinās nepārtraukti. Valsts un vietējo pašvaldību nozīmētajām daudzajām svētku dienām vēl ir jāpieskaita neiedomājams daudzums pašu spāņu ģimeņu svinamo dienu gadā. Šeit ietilpst dzimšanas dienas, kristības, kāzu un saderināšanās dienas u.c.

Subtropisks Vidusjūras klimats, sauss un pietiekami karsts. Ziemas maigas, janvārī vidējā gaisa temperatūra ir +8-14ºC, kalnos dažreiz nolaižas līdz -7ºC. Vasaras karstas, jūlijā vidējā gaisa temperatūra ir +23-29ºC. Nokrišņu daudzums svārstās no 250 līdz 700 mm gadā, pārsvarā rudenī un ziemā. Kanāriju salās klimats pārsvarā tropisks, ziemā temperatūra +25ºC, vasarā +28ºC.

Visi spāņi, ir ļoti dzīvespriecīgi un viņiem piemīt iedzimta tieksme pēc saskarsmes. Viņu precīzi raksturo sakāmvārds “disfrutar la vida”, kas nozīmē „plūkt dzīves augļus”, jeb, citiem vārdiem sakot, priecāties par dzīvi. Spāņi ir jauki, sirsnīgi un draudzīgi cilvēki. Neņemot vērā to, saskarsmē ar ārvalstniekiem viņi ietur zināmu distanci un ar grūtībām veido ar tiem draudzīgas attiecības. Spāņu pienākuma apziņa mums var likties neizprotama un pat aizskaroša, jo spāņi var būt katastrofāli nepunktuāli. Sarunāt ar tikšanos, bet neierasties uz to un pat nepabrīdināt - tā ir dzīves norma. Divus mēnešus tērēt savu un otra cilvēka laiku, lai apspriestu sarežģīta projekta izstrādi, bet tad bez brīdinājuma pazust atvaļinājumā - tā ir parasta lieta.



PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme