TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

LĪGO SVĒTKI AR GRUZĪNU AKCENTU! Kalni un torņi Svanetijā – kanjoni – svētvietas Kahetijā – vīns un dziesmas!

Description

Līgo svētki ar gruzīnu akcentu!
Kalni un torņi Svanetijā – kanjoni – svētvietas Kahetijā – vīns un dziesmas!

Tbilisi – Martvili kanjoni - Prometeja ala – Svanetija (3 dienas) – Mestija – Ušguli – Mcheta – Džvari – Kahetija (2 dienas).

Izlidošanas datums: 20.06.2018 – 29.06.2018
(Visas ekskursijas iekļautas cenā!)


Brauciet uz Gruziju! Jūs redzēsiet Tbilisi vecpilsētas gaisīgo arhitektūru, Kahetijas zaļos vīnogulājus, vissenākās pilsētas un svētākos tempļus, apbrīnosiet kalnu un ieleju satriecošo skaistumu, pagaršosiet visgardākos nacionālos ēdienus, nobaudīsiet vislieliskākos vīnus un piedalīsieties tradicionālās gruzīnu dzīrēs ar vislabākajiem tostiem pasaulē! Līgo svētkus svinēsim pirmatnīgi neskartajā, skaistajā Svanetijā! Mūs gaida salavenie svanu torņi, unikālais viduslaiku ciemats Ušguli, gavu reibinošā Enguri aiza un iepazīšanās ar svaniem – skarbu, brīvību mīlošu, bet ļoti viesmīlīgu tautu! Atklājiet sev šo brīnišķīgo valsti – sirsnīgu, unikālu un neaizmirstamu!!!

1 diena: 20.06.18. (trešdiena).
Tiešais lidojums no Rīgas, reiss BT 724 plkst. 23:05. Lidojums uz Gruziju, Plkst. 03:25 ielidošana Tbilisi.
Transfērs un agrā iekārtošanās 3-zvaigžņu viesnīcā Tbilisi.

2 diena: 21.06.18. (ceturtdiena). “Tbilisi – mana mīļā un dārgā!”.
Vēlas brokastis viesnīcā. Lielā apskates ekskursija – iepazīšanās ar Tbilisi vēsturisko centru. Ekskursijas laikā Jūs redzēsiet: Cminda Samebu - Sv. Trīsvienības baznīcu – vienu no lielākajām pareizticīgo katedrālēm pasaulē; Metehi templi un leģendārā Tbilisi dibinātāja cara Vahtanga Gorgasili pieminekli un pa trošu ceļu pacelsieties svētajā Mtacminda kalnā, no kurienes paveras aizgrābjoša pilsētas panorāma. Šeit Jums būs iespēja papusdienot vienā no vecākajiem restorāniem pilsētā -“Funikulieris”, kur pasniedz gardākos gruzīnu virtuves ēdienus un visgaršīgākos pončikus pasaulē!! (par pap. maksu: no 15 lariem).
Pēc pusdienām dosimies uz Abanotubani kvartālu ar slavenajām sēra pirtīm, kurās mīlēja atpūsties Puškins un Dimā, un pastaigāsimies pa Šardena ielu ar mājīgām kafejnīciņām un suvenīru veikaliņiem, Ciānas baznīcu un amizanto Rezo Gabriadzes leļļu teātra pulksteņtorni. Šaurās vecpilsētas ieliņas, vīna pagrabi un gleznu galerijas glabā Tbilisi senatnes aristokrātisko garu, bet, pārejot pa stikla “Miera” tiltu uz Kūras upes kreiso karastu, Jūs nonāksiet modernajā Rike parkā starp savādām skulptūrām un ar funikilieri nokļūsiet pie Narikala cietokšņa, kas uzcelts klints virsotnē jau 4. gs. un ir pati senākā Tibilisi daļa. Vakarā brīvajā laikā iesakām apmeklēt slavenās sērūdens pirtis un gūt īstu baudījumu miesai un garam! Nakts viesnīcā Tbilisi.

3 diena: 22.06.18. (piektdiena). Ceļš uz Svanetiju – Imereti brīnumi – Martvili kanjons – Prometeja ala – Enguri ūdenskrātuve – Mestija.
Agras brokastis viesnīcā. Izbraukšana uz Svanetiju ar neleilām kafijas pauzēm pa ceļam. Ekskursija uz Gachedili (Martvili) kanjonu ar smaragddzidru tīru ūdeni, kas traucas gleznainu klinšu apskāvienā. Šī dabas rezervāta garums sasniedz 2400 metrus un dziļums 20 līdz 40 metrus. Jūs redzēsiet 12 metrus augstu pakāpienveida kaskāžu ūdenskritumu, pavizināsieties ar laivām un izpeldēsieties siltos sērūdens avotos, kuros karstais un dziedinošais ūdens plūst cauru gadu.
Pusdienas restorānā “Stalaktida” (par pap. maksu: no 15 lari). Ekskursija uz Prometeja alu. Gruzīnu leģendas vēsta, ka, kaut kur šajā apkārtnē, sadusmotie Olimpa dievi piekala nepakļāvīgo jaunekli Prometeju pie klints par to, ka viņš iedeva cilvēkiem svēto uguni. Kopējais alas garums, ar vairākām pazemes upēm un pat ezeriem, ir aptuveni 11 km. Tās dziļums ir aptuveni 20 metri, un pastāvīgā temperatūra alas iekšpusē 14 grādi. Šis unikālais dabas objekts ar dīvainu formu stalaktītiem, kurus papildina, ar īpaša apgaismojuma palīdzību radīts, krāsu karuselis un cilvēka fantāzijas lidojums, aiznes brīnumainas pasakas ilūzijā un izraisa neaprakstāmu sajūsmu. Ceļš uz Svanetiju. Tuvojoties Enguri ūdenskrātuvei, ainavas aiz loga pārsteidz ar savu neparasto skaistumu un Jūs saprotat, ka esat nokļuvuši paradīzē! Īsas pieturas foto pauzēm. Šajā vietā sākas Augšējā Svanetija. Ierašanās Mestijā, izvietošanās viesnīcā, vakariņas un atpūta.

4 diena: 23.06.18. (sestdiena). Augstākas par kalniem ir tikai debesis! Mestija – Svanetijas torņi – sniegoti kalni – Jāņu nakts uzgunskurs!
Brokastis viesnīcā. Svanetija – tā ir cita dimensija, kas nepakļaujas laikam. Sniegotie kalni un akmens sargtorņi, domīgi sastinguši, šeit neskarti vēro vēstures gaitu. Svani runā savā valodā un dzīvo saskaņā ar gadsimtu gaitā iesakņotām nerakstītām paražām un likumiem. Šeit sākas Enguri upe, uz kuras uzcelts viens no lielākajiem dambjiem pasaulē un atrodas Gruzijas augstākā virsotne – Šhara (5068 m). Zuruldi kalna skatu laukumā, no putna lidojuma augstuma, Jūsu priekšā pavērsies majestātiska panorāma uz visām Svanetijas augstākajām virsotnēm un ledājiem. Ekskursija Mestijā: apmeklēsim vēstures un etnogrāfijas muzeju, slavenā alpīnista “Sniega leoparda” māju - muzeju, svanu torņus, kas būvēti pēc 10. gs. un atrodas JUNESKO aizsardzībā un paviesosimies Margiani ģimenes senajā svanu namā, kur redzēsim svanu torni no iekšpuses. Vakariņas viesnīcā.
Vakarā – Līgosim, Svinēsim! Jāņu nakts ugunskurs zem zvaigžņotām debesīm, pikniks ar šašliku, vīnu un čaču. Vainagu pīšana, dziesmas pie ugunskura un rotaļas. Atpūta un nakts viesnīcā.

5 diena: 24.06.18. (svētdiena). Mana sirds pieder kalniem! Ušguli - Mestija.
Brokastis viesnīcā. Mūs gaida pasakains ceļojums ar džipiem pa Kaukāza kalniem! Elpu aizraujošās augstkalnu ainavas, kas pavērsies mūsu priekšā, paliks Jūsu sirdīs uz mūžu. Straujas kalnu upes, mutuļojoši avoti un alpīnās pļavas!!! Ierašanās Ušguli – Eiropas visaugstākajā apdzīvotajā punktā. No šejienes – no “Eiropas jumta” mēs dosimies vēl augstāk kalnos – uz mīlētāju torni, no kura paveras visapburošākie skati uz Gruzijas dabas brīnumainajām dāvanām. Ušguli mēs redzēsim unikālos viduslaiku torņus, vēstures muzeju, kur glabājas seno svanu dārgumi no pirmskristietības laikmeta, 7. gs. būvēto Svetā Georga baznīcu, carienes Tamāras torni un nogaršosim Svanetijas visgardāko ēdienu – kubdari. Atgriešanās Mestijā. Vakariņas un nakts viesnīcā.

6 diena: 25.06.18. (pirmdiena). Senā Gruzijas galvaspilsēta. Mcheta – Džvari.
Agras brokastis viesnīcā. Izbraukšana uz Mchetu. Pusdienu pauze gleznainajā Rikoti pārejā. Džvari klostera apmeklējums, no kura paveras senās Mchetas brīnišķīgā panorāma un redzama divu varenu upju – Kūras un Aragvi - savienošanās. Gluži kā putni Jūs izjutīsiet šeit brīvības garu! Saka – “Kurš nav bijis Mchetā, tas nav bijis Gruzijā”. Senā Gruzijas galvaspilsēta Mcheta ir svētceļojuma vieta un svētnīca katram gruzīnam. Tik daudz kulta vietu, kā šeit, nav nekur citur Gruzijā. Tāpēc šo seno pilsētu dēvē par “Otro Jeruzālemi”. Mēs apskatīsim Svetichoveli (Dzīvības pīlārs) katedrāli. Pastaiga pa pilsētu. Suvenīru bodītes, aromātiskas garšvielas, vīnogu našķis – čurčela, slavenā keramika un karstie hačapuri, kas tiko izņemti no krāsns! Vakariņas vecakajā restorānā. Atgriešanās Tbilisi. Atpūta un nakts viesnīcā.

7 diena: 26.06.18. (otrdiena). Tbilisi – pastaiga, slavenie tirgi, suvenīri, gala vakarinas, mūzika, dziesmas un dejas.
Brokastis viesnīca. Brīvais laiks Tbilisi. Bazāra – tirgus apmeklējums. Tbilisi tirgus ir īpaši brīnumaina vieta. Šeit Jūs redzēsiet visdažādāko augļu, dārzeņu, zaļumu, piedevu un garšvielu kalnus .... sastapsiet garas galdu rindas ar dažādiem sieriem - gudi un sulguni, kukurūzas miltus gomi(kukurūzas miltu putra) un visdažādākās nokrāsas un garšas čurčelu. Tālāk dosimies uz slaveno “Sauso tiltu” (suvenīru tirgu) – galveno antikvāro lietu tirgu pilsētā. Tas kādreiz bija daļa no tilta, kas savienoja abus Kūras upes krastus. Šeit var atrast absolūti visu: senus priekšmetus, rotas, plates un fotoaparātus, pulksteņus un traukus. Tikai šeit var iegādaties tiešām unikālus rokām darinātus priekšmetus.
Vakarā – Gala vakariņas nacionālā gruzīnu restorānā ar šova programmu. Jūs varēsiet redzēt ugunīgās gruzīņu dejas, paklausīties slaveno vīru daudzbalsīgo dziedājumu un, protams, novērtēt tradicionālo kaukāza virtuvi: khinkali, mcvadi, lobio, sacivi, gruzīnu vīnus un čaču! (par pap. maksu: 35 €). Atgriešanās viesnīcā, atpūta.

8 diena: 27.06.18. (trešdiena). “Uz Kahetijas svētvietām, mīlestības un mākslas pilsētu un ciemos pie vīndara – vīns un kahetiešu šašliks”. Bodbe – Signagi – Pirosmani muzejs Mirzaanā - Iļi ezers - Kindzmarauli korporācija.
Brokastis viesnīcā. Ekskursija uz Gruzijas austrumiem - Kahetijas reģionu. Šodien jūs uzzināsiet visu par gruzīnu vīnu dzimteni un viesmīlību. Mēs apmeklēsim Bodbe sieviešu klosteri, kur atrodas Svetās Nono bazilika, kas uzcelta Gruzijas kristītājas apbedīšanas vietā, bet, nokāpjot pie Svētās Nino brīnumdarītāja avota, varēsiet ievēlēties kādu vēlēšanos, kas noteikti piepildīsies. Mēs apstāsimies Signagi – mīlestības pilsētā, ļaujot tai mūs iemānīt savu šauro, mājīgo ieliņu labirintos. Maza, bet žilbinoši skaista, Signagi slejas pakalna galā, paverot pasakainu skatu pāri Alazanas ielejai. Pilsētai ir 23 torņi un 6 vārti, un to apjož 18. gadsimtā būvēts mūris ar lielāko cietoksni Gruzijā. Suvenīru veikaliņu apmeklējums, kur var nopirkt vīnu, aromātiskas garšvielas, čurčelu, sieru un suvenīrus. Niko Pirosmani mājas-muzeja apmeklējums Mirzani ciematā. Atpūta pie Iļi ezera, kas atrodas netālu no Kvareli pilsētas, Alazanas ielejas ziemeļu pusē, kur aug Saperavi vīnogulāji. No šo vīnogulāju ogām tiek gatavots slavenais vīns Kindzmarauli. Ezera apkārtnē atrodas ludmales, kafejnīcas un parki. Šeit var pasauļoties un izpeldēties kristāltīrā ūdenī. Pikniks brīvā dabā ar šasliku un vīnu. Šodienm mēs apmeklēsim vienu no pazīstamākajām rūpnīcām Kindzmarauli, kur būs iespēja iepazīties ar īsta gruzīnu vīna gatavošanas tehnologiju un protams nodegustēt lieliskos vīnus, kuru garša ir neaizmirstama. Vakariņas (par pap. maksu: no 20 lariem). Atpūta un nakts viesnīcā Kvareli.

9 diena: 28.06.18. (ceturtdiena). Zudusī svētnīca kalnos Gremi komplekss – Telavi - Cinandali - Kahetiešu dzīres pie vīndariem - Tbilisi lidosta.
Brokastis viesnīcā. Brauciens uz Kahetijas viduslaiku galvaspilsētu – Gremi. Dosimies augstu kalnā, kur atrodas Ercenģeļa baznīca. Šeit, zaļu mežu ieskauts, senais klosteris šķiet slīd gluži kā putns pār ieleju. Tur, no putna lidojuma augstuma, vēlreiz ļausimies apburošajai ainavai pār Alazanas ieleju – vīna darīšanas dzimteni! Mēs redzēsim kādreiz plaukstošās pilsētas drupas, kurās vēl joprojām var saskatīt karavānu sētas, pirts, tirdzniecības vietu, vīna glabātavas, aizsardzības konstrukciju un ūdensvada aprises, bet vietējā muzejā aplūkosim tā laika sadzīves priekšmetu ekspozīciju. Izbraukšana uz Telavi - Kahetijas vēsturisko galvaspilsētu un administratīvo centru. Mēs redzēsim Iraklija II vareno pili-cietoksni ar torņiem un aizsargmūriem, aiz kuriem atrodas māja-muzejs, kurā piedzima un uzauga slavenais gruzīnu valdnieks, baznīca un skatu laukums, no kura paveras satriecoši skati uz Alazanas ieleju, bet cietokšņa pakājē aug vairāk kā 800 gadus vecs platāna koks - pats senākais pilsētas "iedzīvotajs". Ekskursijas turpinājumā – brauciens uz kņazu Čavčavadze dzimtas muižu Cinandali. Šeit Jūs gaida pastaiga pa skaisto muižas dārzu, iepazīšanās ar kņazu dzimtas vēsturi un Cinandali leģendāro vīna pagrabu apmeklējums ar degustāciju. Ģimenes vīna pagraba – marani apmeklējums pie vietējā vīndara: Jums būs lieliska iespēja iepazīties ar kahetiešu zemnieku darba ikdienu, nogaršot vietējo vīnu tieši no kvevri (lielām māla krūkām , kas ieraktas zemē) un piedalīties gruzīnu ēdienu gatavošanā. Noslēgumā Jūs gaida īsts kahetiešu mielasts ar gruzīnu ēdieniem un mājas vīnu, kā arī gruzīnu daudzbalsīgā dziedāšana! Vēla atgriešanās Tbilisi. Transfērs uz lidostu plkst. 02:00. Izlidošana plkst.04:40

10 diena: 29.06.18. (piektdiena). Atgriešanās majās.
Bezgala laimīgi, mēs pametam šo skaisto un viesmīlīgo zemi .. bet pārliecināti, ka tikai uz īsu brīdi! Avio pārlidojums Tbilisi-Rīga. Plkst.06:40* ierašanās Rīgā.

Cena: 950 €

Standarta samaksas kārtība (ja nav paredzēti speciālie akcijas nosacījumi):
• Avansa iemaksa, piesakoties ceļojumam un slēdzot līgumu, 300 € no personas.
• Atlikusī summa jāsamaksā ne vēlāk kā 30 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
- Lidojums: Rīga - Tbilisi- Rīga (avio kompānija - airBaltic);
- Rokas bagāža (max svars 8 kg, max izmērs 55x40x20 сm), nododāmā bagāža: 1 soma (max svars 20 kg,
100х50х80 cm);
- Pavadošais gids no Rīgas;
- Nakšņošana divvietīgā numurā: 4 naktis ar brokastīm 3* viesnīcā Tbilisi;
- Nakšņošana divvietīgā numurā: 1 nakts ar brokastīm 3* viesnīcā Kahetijā;
- Nakšņošana divvietīgā numurā: 3 nakts ar brokastīm un vakariņām 3*(River Side) viesnīcā Mestijā;
- Vīnu degustācija:
- Ekskursiju un transporsta apkalpošana visa ceļojuma laikā;
- Visas ieejas biļetes programmā paredzētajos apskates objektos (muzejos, baznīcās, vīna pagrabos un citi);
- Kahetiešu mielasts ar folkloras programmu vīna pagrabā ar šašliku un vīnu, maizes, čurčelas un hinkāļu pagatavošanas meistarklasi;
- Līgo svētku pikniks ar šašliku un vīnu Svanetijā;
- Tranzīt pusdienas Rikoti pārejā;
- Gruzīnu kolorīts un viesmīlība.

Ceļojuma cenā nav iekļauts:
- Ceļojuma apdrošināšana līdz 65 g. – 10 €.

Papildus izdevumi pēc izvēles:
- Sēra pirtis par kabīni 2 – 3 personam – no 25 €;
- Pīlings un viegla masāža sēra pirtīs 1 personai - 5€;
- Nacionāla šova programma ar vakariņām gruzīnu restorānā Tbilisi – 35 €;
- Austiņas (ekskursija Tbilisi) - 3.50 €.

Uzdot jautājumu vai pieteikties

LĪGO SVĒTKI AR GRUZĪNU AKCENTU! Kalni un torņi Svanetijā – kanjoni – svētvietas Kahetijā – vīns un dziesmas!
(20.06.2018-29.06.2018)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme