TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Karēlijas baltās naktis (GARANTĒTĀ TŪRE!)

Description

Karēlijas baltās naktis
07.07.18 – 15.07.18

9 dienas

1.diena.  
7.00 izbraukšana no Satekles ielas autobusu stāvvietas. Pusdienu pauze lielveikalā Pleskavā. Ierašanā Sanktpēterburgā. Izmitināšana viesnīcā. Brīvais laiks. Pēc vēlēšanas  gājēju ekskursija pa pilsētu. Par papildu samaksu ir iespējams aizbraukt uz ekskursiju ar kuģu  "Pa upēm un kanāliem"  - dosimies braucienā pa Ņevu zem tiltiem, kas tobrīd tiek pacelti. 10 min.laikā, plkst. 1:25 tiek pacelti Dvorcovij, Blagoveščenskij un Troickij tilti. Nakts viesnīcā.

2.diena.
Brokastis. Braucam ziemeļu virzienā uz pilsētu Sortovalu. (280 km).  Mūs gaida Lādogas ezers – lielākais ezers Eiropā. Priozerskā apstāsimies pie Korelas cietokšņa. Tā celtniecība tiek pieminēta 1143. gada hronikās. Dažos vēstures avotos šis cietoksnis tiek minēts kā kņaza Rjurika nāves vieta (879.g.). Tepat blakus atrodas arī piemiņas vietas 2-jam pasaules karam – tanks ИС-3 un pašgājējs lielgabals ИСУ-152. Sortavala. Ekskursija uz marmora karjeru “Klinšu parks Ruskeala”, kas atrodas 25 km uz Z no Sortavalas. Gadsimtiem ilgi š is karjers kalpo par marmora iegūšanas vietu Sankt-Pēterburgas pilīm un muižām. Pašlaik daļa no karjera ir pamesta un appludināta, bet citā daļā joprojām turpinās marmora iegūšana. Viens no karjeriem ir speciāli piemērots tūristu uzņemšanai. Tam apkārt ir izveidoti gājēju celiņi. Karjerā var iznomāt laivu un no tās izbaudīt karjera marmora sienu atspulgu ūdenī. Vienā no karjera sienām atrodas grota – Ruskealas “vizītkarte”. Iekļūt tajā var tikai no ūdens puses atpeldot ar laivu. Marmora sienu augstums, kas paceļas virs ūdens ~ 20 metri. Ekstrēma mīļotājiem tiek piedāvāta iespēja šķērsot karjeru pa trosi. Šeit tiek piedāvāti suvenīri no pusdārgakmeņiem, karēlijas bērza un unikāla akmens – šungīta. Ekskursija uz Ruskealas ūdenskritumiem, kur ir filmēta filma “Bet rītausmas šeit ir klusas”. Šeit tiek piedāvāts pikniks. Pēc iekārtošanās viesnīcā brīvais laiks. Nakts viesnīcā Sortavalā.

3.diena.
Brokastis.  Ekskursija ar kuģīti uz Valāmas salu – Klostera līcis.  Apskates ekskursija Valāmas klostera centrālajā daļā, Spaso-Preobraženskas katedrāle. Garīgās dziedāšanas koncerts. Ņikonovskijs līcis. Ekskursija “Jaunā Jeruzaleme”. Gefsimanskas ķelles (скит). Pusdienas klostera ēdnīcā**. Atgriežamies uz Sortavalu, pa ceļam iegriežoties veikalā.  Tālakais ceļš atkal vedīs uz ziemeļiem gar klinšainajiem Lādogas ezera krastiem. Fotopaužu laikā iespēja nopeldēties. Bet ceļa galā mūs sagaida viena no jautrākajām izpriecām Šujas upes krastā – nobrauciens ar plostiem*** (raftings)  pār 3 krācēm, kas ir pieejams arī pensionāriem un bērniem. Būs jautri, bet galvenais droši, jo katram tiks izsniegta drošības veste. Pats nepatīkamākais – slapjš dibens, taču krastā gaidīs autobuss un ģērbtuve bet pats galvenais – siltas vakariņas** un veikalā iepirkto dzērienu “degustācija”. Pārbrauciens uz Petrozavodsku.  21:00 iekārtošanās viesnīcā un brīvais laiks. Nakts viesnīcā.

4.diena.
Brokastis.. Apskates ekskursija pa pilsētu un krastmalu, kurā ir daudz oriģinālu pieminekļu, kurus dāvinājušas sadraudzības pilsētas.
Ekskursija uz Kižiem. Ar ātrgaitas kuģi “Komēta”pa Oņegas ezera viļņiem dosimies uz Kiži salu. Ekskursija pa brīvdabas muzeju aplūkojot vietējās koktēlniecības un būvniecības šedevrus, kas līdzinās sastingušai pasakai. Salā pieejama arī neliela pludmale. Atgriešanās uz Petrozavodsku. Iepirkšanās iebraucot lielā supermārketā, kur var iegādāties karēlijas balzāmu un prjaņikus, kā arī brūkleņu un lācēnu uzlējumus. Brīvais vakars. Vakariņas ** krogā “У медведя”. Nakts tajā pašā viesnīcā Petrozavodskā.    

5.diena.
Brokastis. Dodamies tālāk ziemeļu virzienā (vēl 400 km). Apstāšanās fotopauzes pie skaistākajām upēm un ezeriem. Uzkāpšana pa kāpnēm Sampo klintī. No šejienes līdz pat horizontam ezeru virknes un nebeidzams priežu mežs. Stāsts par karēļu-somu eposu “Kalevala”, par savā starpā nesatiekošām seno karēļu ciltīm: “pohjulāniem” un “kalevaliem”. Ekskursija pirmajā Krievijas kūrortā “Marciaļnie vodi”. Minerālūdens degustācija no avotiem. Dzelzs koncentrācija ūdenī ir tik augsta, ka pēc dažām stundām traukā ar minerālūdeni nosēžas sarkanas dzelzs oksīda pārslas. Sv. Apustuļa Pētera baznīcas apskate (XVIII gs.). Te ir saglabāti priekšmeti, kurus izgatavojis Pēteris I. Apstāšanās pie sacietējušās lavas lauka no vulkāna Girvas. Pašlaik te redzamas tikai diabāza atlūzas klinšu starpā, bet kādreiz te plosījās vareni vulkāniskie spēki. Kamēr gaidām Pikniku** var nopeldēties vai pamakšķerēt. Pārbrauciens uz Baltās jūras piekrasti. Iekārtošanās viesnīcā. Vakarā iespēja aizbraukt aplūkot petroglifus – senus klinšu zīmējumus. Uz tiem ved ērta taka pa kuru jāiet ~ 15-20 minūtes cauri mežam**.  Nakts viesnīcā.

6.diena.
Brokastis. Dodamies braucienā pa Balto jūru ar katamarānu. Baltā jūra ir Arktikas daļa, esiet gatavi dažādiem laika apstākļiem. Pusdienlaikā ierašanās Soloveckas salās. Izmitināšanās. Pusdienas**. Ekskursija ar autobusu "Sekirnaya kalns, Svjato-Vozņeseckas ķelles”.  Ilgums 3 stundas. Salas augstākā punkta Sekirņjas kalna apmeklējums. No tā virsotnes paveras neaizmirstams skats uz Solovkiem un Balto jūru. Vakarā iespēja iznomāt riteņus un aizbraukt (vai aiziet kājām) uz dambi, kas savieno divas salas – Soloveckij un Lielo Muksulmu. Dambis ir grandioza akmens būve ap kilometru garumā, 6 metru platumā un 4 m augstumā. Tas būvēts latīņu burta S formā, tam ir 3 arkas kuģu izbraukšanai un ūdens notecei paisuma un bēguma laikā. To uzcēla XIX.gs. 60-tos gados. Pēc uzcelšanas pa dambi sāka pārdzīt zirgus un govis, kā arī pārvadāt produktus, ko agrāk pieveda ar laivām. Dambis uzcelts ņemot vērā gultnes raksturu, tāpēc tas šajā vietā stāv vēl joprojām. Brīvais laiks. Nakts viesnīcā.

7.diena.
Brokastis. Ekskursija pa jūru uz Lielo zaķu (Большой Заяцкий) salu. Lielākās pagānu svētnīcas no II-I tūkstošgadei pirms mūsu ēras apskate, unikāli akmens labirinti, kulta apbērēšanas celtņu komplekss. Sv. Andreja Pervozvannogo baznīca un Sv. Andreja ķelles. Pirmā akmens osta Krievijā - pārsteidzoši klusa vieta VAI jūras brauciens ekstrīma cienītājiem uz mīklaino Kuzova arhipelāgu** (Tikai labos laika apstākļos). Izkāpsim salā Немецкий Кузов – tā ir pati augstākā vieta visā Karēlijas Baltās jūras piekrastē. Redzēsim svētās sāmu figūras – seidas. Attālums no Solovkiem līdz salai Немецкий Кузов – 30 km, salas augstums 140 m. Braukt gribētājiem jāņem vērā sava fiziskā kondīcija. Stāsts par seidām un karēļu rūnām. Pusdienas. Ekskursija Solovecu kremlī – “Solovecku klostera vēsture un arhitektūra”. Pirms projām došanās iegriezīsimies suvenīru paviljonā un Arhangeļskas ūdenszāļu kombināta firmas veikalā, kur var iegādāties produkciju no Baltās jūras ūdenszālēm. Te nopērkama arī ārstnieciskā kosmētika, pārtikas piedevas un marmelāde.
19:00 dodamies no Solovkiem uz “kontinentu”. Nakts viesnīcā.

8.diena.
Brokastis. Dodamies uz Karēlijas dienvidiem un atgriežamies Sanktpēterburgā. Pirmā lielākā apstāšanās pie Kivača ūdenskrituma. Ekskursija rezervātā. Apskatīsim vienu no lielākajiem līdzenumu ūdenskritumiem par kuru kādriez jūsmoja dzejnieks Deržavins. Stāsts par karēlijas bērzu tā liegumā. Jums pastāstīs kāpēc šī koka izstrādājumi ir tik unikāli. Pusdienas**. 15.00 ekskursija Aleksandra - Svirska klosterī.  Galvenais klostera svētums – Aleksandra svirska netrūdējošā miesa. Te ir saglabājušās ļoti interesantas freskas. Pārbrauciens uz Sanktpēterburgu. Nakts viesnīcā.

9.diena.
Brokastis. Izbraukšana. Pietura pie lielveikala Pleskavā uz pusdienām. 20:00 atgriešanās Rīgā.

Firma patur tiesības mainīt apskates objektu secību vai objekta aizvietošanu ar līdzvērtīgu, nemainot piedāvāto pakalpojumu pilnu apjomu. Ceļojuma saturā un cenās izmaiņas iespējamas LR normatīvo aktu ietvaros.

BRAUCIENA CENĀ  370€  IEKĻAUTS:
•    Transporta un ceļa izdevumi,
•    Grupas vadītāja pakalpojumi (krievu val.),
•    8 naktis viesnīcās ar brokastīm,
•    vakara apskates ekskursija pa Sankt-Pēterburgu
•    Girvas vulkāns
•    Kāpiens uz Sampo klintīm
•    Minerālūdens degustācija kūrortā "Marciālie ūdeņi "

PAPILDUS IZDEVUMI:
Ekskursiju programma, ieejas biļetes visos muzejos un gidu pakalpojumi:
pieaugušajiem – 70€, bērniem (līdz 16 gadiem) – 40€
•    "Solovetska klostera vēsture un arhitektūra".
•    "Sekirnaja kalns"
•    "Svjato-Voznesenskij skit"
•    Solovetska klostera botāniskais dārzs
•    brauciens ar laivu uz Lielo Zajackij salu
•    uz Ruskeāla ūdenskritumiem, uz Ruskeāla kalnu parku
•    Aleksandra – Svirska klosteris
•    Karēlijas bērza dabas rezervāta apmeklējums
•    Kivač ūdenskrituma apmeklējums
•    apskates ekskursija Petrozavodskā

Ekskursijas uz salām turp un atpakaļ:
*Papildus tiek apmaksātas ekskursijas uz salām. Miglas vai augstu viļņu gadījumā ekskursijas var tikt atceltas.

•    Pārbrauciens ar kuģi un ekskursija uz Kiži salu - 55€ ( 30€ bērniem līdz 16 gadiem)
•    Pārbrauciens ar kuģi un ekskursija uz Valāma salu - 45€ ( 30€ bērniem līdz 16 gadiem)
•    Pārbrauciens ar kuģi un ekskursija uz Solovecu salām - 50€ ( 30€ bērniem līdz 16 gadiem)

PAPILDUS IZDEVUMI, JA IR VĒLĒŠANĀS :

  •  raftings** pa Šujas upi  - 15€
  • 3 pikniki ezeru un upju krastā - 5€ (katrs)
  • pusdienas Valaama klostera ēdnīcā  - 5€
  • pusdienas pirms Aleksandra-Svirska klosteri apmēklejuma -5€
  • otra vieta autobusā - 60 € (iepriekšēja rezervācija un apmaksa birojā)
  •  ekskursija "Ņeva un kanāli" ar tiltu pacelšanu no - 10 €
  • Krievu pirts -  no 10€
  • Ekskursija uz Kuzova arhipelāgu - 35€ (iepriekšēja rezervācija un apmaksa birojā)
  • vakariņas restorānā Petrozavodskā - 15 €
  • vakara apskates ekskursija uz petroglifu vietu  - 5€

 

PAPILDINFORMĀCIJA PAR BRAUCIENU:

Ieteicams paņemt līdzi: peldkostīmus un krūzes kā arī pretodu līdzekļus.
 Ieejai  klosterī un katedralē sievietēm obligāti: garie svārki un lakats,  vīriešiem - garās bikses !!!
Ieteicams iepriekš samainīt uz rubļiem 150-200 € uz cilvēku (suvenīriem un citiem dzīves priekiem).

Vīzu cena- 75€ ar apdrošināšanu 
Dokumenti tūrisma vīzai:
•    pase (ceļošanai derīga pase ar derīguma termiņu ne mazāku kā 6 mēneši pēc atgriešanās un 3 brīvām lappusēm vīzu sadaļā)
•    1 fotogrāfija (krāsaina, uz baltā fona, 3.5x4.5 cm) No foto atelje. Bildes no express photo Krievijas vēstniecība nepieņem.  
•    apdrošināšana - var noformēt uz vieta


Uzdot jautājumu vai pieteikties

Karēlijas baltās naktis (GARANTĒTĀ TŪRE!)
(07.07.2018-15.07.2018)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme