TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

RUDENS SVĒTKI GRUZIJĀ! Tbilisoba un Rtveli – svētki dvēselei, pilsēta un vīnogulajiem!

Description

RUDENS SVĒTKI GRUZIJĀ! TBILISOBA UN RTVELI – SVĒTKI DVĒSELEI, PILSĒTAI UN VĪNOGULĀJIEM!

Prieks, smiekli, vīnogas un vīns un daudz pozitīvu emociju!

Izlidošanas datums: 02.10.2020 – 08.10.2020

Unikāla iespēja viena ceļojuma laikā nokļūt uzreiz divos svarīgos gruzīnu svētkos – Rtveli(jaunā vīna un ražas svētki) un Tbilisoba (pilsētas svētki). To Jūs nekad neaizmirsīsiet! Tbilisi – tā ir Gruzijas karstā sirds un Pilsētas Svētku laikā tā pukst īpašistrauji! Šajās dienās pilsēta tā vien vilina savus viesus ar kārdinošo šašlika aromātu, iespēju uzzināt vīna gatavošanas noslēpumus, košiem festivāliem, ražas
svētku pasākumiem, jauniem teatrāliem uzvedumiem turpat uz ielas un muzikālo ansambļu priekšnesumiem. Rtveli – vīnogu novākšanas svētki, vīnu degustācijas, iespēja nobaudīt tradicionālos ēdienus, piedalīties kulinārajās meistarklasēs un apmeklēt gadatirgus ar rudens ražas veltēm. Tie ir vīndaru un vīna meistaru, sirsnīgu un talantīgu cilvēku, svētki, ar kuriem vienmēr ir bijusi bagāta Gruzijas zeme. Atbrauciet, redzēsiet! Siltās atmiņas sasildīs Jūs aukstajā ziemā! Atklājiet sev Gruziju – pārsteidzošu, sirsnīgu, lielisku un neaizmirstamu!!!

1. diena: 02.10.19. (piektdiena).
Tiešais lidojums no Rīgas, reiss BT 724 plkst. 23:05. Lidojums uz Gruziju, Plkst. 03:25 ielidošana Tbilisi. Transfērs un agrā iekārtošanās 3-zvaigžņu viesnīcā Tbilisi.

2. diena: 03.10.19. (sestdiena). “Tbilisi – mana mīļā un dārgā!”.
Vēlas brokastis viesnīcā. Apskates ekskursija pa Tbilisi: Rustaveli prospekts, Brīvības laukums, pastaiga pa vēsturisko centru. “Izrāde par mīlestību akmenī” - Rezo Gabriadzes teātris - tornis-dīvainas formas pulkstenis, kur ik stundu var vērot muzikālu mini izrādi ar eņģeļiem! Miera tilts – neparasta celtne virs Kūras upes. Rike parks un pacelšanās pa trošu ceļu uz Narikala cietoksni. No Narikala nokāpsim pie sēra pirtīm, visdziedinošākās vietas Tbilisi. Šeit atrodas arī neparasts kanjons ar ūdenskritumu - Legvtakhevi. Pastaigāsimies pa Šardena ielu - izklaides un sabiedriskās dzīves "Meku", pie Tamadzes pieminekļa uzzināsim tā vēsturi un ievēlēsimies vēlēšanos un aplūkosim Sioni templi, kurā glabājas Gruzijas sargātājas Sv. Nino krusts. Mtacminda kalnā, no kura augstumiem pilsēta ir redzama kā uz delnas. Šeit Jums būs iespēja papusdienot vienā no vecākajiem restorāniem pilsētā - “Funikulieris”, kur pasniedz gardākos gruzīnu virtuves ēdienus un visgaršīgākos pončikus pasaulē!! (par pap. maksu: no 26 lariem). Vakarā brīvajā laikā iesakām apmeklēt slavenās sērūdens pirtis un gūt īstu baudījumu miesai un garam! Nakts viesnīcā Tbilisi.

3. diena: 04.10.19. (svētdiena). Tbilisoba! Tbilisi pilsētas svētki.
Brokastis viesnīcā. Jūs aicina Tbilisoba! Šis grandiozais pasākums tiek svinēts oktobrī jau ne vienu vien desmitgadi un vienlaicīgi ir gan Pilsētas Svētku diena, gan Rudens Ražas svētki. Šajos svētkos piedalās visa pilsēta un tās viesi, jo šajā dienā var izmēģināt vīnogu ķekaru mīcīšanu ar kājām, paskatīties nacionālo ansambļu uzstāšanos un nobaudīt tradicionālos ēdienus, papriecāties par tautas mākslas izstādājumiem un tos iegādāties. Rike laukumā var redzēt račinu odu, osetiešu saklu un svanu torni- mājokļus, kas raksturīgi katrai Gruzijas daļai. Nu un protams, vīna jūras un šašliku kalni, augļi, dārzeņi un saldumi. Brīvais laiks pastaigām un patstāvīgai dalībai svētku pasākumos. Tbilisobas svētki turpinās! Jautrība un izklaides līdz pat vēlam vakaram! Atlikušajā laikā ikvienam būs iespēja apmeklēt Tbilisisērūdens pirtis, slaveno TbilisiRezo Gabriadzes Leļļu teātri vai vienkārši pastaigāties pa pilsētu. Nakts viesnīcā Tbilisi.

4. diena: 05.10.17. (pirmdiena). Signagi – Cinandali - vīnogu novākšanas svētki “Rtveli” Kahetijā.
Brokastis viesnīcā. Ekskursija uz Gruzijas austrumiem - Kahetijas reģionu. Šodien jūs uzzināsiet visu par gruzīnu vīnu dzimteni un viesmīlību. Mēs apmeklēsim Bodbe sieviešu klosteri, kur atrodas Svetās Nono bazilika, kas uzcelta Gruzijas kristītājas apbedīšanas vietā, bet, nokāpjot pie Svētās Nino brīnumdarītāja avota, varēsiet ievēlēties kādu vēlēšanos, kas noteikti piepildīsies. Mēs apstāsimies Signagi – mīlestības pilsētā, ļaujot tai mūs iemānīt savu šauro, mājīgo ieliņu labirintos. Maza, bet žilbinošiskaista, Signagislejas pakalna galā, paverot pasakainu skatu pāri Alazanas ielejai. Pilsētai ir 23 torņi un 6 vārti, un to apjož 18. gadsimtā būvēts mūris ar lielāko cietoksni Gruzijā. Ekskursijas turpinājumā – brauciens uz kņazu Čavčavadze dzimtas muižu Cinandali. Šeit Jūs gaida pastaiga pa skaisto muižas dārzu un iepazīšanās ar kņazu dzimtas vēsturi.
Pēc tam dosimies vēl dziļāk Kahetijas sirdī, jo tiešišeit mūs gaida meaizmirstams piedzīvojums - visiespaidīgākais un lieliskākais pasākums - "Rtveli"! Tie gruzīniem ir īpaši vīnogulāju un vīnogu ražas novākšanas svētki. Vācam vīnogas, dziedam dziesmas, pēc tam mīcām tās un izbaudām procesu! Jums būs iespēja piedalīties vīna gatavošanā. Pēc vīnogu novākšanas, katrs dalībnieks tiek apdāvināts ar sulīgiem vīnogu ķekariem!
Ģimenes vīna pagraba – marani apmeklējums pie vietējā vīndara: Jums būs lieliska iespēja iepazīties ar kahetiešu zemnieku darba ikdienu, nogaršot vietējo vīnu tieši no kvevri (lielām māla krūkām, kas ieraktas zemē) un piedalīties gruzīnu ēdienu gatavošanā. Noslēgumā Jūs gaida īsts kahetiešu mielasts ar gruzīnu ēdieniem un neierobežotu mājas vīnu daudzumu, kā arī gruzīnu daudzbalsīgā dziedāšana! “Rtveli” – tie ir smiekli, joki un milzums pozitīvu emociju! Vakarā izbraukšana uz Tbilisi. Nakts viesnīcā Tbilisi.

5. diena: 06.10.19. (otrdiena). Mēs braucam uz kalniem! “Majestātiskais Kazbegs”.
Brokastis viesnīcā. Pilnas dienas ekskursija: Ananuri – Džvari pāreja – Kazbegs – Svētās Trīsvienības templis – Gudauri. Agri no rīta sāksies Jūsu ekskursija pa interesanto un ainavisko Gruzijas kara ceļa maršrutu, kas vēsturiskisavienoja Gruziju ar Ziemeļkaukāzu. Šis senais vēsturiskai maršruts atklās Jums visu Zhinvali ezera skaistumu. Mēs apmeklēsim Ananuri viduslaiku pili, pa galvu reibinošiem šauriem kalnu ceļu serpantīniem pacelsimies uz Krusta pāreju un brauksim garām kalnu slēpošanas kūrortam Gudauri, redzēsim leģendārā "padebešu" jeb Gergeti - Sv.Trīsvienības tempļa neparasto skaistumu. Templis atrodas 2170 m augstumā, uz kurieni mēs dosimies ar džipiem. No šejienes paveras nepārspējamiskaists skats uz Terekas upes ieleju, Stepancmindi ciematu un majestātisko, ar mūžīgo sniegu klāto, vulkānu – Kazbegu, kas personificē pašu Gruziju – lepnu, senu, leģendāru un noslēpumainu.
Pēc aizraujošās ekskursijas Jūs gaida pusdienas khinkali dzimtenē - Pasanauri. Vakarā ap plkst. 21:00 atgriešanās Tbilisi. Nakts viesnīcā Tbilisi.

6 diena: 07.10.19. (trešdiena) Gruzijas svētvietas - Džvari, Mcheta. Senā klinšu pilsēta Upliscihe.
Brokastis viesnīcā. Džvari klostera apmeklējums, no kura paveras senās Mchetas brīnišķīgā panorāma un redzama divu varenu upju – Kūras un Aragvi - savienošanās. Gluži kā putniJūs izjutīsiet šeit brīvības garu! Saka – “Kurš nav bijis Mchetā, tas nav bijis Gruzijā”. Senā Gruzijas galvaspilsēta Mcheta ir svētceļojuma vieta un svētnīca katram gruzīnam. Tik daudz kulta vietu, kā šeit, nav nekur citur Gruzijā. Tāpēc šo seno pilsētu dēvē par “Otro Jeruzālemi”. Mēs apskatīsim Svetichoveli (Dzīvības pīlārs) katedrāli. Pastaiga pa pilsētu. Suvenīru bodītes, aromātiskas garšvielas, vīnogu našķis – čurčela, slavenā keramika un karstie hačapuri, kas tiko izņemti no krāsns! Pusdienas restorānā (par pap. maksu: no 20 lariem).
Tālāk dodamies uz Upslicihi – antīko alu pilsētu, vienu no vecākajām apmetnēm Gruzijā. Senais pilsētcietoksnis savaldzina ar savu neparastu izskatu. Gluzi ka milzīgas poras uz klintīm mirdz alu grotas, kuru dzīlēs kadreiz mutuļoja dzīve. Atgriešanās Tbilisi.
Vakarā – atvadu gala vakariņas tradicionālā gruzīnu restorānā. Jūs varēsiet redzēt ugunīgās gruzīnu dejas, paklausīties slaveno vīru daudzbalsīgo dziedājumu un, protams, novērtēt tradicionālo kaukāza virtuvi: khinkali, mcvadi, lobio, sacivi, gruzīnu vīnus un čaču! (par pap. maksu: 35 €) Atgriešanās viesnīcā. Atpūta.

7. diena: 08.10.19. (ceturtdiena).
Transfērs uz lidostu plkst. 02:00. Izlidošana plkst. 04:10* - avio pārlidojums Tbilisi-Rīga. Plkst. 06:40* ierašanās Rīgā.

Cena: 920 €

Standarta samaksas kārtība (ja nav paredzēti speciālie akcijas nosacījumi):
• Avansa iemaksa, piesakoties ceļojumam un slēdzot līgumu, 300 EUR no cilvēka.
• Atlikusīsumma jāsamaksā ne vēlāk kā 30 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
- Lidojums:Rīga - Tbilisi- Rīga (avio kompānija - airBaltic);
- Rokas bagāža (max svars 8 kg, max izmērs 55x40x20 сm), nododāmā bagāža: 1 soma (max svars 20 kg, 100х50х80 cm);
- Nakšņošana divvietīgā numurā: 5 naktis 3* zvaigžņu viesnīcā Tbilisi;
- Pavadošais pārstāvis no Rīgas;
- Profesionāla vietējā krievvalodīgā gida pakalpojumi;
- Apskates ekskursija Tbilisi;
- Ekskursiju un transporsta apkalpošana visa ceļojuma laikā;
- Gruzīnu kolorīts un viesmīlība.

Papildus izmaksas / "par papildus samaksu":
- Ekskursijas pakete (ar apmaksu Rīgā) -150 €
Paketē iekļauts: Ekskursija uz Kazbegu: Ananuri – Kazbegs – Svētās Trīsvienības templis – Gudauri; pusdienas Pasanauri; Ekskursija uz Kahetiju: Bodbe – Signagi – Cinandali; Vīnogu novākšana – Rtveli; Ekskursija Mcheta – Džvari; Ekskursija uz Upliscihi; kahetiešu mielasts ar vīnu un gruzīnu ēdienu gatavošanas meistarklase vietējā saimniecībā; visas ieejas biļetes programmā paredzētajos apskates objektos (muzejos, baznīcās, vīna pagrabos un citi).

Ceļojuma cenā nav iekļauts:
- Ceļojuma apdrošināšana līdz 65 g. – 7 €.

Papildus izdevumi pēc izvēles:
- Piemaksa par vienvietīgo SGL numuru – 150 €;
- Sēra pirtis par kabīni 2 – 3 personam – no 25 €;
- Pīlings un viegla masāža sēra pirtīs 1 personai – 5 €;
- Pusdienas restorānā “Funikulieris” – no 26 lariem;
- Pusdienas restorānā Mchetā - no 20 lariem;
- Gala vakariņas tradicionālā gruzīnu restorānā – 35 €.


Uzdot jautājumu vai pieteikties

RUDENS SVĒTKI GRUZIJĀ! Tbilisoba un Rtveli – svētki dvēselei, pilsēta un vīnogulajiem!
(02.10.2020-08.10.2020)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme