TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Ceļojums uz saulaino Gruziju! Saule – kalni – jūra – vīnogas! No Tbilisi līdz Batumi! Rtveli! Atpūta atpūta pie pašas Melnās jūras!!!

Description

Ceļojums uz saulaino Gruziju! Saule – kalni – jūra – vīnogas! No Tbilisi līdz Batumi! Rtveli! Atpūta atpūta pie pašas Melnās jūras!!!

Tbilisi – Mcheta – Džvari – Kazbegs – pikniks gruzīnu ģimenē Tskaltubo –- Batumi (4 dienas pie jūras) – Delfinārijs – Botāniskais dārzs – carienes Tamāras arku tilts – Ureki magnētiskās smiltis,  daudz izpriecu Melnajā jūrā un vīnogu ražas novākšana Kahetijā!

 

Izlidošanas datums: 11.09.2020 – 21.09.2020

 

Ceļojums uz Gruziju, uz neparasta skaistuma, aromātu un garšu, senu baznīcu, galvu reibinošu kalnu ainavu zemi un tikšanās ar laipnu un neparsti viesmīlīgu tautu! Gruzija, mēs mīlam tevi!

 
1 diena: 04.09.19. (trešdiena).
Tiešais lidojums no Rīgas, reiss BT 724 plkst. 23:05. Lidojums uz Gruziju, Plkst. 03:25 ielidošana Tbilisi.
Transfērs un agrā iekārtošanās 3-zvaigžņu viesnīcā Tbilisi.
 
2 diena: 05.09.19. (ceturtdiena). “Tbilisi – mana mīļā un dārgā!”. Gruzijas svētvietas – Džvari un Mcheta.
Vēlas brokastis viesnīcā. Apskates ekskursija pa Tbilisi: Rustaveli prospekts, Brīvības laukums, pastaiga pa vēsturisko centru. Rezo Gabriadzes teātris - tornis - dīvainas formas pulkstenis, kur ik stundu var vērot muzikālu mini izrādi ar eņģeļiem! Miera tilts – neparasta celtne virs Kūras upes. Rike parks un pacelšanās pa trošu ceļu uz Narikala cietoksni. No Narikala nokāpsim pie sēra pirtīm, visdziedinošākās vietas Tbilisi. Šeit atrodas  arī neparasts kanjons ar ūdenskritumu - Legvtakhevi. Pastaigāsimies pa Šardena ielu - izklaides un sabiedriskās dzīves "Meku", pie Tamadzes pieminekļa uzzināsim tā vēsturi un ievēlēsimies vēlēšanos un aplūkosim Sioni templi, kurā glabājas Gruzijas sargātājas Sv. Nino krusts. Mtacminda kalnā, no kura augstumiem pilsēta ir redzama kā uz delnas, Jums būs iespēja nobaudīt visgaršīgākos pončikus pasaulē vienā no vecākajiem restorāniem pilsētā  -“Funikulieris”!! (par pap. maksu: no 25 lariem). Vakarā brīvajā laikā iesakām apmeklēt slavenās sērūdens pirtis un gūt īstu baudījumu miesai un garam! Nakts viesnīcā Tbilisi.
 
3 diena: 06.09.19. Mcheta un Džvari – Rikoti pāreja. Sveicināta Melnā jūra – mēs braucam!!! Batumi.
Brokastis viesnīcā. Izbraukšana uz Mchetu. Džvari klostera apmeklējums, no kura paveras senās Mchetas brīnišķīgā panorāma un redzama divu varenu upju  – Kūras un Aragvi - savienošanās. Gluži kā putni Jūs izjutīsiet šeit brīvības garu! Saka – “Kurš nav bijis Mchetā, tas nav bijis Gruzijā”. Senā Gruzijas galvaspilsēta Mcheta ir svētceļojuma vieta un svētnīca katram gruzīnam. Šo seno pilsētu dēvē par “Otro Jeruzālemi”. Mēs apskatīsim Svetichoveli (Dzīvības pīlārs) katedrāli. Pastaiga pa pilsētu. Suvenīru bodītes, aromātiskas garšvielas, vīnogu našķis – čurčela, slavenā keramika.
Izbraukšana uz Rietumgruzijas reģionu. Ceļš uz Imeretiju ir ļoti gleznains. Mūsu čeļš vīsies caur satriecoši skaisto, mežiem klāto Rikoti pāreju. Īsas pieturas laikā mēs noteikti pamēģināsim visgaršīgāko saldo gruzīnu maizi – nazuki, bet Shrosha ciematā iegriezīsimies keramikas tirgū. Tieši šeit var iegādāties vislabākos nacionālās keramikas izstrādājumus, kas būs Jums mīļa atmiņa no Gruzijas! Pusdienu pauze gleznainajā Rikoti pārejā. Izbraukšana uz Adāriju, pie jūras. Ierašanās Batumi. Izvietošanās viesnīcā.  Vakarā – ekskursija pa Batumi un muzikālās strūklakas. Aizraujoša pastaiga pa pilsētu vakara noskaņās, kas ilgstoši paliks Jums atmiņā. Jūs apmeklēsiet Piejūras parku – bulvāri, kas stiepjas gar pludmali 12 km garumā, Piazza laukumu, Neptūna strūklaku, Argonautu laukumu ar Mēdejas un zelta aunādas statuju, pie kuras dzirdēsiet interesantu stāstu par leģendāro Kolhīdu un pasakaino Mēdejas un Jāsona mīlestību. Jūs redzēsiet arī dejojošās strūklakas un 3D lāzeršovu. Atpūta un nakts viesnīcā Batumi.
 
4 diena: 07.09.19. (sestdiena).  Batumi – atpūta pie jūras. Botāniskais dārzs un Zaļā raga pludmales – īsta paradīze! Delfinārijs – skatāmies, priecājamies, peldam!
Brokastis viesnīcā. Atpūšamies, sauļojamies, peldamies jurā un pastaigājamies pa pilsētu!!! Batumi – Melnās jūras piekrastes pērle, pilsēta, kas slīgst krāšņos zaļumos, kur valda brīvība un jautrība, kur dzīvīgums nenoplok līdz pat vēlai naktij. Pilsēta pārsteidz ar savām košajām ugunīm un strūklakām, lielisku piekrastes promenādi un skvēriem, ar seniem kolorītiem vecpilsētas namiņiem, kas izdaiļoti ar koka un metāla mežģīnēm. Iesakām nobaudīt tasīti aromātiskas kafijas, kas gatavota uz smiltīm un slaveno Adžārijas hačapuri.
Batumi botāniskā dārza apmeklējums. “Pasaules daba miniatūrā” - šodien mēs redzēsim visu mūsu planētas dabu! Tikai šeit dažu stundu laikā var paspēt pabūt tādos tālos reģionos kā Austrālija, Jaunzēlande, Austrumāzija, Himalaji, Ziemeļ un Dienvidamerika un Vidusjūras reģions. Meksikāņu kaktusi un japāņu dārzs, ziedi no Ķīnas un bambusa audzes, palmas, liānas, eikalipti un koki ar simtiem sakņu. Un kāds gaiss! Un bezgalīgās Melnās jūras skati! Botāniskais dārzs pa kalna nogāzi nolaižas līdz Zaļā raga pludmalei, kas ir pati gleznainākā Adžārijā.
Atgriešanās Batumi, laiks atpūtai.
Vakarā iesakām apmeklēt slaveno Batumi Delfināriju (ieejas biļete no  15 lari). Izrāde sajūsminās ne tikai bērnus, bet arī pieaugušos. Veiklo delfīnu repertuārā ir aptuveni 30 dažādu priekšnesumu: dejas, spēles ar bumbām un riņķiem, balansēšana uz astes un prātam neaptveroša sinhronā peldēšana.  Jums būs interesanti piedalīties interaktīvajos numuros, kuros paši aktīvākie varēs izmēģināt savus spekus delfīnu treneru lomā. Saka – ja  pieskarsieties delfīnam – piepildīsies viens Jūsu sapnis! Pamēģiniet!!! Ik vienam būs iespēja papeldēt ar delfīniem atsevišķā baseinā (par pap. maksu: no 30 €). Droši vien katrs no mums sapņo vai ir sapņojis kādrez peldēt ar delfīniem. Tas šķiet tik maģiski un pasakaini! Atpūta un nakts viesnīcā Batumi.
 
5 diena: 08.09.19. (svētdiena).  Kalnu Adžārija – ūdenskritums – cietoksnis un arku tilts – vīns un hačapuri!
Brokastis viesnīcā. Kalnu Adžārija: tā ir viena no skaistākajām vietām uz zemes, tā ir saulaina zeme ar vistīrāko gaisu un bagātīgu augu valsti. Brauciena laikā jūs redzēsiet lieliskus kalnu mežus, visgarāko Adžārijas upi –Adžarisckali, akmens arku tiltus un apskatīsiet Gonio cietoksni, kurš sagalabājies vēl no grieķu – romiešu laikiem: arheoloģijas muzejs, viduslaiku muitas punkts un romiešu termas. Ekskursijas turpinājumā apstāsimies pie visaugstākā Adžārijas ūdenskrituma  Mahunceti un apskatīsimies akmens arku tiltu, kas saglabājies no carienes Tamāras laika, kas bija gruzīnu karaļvalsts zelta laikmets. Netālu no Kedas ciema, Mahunceti miestiņā mēs apmeklēsim adžāru vīna saimniecību, nogaršosim labakās vietejo vīnu šķirnes, vīnogu sulu, redzesim vīna pagrabus un uzzināsim adžāru vina darīšanas vēsturi. Pats vīndaris pacienās mūs ar tradicionālām uzkodām un adžāriešu ēdieniem (adžāriešu mielasts). Atgriešanās Batumi, atpūta un nakts viesnīcā.
 
6 diena: 09.09.19. (pirmdiena).  Ureki brīnumi! Jūras minikruīzs, Batumi saulrieti
Brokastis viesnīcā.  Atpūta Ureki pludmalē. Apmeklēsim slaveno Ureki kūrortu ar īpašajām magnētiskajām smiltīm. Palaiskosimies pludmalē un izpeldēsimies jūrā! Varat pastaigāties pa pilsētu un papusdienot vienā no kafejnīcām. Atgriešanās Batumi.
Mini kruīzs pa jūru. Jūs mīlat jūru, viļņus, zilas debesis un delfīnus? Protams – jā! Jūs pavadīsiet neaizmirstamu laiku pieredzējuša un jautra kapteiņa kompānijā, pavērosiet delfīnus un izbaudīsiet skaistas jūras ainavas! Mēs atstāsim Batumi ostas ūdeņus. Pa ceļam peldamies, baudam vēsu vīnu, limonādes, sulas, atpūšamies un fotografējam, bet, atgriežoties ostā, ļausimies skaistajam Melnās jūras saulrietam! Atpūta un nakts viesnīcā Batumi.
 
7 diena: 10.09.19. (otrdiena).  Paliec sveika Adžārija! Izbraukšana uz Imeretiju un Tbilisi. Okace kanjons un Tskaltubo kūrorts – pikniks imeretiešu mājā ar šašliku, mājas vīna degustāciju un augļiem!
Brokastis viesnīcā. Izbraukšana uz Imeretiju. Okace kanjona apmeklējums. Mazi balkoni - skatu platformas karājas virs aizas, paverot Jūsu skatam neprātīgi skaistas kalnu ainavas. Šaura upes lente zem kājām, stāvas klints aiz muguras, bet Jūsu priekšā apburoši kalni, augu zaļuma pārbagātība apvienojumā ar koši zilām debesīm. Esiet pārliecināti, Okace kanjons ir Jūsu uzmanības vērts! Pusdienas – pikniks topiārajā dārzā Vita Garden – šašliki, hačapuri un izmeklētie Imeretijas ēdieni un slavenie vīni, sulas un augļi! Imeretiešu ēdienu gatavošanas meistarklase – mācāmies, gatavojam, nogaršojam! Mūsu ceļš dosies caur gleznaino Rikoti pāreju. Vakarā ierašanās Tbilisi. Atpūta un nakts viesnīcā.
 
8 diena: 11.09.19. (trešdiena). Rtveli – novacam vīnogas! Uz svētvietām un mīlestības un mākslas pilsētu Kahetijā! Bodbe – Signagi – Telavi.
Brokastis viesnīcā. Ekskursija uz Gruzijas austrumiem - Kahetijas reģionu. Šodien jūs uzzināsiet visu par gruzīnu vīnu dzimteni un viesmīlību. Mēs apmeklēsim Bodbe sieviešu klosteri, kur atrodas Svetās Nono bazilika, kas uzcelta Gruzijas kristītājas apbedīšanas vietā, bet, nokāpjot pie Svētās Nino brīnumdarītāja avota, varēsiet ievēlēties kādu vēlēšanos, kas noteikti piepildīsies. Mēs apstāsimies Signagi – mīlestības pilsētā, ļaujot tai mūs iemānīt savu šauro, mājīgo ieliņu labirintos. Maza, bet žilbinoši skaista, Signagi slejas pakalna galā, paverot pasakainu skatu pāri Alazanas ielejai. Pilsētai ir 23 torņi un 6 vārti, un to apjož 18. gadsimtā būvēts mūris ar lielāko cietoksni Gruzijā. Pēc tam dosimies vēl dziļāk Kahetijas sirdī, jo tiešišeit mūs gaida meaizmirstams piedzīvojums - visiespaidīgākais un lieliskākais pasākums - "Rtveli"! Tie gruzīniem ir īpaši vīnogulāju un vīnogu ražas novākšanas svētki. Vācam vīnogas, dziedam dziesmas, pēc tam mīcām tās un izbaudām procesu! Jums būs iespēja piedalīties vīna gatavošanā. Pēc vīnogu novākšanas, katrs dalībnieks tiek apdāvināts ar sulīgiem vīnogu ķekariem! Ģimenes vīna pagraba – marani apmeklējums pie vietējā vīndara: Jums būs lieliska iespēja iepazīties ar kahetiešu zemnieku darba ikdienu, nogaršot vietējo vīnu tieši no kvevri (lielām māla krūkām, kas ieraktas zemē) un piedalīties gruzīnu ēdienu gatavošanā. Noslēgumā Jūs gaida īsts kahetiešu mielasts ar gruzīnu ēdieniem un neierobežotu mājas vīnu daudzumu, kā arī gruzīnu daudzbalsīgā dziedāšana! “Rtveli” – tie ir smiekli, joki un milzums pozitīvu emociju! Telavi pilsēta - Lieliski vīni, Kahetijai raksturīgais kolorīts un skaista arhitektūra ir šīs pilsētas vizītkarte. Īsa pastaiga pa Alazanas ielejas seno pilsētu, kuras simbols ir vairāk kā 900 gadu vecs platāna koks. Izbraukšana uz Tbilisi. Atpūta un nakts viesnīcā Tbilisi.
 
9 diena: 12.09.19. (ceturtdiena).  Mēs braucam uz kalniem! “Majestātiskais Kazbegs”.
Brokastis viesnīcā. Pilnas dienas ekskursija: Ananuri – Džvari pāreja – Kazbegs – Svētās Trīsvienības templis – Gudauri. Brokastis viesnīcā. Agri no rīta sāksies Jūsu ekskursija pa interesanto un ainavisko Gruzijas kara ceļa maršrutu, kas vēsturiskisavienoja Gruziju ar Ziemeļkaukāzu. Šis senais vēsturiskai maršruts atklās Jums visu Zhinvali ezera skaistumu. Mēs apmeklēsim Ananuri viduslaiku pili, pa galvu reibinošiem šauriem kalnu ceļu serpantīniem pacelsimies uz Krusta pāreju un brauksim garām kalnu slēpošanas kūrortam Gudauri, redzēsim leģendārā "padebešu" jeb Gergeti - Sv.Trīsvienības tempļa neparasto skaistumu. Templis atrodas 2170 m augstumā, uz kurieni mēs dosimies ar džipiem. No šejienes paveras nepārspējamiskaists skats uz Terekas upes ieleju, Stepancmindi ciematu un majestātisko, ar mūžīgo sniegu klāto, vulkānu – Kazbegu, kas personificē pašu Gruziju – lepnu, senu, leģendāru un noslēpumainu. Pēc aizraujošās ekskursijas Jūs gaida pusdienas khinkali dzimtenē – Pasanauri (par pap. maksu: no 20 lariem).  Vakarā ap plkst. 21:00 atgriešanās Tbilisi. Nakts viesnīcā Tbilisi.
 
10 diena: 13.09.19. (piektdiena).  Pastaiga pa Tbilisi. Suvenīri – tirgi – pirkumi un atvadas no Gruzijas .
Brokastis viesnīcā. Brīvais laiks Tbilisi. Pārtikas tirgus apmeklējums. Tbilisi tirgus ir īpaši brīnumaina vieta. Šeit Jūs redzēsiet visdažādāko augļu, dārzeņu, zaļumu, piedevu un garšvielu kalnus .... sastapsiet garas galdu rindas ar dažādiem sieriem un visdažādākās nokrāsas un garšas čurčelu. Tālāk dosimies uz slaveno “Sauso tiltu” (suvenīru tirgu) – galveno antikvāro lietu tirgu pilsētā. Tas kādreiz bija daļa no tilta, kas savienoja abus Kūras upes krastus. Šeit var atrast absolūti visu: senus priekšmetus, rotas, plates un fotoaparātus, pulksteņus un traukus. Tikai šeit var iegādāties tiešām unikālus rokām darinātus priekšmetus.
Vakarā – atvadu vakariņas nacionālā gruzīnu restorānā ar šova programmu, kur Jūs varēsiet redzēt ugunīgās gruzīnu dejas, paklausīties slaveno daudzbalsīgo vīru dziedājumu un, protams, novērtēt tradicionālo kaukāza virtuvi: khinkali, mcvadi, lobio, džondžoli, gruzīnu vīnus un čaču (par papildus samaksu: 35 €).
Atgriešanās Tbilisi. Atpūta viesnīcā.
 
11 diena: 14.09.19. (sestdiena). Atgriešanās mājās.
Bezgala laimīgi, mēs pametam šo skaisto un viesmīlīgo zemi .. bet pārliecināti, ka tikai uz īsu brīdi! Transfērs uz lidostu plkst. 02:00. Izlidošana plkst.04:10* - avio pārlidojums Tbilisi-Rīga. Plkst.06:40* ierašanās Rīgā.
 

Cena:  790 € (+ 260 € ekskursiju pakete)

 
Standarta samaksas kārtība (ja nav paredzēti speciālie akcijas nosacījumi):
• Avansa iemaksa, piesakoties ceļojumam un slēdzot līgumu, 300 EUR no ceļojuma summas.
• Atlikusī summa jāsamaksā ne vēlāk kā 30 dienas pirms ceļojuma sākuma.
 
Ceļojuma cenā ietilpst:
- Lidojums:Rīga - Tbilisi- Rīga (avio kompānija - airBaltic);
- Rokas bagāža (svars 8 kg, izmērs 55x40x20 сm), nododāmā bagāža: 1 soma (svars 20 kg, 100х50х80 cm);
- Nakšņošana divvietīgā numurā: 6 naktis ar brokastīm 3* viesnīcā Tbilisi;
- Nakšņošana divvietīgā numurā: 4 naktis ar brokastīm 3* viesnīcā Batumi;
- Pavadošais pārstāvis no Rīgas;
- Profesionāla vietējā krievvalodīgā gida pakalpojumi;
- Apskates ekskursija Tbilisi;
- Transporsta apkalpošana visa ceļojuma laikā.
- Gruzīnu kolorīts un viesmīlība.
 
Papildus izmaksas / "par papildus samaksu":
- Ekskursijas pakete (ar apmaksu Rīgā) - 260 €
Paketē iekļauts:
- Ekskursijas pēc programmas;
- Visas ieejas biļetes programmā paredzētajos apskates objektos (muzejos, baznīcās, vīna pagrabos un citi);
- Pusdienas Rikoti pārejā;
- Imeretiešu ēdienu gatavošanas meistarklase Vita Garden;
- Pikniks Vita-Garden;
- Adžāriešu mielasts un vīnu degustācija;
- Vīnogu novākšana - Rtveli,
- Gruzīnu dzīres ar vīnu un folkloras programmu vīna pagrabā;
- Maizes, šašlika un čurčelas gatavošanas meistarklase.
 
Ceļojuma cenā nav iekļauts:
- Ceļojuma apdrošināšana līdz 65 g. – 10 €
 
Papildus izdevumi pēc izvēles:
- Piemaksa par vienvietīgo SGL numuru – 175 €;
- Sēra pirtis par kabīni 2 – 3 personam – no 25 €;
- Pīlings un viegla masāža sēra pirtīs 1 personai - 5€;
- Pusdienas Pasanauri - no 20 lariem;
- Restorāna Funikulieris apmeklējums – no 25 lariem;
- Delfinārijs - no  15 lariem, bērniem līdz 6 g. – bez maksas;
- Peldēšanās ar delfīniem – no 30 €;
- Gala vakariņas Tbilisi - 35 €.

Uzdot jautājumu vai pieteikties

Ceļojums uz saulaino Gruziju! Saule – kalni – jūra – vīnogas! No Tbilisi līdz Batumi! Rtveli! Atpūta atpūta pie pašas Melnās jūras!!!
(11.09.2020-21.09.2020)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme