TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

ČEHIJAS VĪNA PIEDZĪVOJUMS: Vigras klosteris, Moravsky Kras, Macohas aiza, Punkvas alas, Brno, vīna degustācija, nacionālais Morāvijas vakars, Lednices-Valtices areāls, Čehijas nacionālais vīna centrs

Description

Valsts: Čehija

ČEHIJAS VĪNA PIEDZĪVOJUMS
VIGRAS KLOSTERIS – MORAVSKY KRAS - MACOHAS AIZA – PUNKAVAS ALAS – BRNO – VĪNA DEGUSTĀCIJA - NACIONĀLAIS MORĀVIJAS VAKARS – LEDNICES-VALTICES AREĀLS – ČEHIJAS NACIONĀLAIS VĪNA CENTRS
13.08. – 16.08.2020.
4 dienas / Visas naktis viesnīcās
Ceļojuma cena: € 192. 

1.diena. 13.08. „Pretī jauniem iespaidiem...”
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Laiks ceļā. Lietuva. Polija. Īsa foto pauze. Vigras klosteris – vērtīgākais arhitektūras piemineklis Vigras Nacionālajā Dabas Parkā, ko labprāt apmeklē daudz tūristu. XVIII gadsimtā klosterim piederēja Suvalku pilsēta, 11 saimniecības, 56 ciemi, vairāki lielie ezeri, 6 dzirnavas, 404 bišu stropi, kā arī daudz citas ražotnes un alusdarītavas. Uz to brīdi, tas bija Polijas bagātais klosteris. Mūsdienās slavu klosteris ieguva, kad 1999.gadā to apmeklēja pāvests Jans Pāvils II, kurš te dzīvoja pāris dienas. Laiks ceļā.
Nakts 3* viesnīcā Čehijas teritorijā, Brno apkaimē. Ierašanās viesnīcā.
2.diena. 14.08. „Morāvijas labirinti un vīna noslēpumu burvība...”
Brokastis*. Izbraukuma ekskursija uz Brno un Moravsky Kras (par papildus samaksu 25 €). Brno pilsētas apskate vietējā gida pavadībā. Iepazīšanās ar pilsētu: Brīvības laukums, Švanzuvas pils – renesanses laikmeta skaistākā ēka pilsētā, Kleinuvu pils, senais Rātsnams, Parnas avots – pilsētas ūdens apgādes senākā sistēma, Kapucīņu klosteris, Bīskapu rezidence, Dītrihšteina – pilsētas lielākā pils, Sv. Pētera un Pāvila katedrāle.
Tālāk dosimies uz Moravsky Kras dabas parku, kas ir lielākais karsta reģions Čehijā. Apskatīsim 138 m dziļo Macohas aizu un Punkavas alu labirintus - šīs alas tiek uzskatītas par skaistākajām Morāvijas karsta alām. Sākumā ar kājām, pēc tam ar laivu dosimies atklāt noslēpumaino pazemes stalaktītu un stalagmītu valstību. Atgriešanās viesnīcā.
Vakarpusē piedāvājam doties izzināt Morāvijas vīna noslēpumus. Nacionālais vakars vīndaru saimniecībā – vīna degustācija, nacionālās vakariņas, īpašā Morāvijas aura vietējās mūzikas ritmos (par papildus samaksu 30 €). Atgriešanās viesnīcā. Nakts 3* viesnīcā Brno apkaimē.
3.diena. 15.08. „Skaistākās Morāvijas pilis un labākie Čehijas vīni...”
Brokastis*. Izbraukuma ekskursija uz Lednices – Valtices areālu (par papildus samaksu 25 €). Brauciens uz Morāvijas dienvidiem ar Pālavas dabas rezervāta apskati. Tas reģistrēts UNESCO dabas un biosfēras rezervātu uzskaitē. Starp 17. un 20. gs. valdošie Lihtenšteinas hercogi pārveidoja savus Dienvidmorāvijas īpašumus apbrīnojamās ainavās Valtices – Lednices areālā /UNESCO-kultūras mantojuma sarakstā/. Tas apvienoja baroka arhitektūru (galvenokārt Johana Bernharda Fišera fon Erlaha darbs), klasisko un neogotisko Lednices un Valtices piļu stilu ar, vadoties pēc angļu romantikas principiem, moderno lauku ainavas arhitektūru. Aizņemot 200 km2, šī ir viena no lielākajām mākslīgajām ainavām Eiropā. Pārsteidz ar dažādu laiku kultūras pieminekļu harmonisku saplūšanu ar vietējiem un eksotiskiem dabas elementiem, izveidots unikāls cilvēku mākslas potenciāla paraugs. Pils teritorijā varat apskatīt eksotisko augu un palmu paviljonu. Ja vēlaties, varat uzkāpt Minareta skatu laukumā (62 m) un aplūkot areāla plašo teritoriju. Skaistā daba ar mežiem un ūdens krātuvēm, laukiem un koku alejām atstās Jums brīnišķīgus iespaidus. Krāšņās vasaras rezidences interjeru apskate.
Dienvidmorāvija daudziem asociējas ar Morāvijas vīnu. Čehijas Nacionālā vīna salona apmeklējums. Katru gadu no vairāk nekā 1500 Čehijas vīna šķirnēm, īpaša komisija izvēlas 100 labākos vīnus, kas tiek apbalvoti ar Čehijas vīna salona zelta medaļām. Labāko Čehijas vīna šķirņu degustācija un iespēja iegādāties. Atgriešanās viesnīcā. Nakts 3* viesnīcā Brno apkaimē.
4.diena. 16.08. „Steidzieties dalīties iespaidos ar mājiniekiem...”
Brokastis*. Diena ceļā. Čehija. Polija. Lietuva. Vēlu naktī ierašanās mājās.
Samaksas kartība:
• Avansa iemaksa slēdzot līgumu 30% no ceļojuma summas,
• Atlikusī summa: 20 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
• brauciens ar komfortablu autobusu (WC,TV, kondicionieris),
• transporta un ceļa izdevumi,
• nakšņošana, 2* vai 3* viesnīcās pēc programmas, 2-3-vietīgos numuros ar ērtībām (WC, duša/vanna numurā), ierašanās laiks nakts mītnēs atkarīgs no maršruta specifikas, laika un ceļa apstākļiem,
• brokastis (*paredzētais brokastu laiks no pl.7-8., brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās nakts mītnē, pēc grupas vadītāja norādījuma),
• grupas vadītāja pakalpojumi.

Piemaksas un papildus izdevumi:
• piemaksa, ja nepieciešams vienvietīgs numurs viesnīcā 45 €,
• piemaksa par papildvietu autobusā 55 €,
• ieejas biļetes muzejos, izklaides pasākumos,
• pilsētas sabiedriskais transports
• AAS “BALTA” medicīniskā apdrošināšana 3.60 € (65 - 69 gadu vecumā 7.20 €; 70 – 75 gadu vecumā 10.80 € ).

Papildus izdevumi izbraukuma ekskursijām pēc izvēles:
Izbraukuma ekskursija uz Brno un Moravsky Kras 25 €, Izbraukuma ekskursija uz Lednices – Valtices areālu 25 €.
Pilna izbraukuma ekskursiju paketes cena (bez ieejas biļetēm) 50 €. IZDEVĪGI: iegādājoties pilno izbraukuma ekskursiju paketi pirms ceļojuma cena 45 €, bērniem līdz 14g. 35 €.
Ieejas biļetes nav iekļautas izbraukuma ekskursijas cenā un tiek apmaksātas uz vietas.
*Izbraukuma ekskursijas dienā papildus samaksā ir iekļauts – degviela, maksas ceļi un ceļu nodokļi, stāvvietas, gida vai grupas vadītāja pakalpojumi.

Izmaksas apskates objektiem, pasākumiem un ekskursijām:
Moravsky Kras 180 Kč, pacēlājs 90 Kč, Nacionālais vakars un vīna degustācija 30 €, Lednices pils 300 Kč, Valtices pils 290 Kč, neierobežota vīna degustācija Čehijas Nacionālajā vīna centrā 22 €.
2019. gada izmaksas 1 € ~ 25 Kč

Atcerieties, ka...

• Pirms ceļojuma uz Jūsu noradīto e-pastu tiks nosūtīts ceļojuma dokuments (vaučers) ar visu nepieciešamo informāciju par ceļojumu (autobusa numurs, grupas vadītāja tālruņa numurs un praktiskie ieteikumi).
• Minimālais skaits grupā 33 tūristi, ja ceļotāju skaits ir mazāks, lai ceļojums notiktu, tiek piedāvāts brauciens ar mazāku vietu skaitu autobusu (iespējams bez WC).
• Minimālais skaits izbraukuma ekskursijās 30. 
• Tūroperators ir tiesīgs mainīt ekskursiju secību ceļojumā.
• Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurss, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties.
• Ja ceļojumā dodaties viens un nav ar ko kopā izvietoties viesnīcas numurā, tad ir jāpiemaksā par vienvietīgu numuru.
• Grozījumi programmā un cenā iespējami LR normatīvo aktu ietvaros.
• Iespējamas nelielas grafika izmaiņas, vēla ierašanās viesnīcā un atgriešanās mājās sakarā ar neparedzētiem apstākļiem, (piemēram nelabvēlīgu ceļu satiksmes situāciju)

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:
• LR pilsoņa vai nepilsoņa pase, kas izdota pēc 2002.gada 30.jūnija un ir derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās. Ja nepieciešamas vīzas, pasē jābūt brīvai vietai, kur tās ielīmēt.
• Latvijas pilsoņa personas apliecība ir izmantojama kā ceļošanas dokuments Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu un Šveices Konfederācijas teritorijā.
• Ceļojumā nav nepieciešamas obligātās medicīniskās formalitātes.
Klienta iemaksātās naudas apdrošināšanas līgums NR 667906091, AAS "BALTA"

Operators: SIA Ozolciems Tūre                              Klienta paraksts

 

_________________________                              ___________________________


Uzdot jautājumu vai pieteikties

ČEHIJAS VĪNA PIEDZĪVOJUMS: Vigras klosteris, Moravsky Kras, Macohas aiza, Punkvas alas, Brno, vīna degustācija, nacionālais Morāvijas vakars, Lednices-Valtices areāls, Čehijas nacionālais vīna centrs
(13.08.2020-16.08.2020)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme