TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Informācija

Grieķija ir viena no pasaulē senākajām valstīm, antīkās civilizācijas šūpulis. Gadsimtu gaitā savu ietekmi te atstājusi gan Austrumu, gan Rietumu kultūra. Grieķija ir ļoti daudzveidīga, kalnaina, ainaviska, vēsturiski bagāta un šarmanta zeme ar roboto krastu līniju Vidusjūras daļā.Mūsdienu Grieķija rūpīgi sargā iepriekšējo paaudžu tradīcijas un kultūru un ikvienam sniedz iespēju sajust tās senatnes garšu.

 

Miljoniem tūristu Grieķija ir pievilcīga kā valsts ar maigu klimatu, tīrām pludmalēm, kvalitatīvu viesnīcu servisu, senatnes pieminekļiem un burvīgiem vietējiem iedzīvotājiem. Grieķija ir patiešām unikāla vieta atpūtai

 

Grieķijas lielākā sala – Krēta, atrodas Vidusjūrā..Lielākā pilsēta uz salas ir Heraklija. Tā atrodas salas centrālajā daļā. Krētas dienvidu pieraste pārsteidz ar kontrastiem: kalnu aizas mijas ar ziedošām ielejām, klinšaini krasti ar smilšu pludmalēm, vienmuļas akmeņu ainavas ar jautriem grieķu ciematiem.


Papildus informācija

Latvijas pilsoņi un nepilsoņi var doties uz Grieķiju bez vīzas, ja uzturēšanās laiks Grieķijā nepārsniedz 3 mēnešus.

Valsts oficiālā valoda - grieķu. Tūrisma centros vairums grieķu var komunicēt angļu, vācu un franču valodās.

Valsts valdošā reliģija - pareizticīgais kristietisms (97%).

220 V.

Grieķijā ir daudz svētku. Bez tradicionāliem reliģiskajiem un kultūras svētkiem Grieķijā tiek rīkoti vairāki festivāli. Daudzi svētki ir saistīti ar vīna darināšanu. Tie, protams, neiztiek bez tautas dejām, dziesmām un sātīga cienasta. Svētkos parasti tiek gatavoti jēra gaļas ēdieni.
Vasarā notiek Senās Grieķijas festivāls. Tas sākas jūnija vidū un ilgst līdz septembrim. Festivāls piesaista ārkārtīgi daudz skatītāju, kuri izmanto iespēju baudīt priekšnesumus antīkajos teātros un iegrimt bezgalīgas izklaides dzelmē.

Grieķijā ir subtropu jeb Vidusjūras klimats, vidējā temperatūra jūlijā-augustā +25-28 ºC. Ziema ir maiga, taču lietaina, temperatūra ziemā +4-12 ºC, tāpēc kūrortos tūrisma sezona ilgst no maija līdz oktobrim.

Grieķi ir jautra, viesmīlīga, temperamentīga, ļoti emocionāla tauta, kurai patīk garšīgi paēst un labi, eleganti ģērbties. Grieķi respektē gudrību, brīvību, jūras mīlestību un ģimeni. Viņi ir ļoti viesmīlīgi, tas pat mazliet nogurdina. Viņi ir runīgi, izteiksmīgi un aktīvi, runā ar patosu, pacilāti. Emocijas tiek lietotas kā ierocis. Sarunā ar grieķiem nepieminiet Kipru un neslavējiet turkus.



PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme