TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Informācija

Amerikas Savienotās Valstis jeb ASV, ir federāla konstitucionāla republika, kura sastāv no 50 štatiem un no viena federālā apgabala.Valsts atrodas galvenokārt Ziemeļamerikas centrālajā daļā, kur tās sabdtarpēji saistīte 48 štati ir izvietoti starp Atlantijas un Kluso okeānu. Ziemeļos tā robežojas ar Kanādu, bet dievidos ar Meksiku. Savienotās Valstis ir trešā vai ceturtā lielākā valsts pasaulē pēc platības, savukārt pēc iedzīvotāju skaita tā stabili ir treša lielākā valsts.

 

Valsts galvaspilsēta ir Vašingtona ir pazīstama ar pilsētas augstāko celtni – Kapitoliju, Prezidenta rezidenci - Balto namu, Pentagonu, Kongresa bibliotēku, Prezidentu memoriāliem, Arlingtonas memoriālo kapsētu, Nacionālo aeronautikas muzeju, Nacionālo mākslas galeriju un daudziem citiem apskates objektiem. Ņujorka ir valsts lielākā pilsēta, pazīstama visā pasaulē kā debesskrāpju un miljonu pilsēta. Apskates vērta ir Brīvības statuja, Empire State ēka, Centrālais parks, Times Square, Ķīniešu kvartāls, Brodvejs, daudzie košie veikali, Bruklinas tilts, Rokfellera centrs, Karnegi zāle, Metropolitāns, Mūsdienīgās mākslas muzejs, Amerikas indiāņu muzejs, Primitīvās mākslas muzejs un daudzi citi muzeji. Maiami ir centrs vienam no lielākajiem kūrortrajoniem. Vispopulārākā vieta pilsētā ir Maiami Beach – pludmaļu virkne 45 km garumā.

 

Amerikāņi ir viena no pasaules etniski atšķirīgākajām un multikulturālākajām nācijām. Amerikāņu kultūras ietekme ir redzama visur pasaulē.


Papildus informācija

Braucot uz ASV nav vajadzīgas speciālās vakcinācijas, bet veselības apdrošināšana ir vēlama.


Braucot uz ASV Latvijas pilsoņiem nav nepieciešama vīza.
Bet Latvijas nepilsoņiem vīza iebraukšanai Amērikas Savienotajās Valstīs ir nepieciešama!

Officiālā valoda - angļu.

Katoļi (26%), baptisti (16%), metodisti (6%), luterāņi (4%).

110 V

Klusā okeāna piekrastei raksturīgs mērenais un subtropu jūras klimats, savukārt Atlantijas okeāna piekrastē vērojams pārejas klimats. Iekšējos līdzenumos dominē kontinentālais klimats, Kordiljeru plato rajonā – krasi kontinentālais, bet Floridas dienvidos un Havaju salās – mitrs tropu klimats. Aļaskā vērojams subarktiskais, bet tās ziemeļu daļā - arktiskais klimats.

ASV ir vairāk nekā 350 nacionālo parku, kuri kopumā aptver lielu teritoriju ar gleznainām dabas ainavām. Jeloustonas nacionālais parks, kas atrodas Vaiomingas un Montānas štatā, izveidots 1872. g. un ir vecākais parks. Jeloustonā savvaļā mīt bizoni, aļņi, antilopes, grizli lāči, brieži.



PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme