TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Informācija

Ģeogrāfiskais stāvoklis: Melnkalne ir valsts Balkānu reģionāEiropā. Tā robežojas ar Bosniju un Hercogovinu, Albāniju un Serbiju. Melnkalnes krastus apskalo Adrijas jūra.

 

Valsts pilns nosaukums: Melnkalnes Republika

Valsts iekārta: Pusprezidentāla republika
Galvaspilsēta: Podgorica
Iedzīvotāju skaits: 684736
Platība: 13812 km2
Naudas vienība: Eiro, 1 eiro = 100 centi
Valsts valoda: melnkalniešu, serbu, bosniešu, albāņu, horvātu
Laika starpība: –1 h
Tālsarunu kods: +381
Reliģija: pareizticīgie, musulmaņi, katoļi


Klimats: Laika apstakļi priecē ikvienu tūristu, maigs klimats, ūdens temperatūra +25, gaisa līdz +40. Dažādos valsts reģionos klimats ir mazliet atšķirīgs – kalnos valda kontinentālais klimats ar aukstām ziemām un karstām, mitrām vasarām, savukārt piejūras teritorijai raksturīgs ir Adrijas jūras klimats ar karstām, sausām vasarām un maigām, pat siltām ziemām.
 
Par valsti: Melnkalne savā skaistumā nav salīdzināma ar citām valstīm! Skaistas smilšu pludmales Adrijas jūras krastos, palmas un olīvkoki, neparasti kalni. No izseniem laikiem Melnkalne ir bijusi vieta, kur var atjaunot veselību, jo šeit ir neskarta daba, svaigs gaiss, upes un klanu ezeri, tumši meži, bet lakstīgalām šīs zeme naktis ir pārāk īsas. Tās nepagurušas trallina 24 stundas diennaktī abos Bojanas upes krastos.

 Pat Dienvidslāvijas sastāvā esot, Melnkalnē bija daudz iecienītu kūrortu, tāpēc vietējie iedzīvotāji ir pieraduši pie tūristiem un tūrisma serviss ir labi attīstīts. Tanī pat laikā, Adrijas jūra un balto, smalko smilšu pludmales būs kā saldais ēdiens tiem, kas bēg no tūristu pārpildītām vietām, jo Melnkalne izlutinātajam rietumeiropietim vēl pagaidām tomēr liekas pārāk nesasniedzama un mežonīga. Taču šīs zemes popularitāte ar katru gadu arvien pieaug. Saules alkstošie un ūdenssporta piekritēji, tāpat kā dabas draugi un pārgājienu cienītāji, piedzīvojumu meklētāji, citu kultūru mīļotāji un gardēži – visi te var atrast kaut ko atbilstošu savai gaumei un interesēm. Šodien 117 lokveidā iekārtotās pludmales ir sakļāvušās 73 kilometru garumā. «Lielo pludmali», kas atrodas pie Uļcinas pilsētas, veido vairāk nekā 13 kilometru gara smalku smilšu josla. Melnkalnieši to sauc par meloņu pludmali, jo tā robežojas ar daudziem meloņu dārziem. Savukart dodoties gar Melnkalnes piekrasti, var atklāt daudzas mazas jaukas pilsētiņas un atpūtas vietas – ievērības vērtas ir, piemēram, Sutomori, Kanju, Buljaricu, Petrovacu, Perazicu Do un Drobni Pijesaku.



Papildus informācija



PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme