2024-03-28 11:15:35

GARANTĒTS!! Portugāle – Spānija - Francija. Leipciga – Dižona – Biskajas līcis – Biarica - Koimbra – Fatima - Lisabona – Lisabonas rivjēra –Kaškaiša - Sintra – Obiduša – Rokas rags - Porto – Portvīna degustācija – Nazare - San Sebastiana – Kolmāra

Description

Portugāle – Spānija - Francija

Leipciga – Dižona – Biskajas līcis – Biarica - Koimbra – Fatima - Lisabona – Lisabonas rivjēra –Kaškaiša - Sintra – Obiduša – Rokas rags - Porto –
 - Portvīna degustācija – Nazare - San Sebastiana – Kolmāra – kruīzs pa Reinas upi

Izbraukšanas datums: 21.07.2019 (13 dienas / visas naktis viesnīcās / 4 dienas pie okeāna)

1.diena. Latvija – Lietuva – Polija.
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Ceļā: Lietuva, Polija. Nakts viesnīcā Polijā pie Vācijas robežas (Vroclava apkārtnē).

2.diena. Polija – Vācija – Leipciga – Francija – Miluza.
Brokastis. Leipciga – pati lielākā Skasijas pilsēta Vācijā. Tā ir zināma dēļ savas universitātes un gadatirdziņiem. Dēļ daudzajiem gadatirgiem, kas tiek organizēti Leipcigā ik gadu, šī pilsēta ir saņēmusi neoficiālu nosaukumu Messestadt (gadatirgu pilsēta). Ierodoties šeit, dodamies pastaigas ekskursijā pa vēsturiskās pilsētas centru: bijusī dzelzceļa stacija – šī ir viena no krāšņākajām vietām pilsētā, Sv. Toma baznīca, Vecā birža, kas celta baroka stilā un, kas kādreiz ir kalpojusi kā tirgotāju tikšanās vieta, jaunais Rātsnams, Sv. Nikolaja baznīca – pati lielākā un arī pati senākā Leipcigas baznīca.
Brīvais laiks. Nakts viesnīcā Miluzas pilsētas rajonā.

3.diena. Miluza – Burgundija – Dižona – Bordo.
Brokastis. Iepazīšanās ar Dižonu (Dijon) — vienu no skaistākajām Francijas pilsētām! Ne tikai slavenā Burgundijas vīna, bet arī sinepju un upeņu liķiera cassis galvaspilsēta! Tā ir arī romāņu arhitektūras galvaspilsēta. Nakts viesnīcā Bordo apkaimē.

4. diena - Bordo – Biarica – Spānija - Valjadolida
Brokastis. Pārbrauciens uz Biaricas pilsētu. Biarica – imperatora Napoleona III un imperatores Eižēnijas iemīļotā atpūtas vieta. Pateicoties maigajām ziemām, pludmali 5 km garumā, kas ir arī labākā sērfinga vieta Eiropā un šokolādes meistariem, šī pilsēta ir kļuvusi par vienu no visprestižākajām franču kūrortpilsētām. Daži no interesantiem apskates objektiem Biaricā - Jūras muzejs, Šokolādes muzejs, Biaricas bāka un Jaunavas akmens. Nakts viesnīcā Spānijā netālu no Burgosas.

5 diena. Valjadolida – Koimbra – Fatima – Vimeiro.
Brokastis. Portugāle. Dienas otrajā pusē ierašanās Koimbrā - Portugāles galvaspilsēta viduslaikos un viena no Eiropas vecākajām universitātes pilsētām. Nesteidzīga pastaiga pa šaurām ieliņām, lai iepazīstos ar vēsturiskām celtnēm: 12.gs. katedrāle, pirmā Portugāles karaļa kapenes. Brīvais laiks. Fatimas apmeklējums. Tā ir viena no katoļu baznīcas svētvietām, kur, pēc leģendas, 1914. gadā trīs ganēm parādījās Sv. Marija. Pārbrauciens uz viesnīcu pie Atlantijas okeāna pie Vimero pilsētas.

6 diena. Vimeiro – Lisabona – Kaškaiša – Sintra – Rokas rags – Vimero.
Brokastis. Atpūta pie okeāna vai izbraukuma ekskursija Nr.1: (par papildus samaksu – 45 €).
Lisabona ir Portugāles pērle, kas izvietojusies uz gleznainiem pakalniem Težu upes grīvā. Apskates ekskursija sāksies ar Alfamas rajona apmeklējumu, no kura paveras plašs skats uz Rio Tejo upi un visu pilsētu. Portugāles vēstures gods un leģenda - Žeronīmuša klosteris, kas atrodas pilsētas Rietumu daļā. Klostera teritorijā atrodas Svētās Marijas baznīca, kur apglabāti Vasko de Gama un portugāļu slavenākais dzejnieks Luišs de Kamoišs. Klostera dārzā 2007. gada decembrī ES valstu vadītāji parakstīja Lisabonas līgumu. Belaiņas tornis, Baiša - pilsētas tirdzniecības un administratīvais centrs. Pilsētas centra daļas galvenā artērija ir Brīvības avēnija (Avenida da Liberdade), kas sākas Restauratoru laukumā un noslēdzas Pombalas marķīza laukumā. Ziemeļos no tā – plešas Eduarda VII parks, kas ir lielākais Lisabonā. Īsa foto pauze Kaškaišā – Lisabonas Rivjēras pērle.
Sintra - Portugāles karaļu un mākslinieku vasaras atpūtas vieta kalnos, kuru Bairons nosauca par “vareno Ēdeni”.
Iepazīšanās ar Eiropas galējo rietumu punktu - Roka ragu. Šeit par piemiņu Jūs varēsiet iegādāties apliecību par savu vizīti uz Zemes malu. Atgriešanās viesnīcā pie Atlantijas okeāna.

7.diena. Vimeiro – Porto – vīnu degustācija – Vimero.
Brokastis. Atpūta pie okeāna vai izbraukuma ekskursija Nr.2: (par papildus samaksu – 50 €).
Porto – otra lielākā Portugāles pilsēta, kas devusi vārdu ne tikai visai valstij, bet arī pasaulslavenajiem stiprinātajiem vīniem. Pilsētas apskate: G.Eifeļa būvētais tilts pār Douro upi, Riberas un Baiša kvartāli u.c. Portu vēsturiskajā centrā saglabājušās daudzas celtnes – it īpaši sakrāla rakstura, kuru dekorējumos atrodami grezni barokālā stila greznojumi. Zeltā rotātas, ir Sao Francisco un Santa Clara baznīcas. Portu katedrāle, savukārt ir viens no vecākajiem un nozīmīgākajiem romāņu arhitektūras pieminekļiem Portugālē. Vecpilsētā atrodami gandrīz
visu arhitektūras stilu paraugi, taču ceļotājam visinteresantākās būs šaurās, tieši Portugālei raksturīgās ieliņas, ar tām pāri pārvilktajām auklām, uz kurām žāvējas veļa, vai arī koši krāsotās mājas pašā Douru krastā. Cais da Ribeira ir vēsturisks, tūristu iemīļotākais rajons pie Douru upes, kur iemalkojot portvīnu kādā no daudzajām kafejnīcām, vislabāk būs sajūtama šīs harizmātiskās viduslaiku pilsētas burvība. Vilanova de Gaja - iespēja iepazīties ar pasaulē slaveno Porto vīnu pagatavošanas tehnoloģiju, uzglabāšanas principiem un vīna baudīšanas māku, degustācija. Vakarā iespēja izbraukt ar kuģi pa Douro upi. Atgriešanās viesnīcā pie Atlantijas okeāna pie Vimero pilsētas.

8.diena. Vimeiro – Obiduša – viduslaiku gadatirgus – Vimeiro.
Brokastis. Atpūta pie okeāna un otrajā dienas daļā izbraukuma ekskursija Nr.3 (par papildus samaksu – 35 €).
Apmeklēsim pilsētu - muzeju zem atklātām debesīm – Obidušu, kur būs iespēja izbaudīt krāšņu viduslaiku gadatirgu, kas norisinās šeit tikai vienu reizi gadā. Neskaitāmi daudz cilvēku ieradīsies šeit no visām pasaules malām, piepildot pilsētas mazās ieliņas un senās pils telpas. Gadatirgus dienās, teltis, kuras dažreiz līdzinās īsteniem mākslas darbiem, uzrodas laukumos kā sēnes pēc lietus. Daudzi aktieri pārģērbušies par cēliem bruņiniekiem,zemniekiem, mācītājiem un tirgotājiem, izspēlē interesantus teatralizētus uzvedumus, radot patiesu viduslaiku garu.
Bet arī ar to šie svētki nebeidzas! Atsevišķos laukumos norisinās bruņinieku turnīri, izstādes un pat varenas viduslaiku dzīres! Atgriešanās viesnīcā pie Atlantijas okeāna.

9.diena. Vimeiro – Nazare - Burgosa.
Brokastis. Atvadāmies no Portugāles un dodamies uz Spāniju. Pirms atstāt Portugāli apmeklēsim zvejnieku ciematu Nazare, iespēja izbraukt ar funiekulieri un apskatities pilsetu no putnu lidojuma, no skatlaukuma paveras lielsks skats uz Atlantijas okeanu. Nakts viesnīca Burgosa apkaimē.

10.diena. Burgosa – Basku zeme – Sansebastjāna – Francija – Klermonta – Ferranda.
Brokastis. Tranzīts pāri Basku zemei, kur dzīvo sena basku tauta, kura saudzīgi glabā savdabīgu kultūru un tradīcijas. Pastaiga pa Sansebastjānu – Basku zemes elitāru kūrortpilsētu, kas atrodas Biskajas līča krastā. Šeit atrodas visā pasaulē slavenā Gliemežvāka līča pludmale, kā arī daudz citu izklaižu un apskates vietu –koncertzāles, kazino, greznas viesnīcas, dārgi eleganti veikali, interesanti muzeji, slaveni ar mākslas, mūzikas, teātra un kino festivāliem. Brīvajā laikā būs iespēja ne tikai sauļoties un peldēties Biskajas līča siltajos viļņos, bet arī nobaudīt basku nacionālo virtuvi, kādā tapas jeb uzkodu bārā, kas katru pasniegto ēdienu cenšas pagatavot kā mākslas darbu. Nakts viesnīcā Klermonta – Ferrandas apkaimē.

11.diena. Klermonta – Ferranda – Vācija – Kolmāra – Bretena.
Brokastis. Kolmāra ir vislabāk saglabājusies Elzasas pilsēta un viens no populārākajiem galamērķiem Francijā gan izcilās arhitektūras, gan interesantās vēstures dēļ. Brīnumskaistā mazā Venēcija – tā tiek saukta viduslaiku pilsēta Kolmāra Francijā. Un pilnīgi pamatoti, jo cauri pilsētai gar senām, gleznainām pildrežģu mājām un zaļiem krastiem, kur sēru vītoli noliekuši savus zarus – vijas kanāli, kuros slīd laivas. Tas viss pilsētai piešķir īpašu šarmu. Kolmāra atgādina skaistu bilžu grāmatu – to caurvij senatnīgas ielas un ieliņas ar namiem, ko rotā krāsainas izkārtnes. Tāpat šajā reģionā aug brīnišķīgas vīnogas, un vērts izbaudīt 170 kilometrus garo vīna ceļu, kas ved cauri arī Kolmārai. Nakts viesnīcā Bretenas apkaimē.

12.diena. Bretena - Reinas ielejas pilis – Vācija - Polija.
Brokastis. Ceļojums ar kuģi gar Reinas upi pa „60 piļu ieleju", kur katra jūdze ir pilna ar senām leģendām. Abpus Reinas krastiem atrodas neskaitāmi gleznaini vīndaru ciematiņi, mazpilsētas un vīnogu lauki. Reinas ieleja no Bingenas līdz Koblencai – UNESCO kultūras mantojums. Redzēsim Sv. Goāra, Reinfelzas cietokšņa drupas, cietokšņi Kace un Maus (kaķis un pele), Lorelejas klinti, pasakainas pilsētiņas - Lincu, Asmanhauzenu, Rīdesheimu. Tranzīta brauciens caur Vāciju. Nakts viesnīcā Polijas teritorijā pie Vācijas robežas (netālu no Vroclavas).

13.diena - Polija – Lietuva – Latvija.
Brokastis. Ceļā: Polija, Lietuva. Atgriešanās Rīgā.

Ceļojuma cena:
€ 670.00 (1 vieta autobusā )
€ 865.00 (1 vieta ar papildvietu autobusā)
€ 270.00 (piemaksa par 1-vietīgu numuru SNGL)

Standarta samaksas kārtība (ja nav paredzēti speciālie akcijas nosacījumi):
• Avansa iemaksa piesakoties ceļojumam un slēdzot līgumu 30% no ceļojuma summas.
• Atlikusī summa jāsamaksā ne vēlāk kā 20 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
- Ekskursijas/apskate saskaņā ar programmu, izņemot ekskursijas ar norādi “par papildus samaksu”;
- Brauciens ar komfortablu autobusu (TV, WC, kondicionieris, karstais ūdens pieturas laikā, kafija, tēja), ceļu nodokļi, autostāvvietas;
- Nakšņošana viesnīcās (2*, 3*, viesu nami. Viesnīcas “zvaigžņu” klasifikācija saskaņa ar attiecīgas valsts standartiem). Nakšņošana 2-3- vietīgos numuros ar ērtībām un brokastīm (WC, duša/vanna numurā);
- Grupas vadītāja pakalpojumi;

Papildus izmaksas / “par papildus samaksu”:
- Medicīniska apdrošināšana nelaimes gadījumiem – 8 € ( līdz 65 gadiem) / 16 € ( 65+);
- izbraukuma ekskursija Nr. 1 Lisabona – Sintra – Rokas rags - 45 €;
- izbraukuma ekskursija Nr. 2 Porto un portvīna degustācija – 50 €;
- izbraukuma ekskursija Nr. 3 Obiduša un viduslaiku gadatirgus –35 €;

Iegādāties ekskursiju paketi kopā ar ceļazīmi tagad ir IZDEVĪGĀK!
“Ekskursiju paketē” iekļautās Izbraukuma ekskursijas Nr.1; Nr.2; Nr.3;= Maksājot Rīgā = 115.00 €. / 100.00 € - bērniem līdz 13 gadiem (12.99)

Ieejas biļetes par papildus samaksu:
- Viduslaiku tērpa īre – 7 €;
- Kruīzs pa Douro upi – 15 €
- portvīna degustācija – 8.5€ (3 portvīni, baltais, „ruby” un 20 gadus izturēts)
- Jūras muzejs Biaricā –16 €;
- Biaricas bāka – 2 €;
- Nazare funiekulieris – 3 €;
- Kolmārā: ekskursijas vilcieniņš - 7 €;
- Kruīzs pa Reinas upi – 18.90 €;
- Austiņas (Leipcigā, Dižonā, Koimbrā, Fatimā, Lisabonā, Sintrā, Porto) – 10 €

SVARĪGI !!!
* Dažas dienas pirms ceļojuma uz Jūsu norādīto e-pastu Jūs saņemsiet ceļojuma vaučeri ar autobusa numuru, grupas vadītāja kontakttālruni, bāzes viesnīcas nosaukumu un citu noderīgu ceļojuma informāciju t.s. “padomi ceļotājiem”. Gadījumā ja Jums NAV e-pasta, lūdzam savlaicīgi griezties pie sava aģenta lai saņemtu vaučeri drukātā formātā.
* Izbraukuma ekskursijās, kas tiek piedāvātas par papildus samaksu, ir iekļauts – degviela, ceļu nodokļi, stāvvietas, gida pakalpojumi.
* Ieejas biļetes apskates objektos ir par papildus samaksu! Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurss, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties. Valūtu iesakām mainīt Latvijā.
* Minimālais tūristu skaits izbraukuma ekskursijās - 20 cilvēki.
* Plānotais ierašanās laiks viesnīcās tranzīta dienās ir no plkst.20:00 līdz plkst. 23:00. Iespējamas nelielas grafika izmaiņas, vēla ierašanās viesnīcā un atgriešanās mājās sakarā ar neparedzētiem apstākļiem, piemēram, nelabvēlīgiem ceļu satiksmes apstākļiem.
* Brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās naktsmītnē, pēc grupas vadītāja norādījuma. Visbiežāk grupas brokastu laiks ir no plkst. 07:00 – līdz 08:00, bet var būt gan ātrāk, gan vēlāk.
*Ceļojuma saturā un cenās izmaiņas iespējamas LR normatīvo aktu ietvaros.
*Ceļojuma operators ir tiesīgs mainīt ekskursiju kārtību.

Ceļojot uz ārvalstīm, savlaicīgi parūpējieties par ceļojumam nepieciešamajiem dokumentiem:
- Derīga pase vai Personas apliecība (kur tā ir izmantojama kā ceļošanas dokuments). Iepriekš sazinieties ar konkrētās valsts vēstniecību, lai noskaidrotu, kādam jābūt pases derīguma termiņam ieceļojot valstī.
- Dodoties ceļojumā arī bērniem ir nepieciešama pase. Nepilngadīgiem bērniem (līdz 18 gadiem) nepieciešama arī dzimšanas apliecība. Ja nepilngadīgais ceļo bez vecākiem, arī notariāli apstiprināta pilnvara.
- Ieceļošanas vīza, ja vien valsts nav noteikusi bezvīzu ieceļošanas kārtību. Lūdzam savlaicīgi sazināties ar attiecīgās ārvalsts pārstāvniecību, lai iegūtu informāciju par vīzas saņemšanas noteikumiem.
- Eiropas veselības apdrošināšanas karte (EVAK) un/vai privātā veselības un dzīvības apdrošināšanas polise, kas sedz arī repatriācijas izdevumus uz mītnes zemi personas nāves vai smagas saslimšanas gadījumā.
- Nodrošinieties ar ceļošanas dokumentu, biļešu un apdrošināšanas polises kopijām, gadījumos, ja dokumentu oriģināli ceļošanas laikā nozaudēti.
- Atrodoties ārzemēs, īpaša uzmanība ir jāpievērš savu dokumentu, tai skaitā pases,drošībai.