2024-03-28 11:56:32

GARANTĒTS! GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS: Segeda, Melnik, Meteora, Loutraki, Peloponēsa, Epidaura, Nafplio, Mikēnas, Glifāda, Poseidona templis, Atēnas, Akropole, Senie Delfi, Olimpa kalns, Timišoara, Bešenovas termālais baseins

Description

 Valstis: Ungārija, Rumānija, Bulgārija, Grieķija

GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS
Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos
SEGEDA – METEORAS KALNU KLOSTERI – LOUTRAKI KŪRORTS – PELOPONĒSA – KORINTAS KANĀLS – EPIDAURA – NAFPLIO – MIKĒNAS – GRIEĶU NACIONĀLAIS VAKARS – SŪNIJA ZEMESRAGS – GLIFĀDA – VULIAGMENI EZERS – POSEIDONA TEMPLIS – ATĒNAS – AKROPOLE – SENIE DELFI – OLIMPA KALNS – TIMIŠOARA – BEŠENOVAS TERMĀLAIS BASEINS – VĪNA DEGUSTĀCIJAS
15.09. – 26.09.2019.
12 dienas / visas naktis viesnīcās
Ceļojuma cena: € 650. 

1.diena. 15.09. „Pretī jauniem iespaidiem...”
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Laiks ceļā. Lietuva. Polija. Čehija. Nakts viesnīcā 2* Brno apkārtnē. Ierašanās viesnīcā. 
2.diena. 16.09. „Segedas termālā ūdens vilinājums....”
Brokastis*. Laiks ceļā. Čehija. Slovākija. Ungārija. Ierašanās Segedā. Segeda – viena no populārākajām Ungārijas kūrorta pilsētām. Ārstnieciskā termālā ūdens peldvieta „Anna”, kas nesen rekonstruēta, piedāvā patīkamu un pilnvērtīgu relaksāciju baseinos ar dažādiem efektiem. Izbaudām to! Laiks ceļā. Nakts viesnīcā 3* Timišoaras apkārtnē Rumānijas teritorijā. Ierašanās viesnīcā.
3.diena. 17.09. „Rumānijas un Bulgārijas mainīgās ainavas....”
Brokastis*. Laiks ceļā. Rumānijas un Bulgārijas mainīgās ainavas. Skats uz Transilvānijas Alpiem, Domogled – Valea Nacionālo parku. Donavas upes romantiskie loki. Rilas, Ririn kalnu un Strumas upes ielejas gleznainās ainavas. Bulgāru nacionālās vakariņas un vīns. Nakts viesnīcā 3* Bulgārijas – Grieķijas pierobežā. Ierašanās viesnīcā.
4.diena. 18.09. „Vieta starp debesīm un zemi – Meteora...”
Brokastis*. Ceļš uz Meteorām. Meteoras kalnu klosteri - vieta, ko noteikti jāapmeklē Grieķijas iepazīšanas tūrē. Meteora atrodas Tesālijā, Grieķijas vidienē. Šeit atrodas nozīmīgākie Austrumu pareizticīgo klosteri. Seši no klosteriem celti smilšakmens bluķu virsotnēs. Pirmie to iedzīvotāji bija bizantiešu vientuļnieki, kas šeit apmetās jau no 11.gs. Laiks ceļā. Nakts viesnīcā 2* Loutraki kūrortā. Ierašanās viesnīcā.
5.diena. 19.09. „Saule, jūra, pelde...”
Brokastis*. Diena atpūtai. Viļņu čalas Zilā karoga pludmalē uz Gerānijas kalna fona. Romantiska rītausma un saulriets Korintas līcī. Aktīvas atpūtas cienītājiem iesakām pastaigas gar jūru vai pa kalnu takām. Iespēja nobaudīt termālo avotu minerālūdeni, ko jau senatnē dēveja par “dzīvības ūdeni”. Nakts viesnīcā 2* Loutraki kūrortā.
6.diena. 20.09. „Cēlā Grieķijas metropole – Atēnas...”
Brokastis*. Brīvs laiks vai izbraukuma ekskursija uz Atēnām (par papildus samaksu 35 €) - demokrātijas, filozofijas, Olimpisko spēļu, politisko zinātņu, rietumu literatūras, matemātisko principu, traģēdijas un komēdijas dzimteni. Šī brauciena laikā skatīsim vēsturiskās un arheoloģiskās bagātības galvaspilsētā - Atēnās, pārlapojot mītus un leģendas. Šķiet, nav daudz pilsētu pasaulē, kas varētu lepoties ar tādu vēsturi kā Atēnas. Un kaut Akropole nenoliedzami ir Atēnu galvenais tūrisma objekts, pat neskaitāmās pilsētas viesu ordas nav spējušas laupīt tās maģiju. Ekskursija vietējā gida pavadībā. Brīvs laiks Plakā – vecpilsētā. Praktiski pirkumi, suvenīri, garšvielas, augļi... Atgriešanās kūrortā. Atpūta. Nakts viesnīcā 2* Loutraki kūrortā.
7.diena. 21.09. „Grieķijas kūrorta burvība un Peloponēsas pievilcība...” 
Brokastis*. Saule, pludmale, atpūta, relaksācija. Brīva diena kūrortā, vai izbraukuma ekskursija vietējā gida pavadībā (par papildus samaksu 40 €) uz Peloponēsu. Iespaidīgais klintīs izcirstais Korintas kanāls, Epidaura – Asklēpija kulta vieta un sengrieķu izcilais teātris, venēciešu celtais Palamidi cietoksnis virs Nafplio pilsētas, un leģendām apvītās un zelta bagātās Mikēnas. Tieši Peloponēsā ir Grieķijas lielākās citrusu plantācijas. Atgriešanās kūrortā, saules un jūras pelde Korintas līča ūdeņos. Vakarā iespēja apmeklēt Grieķu tavernu, kur iespējams nogaršot svaigas, gardas jūras veltes. Atgriešanās kūrortā. Nakts viesnīcā 2* Loutraki kūrortā.
8.diena. 22.09. „Atikas piekrastes valdzinājums...”
Brokastis*. Brīvs laiks. Aptūta pie jūras. Piedāvājam (par papildus samaksu 40 €) doties izbraucienā uz Sūnija zemesragu. Šis ir viens no gleznainākajiem ceļiem, gar piekrastes rajoniem un priekšpilsētām: Glifāda, Vuliagmeni ezers (laiks peldēšanai siltajā, ar sēru bagātajā ūdenī), Varkīza un tālāk gar Egejas jūras līča krastiem. Pašā Sūnija zemesragā uz klints kraujas paceļas Poseidona templis. No šīs vietas paveras varens, elpu aizraujošs skats uz jūru. Atgriešanās kūrortā. Atpūta. Nakts viesnīcā 2* Loutraki kūrortā.
9.diena. 23.09. „Pasaules naba – Senie Delfi...”
Brokastis*. Laiks ceļā. Senie Delfi. Var runāt par Grieķijas dabu, kūrortiem, kalniem un lielpilsētām, bet tikai Delfos cilvēks tā pa īstam apjauš, kas ir Grieķija! Delfi ir ne tikai Grieķijā, bet visā pasaulē pazīstama svētvieta, kas atrodas ļoti skaistā vietā — Parnasa kalnu pakājē. Jau pa gabalu var redzēt mazliet iesārtās klintis, kuru nogāzē tādos kā pakāpienos arī Delfi izvietojušies. Daba harmonijā ar senu vēsturi. Laiks ceļā. Baudām Grieķijas vilinošo dabu. Skats uz Olimpa kalnu – Grieķijas vispazīstamāko un populārāko mitoloģisko vietu, kas sevī slēpj „Zeva troni”, ko mēdz dēvēt arī par „Zeva vannu”. Nakts viesnīcā 3* Sofijas apkaimē. Ierašanās viesnīcā.
10.diena. 24.09. „Rumānijas aizraujošā garša...”
Brokastis*. Laiks ceļā. Bulgārija. Rumānija. Ierašanās Timišoārā - Rumānijas mazajā Vīnē, kā to sauc paši rumāņi. Pilsētas iepazīšanas pastaiga: Romas vilcene, Rems un Romuls, reformātu baznīca Toksa, Operas laukums, Romas katoļu baznīca. Piedāvājam Rumānijas nacionālās vakariņas un vīnu. Nakts viesnīcā 3* Timišoāras apkārtnē. Ierašanās viesnīcā.
11.diena. 25.09. „Bešenovas termālais baseins – atpūta, relaksācija...”
Brokastis*. Laiks ceļā. Rumānija. Ungārija. Slovākija. Ceļš līdz Bešenovas termālo baseinu kompleksam, kas atrodas zem klajas debess. Jums noteikti pazudīs nogurums! Bešenovas atklātie termālie baseini darbojas visu gadu. Ūdens tiem tiek ņemts no 1987 m dziļuma un zemes virspusē nonāk 70 C temperatūrā. Tas tiek atdzesēts, lai būtu vairāk piemērots cilvēka organismam. Zinātniski pierādīta šī minerālūdens labvēlīgā ietekme uz gremošanas sistēmu, tam piemīt arī kosmētisks efekts. Nakts viesnīcā 3* Krakovas apkārtnē. Ierašanās viesnīcā.
12.diena. 26.09. „Steidziet dalīties iespaidos ar mājiniekiem...”
Brokastis*. Laiks ceļā. Polija, Lietuva. Naktī atgriešanās Rīgā.

Samaksas kārtība: 
• Avansa iemaksa slēdzot līgumu 30% no ceļojuma summas.
• Atlikusī summa: 20 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
• brauciens ar komfortablu autobusu (WC,TV, kondicionieris, karstais ūdens pieturas vietās, kafija, tēja), 
• transporta un ceļa izdevumi,
• nakšņošana, 2* vai 3* viesnīcās, viesu namos pēc programmas, 2-3-vietīgos numuros ar ērtībām (WC, duša/vanna numurā), ierašanās laiks nakts mītnēs pl. 21-24 un ir atkarīgs no maršruta specifikas, laika un ceļa apstākļiem, 
• brokastis (*paredzētais brokastu laiks no pl.7-8., brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās nakts mītnē, pēc grupas vadītāja norādījuma),
• grupas vadītāja pakalpojumi.

Piemaksas un papildus izdevumi:
• piemaksa, ja nepieciešams vienvietīgs numurs viesnīcā € 215,
• piemaksa par papildvietu autobusā € 180,
• ieejas biļetes muzejos, izklaides pasākumos,
• pilsētu sabiedriskais transports,
• AAS "BALTA"" medicīniskā apdrošināšana 10.80 € (65-69 gadu vecums 21.60 €; 70-75 gadu vecums 32.40 €).

Papildus izdevumi izbraukuma ekskursijām pēc izvēles
Izbraukuma ekskursija uz Sūnija zemesragu 40 €; izbraukuma ekskursija uz Peloponēsu (Korintas kanāls, Epidauras, Nafplio, Mikēnas) 40 €; izbraukuma ekskursija uz Atēnām 35 €
Pilna izbraukuma ekskursiju paketes cena (bez ieejas biļetēm) 115 €. IZDEVĪGI: iegādājoties pilno izbraukuma ekskursiju paketi pirms ceļojuma cena 100 €, bērniem līdz 14g. 85 €.
Ieejas biļetes nav iekļautas izbraukuma ekskursijas cenā un tiek apmaksātas uz vietas.
*Izbraukuma ekskursijas dienā papildus samaksā ir iekļauts – degviela, maksas ceļi un ceļu nodokļi, stāvvietas, gida vai grupas vadītāja pakalpojumi.

Izmaksas apskates objektiem un muzejiem:
Nacionālās vakariņas Rumānijā no 20 €; nacionālās vakariņas Bulgārijā no 20 €; Klosteris Meteorās 3 €; Epidauru svētvieta un muzejs 12 €; Grieķu vakars 45 €; Atēnu Akropole 20 €; Mikēnas 12 €; Delfu svētvieta un muzejs 12 €; Taverna 35-40 €; Sabiedriskais transports Atēnās 1,70 €; Peseidona templis 8 €; Vuliagmeni ezers 15 €; termālais baseins Segedā no 8 €; Bešenovas termālais baseins no 24 €. Tūrisma nodoklis Grieķijā 1,50 € par vienu nakti.
2018. gada izmaksas

Atcerieties, ka...

• Pirms ceļojuma uz Jūsu noradīto e-pastu tiks nosūtīts ceļojuma dokuments (vaučers) ar visu nepieciešamo informāciju par ceļojumu (autobusa numurs, grupas vadītāja tālruņa numurs un praktiskie ieteikumi).
• Minimālais skaits grupā 33 tūristi, ja ceļotāju skaits ir mazāks, lai ceļojums notiktu, tiek piedāvāts brauciens ar mazāku vietu skaitu autobusu (iespējams bez WC).
• Minimālais skaits izbraukuma ekskursijās 30. 
• Tūroperators ir tiesīgs mainīt ekskursiju secību ceļojumā.
• Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurss, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties.
• Ja ceļojumā dodaties viens un nav ar ko kopā izvietoties viesnīcas numurā, tad ir jāpiemaksā par vienvietīgu numuru.
• Grozījumi programmā un cenā iespējami LR normatīvo aktu ietvaros.
• Iespējamas nelielas grafika izmaiņas, vēla ierašanās viesnīcā un atgriešanās mājās sakarā ar neparedzētiem apstākļiem, (piemēram nelabvēlīgu ceļu satiksmes situāciju)

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:
• LR pilsoņa vai nepilsoņa pase, kas izdota pēc 2002.gada 30.jūnija un ir derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās. Ja nepieciešamas vīzas, pasē jābūt brīvai vietai, kur tās ielīmēt.
• Latvijas pilsoņa personas apliecība ir izmantojama kā ceļošanas dokuments Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu un Šveices Konfederācijas teritorijā.
• Ceļojumā nav nepieciešamas obligātās medicīniskās formalitātes.
Klienta iemaksātās naudas apdrošināšanas līgums NR 667906091, AAS "BALTA"

Operators: SIA Ozolciems Tūre                                Klienta paraksts


____________________________                            _______________________________