2024-03-19 13:23:24

GARANTĒTS! Jaunums!! VROCLAVA UN SILĒZIJAS PĒRLES: Vigras klosteris, Ksjonžas pils, Švidņicas miera baznīca, muzikālās strūklakas, multimediāls šovs, virsotne Sņežka, nacionālās pusdienas, miniatūru parks, termālie baseini, Lodza

Description

Valsts: Polija

VROCLAVA UN SILĒZIJAS PĒRLES
VIGRAS KLOSTERIS – KSJONŽAS PILS – ŠVIDŅICAS MIERA BAZNĪCA – VROCLAVA – MUZIKĀLĀS STRŪKLAKAS-MULTIMEDIĀLS ŠOVS – SUDETI – KRKONOŠES KALNI – VIRSOTNE SŅEŽKA – NACIONĀLĀS PUSDIENAS – MINIATŪRU PARKS - TERMĀLIE BASEINI - LODZA
22.06. – 25.06.2019. 
4 dienas / Visas naktis viesnīcās
Ceļojuma cena : € 192. 

1.diena. 22.06. „Pretī jauniem iespaidiem…”
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Laiks ceļā. Lietuva. Polija. Īsa foto pauze. Vigras klosteris – vērtīgākais arhitektūras piemineklis Vigras Nacionālajā Dabas Parkā, ko labprāt apmeklē daudz tūristu. XVIII gadsimtā klosterim piederēja Suvalku pilsēta, 11 saimniecības, 56 ciemi, vairāki lielie ezeri, 6 dzirnavas, 404 bišu stropi, kā arī daudz citas ražotnes un alusdarītavas. Uz to brīdi, tas bija Polijas bagātākais klosteris. Mūsdienās slavu klosteris ieguva, kad 1999.gadā to apmeklēja pāvests Jānis Pāvils II, kurš te dzīvoja pāris dienas. Laiks ceļā. Nakts viesnīcā 3* Vroclavas apkārtnē.
2.diena. 23.06. “Vroclava – Polijas Venēcija un “zelta vagona” meklējumos.”
Brokastis*. Piedāvājam doties izbraukuma ekskursijā uz Ksjonžas pili un Vroclavu (par papildus samaksu 25 €). Laiks ceļā. Ksjonžas pils ir trešā lielākā pils Polijā. Tā atrodas uz majestātiskas klints Lejassilēzijā. Lai arī tās vēsture ir vairāk nekā 700 gadu sena, paši satraucošākie notikumi pilī un tās apkaimē risinājušies pagājušā gadsimta vidū, Otrā pasaules kara laikā, kad pils bijusi nacistu pakļautībā un, iespējams, pazemes tuneļos zem tās paslēpts slavenais "zelta vilciens", kurš atrasts nav vēl līdz šai dienai. Sakarā ar pieaugušo interesi 2016. gadā tūristiem tika atvērts apmēram 3200 kvadrātmetrus liels fragments no tuneļu sistēmas, kas atrodas apmēram 15 līdz 50 metru dziļumā zem pils.
Pilij ir gan skaista baroka daļa un bibliotēka ar vārtu kompleksa ēkām, gan divi neoklasicisma stila spārni, kā arī 43 metrus augsts tornis, plašas terases un vasaras paviljons, kā arī brīnišķīgas iekštelpas. Izbaudiet to! Laiks ceļā.
Īsa foto pauze Švidņicas pilsētā, kur ievērojamākā celtne ir 17.gs. Miera baznīca, kas iekļauta UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Tā būvēta no neparastiem materiāliem - koka, māliem un siena, tāpēc vizuāli tā neatgādina baznīcu. Baznīca tika celta reliģisko konfliktu rezultātā un kļuva par samierināšanas simbolu. Unikāli harmonisks veselums, lielākais koka baroka protestantu templis Eiropā, pārsteidzošākais luterāņu anklāvs Polijā. Laiks ceļā.
Polijas pilsēta Vroclava spēj patīkami pārsteigt tos, kuri no tās negaida Krakovas, Prāgas vai kādas citas Centrāleiropas pērles spožumu. Atstājusi aiz muguras vētraino vēsturi, šodienas Vroclava zeļ un plaukst. Ziedu metaforas šeit iederas – krāsaino ēku, košās naktsdzīves un zaļās nākotnes dēļ, tiek dēvēta par Eiropas ziedu, viena no vecākajām Polijas pilsētām. 2016. gadā Vroclava bija Eiropas kultūras galvaspilsēta. Vēl kāda svarīga pilsētas minoritāte ir 250 čuguna rūķi, kuri apdzīvo pilsētas centra ielas.
Apskates ekskursija vietējā gida pavadībā. Pastaigā baudot baroku, gotiku un jūgendstilu, pilsētas šarmanto arhitektūru, krāsainās fasādes un maigās atmosfēras pielietās ieliņas. Vroclavai piemīt īpašs šarms, kurā savienojas vācu kārtība un pamatīgums ar mūsdienīgu eiropeiskumu, dziļajām poļu katoliciskajām saknēm un lielzemes pašapziņu.
Brīvs laiks pilsētā. Iespēja iepirkties... dāvanas, suvenīri, lielveikali...
1913. gadā celtā sporta zāle – Simtgades zāle, kas ir arī UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļautais objekts, uz kura fona vakara noslēgumā Muzikālo strūklaku multimediāla šova apmeklējums. Pati lielākā strūklaka Polijā un viena no lielākām Eiropā, kas aizņem teritoriju ap 1 ha, 300 ūdens strūklas, ko izgaismo 800 gaismas stari – unikāls ūdens, gaismas, uguns, mūzikas un projekcijas šovs.
Vakarā atgriešanās viesnīcā. Nakts viesnīcā 3* Vroclavas apkaimē.
3.diena. 24.06. „Termālie ūdeņi un Sudetu kalnu burvība...”
Brokastis*. Piedāvājam doties izbraukumā (par papildus samaksu 25 €) uz Sudetu kalniem. Sudetu kalnu skaistākā un augstākā daļa Krkonoše sākas netālu no Jelenaņas Guras pilsētas un iestiepjas kaimiņu valstī Čehijā. Apmeklēsim Sudetu Krkonošes kalnu grēdas augstāko virsotni – Sņežku (1603 m.v.j.l.). Brauciens ar pacēlāju līdz kalna virsotnei. Galvu reibinošas kalnu ainavas, kas vienā skatā aptver gan Polijas, gan Čehijas panorāmas skatus. Laiks ceļā. Tiek piedāvātas kopīgas pusdienas Sudetu poļu stilā. Laiks ceļā.
Miniatūru parka apmeklējums. Jūs īsā laika sprīdī varēsiet iepazīties ar 60 interesantākajiem un populārākajiem Polijas Lejassilēzijas arhitektūras objektiem. Iegūsim pilnvērtīgu iespaidu par iecienītākajiem tūrisma objektiem. Laiks ceļā.
Pēc spirgtas pastaigas Sudetu kalnos, Jūs sagaida patīkama relaksācija termālajos baseinos “Termy Cieplickie”. Šie baseini piedāvā pakalpojumus atpūtas, ūdens rehabilitācijā un SPA jomās. Termā ir dažādi relaksējošie un džakuzī baseini, kuru temperatūra ir no 27 līdz 36°C, slidkalniņi, tai skaitā āra baseins, bērnu atrakcijas, to visu Jūs varēsiet baudīt uz Krkonošes kalnu fona. Kūrorts, kurš pazīstams jau kopš 15.gs. izceļas ar unikālo termālo minerālūdeni, kura sastāvā ir Eiropā visaugstākā silīcija koncentrācija.
Atgriešanās Vroclavā. Nakts viesnīcā 3* Vroclavas apkaimē.
4.diena. 25.06. „Ceļš mājup un noslēpumainā Lodza...”
Brokastis*. Agri no rīta izbraukšana mājup. Laiks ceļā. Lodza. Iepazīšanās ar Lodzas vēsturisko centru vietējā gida pavadībā, krievu valodā (par papildus samaksu 10 €). Lodza – otra lielākā Polijas pilsēta, kopš 2017. gada iekļauta UNESCO, Polijas kino galvaspilsēta, kurai mīlestībā atzinies pat pazīstamais režisors Deivids Kīts Linčs. Ekskursijas laikā iepazīsimies ar pilsētas sirdi – Piotrkowska ielu, kompleksu Pietrkowska off, ko dēvē par vienu no Polijas septiņiem brīnumiem, piemiņas galeriju, kas veltīta pilsētas tūkstošgades ievērojamiem pilsoņiem, 72 kino zvaigžņu aleju, unikālus sienu gleznojumus... Uz tikšanos Polijas radošākajā pilsētā! Laiks ceļā. Lietuva.Vēlu vakarā (naktī ) atgriešanās Rīgā.

Samaksas kārtība:
• Avansa iemaksa slēdzot līgumu 30% no ceļojuma cenas.
• Atlikusī summa jāsamaksā 20 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
• brauciens ar komfortablu autobusu (WC,TV, kondicionieris)
• transporta un ceļa izdevumi,
• nakšņošana, 2* vai 3* viesnīcās, viesu namos pēc programmas, 2-3-vietīgos numuros ar ērtībām (WC, duša/vanna numurā), ierašanās laiks nakts mītnēs atkarīgs no maršruta specifikas, laika un ceļa apstākļiem,
• brokastis (*paredzētais brokastu laiks no pl.7-8., brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās nakts mītnē, pēc grupas vadītāja norādījuma),
• grupas vadītāja pakalpojumi

Piemaksas un papildus izdevumi :
• piemaksa, ja nepieciešams vienvietīgs numurs viesnīcā 36 €,
• piemaksa par papildvietu autobusā 55 €,
• ieejas biļetes muzejos, izklaides pasākumos,
• pilsētas sabiedriskais transports,
• AAS “BALTA” medicīniskā apdrošināšana 3.60 € (65 - 69 gadu vecumā 7.20 €; 70 – 75 gadu vecumā 10.80 € ).

Papildus izdevumi izbraukuma ekskursijām pēc izvēles:
Izbraukuma ekskursija uz Ksjonžas pili un Vroclavu 25 €; Izbraukuma ekskursija uz Sudetu kalniem 25 €; Ekskursija Lodzā 10 €
Pilna izbraukuma ekskursiju paketes cena (bez ieejas biļetēm) 60 €. IZDEVĪGI: iegādājoties pilno izbraukuma ekskursiju paketi pirms ceļojuma cena 50 €, bērniem līdz 14g. 35 €.
Ieejas biļetes nav iekļautas izbraukuma ekskursijas cenā un tiek apmaksātas uz vietas.
*Izbraukuma ekskursijas dienā papildus samaksā ir iekļauts – degviela, maksas ceļi un ceļu nodokļi, stāvvietas, gida vai grupas vadītāja pakalpojumi.

Izmaksas apskates objektiem, pasākumiem un ekskursijām:
Ksjonžas pils 45 PLN; Pacēlājs Sņežkas kalnā 18 €; Pusdienas Sudetu poļu stilā 18 €; Miniatūru parks 26 PLN;
Termālie baseini no 38 PLN.
2018. gada izmaksas

Atcerieties, ka...

• Pirms ceļojuma uz Jūsu noradīto e-pastu tiks nosūtīts ceļojuma dokuments (vaučers) ar visu nepieciešamo informāciju par ceļojumu (autobusa numurs, grupas vadītāja tālruņa numurs un praktiskie ieteikumi).
• Minimālais skaits grupā 33 tūristi, ja ceļotāju skaits ir mazāks, lai ceļojums notiktu, tiek piedāvāts brauciens ar mazāku vietu skaitu autobusu (iespējams bez WC).
• Minimālais skaits izbraukuma ekskursijās 30.
• Tūroperators ir tiesīgs mainīt ekskursiju secību ceļojumā.
• Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurss, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties.
• Ja ceļojumā dodaties viens un nav ar ko kopā izvietoties viesnīcas numurā, tad ir jāpiemaksā par vienvietīgu numuru.
• Grozījumi programmā un cenā iespējami LR normatīvo aktu ietvaros.
• Iespējamas nelielas grafika izmaiņas, vēla ierašanās viesnīcā un atgriešanās mājās sakarā ar neparedzētiem apstākļiem, (piemēram nelabvēlīgu ceļu satiksmes situāciju)

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:
• LR pilsoņa vai nepilsoņa pase, kas izdota pēc 2002.gada 30.jūnija un ir derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās. Ja nepieciešamas vīzas, pasē jābūt brīvai vietai, kur tās ielīmēt.
• Latvijas pilsoņa personas apliecība ir izmantojama kā ceļošanas dokuments Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu un Šveices Konfederācijas teritorijā.
• Ceļojumā nav nepieciešamas obligātās medicīniskās formalitātes.
Klienta iemaksātās naudas apdrošināšanas līgums NR 667906091, AAS "BALTA"

Operators: SIA Ozolciems Tūre                              Klienta paraksts

 

 

____________________________                     _______________________________