2024-03-28 19:19:38

VAIRĀK SAULES ITĀLIJAS DIENVIDOS: Venēcija, Florence, Roma, Vatikāns, Amalfi, senā Pompeja, Sorrento, Kaprī, Neapole

Description

Valsts: Itālija

VAIRĀK SAULES ITĀLIJAS DIENVIDOS
(AR ATPŪTU PIE NEAPOLES LĪČA)
ALPU KALNI – VENĒCIJA – FLORENCE - ROMA – VATIKĀNS - NEAPOLES LĪCIS - AMALFI PIEKRASTE – AMALFI - PELDE TIRRĒNU JŪRĀ - SENĀ POMPEJA – SORRENTO – KAPRI SALA – NEAPOLE - APENĪNU KALNI – SAN MARĪNO
19.06. – 28.06.2020. 2
10 dienas/ visas naktis viesnīcās
Ceļojuma cena: € 590. Akcijas cena: no € 409.

1.diena. 19.06. „Mēs uz dienvidiem...”
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Diena ceļā - Latvija, Lietuva, Polija. Pusdienu pauze ceļmalas krodziņā. Nakts viesnīcā 3* Brno apkaimē. Ierašanās viesnīcā.
2.diena. 20.06. „Alpu kalnu zaļās ainavas...”
Brokastis*. Ceļa turpinājums, Čehija, Austrija. Laiks ceļā vērojot brīnišķīgo Alpu ainavas skatus. Apstāšanās uz fotopauzi. Pyramidenkogel - 851 m v.j.l. tas ir augstākais koka tornis pasaulē, no tā paveras brīnišķīgs skats uz gleznainajiem Kārintijas ezeriem. Ceļš līdz Itālijai. Nakts 3* viesnīcā Veneto reģionā. Ierašanās viesnīcā.
3.diena. 21.06. „Venēcija- sapnis uz ūdens...”
Brokastis*. Ekskursiju uz Venēciju. (par papildus samaksu 20 €). Ar kuģīti dosimies uz ūdens apskaloto pilsētu. Šī pilsēta nelīdzinās nevienai citai, jo ielu vietā šei ir kanāli, bet skaistās pilis un tiltiņi celti uz pāļiem. Kopā ar vietējo gidu iepazīsim pilsētu - no San Marko līdz Rialto, izstaigājot mazās, šaurās ieliņas, ielūkojoties baznīcās, masku un stiklinieku darbnīcās. Brīvajā laikā iespēja ar gondolu izbraukt pa Venēcijas kanāliem, ieturēt pusdienas, vai izdzert glāzi Prosecco, vai Bellini kokteili. Pārbrauciens līdz Toskānai. Nakts 3* viesnīcā Prato apkaimē. Ierašanās viesnīcā.
4.diena. 22.06. „Florence - renesanses pilsēta...”
Brokastis*. Ekskursiju uz Florenci. (par papildus samaksu 45 €). Kopā ar vietējo gidu izstaigāsim un iepazīsim pilsētas ieliņas, laukumus, apskatīsim ar marmoru rotātās baznīcas, senās pilis un mājas-torņus. Pabūsim baznīcā, kuras priekšā Dante Aligjēri, itāļu valodas tēvs, satika savu mūzu - Beatriči. Uzzināsim, kā dzīvoja un strādāja šis puses izcilākie mākslinieki, zinātnieki, literāti - Dante, Bokačo, Petrarka, Mikelandželo, Džoto, da Vinči un citi. Brīvais laiks pilsētā, lai ieturētu pusdienas, apmeklētu kolorīto centrālo pārtikas un ādas tirgu. Dienas otrajā pusē pārbrauciens līdz Lacio un nakts 3* viesnīcā Romas apkaimē. Ierašanās viesnīcā.
5.diena. 23.06. „Visi ceļi ved uz Romu...”
Brokastis*. Ekskursija uz Romu. (par papildus samaksu 35 €) Ekskursija Romā vietējā gida pavadībā- Roma senatnē un jaunajos laikos. Visos gadsimtos tie, kas valdīja ‘’Mūžīgajā pilsētā’’- senie karavadoņi, imperatori, pāvesti un prinči veidojuši pilsētu piepulcinot slavenākos māksliniekus. Pagātne un tagadne, sakrālais un pasaulīgais šeit pastāv nedalāmā vienībā. Kolizejs, Romas Forums, Piazza Venezia, Panteons, Trevi strūklaka, Spāņu kāpnes, garšīgākais Romas saldējums un kafija! Pēcpusdienā Vatikāns- Sv.Pētera laukums un katedrāle- katoļu baznīcas centrs. Vakarpusē pārbrauciens un nakts 3* viesnīcā Sorrento apkaimē, pie Neapoles līča. Ierašanās viesnīcā.
6.diena. 24.06. „Amalfi gleznainie ceļi un senajā Pompeja...”
Brokastis*. Brīva diena kūrortā. Ekskursija uz Amalfi pussalu un senajām Pompejām (par papildus samaksu 45 €). Rīta pusē brauciens gar tirkīzzilo jūras piekrasti pa līkumotu, romantisku ceļu, kura malā atrodas mazas, brīnišķīgas kalnu pilsētiņas. Tas būs elpu aizraujošs brauciens gar stāvām klintīm, olīvkoku un citruskoku audzēm un balti kaļķotām majiņām, nelielajos ciematos un pilsētiņās. Amalfi pilsētas apskate, kas reiz bijusi ļoti nozīmīga jūras osta. Skatīsim tās lepnumu - Amalfi katedrāli, ieturēsim šeit pusdienas un noteikti nogaršosim vietējo ‘’Lacrima Christi’’, kas gatavots no Vezuva nogāzēs augošām vīnogām. Pelde Minori pilsētiņas smilšu pludmalē. Pēcpusdienā pārbrauciens līdz senajām Pompejām. Pompeji - pilsēta Vezuva kalna pakājē, kas 79.gadā vulkāna izvirduma laikā tika pārklāta ar akmeņiem un pelniem. Skatīsim seno ielu plānojumu, iespaidīgās senās ēkas, kurās pat saglabājušās senās freskas un mozaīkas. Atgriešanās viesnīca. Nakts 3* viesnīcā Sorrento apkaimē, pie Neapoles līča.
7.diena. 25.06. „Paradīzes stūrītis Kapri sala...”
Brokastis*. Brīva diena kūrortā. Ekskursiju uz Kapri salu un Neapoli (par papildus samaksu 25 €). Rīta pusē dosimies uz vienu noskaistākajām pasaules salām –Kapri. Tā atrodas tirkīzzilās Tirēnu jūras ielokā, uz stāvas kaļķakmens klints, ar bagātīgu, krāšņu augu valsti. Pacelsimies ar funikulieri uz Capri, apmeklēsim Augusta dārzus, no kura paveras lielisks skats uz slavenajām jūras klintīm- Faraglioni un via Krupp ceļu. Brīvais laiks gleznainajā Kapri pilsētā kādai glāzei vietējā limončello un šīs salas sniegtajām dāvanām - skaistām, gardām un smaržīgām. Atgriešānās ar kuģīti Neapolē, kas esot pati itāliskākā no visām pilsētām. Šejienes ļaudis ir ļoti dzīvespriecīgi un atsaucīgi. Šī ir pilsēta, kur sajust itāliešu dzīves īsto garšu. Ekskursija ar vietējo gidu- Jaunais cietoksnis, Neapoles katedrāle, Umberta 1. galerija, San Carlo teātris un blīvi apdzīvotais Spāņu kvartāls. Atgriešanās viesnīca. Nakts 3* viesnīcā Sorrento apkaimē, pie Neapoles līča. Ierašanās viesnīcā.
8.diena. 26.06. „Apenīnu kalnu ainavas...”
Brokastis*. Pārbrauciens pāri Apenīniem, kur mūsu acis priecēs galvu reibinoši kalni, ielejas, mazākas un lielākas, kalnu ieskautas pilsētiņas. Pēcpusdienā apmeklēsim San Marīno. No visām pusēm, Itālijas ieskauta, tā atrodas Titāno kalnā un tā pakājē. Apskatīsim valdības pili, arbaletistu ieleju, vienu no trim cietokšņiem, kas lepni paceļas Titāno kalna galā. Vīnu un liķieru degustācija. Ceļa turpinājums un nakts 3* viesnīcā Veneto reģionā. Ierašanās viesnīcā.
9.diena. 27.06. „Reiz jau redzētas vietas...”
Brokastis*. Brauciens cauri Austrijas Alpiem. Čehija. Nakts 2* viesnīcā Čehijas teritorijā. Ierašanās viesnīcā.
10.diena. 28.06. „Ar Itālijas krāsām un gāršām uz mājām!..”
Brokastis*. Ceļš caur Poliju, Lietuvu, vēlu vakarā atgriešanās Rīgā.

Samaksas kārtība:
• Avansa iemaksa slēdzot līgumu 30% no ceļojuma summas, Atlikusī summa 20 dienas pirms ceļojuma sākuma.
Ceļojuma cenā ietilpst:
• brauciens ar komfortablu autobusu (WC,TV, kondicionieris)
• transporta un ceļa izdevumi,
• nakšņošana, 2* vai 3* viesnīcās, viesu namos pēc programmas, 2-3-vietīgos numuros ar ērtībām (WC, duša/vanna numurā), ierašanās laiks nakts mītnēs pl. 21-24 un ir atkarīgs no maršruta specifikas, laika un ceļa apstākļiem,
• brokastis (*paredzētais brokastu laiks no pl.7-8., brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās nakts mītnē, pēc grupas vadītāja norādījuma),
• grupas vadītāja pakalpojumi

Piemaksas un papildus izdevumi:
• piemaksa, ja nepieciešams vienvietīgs numurs viesnīcā 190 €
• piemaksa par papildvietu autobusā 160 €
• AAS “BALTA” medicīniskā apdrošināšana 9 € (65 - 69 gadu vecumā 18 €; 70 – 75 gadu vecumā 27 € ).
• ieejas biļetes muzejos, izklaides pasākumos
• pilsētas sabiedriskais transports

Papildus izdevumi ekskursiju pakete pēc izvēles:
Ekskursija „Florences un Toskānas dārgumi” 45 €; ekskursija „ Amalfi gleznainie ceļi un senajā Pompeja’’ 45 €; ekskursija “Visi ceļi ved uz Romu” 35 €; ekskursija uz Kapri un Neapoli 25 €.
Pilna izbraukuma ekskursiju paketes cena (bez ieejas biļetēm) 150 €. IZDEVĪGI: iegādājoties pilno izbraukuma ekskursiju paketi pirms ceļojuma cena 130 €, bērniem līdz 14g. 120 €.
Ieejas biletes nav iekļauts izbraukumā ekskursijas cenā.
*Izbraukuma ekskursijas dienā papildus samaksā ir iekļauts – degviela, maksas ceļi un ceļu nodokļi, stāvvietas, gida vai grupas vadītāja pakalpojumi.

Izmaksas apskates objektiem, pasākumiem un ekskursijām:
Pyramidenkogel 14 €; ekskursija uz Venēciju 20 €; Kuģītis Venēcijā 20 €; Brauciens ar gondolu no 80 €; Kuģis uz Kapri 40 €( iekļauts tūrisma nodoklis) ; Dodžu pils 16 €; S.Kroces katedrāles apmeklējums 6 €; Funikulieris Marina Grande Capri 4 €; Austiņas Florencē, Venēcijā un Romā, Neapolē, Kapri 15 €; Svētā Andreja katedrāle Amalfi 3 €; Sabiedriskais transports Roma 1,5 € (75 min.)*2 - 3 €; Vatikāna muzejs 18 €; Sv.Pētera katedrāle (kupols) 5 € / kombinējot ar liftu 7 €; Pompeju Arheoloģiskās zonas ieejas biļete 13 € / bērniem līdz 18 gadiem – bezmaksas; pilsētas nodoklis.
2019. gada izmaksas

Atcerieties, ka...

• Pirms ceļojuma uz Jūsu noradīto e-pastu tiks nosūtīts ceļojuma dokuments (vaučers) ar visu nepieciešamo informāciju par ceļojumu (autobusa numurs, grupas vadītāja tālruņa numurs un praktiskie ieteikumi).
• Minimālais skaits grupā 33 tūristi, ja ceļotāju skaits ir mazāks, lai ceļojums notiktu, tiek piedāvāts brauciens ar mazāku vietu skaitu autobusu (iespējams bez WC).
• Minimālais skaits izbraukuma ekskursijās 30.
• Tūroperators ir tiesīgs mainīt ekskursiju secību ceļojumā.
• Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurss, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties.
• Ja ceļojumā dodaties viens un nav ar ko kopā izvietoties viesnīcas numurā, tad ir jāpiemaksā par vienvietīgu numuru.
• Grozījumi programmā un cenā iespējami LR normatīvo aktu ietvaros.
• Iespējamas nelielas grafika izmaiņas, vēla ierašanās viesnīcā un atgriešanās mājās sakarā ar neparedzētiem apstākļiem, (piemēram nelabvēlīgu ceļu satiksmes situāciju)

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:
• LR pilsoņa vai nepilsoņa pase, kas izdota pēc 2002.gada 30.jūnija un ir derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās. Ja nepieciešamas vīzas, pasē jābūt brīvai vietai, kur tās ielīmēt.
• Latvijas pilsoņa personas apliecība ir izmantojama kā ceļošanas dokuments Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu un Šveices Konfederācijas teritorijā.
• Ceļojumā nav nepieciešamas obligātās medicīniskās formalitātes.
Klienta iemaksātās naudas apdrošināšanas līgums NR 667906091, AAS "BALTA"

Operators: SIA Ozolciems Tūre Klienta paraksts