2024-03-28 15:57:30

APŪLIJAS PĒRLES: BARI, ALBEROBELLO UN GARGANO PUSSALA: Minimundus parks, San Marino, Vieste, Alberobello, Bari, Matera, Leče, Gallipoli, Locorotondo, Ostuni,Polignano a Mare, Ravenna, siera, vīna, eļļas degustācija, Pyramidenkogel

Description

Valsts: Itālija
APŪLIJAS PĒRLES: BARI, ALBEROBELLO UN GARGANO PUSSALA
MINIMUNDUS PARKS –- SAN MARINO - GARGANO PUSSALA – VIESTE - ATPŪTA PIE JŪRAS APŪLIJĀ – ALBEROBELLO – BARI – MATERA – LEČE - GALLIPOLI – LOCOROTONDO – OSTUNI – POLIGNANO A MARE - RAVENNA – ASKOLI PICENO - PYRAMIDENKOGEL
29.04. - 10.05.2020.
12 dienas/ visas naktis viesnīcās
Apūlija – viens no Itālijas reģioniem, kurš atrodas valsts dienvidaustrumos, tā sacīt uz Apenīnu pussalas “papēža”, saules zeme, kristāla dzidrā jūras ūdens ar zelta vai baltām smilšu pludmalēm. 
Lielais vīnogulāju un olīvu biržu klāsts, senās pils, reliģiozie svētki un karnevāli, tradicionālā Apūlijas virtuve, brīnišķīgais klimats un lieliska pludmales atpūta tā ir – Apūlija. 
Ceļojuma cena: € 640. Akcijas cena: no € 459.

1.diena. 29.04. „Mēs uz Itāliju!..”
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Diena ceļā - Latvija, Lietuva, Polija. Pusdienu pauze ceļmalas krodziņā. Nakts 3* viesnīcā Čehijas teritorijā, Brno apkaimē. Ierašanās viesnīcā.
2.diena. 30.04. „Alpu kalnu zaļās ainavas...”
Brokastis*. Ceļa turpinājums, Čehija, Austrija, pusdienu pauze Alpu ieskautā ceļmalas krodziņā. Pēcpusdienā, Minimundus parks, kas ir miniatūra pasaule Worthersee ezera krastā, kur iespējams gan lieliem, gan maziem izklaidēties, atpūsties un izzināt interesantas lietas! Apmēram 150 dažādu slavenu ēku, vilcienu un kuģu modeļi, līdz pat sīkākai detaļai mērogā 1:25, Jums ļaus apceļot pasauli miniatūrā. Interesanti būs visiem! Nakts 3* viesnīcā Itālijas teritorijā, Veneto reģionā. Ierašanās viesnīcā.
3.diena. 1.05. „San Marino – Marke – Molise – Apūlija...”
Brokastis*. Atbrīvojam viesnīcas numurus. Dodamies uz pundurvalstiņu San Marino, kas ir viena no mazākajām, un vecākajām neatkarīgajām valstīm pasaulē. Dosimies uz 750 metrus augsto Titāno kalnu, kura augšpusē atrodas valsts vēsturiskais centrs, aizsargbūves, neskaitāmi muzeji, veikaliņi, kafejnīcas. Un būs arī Sanmarīno vīnu un liķieru degustācija. Salute! Pārbrauciens līdz Itālijas dienvidiem. Nakts 3*viesnīcā Apūlijas reģionā. Ierašanās viesnīcā.
4.diena. 2.05. „Bari pie Sv Nikolaja un neparastie trulli Alberobello...”
Brokastis*. Piedāvājam doties izbraukuma ekskursijā uz Bari un Alberobello (par papildus samaksu 45 €). Bari - Apūlijas galvaspilsēta, svarīga osta un nozīmīgs svētceļnieku centrs. Basilica di San Nicola apmeklējums, kas glabā Sv. Nikolaja pīšļus. Alberobello - trulli galvaspilsēta. Apskatīsim tik ļoti neparastās trulli celtnes, kas būvētas no kaļķakmens gabaliem, no ārpuses nobalsinātas un ar pelēkiem kaļķakmens plākšņu jumtiem. Tās ir apaļas, ar konisku jumtu. Nu gluži kā rūķīšu pasaku mājiņas! Apūlija ir slavena ne tikai ar olīveļļu, lieliskiem vīniem, bet arī ar izsmalcinātiem sieriem. Piedāvājam apmeklēt siera degustāciju. Atgriešanās viesnīcā. Nakts 3*viesnīcā Apūlijā. 
5.diena. 3.05. „Baroka lēdijas – Leče un Gallipoli...”
Brokastis*. Piedāvājam doties izbraukuma ekskursija uz Leče un Gallipoli (par papildus samaksu.35 €). Leče. Pilsētas apskates eksursija. “Baroka lēdija”, “Itālijas dienvidu Florence” – tā sauc pārsteidzošo pilsētu Leče. Neatkārtojamās akmens “mežģīnes” rotā ne tikai vareno katedrāli, katru māju un ieliņu. Brīvais laiks pilsēta. Piedāvājam ieturēt pusdienas, baudot jūras veltes, tai laikā vērosim nacionālo priekšnesumu. Tālāk mūsu ceļš turpinās uz Gallipoli. Pilsēta atrodas Apulijas reģionā, dibinājuši senie grieķi. Jūs pārsteigs skaistums un neparastā arhitektūra, pārsteidzošā ainava, zilās jūras mierīgie ūdeņi. Vēstures mīļotāji ar interesei varēs izbaudīt Anžū hercoga pils eksterjēru, 12.gs. seno grieķu celto strūklaku, San`t Agata katedrāli, kas celta gotiskā stilā, kuras iekštelpas rotā 12-13.gs mākslinieku darbi. Pēc vēlēšanās (par papildus samaksu 16 €) vīna degustācija. Vakarā atgriešanās 3* viesnīcā Apūlijā. 
6.diena. 4.05. „Gargano pussala un Vieste...”
Brokastis*. Brīva diena Apūlijas reģiona kūrortā. Apūlijas reģions kas lepojas ar apm. 800 km garu piekrasti, vissenākajiem olīvkokiem Itālijā, senām lauku saimniecībām, dabas rezervātiem un augļu dārziem, kas ieskauj pilsētas un ciematiņus. Šodien jums būs iespēja (par papildus samaksu 35 €) doties dienas izbraukumā uz klinšaino Gargano pussalu, kas iestiepjas Adrijas jūrā, un ir slavena ar skaistajām ainavām, brīnišķīgajām pludmalēm, interesanto augu valsti: vīģēm ,palmām, opuncijām un olīvkoku birzīm. Labos laika apstākļos iespējams brauciens ar motorlaivu gar Gargano pussalu vērojot baltās kaļķakmens klintis un grotas. Pastaiga Viestē - Itālijas dienvidu mazpilsētiņā, kuras centrs atrodas uz klints, kuru apskalo jūra. Pelde Viestes pludmalē. Atgriešanās viesnīcā. Nakts 3* viesnīcā Apūlijā. 
7.diena. 5.05. „Saule, jūra, pelde...”
Brokastis*. Diena veltīta atpūtai. Atpūta pie jūras. Nakts 3* viesnīcā Apūlijā.
8.diena. 6.05. „Dienvidu šarms mazajās pilsētiņās...”
Brokastis*. Piedāvājam doties izbraukuma ekskursijā “Dienvidu šarms mazajās pilsētiņās” (par papildus samaksu 35 €). Lokorotondo – kompakta, mierīga un skaisti sakopta pilsēta, ar balsinātajām mājām ir viena no skaistākajām vietām reģionā. Tālāk mūsu ceļš ved uz Ostuni, tā ir vēsturiskiem notikumiem bagāta, tā tiek saukta arī par Balto pilsētu. Polignano a Mare ir īsts dārgakmens, tas slejas uz augstajām kaļķakmens klintīm pie Adrijas jūras ūdeņiem. Staigājot pa pilsētu jutīsieties kā pasakā – šaurās ieliņas, balkoniņi, ziedi, brīnumainais skats uz jūru. Apūlija ir slavena ar senām olīvkoku audzēm un izcilas kvalitātes olīveļļu. Pēc vēlēšanās piedāvājam olīveļļas degustāciju. Vakarā atgriešanās 3* viesnīcā Apūlijā. 
9.diena. 7.05. „Klinšu pilsēta - Matera...”
Brokastis*. Atbrīvojam viesnīcas numurus. Dodamies uz Matera pilsētu. Pilsētas apskates laikā, varēsiet redzēt dzīvojamās mājas, kuras ir izcirstas klintīs. Līdz 20.gs. 70-gadiem tajās dzīvoja cilvēki. Pastaigājoties pa tās mazajām un līkumotajām ielām, daudzās kapelas, kuras ir izcirstas klintīs, liks izjust neatkārtojamo pilsētas atmosfēru. Tālāk mūsu ceļš ved uz Askoli Piceno, šai pievilcīgajai pilsētai savu vārdu ir devusi pičēnu cilts, tieši viduslaiku mantojums ir tas, kas galvenokārt pievilina tūristus. Pastaigā pa pilsētu varat apskatīt skaisto Piazza del Popolo, San Frančesko, San Pietro baznīcas, 11gs. Santi Vicenzo e Anastasio baznīcu, kurā ir sena kripta, kas izveidota virs avota, kura ūdens spējot ārstēt spitālību. Pārbrauciens uz Itālijas ziemeļiem. Nakts 3*viesnīcā. Ierašanās viesnīcā.
10.diena. 8.05. „Ravenna - Fresku un mozaīku skavās...”
Brokastis*. Ravenna. Piedāvājam pilsētas apskates ekskursiju vietējā gida pavadībā (par papildus samaksu 15 €). Dantes kaps un Bizantijas stila mozaīku izgreznotās bazilikas. Ravennu vairums apmeklē, lai apskatītu impērijas laika lieliskās mozaīkas: Sant’t Apollinare Nuovo 6.gs baznīca, Sv.Vitāles baznīca,Battistero degli Ariani, Battisterio Neoniano. Pilsēta ir pārsteidzoši jauka arī ar savām vecajām ielām, skaistajiem veikaliem un mierīgajiem laukumiem. Laiks ceļā. Nakts 3* viesnīcā, Itālijas teritorijā. Ierašanās viesnīcā. 
11.diena. 9.05. „Ceļš mājup...”
Brokastis*. Agri no rīta dodamies prom no Itālijas. Austrija. Laiks ceļā vērojot brīnišķīgo Alpu ainavas skatus. Apstāšanās uz fotopauzi. Pyramidenkogel - 851 m v.j.l. tas ir augstākais koka tornis pasaulē, no tā paveras brīnišķīgs skats uz gleznainajiem Kārintijas ezeriem. Ceļa turpinājums. Austrija.Čehija. Nakts 3* viesnīcā, Čehijas teritorijā, Olomoucas apkaimē. Ierašanās viesnīcā.
12.diena. 10.05. „Ar Itālijas krāsām un garšu uz mājām!..”
Brokastis*. Ceļš caur Poliju, Lietuvu, vēlu vakarā atgriešanās Rīgā.

Samaksas kārtība 
• Avansa iemaksa slēdzot līgumu 30% no ceļojuma summas, 
• Atlikusī summa 20 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
• brauciens ar komfortablu autobusu (WC,TV, kondicionieris) 
• transporta un ceļa izdevumi,
• nakšņošana, 2* vai 3* viesnīcās, viesu namos pēc programmas, 2-3-vietīgos numuros ar ērtībām (WC, duša/vanna numurā), ierašanās laiks nakts mītnēs pl. 21-24 un ir atkarīgs no maršruta specifikas, laika un ceļa apstākļiem,
• brokastis (*paredzētais brokastu laiks no pl.7-8., brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās nakts mītnē, pēc grupas vadītāja norādījuma), 
• grupas vadītāja pakalpojumi

Piemaksas un papildus izdevumi:
• piemaksa, ja nepieciešams vienvietīgs numurs viesnīcā 220 €
• piemaksa par papildvietu autobusā 160 € 
• AAS “BALTA” medicīniskā apdrošināšana 10.80 € (65 - 69 gadu vecumā 21.60 €; 70 – 75 gadu vecumā 32.40 € ).
• ieejas biļetes muzejos, izklaides pasākumos
• pilsētas sabiedriskais transports

Papildus izdevumi izbraukuma ekskursijām pēc izvēles:
Izbraukuma ekskursija uz Gargāno pussalu 35 €; izbraukuma ekskursija uz Bari (ar vietējo gidu) un Alberobello 45 €; izbraukuma ekskursija “Baroka lēdijas – Leče un Gallipoli” 35 €, izbraukuma ekskursija “Dienvidu šarms mazajās pilsētiņās” 35 €.
Pilna izbraukuma ekskursiju paketes cena (bez ieejas biļetēm) 150 €. IZDEVĪGI: iegādājoties pilno izbraukuma ekskursiju paketi pirms ceļojuma cena 130 €, bērniem līdz 14g. 120 €.
Ieejas biļetes nav iekļautas izbraukuma ekskursijas cenā un tiek apmaksātas uz vietas.
*Izbraukuma ekskursijas dienā papildus samaksā ir iekļauts – degviela, maksas ceļi un ceļu nodokļi, stāvvietas, gida vai grupas vadītāja pakalpojumi.

Izmaksas apskates objektiem, pasākumiem un ekskursijām:
Minimundus parks 18 €; Ekskursija Ravennā 15 €; kompleksā ieejas biļete apskates objektos Ravennā un audio austiņas 11 €; Brauciens Viestē ar motorlaivu uz grotām 25 €; Pusdienas ar priekšnesumu 35 €, siera degustācija 10 €; eļļas degustācija 10 €; vīna degustācija 16 €; Pyramidenkogel 14 €; pilsētu nodoklis. 
2019. gada izmaksas

Atcerieties, ka...

• Pirms ceļojuma uz Jūsu noradīto e-pastu tiks nosūtīts ceļojuma dokuments (vaučers) ar visu nepieciešamo informāciju par ceļojumu (autobusa numurs, grupas vadītāja tālruņa numurs un praktiskie ieteikumi).
• Minimālais skaits grupā 33 tūristi, ja ceļotāju skaits ir mazāks, lai ceļojums notiktu, tiek piedāvāts brauciens ar mazāku vietu skaitu autobusu (iespējams bez WC).
• Minimālais skaits izbraukuma ekskursijās 30. 
• Tūroperators ir tiesīgs mainīt ekskursiju secību ceļojumā.
• Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurss, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties.
• Ja ceļojumā dodaties viens un nav ar ko kopā izvietoties viesnīcas numurā, tad ir jāpiemaksā par vienvietīgu numuru.
• Grozījumi programmā un cenā iespējami LR normatīvo aktu ietvaros.
• Iespējamas nelielas grafika izmaiņas, vēla ierašanās viesnīcā un atgriešanās mājās sakarā ar neparedzētiem apstākļiem, (piemēram nelabvēlīgu ceļu satiksmes situāciju)

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:
• LR pilsoņa vai nepilsoņa pase, kas izdota pēc 2002.gada 30.jūnija un ir derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās. Ja nepieciešamas vīzas, pasē jābūt brīvai vietai, kur tās ielīmēt.
• Latvijas pilsoņa personas apliecība ir izmantojama kā ceļošanas dokuments Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu un Šveices Konfederācijas teritorijā.
• Ceļojumā nav nepieciešamas obligātās medicīniskās formalitātes.
Klienta iemaksātās naudas apdrošināšanas līgums NR 667906091, AAS "BALTA"

Operators: SIA Ozolciems Tūre                              Klienta paraksts