2024-03-28 10:57:47

CEĻOJUMS UZ SAULAINO GRUZIJU! No Tbilisi līdz Batumi! Senā Kolhida, subtropisks piedzīvojums kanjonos, atpūta pie Melnās jūras!!! Kalnu Adžārija, pikniki, vīns un lezginka!

Description

Ceļojums uz saulaino Gruziju! No Tbilisi līdz Batumi! Senā Kolhida, subtropisks piedzīvojums  kanjonos, atpūta pie Melnās jūras!!! Kalnu Adžārija, pikniki, vīns un lezginka!

Tbilisi – Mcheta – Džvari – Martvili un Okace kanjoni – pikniks Tskaltubo – Batumi (5 dienas pie jūras) – Mini kruīzs  – Delfinārijs – Botāniskais dārzs – carienes Tamāras arku tilts – Ureki magnētiskās smiltis un daudz izpriecu Melnajā jūrā!

Izlidošanas datums: 17.07.2020 – 27.07.2020

Ceļojums uz Gruziju, uz neparasta skaistuma, aromātu un garšu, senu baznīcu, galvu reibinošu kalnu ainavu zemi un tikšanās ar laipnu un neparsti viesmīlīgu tautu! Gruzija, mēs mīlam tevi!
 
1 diena: 17.07.20. (piektdiena).
Tiešais lidojums no Rīgas, reiss BT 724 plkst. 23:05. Lidojums uz Gruziju, Plkst. 03:25 ielidošana Tbilisi.
Transfērs un agrā iekārtošanās 3-zvaigžņu viesnīcā Tbilisi.
 
2 diena: 18.07.20. (sestdiena). “Tbilisi – mana mīļā un dārgā!”. Gruzijas svētvietas – Džvari un Mcheta.
Vēlas brokastis viesnīcā. Apskates ekskursija pa Tbilisi: Rustaveli prospekts, Brīvības laukums, pastaiga pa vēsturisko centru. Rezo Gabriadzes teātris - tornis - dīvainas formas pulkstenis, kur ik stundu var vērot muzikālu mini izrādi ar eņģeļiem! Miera tilts – neparasta celtne virs Kūras upes. Rike parks un pacelšanās pa trošu ceļu uz Narikala cietoksni.  Izbraukšana uz Mchetu. Džvari klostera apmeklējums, no kura paveras senās Mchetas brīnišķīgā panorāma un redzama divu varenu upju  – Kūras un Aragvi - savienošanās. Gluži kā putni Jūs izjutīsiet šeit brīvības garu! Saka – “Kurš nav bijis Mchetā, tas nav bijis Gruzijā”. Senā Gruzijas galvaspilsēta Mcheta ir svētceļojuma vieta un svētnīca katram gruzīnam. Šo seno pilsētu dēvē par “Otro Jeruzālemi”. Mēs apskatīsim Svetichoveli (Dzīvības pīlārs) katedrāli. Pastaiga pa pilsētu. Suvenīru bodītes, aromātiskas garšvielas, vīnogu našķis – čurčela, slavenā keramika un karstie hačapuri, kas tiko izņemti no krāsns! Pusdienas restorānā ar tradicionālu gruzīnu virtuvi upes krastā (par pap. maksu – no 30 lari). Ugunīgas gruzīnu dejas meistarklase!!! Visi kopā mācāmies dejot! Atgriešanās Tbilisi. Vakarā brīvajā laikā iesakām apmeklēt slavenās sērūdens pirtis un gūt īstu baudījumu miesai un garam! Nakts viesnīcā Tbilisi.
 
3 diena: 19.07.20. (svētdiena). Rietumgruzija – Imeretija – leģendārās Kolhidas zeme – Martvili un Okace kanjons – Tskaltubo kūrorts – pikniks imeretiešu mājā.
Agras brokastis viesnīcā. Izbraukšana uz Rietumgruzijas reģionu. Īsas pieturas laikā mēs noteikti pamēģināsim visgaršīgāko saldo gruzīnu maizi – nazuki, bet Shrosha ciematā iegriezīsimies keramikas tirgū. Tieši šeit var iegādāties vislabākos nacionālās keramikas izstrādājumus, kas būs Jums mīļa atmiņa no Gruzijas! Pusdienu pauze gleznainajā Rikoti pārejā (par pap. maksu: no 30 lariem). Ierašanās Imeretijā. Ekskursija uz Gachedili (Martvili) kanjonu ar smaragddzidru tīru ūdeni, kas traucas gleznainu klinšu apskāvienā.  Šī dabas rezervāta garums sasniedz 2400 metrus un dziļums 20 līdz 40 metrus. Šeit mēs pavizināsieties ar laivām. Okace kanjona apmeklējums. Mazi balkoni - skatu platformas karājas virs aizas, paverot Jūsu skatam neprātīgi skaistas kalnu ainavas. Šaura upes lente zem kājām, stāvas klints aiz muguras, bet Jūsu priekšā apburoši kalni, augu zaļuma pārbagātība apvienojumā ar koši zilām debesīm. Esiet pārliecināti, Okace kanjons ir Jūsu uzmanības vērts!
Izvietošanās un atpūta  4* viesnīcā slavenajā Tskaltubo kūrortā. Vakarā mūs gaida imeretiešu ēdienu gatavošanas meistarklase un pikniks parku mākslas dārzā Vita Garden – šašliki, hačapuri un izmeklētie Imeretijas ēdieni un slavenie vīni! Nakts viesnīcā.
 
4 diena: 20.07.20. (pirmdiena).  Zelta Aunādas zeme – Kutaisi, Samegrelo tējas plantācijas. Sveicināta Melnā jūra – mēs braucam!!! Batumi.
Brokastis viesnīcā. Izbraukšana uz Kutaisi. Ar Kutaisi pilsētu ir saistīts mīts par Argonautiem un Zelta Aunādu. Apskates ekskursija pa Kutaisi. Pilsēta ir uzcelta Rioni upes krastos. Mēs pastaigāsimies pa Vecpilsētas ieliņām un iemetīsim monētu Kolhidas strūklakā, bet pēc tam apmeklēsim Bagrata katedrāli. To var redzēt no jebkuras vietas pilsētā un tā kalpo ne tikai kā garīgas nozīmes celtne, bet arī kā vienotas gruzīnu tautas simbols. Ierašanās gleznainajā Gruzijas reģionā – Samegrelo Jūs esat redzējuši kā aug tēja? To noteikti vajag redzēt! Tējas plantāciju apmeklējums un tējas novākšana. Pēc tam nogaršosim labākās tējas šķirnes un nopirksim sev un dāvanai draugiem!  Pusdienas megreliešu gaumē – nobaudīsim vienus no garšīgākajiem un izmeklētākajiem ēdieniem Gruzijā. Izbraukšana uz Adāriju, pie jūras. Vēla ierašanās Batumi. Izvietošanās un atpūta viesnīcā.
 
5 diena: 21.07.20. (otrdiena).  Batumi – atpūta pie jūras - Delfinārijs. Vakara pastaiga pa pilsētu.
Brokastis viesnīcā. Atpūšamies, sauļojamies, peldamies jurā un pastaigājamies pa pilsētu!!! Batumi – Melnās jūras piekrastes pērle, pilsēta, kas slīgst krāšņos zaļumos, kur valda brīvība un jautrība, kur dzīvīgums nenoplok līdz pat vēlai naktij. Pilsēta pārsteidz ar savām košajām ugunīm un strūklakām, lielisku piekrastes promenādi un skvēriem, ar seniem kolorītiem vecpilsētas namiņiem, kas izdaiļoti ar koka un metāla mežģīnēm. Iesakām nobaudīt tasīti aromātiskas kafijas, kas gatavota uz smiltīm, slaveno Adžārijas hačapuri un apmeklēt Delfināriju (par pap. maksu no  15 lari, bērniem līdz 6 g. – bez maksas). Izrāde sajūsminās ne tikai bērnus, bet arī pieaugušos. Veiklo delfīnu repertuārā ir aptuveni 30 dažādu priekšnesumu: dejas, spēles ar bumbām un riņķiem, balansēšana uz astes un prātam neaptveroša sinhronā peldēšana.  Jums būs interesanti piedalīties interaktīvajos numuros, kuros paši aktīvākie varēs izmēģināt savus spekus delfīnu treneru lomā. Saka – ja  pieskarsieties delfīnam – piepildīsies viens Jūsu sapnis! Pamēģiniet!!! Tie, kas vēlas, var papeldēt ar delfīniem atsevišķā baseinā (par pap. maksu: no 30 €).  Vakarā – ekskursija pa Batumi un muzikālās strūklakas. Aizraujoša pastaiga pa pilsētu vakara noskaņās, kas ilgstoši paliks Jums atmiņā. Jūs apmeklēsiet Piejūras parku – bulvāri, kas stiepjas gar pludmali 12 km garumā, Piazza laukumu, Neptūna strūklaku, Argonautu laukumu ar Mēdejas un zelta aunādas statuju, pie kuras dzirdēsiet interesantu stāstu par leģendāro Kolhīdu un pasakaino Mēdejas un Jāsona mīlestību. Jūs redzēsiet arī dejojošās strūklakas un 3D lāzeršovu. Atpūta un nakts viesnīcā Batumi.
 
6 diena: 22.07.20. (trešdiena). Kalnu Adžārija – ūdenskritums – cietoksnis un arku tilts – vīns un hačapuri!
Brokastis viesnīcā. Kalnu Adžārija : tā ir viena no skaistākajām vietām uz zemes, tā ir saulaina zeme ar vistīrāko gaisu un bagātīgu augu valsti. Brauciena laikā jūs redzēsiet lieliskus kalnu mežus, visgarāko Adžārijas upi –Adžarisckali, akmens arku tiltus un apskatīsiet Gonio cietoksni, kurš sagalabājies vēl no grieķu – romiešu laikiem: arheoloģijas muzejs, viduslaiku muitas punkts un romiešu termas. Ekskursijas turpinājumā apstāsimies pie visaugstākā Adžārijas ūdenskrituma  Mahunceti un apskatīsimies akmens arku tiltu, kas saglabājies no carienes Tamāras laika, kas bija gruzīnu karaļvalsts zelta laikmets. Netālu no Kedas ciema, Mahunceti miestiņā mēs apmeklēsim adžāru vīna saimniecību, nogaršosim labakās vietejo vīnu šķirnes, vīnogu sulu, redzesim vīna pagrabus un uzzināsim adžāru vina darīšanas vēsturi. Pats vīndaris pacienās mūs ar tradicionālām uzkodām un adžāriešu ēdieniem (adžāriešu mielasts). Atgriešanās Batumi, atpūta un nakts viesnīca.
 
7 diena: 23.07.20. (ceturtdiena). Atpūta pie jūras. Ureki apmeklējums - slavenās melnās magnētiskās smiltis! Pārsteigums, bauda un brīnums!
Brokastis viesnīcā.  Atpūta Ureki pludmalē. Apmeklēsim slaveno Ureki kūrortu ar īpašajām magnētiskajām smiltīm. Palaiskosimies pludmalē un izpeldēsimies jūrā! Varat pastaigāties pa pilsētu un papusdienot vienā no kafejnīcām.
Atgriešanās Batumi.  Atpūta un pastaigas. Nakts viesnīcā.
 
8 diena: 24.07.20. (piektdiena).  Batumi Botāniskais dārzs un Zaļā raga pludmales – īsta paradīze! Ciemos pie kapteiņa Granta  - jūras minikruīzs – peldēšanās jūrā!
Brokastis viesnīcā. Batumi botāniskā dārza apmeklējums. “Pasaules daba miniatūrā” - šodien mēs redzēsim visu mūsu planētas dabu! Tikai šeit dažu stundu laikā var paspēt pabūt tādos tālos reģionos kā Austrālija, Jaunzēlande, Austrumāzija, Himalaji, Ziemeļ un Dienvidamerika un Vidusjūras reģions. Meksikāņu kaktusi un japāņu dārzs, ziedi no Ķīnas un bambusa audzes, palmas, liānas, eikalipti un koki ar simtiem sakņu. Un kāds gaiss! Un bezgalīgās Melnās jūras skati! Pastaigas laikā pa botānisko dārzu, izspēlēsim īsu bet aizraujošu kvestu “Dārgumu noslēpumi!”. Botāniskais dārzs pa kalna nogāzi nolaižas līdz Zaļā raga pludmalei, kas ir pati gleznainākā Adžārijā. 
Atgriešanās Batumi, laiks atpūtai.
Dienas otraja pusē - Mini kruīzs pa jūru. Jūs mīlat jūru, viļņus, zilas debesis un delfīnus? Protams – jā! Jūs pavadīsiet neaizmirstamu laiku pieredzējuša un jautra kapteiņa kompānijā, pavērosiet delfīnus un izbaudīsiet skaistas jūras ainavas! Mēs atstāsim Batumi ostas ūdeņus. Pa ceļam peldamies, baudam vēsu vīnu, limonādes, sulas, atpūšamies un fotografējam, bet, atgriežoties ostā, ļausimies skaistajam Melnās jūras saulrietam! Gala vakariņas tradicionālā gruzīnu restorānā ar dzērieniem un muzikālu programmu (par pap. maksu - 35 €). Atpūta un naksts viesnīcā.
 
9 diena: 25.07.20. (sestdiena). Paliec sveika Adžārija! Izbraukšana uz Imeretiju un Tbilisi. Pusdienas ar mājas vīna un augļu degustāciju. Boržomi.
Brokastis viesnīcā. Rīta pastaiga gar jūru. Izbraukšana uz Tbilisi. Pusdienas vīndaru ciematā, zemnieku mājās – slavenā ačma, šašliks, gruzīnu gardumi, augļi un vīns uz atvadām. Imeretiešu ēdienu gatavošanas meistarklase – mācāmies, gatavojam, nogaršojam. Izbraukšana uz Boržomi.  Mūsu ceļš dosies caur gleznaino Rikoti pāreju. Boržomi pilsētas parks ar ārstnieciskajiem avotiem ir paslēpies skaistā kalnu ielejā. Pastaiga pa parku un pilsētas ielām. Vakarā ierašanās Tbilisi. Atpūta un nakts viesnīcā.
 
10 diena: 26.07.20. (svētdiena).  Pastaiga pa Tbilisi. Suvenīri – tirgi – pirkumi un atvadas no Gruzijas .
Brokastis viesnīcā. Brīvais laiks Tbilisi. Šodien jūs varat vēlreiz pastaigāties pa skaisto Tbilisi. Apmeklēt tirgu, Sauso tiltu ar antīkiem suvenīriem un gleznām. Paklaiņot pa vecpilsētu vai ielūkoties muzejos. Papusdienot hinkāļnīcā un baudīt vīnu! Atpūta viesnīcā. Plkst. 02:00 transfērs uz lidostu.
 
11 diena: 27.07.20. (pirmdiena). Atgriešanās mājās.
Bezgala laimīgi, mēs pametam šo skaisto un viesmīlīgo zemi .. bet pārliecināti, ka tikai uz īsu brīdi! Transfērs uz lidostu plkst. 02:00. Izlidošana plkst.04:10* - avio pārlidojums Tbilisi-Rīga. Plkst.06:40* ierašanās Rīgā.
 
Cena: 1050  €
 
Standarta samaksas kārtība (ja nav paredzēti speciālie akcijas nosacījumi):
• Avansa iemaksa, piesakoties ceļojumam un slēdzot līgumu, 300 EUR no ceļojuma summas.
• Atlikusī summa jāsamaksā ne vēlāk kā 30 dienas pirms ceļojuma sākuma.
 
Ceļojuma cenā ietilpst:
- Lidojums:Rīga - Tbilisi- Rīga (avio kompānija - airBaltic);
- Rokas bagāža (svars 8 kg, izmērs 55x40x20 сm), nododāmā bagāža: 1 soma (svars 20 kg, 100х50х80 cm);
- Nakšņošana divvietīgā numurā: 4 naktis ar brokastīm 3* viesnīcā Tbilisi;
- Nakšņošana divvietīgā numurā: 1 naktis ar brokastīm 4* viesnīcā Tskaltubo;
- Nakšņošana divvietīgā numurā: 5 naktis ar brokastīm 3* viesnīcā Batumi;
- Pavadošais pārstāvis no Rīgas;
- Profesionāla vietējā krievvalodīgā gida pakalpojumi;
- Apskates ekskursija Tbilisi;
- Pastaiga Boržomi;
- Ekskursiju un transporsta apkalpošana visa ceļojuma laikā;
- Gruzīnu kolorīts un viesmīlība.
 
Papildus izmaksas / "par papildus samaksu":
- Ekskursijas pakete (ar apmaksu Rīgā) - 165 €
Paketē iekļauts:
- Ekskursija Džvari – Mcheta;
- Gruzīnu dejas meistarklase;
- Ekskursija uz Gachedili (Martvili) un Okace kanjoniem;
- Imeretiešu ēdienu gatavošanas meistarklase Vita Garden;
- Ppikniks Vita-Garden;
- Apskates ekskursija pa Kutaisi;
- Tējas plantāciju apmeklējums un degustācija Samegrelo;
- Megrēliešu pusdienas Samegrelo;
- Ekskursija pa Batumi un muzikālās strūklakas;
- Ekskursija Kalnu Adžārija;
- Adžāriešu vīnu degustācija  un mielasts;
- Izbraukums uz Ureki pludmali;
- Batumi botāniskā dārza apmeklējums;
- Mini kruīzs pa jūru;
- Pusdienas vīndaru ciematā un tradicionālo ēdienu gatavošanas meistarklase;
- Visas ieejas biļetes programmā paredzētajos apskates objektos (muzejos, baznīcās, vīna pagrabos un citi).
 
Ceļojuma cenā nav iekļauts:
- Ceļojuma apdrošināšana līdz 65 g. – 11 €;
 
Papildus izdevumi pēc izvēles:
- Piemaksa par vienvietīgo SGL numuru – 160 €;
- Sēra pirtis par kabīni 2 – 3 personam – no 25 €;
- Pīlings un viegla masāža sēra pirtīs 1 personai - 5€;
- Pusdienas restorānā Mchetā - no 30 lariem;
- Pusdienas Rikoti pārejā - no 30 lariem;
- Delfinārijs - no  15 lariem, bērniem līdz 6 g. – bez maksas;
- Peldēšanās ar delfīniem – no 30 €;
- Gala vakariņas Batumi - 35 €.