2024-03-28 17:11:38

Karaliskā Krakova - atpūta kalnos - termas - brauciens ar plostiem pa Dunaecu – sāls raktuves Veļičkā – Jasna Gura - Varšava

Description

Karaliskā Krakova - atpūta kalnos - termas - brauciens ar plostiem pa Dunaecu – sāls raktuves Veļičkā – Jasna Gura - Varšava

Varšava - Krakova - Veļička - Brauciens ar plostiem pa Dunaecas upi un atpūta termālajos baseinos - Čenstohova

Izbraukšanas datums: 23.07.2020 (4 dienas/visas naktis viesnīcās)

1. diena: Tranzīts pa Poliju - Varšava – Krakova.
Agri no rīta (05:30) izbraukšana no Rīgas. Laiks ceļā: Latvija, Lietuva. Polija. Neliela ekskursija pa Varšavu. Iepazīšanās ar vēsturisko centru: Vecpilsētas tirgus un pils laukums, karaļa Zigismunda kolonna, Sirēnas strūklaka, karaliskā pils u.c. Varšava visiem šķiet tik pazīstama, bet tajā pašā laikā pilsētu apņem leģendas un teiksmas. Izbraukšana uz Krakovu. Nakts viesnīcā pie Krakovas.

2. diena: Polijas Tatri - brauciens ar plostiem pa Dunaecas upi un atpūta termālajos baseinos Bukovinā.
Brokastis. Šodien mēs dosimies pie kalniešiem, kur mūs gaida divu stundu ilgs nobrauciens tradicionālos plostos pa Dunaecas upi, kas tek cauri aizām kaļķakmens klintīs. Tas ir neparasts piedzīvojums, kura laikā var apbrīnot Peninu parka kalnu ainavas. Tūristi brauc uz tradicionāliem koka plostiem, kurus vada flisaki (poļu plostnieki) nacionālos tautas apģērbos. Kopējais nobrauciena garums - 15 km pa šauru upi, kas vijas caur kalniem, kur viens krasts ir poļu, bet otrs slovāks, kur no krasta var redzēt augstāko kalnu “3 kroņi” un Nedzices un Čorštinas piļu drupas.
Dienas otrajā pusē atpūta termālajos baseinos Bukowina Tatrzanska (ieejas biļetes tiek apmaksātas uz vietas: 70 PLN = 17 €). Dabīgais minerālūdens tek no pazemes dzīlēm un tiek atdzesēts līdz 32- 38 grādiem, kas ļauj baudīt peldes šeit visu cauru gadu. Kompleksā ietilpst 12 baseini, tai skaitā 2 lieli ārējie baseini, kas terasveidā iziet uz ielu. Jūs varēsiet baudīt ne tikai burbuļu masāžas baseinos, bet arī neaizmirstamus skatu uz kalniem un Tatru Nacionālo parku. Nakts viesnīcā pie Krakovas.

3. diena: Veļičkas sāls raktuves - Karaliskā Krakova.
Brokastis. Ekskursija uz Veļičkas sāls raktuvēm (ieejas biļetes tiek apmaksātas uz vietas: 89 PLN; bērniem - 69 PLN ). Veļičkas sāls raktuves ir vienas no slavenākajām Eiropā un darbojas jau apmēram 700 gadus. Pazemē, 135 m dziļumā, varat redzēt brīnišķīgus pazemes ezerus, unikālas kapelas ar altāriem, veselas kameristabas, majestātiskas zāles, garas pazemes pārejas un noslēpumainus koridorus. Un tas viss ir dekorēts ar skulptūrām, arhitektūriskiem veidojumiem un bareljefiem no sāls. Lejā pastāvīga temperatūra ir + 14 C, tāpēc būtu jāpaņem līdzisiltāku apģērbu.
Dienas otrajā pusē - kājamgājēju ekskursija pa Krakovu, kur saglabājušās daudzas senatnes celtnes un pieminekļi. Kopā ar vietējo gidu mēs paiesimies pa visvecāko ielu pilsētā – Kanoniķu ielu, apskatīsim rātsnama torni un pilsētas viduslaiku aizsargsienas. Jūs apmeklēsit karalisko kalnu - Vāveli, Pils katedrāli - Polijas karaļu kronēšanas vietu un kapenes, uzkāpsit zvanu tornī, lai izteiktu vēlēšanos un pastaigāsieties pa Karaļa ceļu!
Vakarā mēs aicinām Jūs apmeklēt jautru poļu ballīti restorānā-krodziņā, kas atrodas Krakovas centrā. Bez tradicionālajām poļu pusdienām mūs gaida arī aizraujoša folkloras programma, jautra mūzika un ugunīgas dejas (apmeklejums tiek apmaksāts uz vietas: 25 €). Nakts viesnīcā pie Krakovas.

4. diena: Jasna Gura – Čenstohova – Melnā Madonna.
Brokastis. Izbraukšana no Krakovas uz Čenstohovu - pasaulslavenu pilsētu ar Paulīniešu Māsu klosteri Jasna Gurā, kurā atrodas brīnumainā Melnās Madonas ikona un Jaunavas Marijas baznīca. Jasna Guru 1382. gadā dibināja Paulīniešu mūki. Katru gadu miljoniem svētceļnieku ierodas Čenstohovā, lai redzētu Jasna Guru un Melno Madonnu brīnumdarītāju. Izbraukšana uz mājām. Vēlu vakarā (naktī) atgriešanās Rīgā.

Ceļojuma cena:
€ 190.00 (1 vieta autobusā)
€ 270.00 (1 vieta ar papildvietu autobusā)
€ 60.00 (piemaksa par 1-vietīgu numuru SNGL)

Standarta samaksas kārtība (ja nav paredzēti speciālie akcijas nosacījumi):
• Avansa iemaksa piesakoties ceļojumam un slēdzot līgumu 30% no ceļojuma summas.
• Atlikusīsumma jāsamaksā ne vēlāk kā 30 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
- Viena vieta autobusā;
- Ekskursijas/apskate saskaņā ar programmu, izņemot ekskursijas ar norādi “par papildus samaksu”;
- Brauciens ar komfortablu autobusu (TV, WC, kondicionieris), ceļu nodokļi, autostāvvietas;
- Nakšņošana tūriswma klases viesnīcās (2*, 3*), 2-3- vietīgos numuros ar ērtībām un brokastīm (WC, duša/vanna numurā);
- Grupas vadītāja pakalpojumi.

Papildus izmaksas / “par papildus samaksu”:
- Medicīniskā apdrošināšana: 4 € (līdz 65 gadiem) / 8 € (65+);
- Ekskursijas pakete (ar apmaksu Rīgā) - 60 €/ 50 € - bērniem līdz 12 gadiem : ekskursija Varšavā, ekskursija Krakovā, ekskursija uz Veļičkas sāls raktuvēm, ekskursija Polijas Tatri, brauciens ar plostiem pa Dunaecas upi;
- ieejas biļetes termālajos baseinos: no 70 PLN = 17 €;
- Atļaujas fotografēšanā sāls raktuves: 10 PLN;
- pusdienas Polijā no 25 PLN = no 6 €;
- Audio sistēma ekskursijai Krakovā: 3 €;
- Ieejas biļete sāls raktuves: pieaugušajiem: 89 PLN; bērniem, studentiem, pensionāriem - 69 PLN;
- Folkloras vakars poļu krodziņā ar pusdienām, mūziku un dejām: ~ 25 €.

Brīvajā laikā pēc vēlēšanās:
- Karaliskā Vāveles pils:
pieaugušajiem / bērniem
❖Karaļa telpas: 18 PLN / 11 PLN
❖karaliskās palātas: 25 PLN / 19 PLN
❖Kroņa dārgumu krātuve: 18 PLN / 11 PLN
❖Austrumu māksla: 8 PLN / 5 PLN
❖Zaudēto Vāvele: 10 PLN / 7 PLN
❖Gara ala: 3 PLN
❖Īslaicīgas izstādes: 3 PLN
❖Katedrāle: 10 PLN / 5 PLN

SVARĪGI !!!
* Dažas dienas pirms ceļojuma uz Jūsu norādīto e-pastu Jūs saņemsiet ceļojuma vaučeri ar autobusa numuru, grupas vadītāja kontakttālruni, bāzes viesnīcas nosaukumu un citu noderīgu ceļojuma informāciju t.s. “padomi ceļotājiem”. Gadījumā ja Jums NAV e-pasta, lūdzam savlaicīgi griezties pie sava aģenta lai saņemtu vaučeri drukātā formātā.
* Izbraukuma ekskursijās, kas tiek piedāvātas par papildus samaksu, ir iekļauts – degviela, ceļu nodokļi, stāvvietas, gida pakalpojumi.
* Ieejas biļetes apskates objektos ir par papildus samaksu! Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurss, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties. Valūtu iesakām mainīt Latvijā.
* Minimālais tūristu skaits izbraukuma ekskursijās - 20 cilvēki.
* Plānotais ierašanās laiks viesnīcās tranzīta dienās ir no plkst.20:00 līdz plkst. 23:00. Iespējamas nelielas grafika izmaiņas, vēla ierašanās viesnīcā un atgriešanās mājās sakarā ar neparedzētiem apstākļiem, piemēram, nelabvēlīgiem ceļu satiksmes apstākļiem.
* Brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās naktsmītnē, pēc grupas vadītāja norādījuma. Visbiežāk grupas brokastu laiks ir no plkst. 07:00 – līdz 08:00, bet var būt gan ātrāk, gan vēlāk.
*Ceļojuma saturā un cenās izmaiņas iespējamas LR normatīvo aktu ietvaros.
*Ceļojuma operators ir tiesīgs mainīt ekskursiju kārtību.

Ceļojot uz ārvalstīm, savlaicīgi parūpējieties par ceļojumam nepieciešamajiem dokumentiem:
- Derīga pase vai Personas apliecība (kur tā ir izmantojama kā ceļošanas dokuments). Iepriekš sazinieties ar konkrētās valsts vēstniecību, lai noskaidrotu, kādam jābūt pases derīguma termiņam ieceļojot valstī.
- Dodoties ceļojumā arī bērniem ir nepieciešama pase. Nepilngadīgiem bērniem (līdz 18 gadiem) nepieciešama arī dzimšanas apliecība. Ja nepilngadīgais ceļo bez vecākiem, arī notariāli apstiprināta pilnvara.
- Ieceļošanas vīza, ja vien valsts nav noteikusi bezvīzu ieceļošanas kārtību. Lūdzam savlaicīgi sazināties ar attiecīgās ārvalsts pārstāvniecību, lai iegūtu informāciju par vīzas saņemšanas noteikumiem.
- Eiropas veselības apdrošināšanas karte (EVAK) un/vai privātā veselības un dzīvības apdrošināšanas polise, kas sedz arīrepatriācijas izdevumus uz mītnes zemi personas nāves vaismagas saslimšanas gadījumā.
- Nodrošinieties ar ceļošanas dokumentu, biļešu un apdrošināšanas polises kopijām, gadījumos, ja dokumentu oriģināli ceļošanas laikā nozaudēti.
- Atrodoties ārzemēs, īpaša uzmanība ir jāpievērš savu dokumentu, taiskaitā pases, drošībai.