2024-03-28 17:05:36

JAUNĀ GADA JAMPADRACIS UNGĀRIJĀ: Budapešta,kuģītis pa Donavu,Sentendre,Godollo,Tata,Giora, Egera,balle un salūts Vargatanya

Description

Valsts: Ungārija 

JAUNĀ GADA JAMPADRACIS UNGĀRIJĀ
UNGĀRIJĀ JAUNO GADU SAGAIDA JAUTRI, SKAĻI, AR KRĀŠŅU SALŪTU
PIRMSSVĒTKU DIENĀS VISĀS UNGĀRIJAS PILSĒTĀS NOTIEK DAŽĀDI SVĒTKU FESTIVĀLI, KARNEVĀLI UN CITI JAUNĀ GADA SAGAIDĪŠANAS PASĀKUMI. VISAPKĀRT SKAN MŪZIKA UN SMIEKLI... SAVUKĀRT BUDAPEŠTA, KAS IR VIENA NO SKAISTĀKAJĀM EIROPAS GALVASPILSĒTĀM, SAGAIDOT ZIEMASSVĒTKUS UN JAUNO GADU, IETĒRPJAS ĪPAŠĀ SVĒTKU ROTĀ. ŠAURĀS BUDAS IELIŅAS UN PEŠTAS PLAŠOS PROSPEKTUS GREZNO NESKAITĀMAS MIRDZOŠU ELEKTRISKO LAMPIŅU VIRTENES.
BUDAPEŠTA – BRAUCIENS AR KUĢĪTI PA DONAVU - SENTENDRE - GODOLLO – TATA - GIORA – EGERA- JAUNĀ GADA SAGAIDĪŠANA - BALLE UN SALŪTS VARGATANYA (Vakara programma Ungārijas stepē „puszta” - zirgu paraugdemonstrējumi kopā ar ungāru jātniekiem „čikošiem” brīvā dabā)
28.12.2020. - 02.01.2021. 
6 dienas / Visas naktis viesnīcās
Ceļojuma cena: € 250. 

1.diena. 28.12. „Pretī jauniem iespaidiem…”
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Laiks ceļā. Lietuva. Polija. Pauze ēšanai. Nakts viesnīcā 3* Čehijas teritorijā, Brno apkaimē. Ierašanās viesnīcā.
2.diena. 29.12. „Donavas pērle –Budapešta...” 
Brokastis*. Pēcpusdienā ierašanās Budapeštā. Budapeštas pilsētas apskates ekskursija vietējā gida pavadībā. (par papildus samaksu 15 €). Iepazīsim divas vēsturiskās pilsētas daļas: Pešta - Varoņu laukums, Vajdahuņadas pils, Parlamenta ēka; Budas vecpilsēta - Sv.Maķāša baznīca, Zvejnieku bastions, Prezidenta pils.
Brīvs laiks Budapeštā. Iesakām apmeklēt slaveno Budapeštas svētku tirdziņu Verošmārti laukumā, nobaudīt glāzi karstvīna, izstaigāt gājēju ieliņu Vaci vai relaksēties Sečeņi termālajos ūdens baseinos. Nakts 3* viesnīcā Budapeštā. Ierašanās viesnīcā.
3.diena. 30.12. „Egeras valdzinājums, vīni un termālie ūdeņi...” . Brokastis.*. Izbraukuma ekskursija (par papildus samaksu 35 €) uz vienu no skaistākajām Ungārijas pilsētām Egeru. Pilsēta ir slavena ar saviem arhitektūras pieminekļiem, vīniem un ārstnieciskajiem avotiem. Cietoksnis, turku laika minarets, katedrāle, Minoretu baznīca. Egera ieņem 3.vietu valstī vēsturisko pieminekļu skaita ziņā un ir ungāru baroka galvaspilsēta. Pilsētas apskates ekskursija vietējā gida pavadībā. Brīvs laiks pilsētā. Iesakām apmeklēt Egeras termālos baseinus.
Aicinām doties uz “Skaistās sievietes ieleju” un nodegustēt slavenos Egeras vīnus - “Egri Bikaver”, ”Egri Lenyka”, un nobaudīt nacionālos Ungārijas virtuves ēdienus. Atgriešanās Budapeštā. Vakarā, klausoties gida stāstījumā, baudot neaprakstāmi krāšņo, tūkstoš krāsainās gaismās mirdzošo Budapeštu un ļaujoties mūzikas valdzinājumam, romantisks brauciens ar kuģīti pa Donavu.
Atgriešanās un nakts 3* viesnīca Budapeštā.
4.diena. 31.12. „Karaliskā Godollo pils un mazā saldumu tūrīte - Sentendre...”
Brokastis*. Izbraukuma ekskursija (par papildsamaksu 35€) uz karalisko Godollo pili un SentendriSentendre - pilsēta ar senatnīgu arhitektūru, kuru radījuši serbu, dalmāciešu un grieķu ieceļotāji 17.-18.gs., piešķirot Ungārijas pilsētai nepierastu Vidusjūras stilu. Marcipāna muzeja apmeklējums. Muzeja veikaliņā var iegādāties ekskluzīvas marcipāna figūriņas, konfektes, šokolādes - lieliska svētku dāvana mīļajiem.
Tālāk dodamies uz Godollo. Karaliskās pils apskate. Šī ir viena no lielākajām baroka laika pilīm Ungārijā. Tā atdzīta par otru lielāko pils kompleksu uzreiz pēc Versaļas. Savulaik pili Ungārijas parlaments uzdāvināja iemīļotajai karalienei Sissi. Tā kļuva par viņas iecienīto atpūtas vietu, kur karaliene pavadīja daudz vairāk laika nekā Šenbrūnas pilī. Pils telpu krāšņums ir nepārspējams, maigi violeti, sārti, mēļi toņi, zelts un sudrabs.Tas viss 140 pils zālēs. 
Piedāvājam neaizmirstamu Jaunā gada sagaidīšanu Ungārijas stepē. Pēcpusdienā programma Ungārijas stepē „puszta” - zirgu paraugdemonstrējumi un ungāru jātnieki čikoši, vakarā Jaunā gada sagaidīšanas lustes Varga Tanya - ungāru folkloras grupas dejotāji, moderno deju paraugdemonstrējumi, gardas, izsmalcinātas un bagātīgas vakariņas ungāru gaumē, vīns, dejas un neaizmirstams salūts. Pusnaktī paceļam glāzi dzirkstošā šampanieša... Lai laimīgs un veselīgs 2020. gads.!!! Salūts un daudz priecīgas sejas Jums līdzās. Svētki turpinās līdz vēlai naktij. 
Daudz prieka un jaunus iespaidus 2019. gada ceļojumos vēl Jums Ozolciems Tūre! Atgriešanās un nakts 3* viesnīcā Budapeštā. 
5.diena. 01.01. „Budapešta, barokālā Giora un renesanses pilsēta Tata ...”
Brokastis*. Atpūta. Brīvs laiks Budapeštā. Ap 12.00 viesnīcas numuru atbrīvošana. Tata - "ūdens pilsēta". Vecā ezera krastā Jūs sagaidīs renesanses stilā celtais Tatas cietoksnis, kas tā vien aicina - meklējiet fotoaparātus! Kapučīniešu ordeņa baznīca, bijusī Esterhāzu dinastijas pils, milzīgs angļu stila parks ar palmu māju un gleznainās ūdensdzirnavas.
Tālāk dodamies uz Gioru - upju un satikšanās pilsētu - šeit satiekas upes, cilvēki un dažādas kultūras. Pilsēta, kas arhitektūras pieminekļu skaita ziņā ieņem vietu no galvenajām vietām valstī. Baroka stila ēkas, neparasti stūra balkoni un šauras ieliņas aicina pastaigā pa pilsētu. Bazilika un valstī pirmā bīskapija Kaptalonskas pakalnā, Benediktīeniešu baznīca, grāfa Sēčēņi laukums, Rātsnams, Marijas kolonna, Ferenca Lista iela, kur apskates cienīgs ir katrs nams. Laiks ceļā.
Nakts 3* viesnīcā Čehijas teritorijā. Ierašanās viesnīcā.
6.diena. 02.01. „Un atpakaļ uz mājām...”
Brokastis*. Polija. Lietuva. Vēlu vakarā (naktī) atgriešanās Rīgā.

Apmaksas kārtība:
• Avansa iemaksa slēdzot līgumu 30% no summas.
• Atlikusī summa jāsamaksā 20 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
• brauciens ar komfortablu autobusu (WC,TV, kondicionieris) 
• transporta un ceļa izdevumi,
• nakšņošana, 2* vai 3* viesnīcās, viesu namos pēc programmas, 2-3-vietīgos numuros ar ērtībām (WC, duša/vanna numurā), ierašanās laiks nakts mītnēs pl. 21-24 un ir atkarīgs no maršruta specifikas, laika un ceļa apstākļiem,
• brokastis (*paredzētais brokastu laiks no pl.7-8., brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās nakts mītnē, pēc grupas vadītāja norādījuma), 
• grupas vadītāja pakalpojumi

Piemaksas un papildus izdevumi:
• piemaksa, ja nepieciešams vienvietīgs numurs viesnīcā 80 €,
• piemaksa par papildvietu autobusā 75 €,
• ieejas biļetes muzejos, izklaides pasākumos,
• pilsētas sabiedriskais transports,
• AAS "BALTA"" medicīniskā apdrošināšana 5,40 € (pēc 65 gadu vecuma 10.80 €).

Papildus izdevumi izbraukuma ekskursijām pēc izvēles:
Izbraukuma ekskursija uz Sentendri un Godollo 35 €; Izbraukuma ekskursija uz Egeru 35 €.
Pilna izbraukuma ekskursiju paketes cena 70 €. IZDEVĪGI: iegādājoties pilno izbraukuma ekskursiju paketi pirms ceļojuma cena 65 €, bērniem līdz 14g. 60 €.
Ieejas biļetes nav iekļautas izbraukuma ekskursijas cenā un tiek apmaksātas uz vietas.
*Izbraukuma ekskursijas dienā papildus samaksā ir iekļauts – degviela, maksas ceļi un ceļu nodokļi, stāvvietas, gida vai grupas vadītāja pakalpojumi.

Izmaksas apskates objektiem, pasākumiem un ekskursijām:
Ekskursija Budapeštā 15 €; Marcipāna muzejs 3 €, Kuģītis pa Donavu Budapeštā 20 €, Jaunā gada vakars nacionālajā stilā 68 €, Godollo pils 11 €; Vīna degustācija un pusdienas Skaistās Sievietes ielejā 29 €. Egeras termālie baseini 3800 HUF,
Sečeņi termālie baseini 5400 HUF, Transports Budapeštā 350 HUF, Zooloģiskais dārzs 2500 HUF, Muzeji Budapeštā no 1000 HUF. 
1 € ~`300 HUF. 2019.gada rudens izmaksas

Atcerieties, ka...
• Pirms ceļojuma uz Jūsu noradīto e-pastu tiks nosūtīts ceļojuma dokuments (vaučers) ar visu nepieciešamo informāciju par ceļojumu (autobusa numurs, grupas vadītāja tālruņa numurs un praktiskie ieteikumi).
• Minimālais skaits grupā 33 tūristi, ja ceļotāju skaits ir mazāks, lai ceļojums notiktu, tiek piedāvāts brauciens ar mazāku vietu skaitu autobusu (iespējams bez WC).
• Minimālais skaits izbraukuma ekskursijās 30. 
• Tūroperators ir tiesīgs mainīt ekskursiju secību ceļojumā.
• Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurss, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties.
• Ja ceļojumā dodaties viens un nav ar ko kopā izvietoties viesnīcas numurā, tad ir jāpiemaksā par vienvietīgu numuru.
• Grozījumi programmā un cenā iespējami LR normatīvo aktu ietvaros.
• Iespējamas nelielas grafika izmaiņas, vēla ierašanās viesnīcā un atgriešanās mājās sakarā ar neparedzētiem apstākļiem, (piemēram nelabvēlīgu ceļu satiksmes situāciju)

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:
• LR pilsoņa vai nepilsoņa pase, kas izdota pēc 2002.gada 30.jūnija un ir derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās. Ja nepieciešamas vīzas, pasē jābūt brīvai vietai, kur tās ielīmēt.
• Latvijas pilsoņa personas apliecība ir izmantojama kā ceļošanas dokuments Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu un Šveices Konfederācijas teritorijā.
• Ceļojumā nav nepieciešamas obligātās medicīniskās formalitātes.
Klienta iemaksātās naudas apdrošināšanas līgums NR 667906091, AAS "BALTA"

Operators: SIA Ozolciems Tūre                              Klienta paraksts

 

____________________________                        _______________________________

Jaunais gads Varga Taņā

Programma
16.30-17:00 ierašanās Varga Taņā,
viesus no Latvijas sagaida ar pālinku un pogāču,
zirgu šovs.
(iespējas pārģērbties)
18:00- viesu uzņemšana mazajā zālē, welcome-drink.
Svētku mielasts,
dejas,
Folkloras programma,
Ja vēlaties, stundu pirms pusnakts ar šampānieti sagaida Jauno gadu pēc Latvijas laika, Latvijas himna.
Pusnaktī Ungārijas himna, šampānietis, uguņošana
Pēc pusnakts bufetes galds:
Cīsiņi, ceptas desiņas, lēcu zupa, svaigi cepta bagete
Dejas līdz rītam.

Jaungada menu:
Pīles krūtiņa ar avenēm un biešu tekstūru
Fazānu buljons ar dārzeņiem Fridatto gaumē
Otrie ēdieni uz zviedru galda- Teļa gaļas sautējums (paprikāš) ar klimpiņām (galuška)
Sviestā septa cūkgaļa ar jasmīnu rīsiem, kanēli un rozīnēm
Sivēna cepetis ar sautētiem kāpostiem bajoru gaumē, uz oglēm cepti kartupeļi
Grilēts laša steiks ar spinātu gnočiem, sautētiem dārzeņiem, citrusaugu mērce
Ceptas pankūkas ar sēņu pildījumu, tartara mērce ar zaļo garšaugu piedevām
Dažāda veida kūciņas un cepumi, bezalkaholiskie dzērieni
(Stiprie dzērieni nav iekļauti cenā)

Cena: 70 EIRO/PERS 
Apmaksa jāveic līdz 16.12.2020.