TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Kūrorti

Tenerife

Tenerife ir lielākā no septiņām Spānijai piederošajām Kanāriju salām, Atlantijas okeānā, netālu no Āfrikas piekrastes. Sala ir 2034,38 km2 liela un tajā dzīvo 889 833 iedzīvotāji. Tā ir apdzīvotākā sala Kanāriju salās un apdzīvotākā Spānijai piederošā sala. Augstākā virsotne — darbīgs vulkāns Teide (Pico de Teide) (3718 m) Tenerifes salā. Teide ir arī augstākā virsotne visā Spānijā.

Tenerife ir Kanāriju salu ekonomiskais centrs un viens no ievērojamākajiem tūrisma mērķiem, salu ik gadu apmeklē apmēram 5 miljoni tūristu.

Tenerifē notiek arī viens no pasaules lielākajiem karnevāliem Carnival of Santa Cruz de Tenerife, kas ir iekļauts UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Tāpat Tenerife ir vienīgā Spānijai piederošā sala, kurā ir divas lidostas.



Kosta Del Sol

Costa del Solas (Saules krasta) liedags, kas stiepjas no Gibraltāra līdz Malagai, ir pilnībā aprīkots pludmales atpūtnieku un ūdenssporta cienītāju vajadzībām. Te caurmērā ir 300 saulainu dienu gadā. Marbella ir elegantākais kūrorts. No tā 29 pludmalēm par labāko tiek uzskatīta Playa de Don Carlos. Torremolinosa, atpūtnieku metropole, pamazām atbrīvojas no nepārdomātā būvniecības drudža sekām. Pilsēta ieguldījusi milzīgus līdzekļus zaļo zonu, jaunu laukumu un promenādes ierīkošanai, bet liedagā sabērts miljoniem tonnu baltu smilšu. Benalmadena orientējas gandrīz tikai uz masu tūrismu. Aiz lielās jahtu ostas un visai akmeņainā liedaga ir daudz vietu, kur atpūsties tūristiem.



Malaga

Malaga (spāņu: Málaga) ir ostas pilsēta Spānijas dienvidos Vidusjūras krastā, Costa del Sol piekrastē. Pilsētas galvenie ienākumu avoti ir tūrisms un lauksaimniecība.

Vēsture

Pilsētu ap 1000. gadu p.m.ē. dibinājuši feniķieši, nosaucot par Malaku (Malaka). Pilsētas nosaukums, iespējams, cēlies no vārda "sāls" feniķiešu valodā, jo pilsētā nodarbojās ar zivju sālīšanu.

Apmēram septiņus gadsimtus vēlāk Malagu no Kartāgas atkaroja romieši, bet no V gadsimta tā bija Vestgotu karalistē.

VIII gadsimtā pilsētu ieņēma mauri un Malaga kļuva par ievērojamu tirdzniecības centru. Pēc Omejādu dinastijas beigām Malaga kļuva par nelielas, no Kordovas atkarīgas, mauru valsts galvaspilsētu.

1487. gadā Malagu ieņēma kristieši.

Spānijas Pilsoņu kara laikā Malagu smagi bombardēja Franko spēki.

XX gadsimta 60.-ajos gados pilsētas ekonomika atdzīvojās, jo jūras piekrastē strauji attīstījās turisms.



Maļorka

Maļorka (spāņu un katalāņu val. Mallorca) ir lielākā Spānijas sala. Tā atrodas Vidusjūrā un pieder Baleāru salu arhipelāgam. Uz tās atrodas Baleāru salu galvaspilsēta Palma de Maļorka. Sala ir iecienīts tūrisma objekts, īpaši angļu un vācu ceļotāju vidū.

Majorkas nosaukums cēlies no latīņu: insula maior ("lielākā sala"; salas platība ir 3640,11 km²).



Loreta de Mara




PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme