TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Ekskursijas

Iepazīt Lietuvu

Druskinikai

Druskinikai – lielākā pilsēta valsts dienvidos, 130 km no Viļņas, populāra visā pasaulē ar minerālūdens avotiem (nātrija un kalcija hlorīda grupa) un ārstnirciskajām dūnu vannām, kas ne ar ko neatšķiras no karlovaras dūnām, kā arī lielieskām atveseļošanās viesnīcām un unikālo dabu.

Šeit valda miers un dabas harmonija, kas apvienojas ar komfortablu atpūtu mūsdienīgā kūrortā. Tā ir lieliska vieta, kur aizmirst visas rūpes, atgūties no stresa, atvesiļot ķermeni un dvēseli. Druskinikaites ūdens atrakciju parks ir lieliska vieta atpūtai.

Ekskursija uz Eiropas Parku un uz Eiropas ģeogrāfisko centru

Eiropas Parks (Eiropos Parkas) – skulptūru muzejs, kas atrodas dabā 55 hektāru platībā, tur ir 100 skulptūras no visas pasaules, tai skaitā Ljuita, Abakanoviča un Oppenhaima darbi. Galvenais muzeja mērķis – parādīt modernās lietuviešu un pasaules māklas sasniegumus. Par ekspozīcijām gādāja pazīstamie māklinieki no dažādām pasaules valsīm. Pati lielākā skulptūra, kas veidot no 3500 televizoriem, ir iekļauta Ginesa grāmatā. Parks atrodas 19 km attālumā no Eiropas centra.

Kauņa

Otrā lielākā pilsēta Lietuvā ir Kauņa, tā atrodas divu lielāko upju, Nerisa un Nemana, satecē. Šeit dzīvo vairāk nekā 400 000 iedzīvotāju. Tā bija pagaidu galvaspilsēta karu starplaikos. Visinteresantākā pilsētas daļa atrodas Nemanas upes krastos, tā ir Vecpilsēta. Pilsēta pirmo reizi tika minēta 1030. gadā. Pilsēta ir slavena ar viduslaiku arhitektūru, zvanu koncertiem, velnu muzeju un Čurlepisa muzeju. Mēs apmeklēsim: Kauņas pili (XIII-XVII gs.), Sv. Georga baznīcu, Sv.Trīsvienības baznīcu, Domi, Perkunasa māju, Sv. Pētera un Paula katedrāli, Vitautasa baznīcu, Laisves aleju (Brīvības aleja).

Kuršu kāpas

Kuršu kāpas (arī Kuršu Neringa) ir iekļautas UNESCO mantojuma sarakstā. Kuršu kāpas ir pussala, kas atdala Kuršu līci no Baltijas jūras, tās ir nozīmīgs dabas piemineklis. Smilšu kāpas ir 70 m augstumā, to grēdas stiepjas desmitiem kilometru garumā. Pludmalē var brīnišķīgi pavadīt laiku brīvdienās, izbaudīt gāzumu skaņas, ieraudzīt saulrietu. Uz ielām var dzirdēt cilvēkus, sarunājamies dažādās valodās. Lielu ievērību pelnījis “smilšu pūlkstenis” – vislielākā ugunsbāka šajās kāpās. Šeit ir vērts apmeklēt Tomasa Mana namu, etnogrāfisko muzeju, jūras muzeju, zvejnieka muzeju un dabas muzeju Smiltinē, Dzintara galerejas un unikālo koka skulptūru kolekciju - “Raganu kalns”. Nelielā un mājīgā Lietuva spēja saglabāt mērenās un nesteidzīgās dzīves krāšņumu.

Palanga

Palanga – lielākais piejūrs kūrorts Lietuvas piekrastē, kas stiepjas 25 km garumā. Palanga ir lielākais kūrorts Lietuvas jūrmalā - viena ceturtā daļa visu pludmaļu, vairāk nekā 200 viesnīcu, sanatoriju, pansiju, kempingu.

Pēc britu laikraksta “The Times” viedokļa Lietuvas kūrots Palanga ir Eiropas 20 labāko kūrortu topā. Rakstā tiek uzsverta lieliska tūrisma pakalpojumu un ēdināšanas kvalitāte, zemas cenas. Palangas apskates objekti ir Botāniskias parks un dzintara muzejs grāfa Tišķeviča pilī, Svētās Jaunavas Marijas baznīca - visaugstākā celtne Palangā. Botāniskias parks ir viens no skaistākajiem Palangas jūrmalā, kalns Biruta – augstākās kāpas Palangas jūrmalā; kalna nosaukums ir saistīts ar romantisku leģendu par Birutu, kas sargāja svēto uguni. Dzintara muzejs – 15 zāles, dod priekšstatu par dzintara rāšanos, tā apstrādi un tirdzniecības ceļiem. Kūrortā ir maigs  klimats, drošība, ērts transports, elastīga cenu politika, plaša izklaides programma, iespēja apstāties un palikt privātā sektorā.

Trakajas pils

Neliela pilsēta Trakaja pievelk tūristus no visas pasaules. Šeit uz ezera Gaļve mazas saliņas atrodas slavenā XIV gs. pils. Pilsēta tiešā nozīmē “stāv” uz ūdens. No visām pusēm to ielenc ezeri. Šeit ir ap 200 ezeru. Trakaja ir viena no senajām Lietuvas galvaspilsētām, kas ir interesanta ar salu pili; tas ir grūti ieņemams cietoksnis Austrumeiropā; ilgu laiku tā bija lietuviešu kņazu rezidence; tagad šeit ir Trakajas vēsturiskais muzejs. Mēs apmeklēsim “Pussalas pili”, dominikānas klostera drupas, Užutrakas pili ar parkiem franču stilā, karaimas kulta celtnēm, unikālu ledus ainavu ar desmitiem ezeru apkārt pilsētai. Iepazīsim karaimas nacionālo virtuvi. Atsevišķs pilsētas lepnums – Nacionālais vēstures un kultūras parks Trakaja, kopēja platība ir 8200 he. Parka teritorijā ir divi dabas rezervāti un desmit kultūras, ainavu un dabas pieminekļi, kā arī 50 senatnīgu celtņu. XV gs. Vitovta baznīca, karaimu koka baznīca.

Viļņas Televīzijas tornis

Viļņa no putnu lidojuma skata. Pati augstākā celtne Lietuvā. Augstums  - 326,5 m. To ir viegli ieraudzīt no visām pilsētas pusēm. 55.stāva līmenī atrodas skatu laukums ar kafejnīcu “Paukšču takas” (Piena ceļš). Kafejnīca riņko, pilnu apgriezienu veic 55 minūtēs. 25. decembrī Viļņā tiek iedegta tapi augstākā jaungada egle pasaulē ar 6000 ugunīm. Svētku egles lomu spēlē televīzijas tornis. Tas gan ir skats...

Vecpilsēta – apskates ekskursija

Gediminisa tornis – Viļņas simbols. Pilsdrupas un Gediminisa tornis ir saglabājušies kopš XI gadsimta beigām- XII gadsimta sākuma.

Tornis ir ieguvis ne tikai pilsētas simbola un emblēmas nozīmi, bet kļuvis par Lietuvas valsts simbolu. Sv. Stanislava Katedrāle - kristiešu baznīca tika uzcelta pagānu tempļa vietā 13.gs. Baznīcu dibināja lielais kņazs un karalis Mindaugs pēc viņa kristībām 1251. g. Svētā Franciska un Bernāra baznīca  - viens no lielākajiem gotikas baznīcām Viļņā. Tas kopā ar Svētās Annas baznīcu veido vienotu arhitektūras ansambli. Viļņas universitāte ir viena no vecākajām universitātēm Austrumeiropā. Ansamblis tika izveidots 1568. gadā. Ansamblī dominē Sv. Jāņa baznīca. Jūs redzēsiet Ostrobrames Dievmātes Brīnumaino ikonu, kas tiek godināta kā pareizticīgo, tā katoļu vidū. Svētā Pētera un Paula baznīca. Baznīcas iekštelpas pārsteidz ar savu krāšņumu. Baznīcas velves ir izrotātas ar vairāk nekā 2000 Bībeles varoņu skulptūrām, mitoloģijas un alegoriskiem personāžiem, fantastiskajām un demoniskajām būtnēm, augiem un dzīvniekiem. Viļņas sienu bastions. Pazemes tunelis ar kāpnēm, kas tika uzbūvēts aizsargceltnē XVII gadsimtā, ved lejā uz arsenālu, kas ir pakava formā ar šaujamlogiem un ieroču ekspozīciju.

Svētā Kazimira baznīca. Tas ir pirmais agrīnā baroka stila paraugs Viļņā. Atrodas Vecpilsētā. Celtniecība tika uzsākta 1596. gadā. Užupis rajons. Kopš seniem laikiem Užupis bija Viļņas piepilsēta. Kopš 14. gs. ir visvecākā priekšpilsēta. Šo vietu ir iecienījuši mākslinieki un izveidoja to līdzīgi Monmartai. Šeit atrodas pati mazākā baznīca – Sv. Farfolomeja baznīca. Aristokrātijas bohēma pasludināja Užupi par neatkarīgu republiku. Mēs iepazīstināsim Jūs ar šo rajonu, pastāstīsim par barnardīņu klosteri (1495. g.). Šeit atrodas Užupes Enģeļa skulptūra.




PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme