TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

OLĀ, PORTUGĀLE, SAULES, FUTBOLA UN PORTVĪNA ZEME: Lauf an der Pegnitz, Aviņjona, Sansebastjana, Portu,portvīna degustācija, Aveiru, Koimbra, Fatima, Peniše, Lisabona, Sintra, Rokas rags, Kaškaijas, Estorilas, Toledo, Madride, Fontenblo, Braunšveiga.

Description

Valstis: Portugāle, Spānija, Francija 

Portugāle— tas ir bagātīgs vēstures mantojums, izmeklēti vīni un virtuve: gaļas delikateses un jūras veltes, mēreni silts klimats, saules pārpilnība, palmas, eikalipti, nevainojamas pludmales, aicinošs un varens okeāns. Tie ir aristokrātiski kūrorti, ugunīga mūzika, dejas un portugāliešu viesmīlība! Pārliecinieties par to paši! Tas jāredz!!!
OLĀ, PORTUGĀLE, SAULES, FUTBOLA UN PORTVĪNA ZEME
BAVĀRIJA - LAUF AN DER PEGNITZ – PROVANSA – AVIŅJONA - BASKU ZEME - SANSEBASTJANA – PORTU - PORTVĪNA DEGUSTĀCIJA – AVEIRU - KOIMBRA – PUSSALA PENIŠE - LISABONA - SINTRA – ROKAS RAGS – KAŠKAIJAS UN ESTORILAS KŪRORTI – FATIMA - KALNI SERRA DE SAMEDA - TOLEDO - MADRIDE –FONTENBLO – BRAUNŠVEIGA
14 dienas / Visas naktis viesnīcās / (5 NAKTIS PIE OKEĀNA)
16.05 – 29.05.2020. 
Ceļojuma cena € 740. 

1.diena. 16.05. „Pretī jauniem iespaidiem…”
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Lietuva. Polija. Nakts 3* viesnīcā Legnicas apkaimē. Ierašanās viesnīcā.
2.diena. 17.05. „Romantiskā Frankonijas Šveice...”
Brokastis*. Ceļš caur Poliju un Vācijai. Dienas vidū apmeklēsim apburošo Frankonijas Šveices mazpilsētiņu Lauf an der Pegnitz. Pegnicas upes krastā saglabājās Vaclava cietoksnis, ko 14.gs. uzcēla imperators Kārlis IV. Romantisko Laufas vecpilsētas kompleksu veido vecās augstmaņu, bagāto tirgotāju un koka karkasa māja, viduslaiku rātsnams un baznīcas. Laiks ceļā. Nakts 2* viesnīcā Vācijas – Francijas pierobežā Milūzas apkaimē. Ierašanās viesnīcā.
3.diena. 18.05. „Krāšņā provansas pērle Aviņjona...”
Brokastis*. Provansa. Aviņjona. Masīvie vaļņi ieskauj vienu no valdzinošākajām pilsētām Dienvidfrancijā - Aviņjonu. Pastaiga pa Lauras un Petrarka pilsētu: Pāvesta pils – Palas des Papes, kas reiz bija arhibīskapa rezidence, Pont St-Benezet tilts, pulksteņu laukums un Rātsnams, viena no skaistākajām ieliņām Rue des Teinturies. Nakts 2* viesnīcā Tulūzas apkaimē. Ierašanās viesnīcā.
4.diena. 19.05. „Spānijas vilinošie ritmi. Okeāna šarms...”
Brokastis*. Laiks ceļā. Iepazīšanās ar Sansebastjanu. Sansebastjana (San Sebastian) - neliela pludmales pilsēta saulainajā Spānijā - Atlantijas okeāna Biskajas līča pērle un Spānijas Basku zemes izsmalcinātākajs kūrorts. Laiks ceļā. Nakts 3* viesnīcā Spānijas – Portugāles pierobežā, Chaves apkaimē. Ierašanās viesnīcā.
5.diena. 20.05. „Portu un Aveiru – mūsdienīguma un vēsturiskā šarma karuselis...”
Brokastis*. Laiks ceļā. Olā, Portugāle, saules un portvīna zeme! Portu – otra lielākā pilsēta valstī, kas devusi nosaukumu pasaulslavenajam portvīnam un visai valstij – Portugālei. Portu vecpilsēta ir viens no tiem ceļojumu galamērķiem, kur gribas atgriezties vēl un vēl. Lielisks skats uz pilsētu paveras no Doru upes pretējā krasta, kur var nokļūt pa Gustava Eifeļa celto Maria Pia tiltu, bet īsto vecpilsētas elpu var izjust līkumojot pa stāvajām Portu ieliņām. 2001. gadā, kad Portu bija izvēlēta par Eiropas Kultūras galvaspilsētu, tā moto bija – “Nākotnes tilts”. Brīvs laiks pilsētā vai apskates ekskursija ar vietējo gidu (par papildus samaksu 15 €). Pēc ekskursijas piedāvājm doties braucienā ar kuģīti pa Douru upi. Portvīna degustācija un iespēja iegādāties tos. Laiks ceļā. Aveiru“Portugāles Venēcija”, šai mazajai pilsētiņai, kas reiz bija liela jūras osta, ir gara vēsture. Savulaik pilsēta kļuva bagāta pateicoties sāls un mencu zvejniecībai. Iesakām pagaršot Aveiru raksturīgās ovos moles, tās ir “mīkstās olas” – bagātīgi saldināts olas dzeltenums sacukurotā ietvarā, kas izveidots zivs vai mucas formā. Nakts 3* viesnīcā Penišes apkaimē. Ierašanās viesnīcā.
6.diena. 21.05. „Obiduša - ķiršu liķiera pilsēta, Rokas rags, Sintra...”
Brokastis*. Brīvs laiks. Piedāvājam, pēc vēlēšanās izbraukumu ekskursiju “Obiduša - ķiršu liķiera pilsēta, Rokas rags, Sintra” (par papildus samaksu 45 €). Prestižais kūrorts Kaškaija. Kur atpūšas visas pasaules aristokrātija: eikaliptu birzis ieskauj greznas villas,labākās pludmales un modernas viesnīcas. Šķērsosim arī Estorilas. Mūsu ceļš vedīs uz Rokas ragu. Rokas rags – Eiropas kontinenta galējais rietumu punkts. Atrodas 40 km uz rietumiem no Lisabonas Nacionālā parka teritorijā. Unikālā klints, kas paceļas 140 metru augstu virs Atlantijas okeāna. Uz klints atrodas bāka, pasta nodaļa, restorāns un suvenīru veikaliņš. Tālak musu ceļš vēd uz Portugāles karaļu vasaras rezidenci Sintru. Sintras unikālā atrašanās vieta – granītu kalnu grēdas nogāze, mežiem apaugušas aizas, svaiga ūdens avoti – pamatoti iemesli, lai Portugāles karaļi šo vietu izvēlētos savam vasaras patvērumam. Netālu no Sintras vēsturiskā centra atrodas pasaku pilij vai apburtai sapņu zemei līdzīgā "Quinta da Regaleira", kas iekļauta arī UNESCO pasaules kultūras mantojumā un slēpj mistiskus Templiešu ordeņa un māsonu simbolus. Dodamies uz Obidušu. Obiduša – neparasti skaista mazpilsēta – cietoksnis karaļa dāvana savai līgavai. Ziedu un ķiršu liķiera pilsēta. Liķieri šokolādes glāzītē būs iespējams arī nogaršot.Tūristu apmeklētākais objekts Portugālē. Obiduša — viena no senākajām Portugāles pilsētām. Pilsētas sienu iekšpusē no galvenajiem vārtiem uz pili ved neskaitāmas tirdzniecības ieliņas, apbūvētas ar tradicionālajām zemajām mājiņām, kas slīgst rozēs un glicīnijās. Aiz pils vārtiem tiek rīkoti bruņinieku turnīri un šokolādes festivāls. Atgriešanās viesnīcā. Nakts 3* viesnīcā Penišes apkaimē.
7.diena. 22.05. „Okeāna šarms. Atpūta pie okeāna. Coimbra un Fatima...”
Brokastis*. Diena baudot okeānu, sauli un saldējumu. Okeāns pasakains un maigs... Tas aizrauj, vilina, priecē, dod iespēju aizmirst ikdienas rūpes un dāvā Jums savu brīnumu. Lielisku atpūtu! Piedāvajām izbraukumu ekskursiju (par papildus samaksu 30 €) uz Coimbru un Fatimu. Koimbra – viena no vecākajām universitātes pilsētām pasaulē, un bija vienīgā Portugālē līdz pat 1910.g. Kādreizējā galvaspilsēta un daudzu karaļu dzimšanas vieta. Pastaiga pa vecpilsētu. Fatima – Portugāles lielākais svētums. Svētnīca Fatimā ir ļoti nozīmīga kristiešu svētvieta, svētceļnieku skaita ziņā tā līdzvērtīga Lourdes Francijā. Neobaroka stila kaļķakmens bazilikai, kuru no sāniem ietver svēto statujas, ir 65 m augsts tornis un esplanāde, kas ir 2 reizes lielāka nekā Sv. Pētera laukums Romā. Atgriešanās viesnīcā. Nakts 3* viesnīcā Penišes apkaimē.
8.diena. 23.05. Brokastis*. Diena veltīta atpūtai. Atpūta pie okeāna. Nakts 3* viesnīcā Penišes apkaimē.
9.diena. 24.05. „Lisabona – Portugāles sirds, pussala Peniše...”
Brokastis*. Brīvs laiks vai izbraukuma ekskursija uz Penišu un Lisabonu (par papildus samaksu 45 €). Dodamies uz Penišu. Peniše – klinšaina pussala okeānā ar skaistu ostu un pilsētiņu. Ziemeļaustrumu krasta klintis valdošie - vēji un viļņi izgrausuši piļu, torņu un dažādu figūru veidā. Šo vietu mēdz dēvēt par Austrālijas Lielā Okeāna ceļa ( Great Ocean Rood) miniatūru. Sagatavojiet fotoaparātus! Dodamies uz Lisabonu. Citu Eiropas valstu galvaspilsētu vidū Lisabona ir unikāla kaut tālab vien, ka ,būdama lielpilsēta, vienlaikus spējusi saglabāt mazas pilsētas sajūtu. Lisabonā jūs visu laiku nepamet sajūta, ka tas, kas ar jums notiek, ir sava veida dzīves kino. Lisabonas unikālā arhitektūra, kurā sajaucies koloniālais stils, viduslaiki, gotika, baroks un mūsdienu dizains, Alfama vecā kvartāla šaurās ieliņas, sarkanie jumti un veļa, kas auklās žāvējas pie ēku laika zīmju greznotajām sienām, baloži, soļu klaudzoņa, kurpnieka birstes švīksti, baznīca, kas zvana teju pie auss... Ne velti Vims Venderss šai pilsētai pat veltījis filmu - „Lisabonas stāsts”. Lisabona ir jāizgaršo un katru reizi te atgriežoties, jūs vienalga nepametīs sajūta, ka visu laiku atklājat kaut ko jaunu... Tā ir tikpat noslēpumaina un niansēs bezgalīga kā fadu, kur viens stāsts turpina otru un nekad netiek izstāstīts līdz galam. Iepazīšanās ar pilsētu. Ekskursija vietējā gida pavadībā. Brīvs laiks. Atgriešanās viesnīcā. Nakts 3* viesnīcā Penišes apkaimē.
10.diena. 25.05. „Kalni Serra de Sameda, krāšņā Spānijas pērle Toledo...”
Brokastis*. Laiks ceļā. Pa Taho upes Nacionālo parku dodamies Spānijas robežas virzienā. Šķērsojam Serra de Sameda kalnus un ierodamies Spānijā. Tālāk – Toledo. Pastaiga ekskursija pa Toledo. Toledo – krāšņa pērle gleznaina pakalna virsotnē Taho upes ielokā. Iepazīšanās ar senatnes brīnumu – pilis, muzeji, baznīcas, sinagogas, klosteri, pilsētas vārti un unikālā katedrāle. Laiks ceļā. Nakts 3* viesnīcā Madrides apkaimē. Ierašanās viesnīcā.
11.diena. 26.05. „Madrides bronzas lāča un zemeņkoka vilinājums...”
Brokastis*. Mēs braucam uz Madridi. Piedāvājām apskates ekskursiju vietējā gida pavadībā (par papildus samaksu 20 €). Madride – Spānijas galvaspilsēta – burvīga, jautra un nepiespiesti gaisīga, ko apstiprina arī pilsētas simbols – Madrides bronzas lācis un zemeņkoks, kas iekaro katra tūrista sirdi ar apburošo šarmu. Vecpilsēta ar šaurām ieliņām, saulaini dzeltenām mājām, krāšņām arkām, pievilcīgām freskām, stilīgām kafejnīcām. Atočas stacija, Sol laukums, Parlaments, biznesa rajons, Gran via. Laiks ceļā. Nakts 2* viesnīcā Bordo apkaimē. Ierašanās viesnīcā.
12.diena. 27.05. „Napoleona Bonaparta Fonteblo pils…”
Brokastis*. Laiks ceļā. Fonteblo. Pasaulslavenā Fontenblo pils, ir izcilais kultūrvēsturiskais ansamblis. To uzskata par vissenāko franču karaļu ārpilsētas rezidenci. Pils apskate – bagātīgs interjers, mēbelēta kapela, ar freskām rotāta Franciska I galerija, lieliskā balles zāle, iespaidīgais kamīns, karaliskās guļamistabas. Fonteblo – īsta Francijas pērle. Laiks ceļā. Nakts 2* viesnīcā Valencienes apkaimē. Ierašanās viesnīcā.
13.diena. 28.05. „Viduslaiku pilsētiņa...”
Brokastis*. Vācija. Apstāšanās Braunšveigā. Staigājot pa vecajām viduslaiku ieliņām, Jūs pārsteigs senatnīgo ēku pārpilnība. Jūs redzēsiet svarīgākos Braunšveigas apskates objektus - Katedrāli, seno Rātsnamu un daudzās labi saglabātās pildrežgu ēkas. Laiks ceļā. Nakts 3* viesnīcā Slubices apkaimē. Ierašanās viesnīcā.
14.diena. 29.05. „Un atpakaļ uz mājām...” Brokastis*. Polija. Lietuva. Naktī atgriešanās Rīgā.

Samaksas kārtība: • Avansa iemaksa slēdzot līgumu 30% no summas, • Atlikusī summa jāsamaksā 20 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
• brauciens ar komfortablu autobusu (WC,TV, kondicionieris)
• transporta un ceļa izdevumi,
• nakšņošana, 2* vai 3* viesnīcās, viesu namos pēc programmas, 2-3-vietīgos numuros ar ērtībām (WC, duša/vanna numurā), ierašanās laiks nakts mītnēs pl. 21-24 un ir atkarīgs no maršruta specifikas, laika un ceļa apstākļiem,
• brokastis (*paredzētais brokastu laiks no pl.7-8., brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās nakts mītnē, pēc grupas vadītāja norādījuma),
• grupas vadītāja pakalpojumi

Piemaksas un papildus izdevumi:
• Piemaksa, ja nepieciešams vienvietīgais numurs viesnīcā 285 €,
• Piemaksa par papilduvietu autobusā 185 €,
• Ieejas biļetes muzejos, izklaides, izklaides pasākumos,
• Pilsētas sabiedriskais transports,
• AAS "BALTA"" medicīniskā apdrošināšana 12.60 € (65 - 69 gadu vecumā 25.20 €; 70 – 75 gadu vecumā 37.80 € ).

Papildus izdevumi izbraukuma ekskursijām pēc izvēles:
Izbraukuma ekskursija “Obiduša - ķiršu liķiera pilsēta, Rokas rags, Sintra“ 45 €; izbraukuma eksursija uz Coimbru un Fatimu 30 €; izbraukuma ekskursija „ Lisabona – Portugāles sirds, pussala Peniše” 45 €.
Pilna izbraukuma ekskursiju paketes cena (bez ieejas biļetēm) 120 €. IZDEVĪGI: iegādājoties pilno izbraukuma ekskursiju paketi pirms ceļojuma cena 105 €, bērniem līdz 14g. 95 €.
Ieejas biļetes nav iekļautas izbraukuma ekskursijas cenā un tiek apmaksātas uz vietas.
*Izbraukuma ekskursijas dienā papildus samaksā ir iekļauts – degviela, maksas ceļi un ceļu nodokļi, stāvvietas, gida vai grupas vadītāja pakalpojumi.

Izmaksas apskates objektiem, pasākumiem un ekskursijām: Apskates ekskursija Portu 15 €, kuģītis Portu 15 €, apskates ekskursija Madridē vietējā gida pavadībā 20 €; ziedojumi baznīcās, portvīna degustācija 17 €, vakars fadu mūzikas pavadībā 50 €, "Quinta da Regaleira" 8 €, Austiņas Portugāle 15 €, Fonteblo pils 16 €; pilsētu nodoklis. 2019. gada izmaksas

Atcerieties, ka...

• Pirms ceļojuma uz Jūsu noradīto e-pastu tiks nosūtīts ceļojuma dokuments (vaučers) ar visu nepieciešamo informāciju par ceļojumu (autobusa numurs, grupas vadītāja tālruņa numurs un praktiskie ieteikumi).
• Minimālais skaits grupā 33 tūristi, ja ceļotāju skaits ir mazāks, lai ceļojums notiktu, tiek piedāvāts brauciens ar mazāku vietu skaitu autobusu (iespējams bez WC).
• Minimālais skaits izbraukuma ekskursijās 30. 
• Tūroperators ir tiesīgs mainīt ekskursiju secību ceļojumā.
• Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurss, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties.
• Ja ceļojumā dodaties viens un nav ar ko kopā izvietoties viesnīcas numurā, tad ir jāpiemaksā par vienvietīgu numuru.
• Grozījumi programmā un cenā iespējami LR normatīvo aktu ietvaros.
• Iespējamas nelielas grafika izmaiņas, vēla ierašanās viesnīcā un atgriešanās mājās sakarā ar neparedzētiem apstākļiem, (piemēram nelabvēlīgu ceļu satiksmes situāciju)

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:
• LR pilsoņa vai nepilsoņa pase, kas izdota pēc 2002.gada 30.jūnija un ir derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās. Ja nepieciešamas vīzas, pasē jābūt brīvai vietai, kur tās ielīmēt.
• Latvijas pilsoņa personas apliecība ir izmantojama kā ceļošanas dokuments Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu un Šveices Konfederācijas teritorijā.
• Ceļojumā nav nepieciešamas obligātās medicīniskās formalitātes.
Klienta iemaksātās naudas apdrošināšanas līgums NR 667906091, AAS "BALTA"

Operators: SIA Ozolciems Tūre                              Klienta paraksts

 

 

_________________________                            _______________________________


Uzdot jautājumu vai pieteikties

OLĀ, PORTUGĀLE, SAULES, FUTBOLA UN PORTVĪNA ZEME: Lauf an der Pegnitz, Aviņjona, Sansebastjana, Portu,portvīna degustācija, Aveiru, Koimbra, Fatima, Peniše, Lisabona, Sintra, Rokas rags, Kaškaijas, Estorilas, Toledo, Madride, Fontenblo, Braunšveiga.
(16.05.2020-29.05.2020)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme