TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский
Taizeme

Informācija

Taizeme ir viena no eksotiskākajām un populārākajām valstīm dienvidaustrumu Āzijā. Ceļojumi uz turieni parasti ir neaizmirstami. Neaprakstāmus iespaidus tūristiem atstāj noslēpumainie budistu tempļi, koraļļu rifi, krokodilu fermas, tropu augi, tradicionālā tajiešu masāža un tajiešu, ķīniešu, korejiešu, japāņu un citu austrumu tautu ēdienu burvība. Brauciens uz Taizemi – tā ir unikāla iespēja iepazīties ar tās galvaspilsētu Bangkoku, un atpūsties Pattaijā, ko pamatoti sauc par austrumu piekrastes pērli. Taizeme jau pirmajās minūtēs apbur katru ceļotāju.

Tūristiem bieži rodas jautājumi, vai ir vērts braukt uz Taizemi vasarā? Mēs gribētu kliedēt mītus un šabas šajā sakarā .


Taizeme – tas ir virziens, kurā var doties visu gadu. Kūrorti un viesnīcas vienmēr gaida viesus, silta jūra un sniegbaltas smiltis, viss kas nepieciešams lieliskai atpūtai.
 
Ceļvežos un rokasgrāmatās periods no maija līdz oktobrim tiek apzīmēts kā lietus periods. Tas vienmēr kalpo kā negatīvs faktors , lai izvēlētos atpūtu Taizemē.
 
Jā, tas ir periods, kad nedaudz palielinās mitruma daudzums gaisā, un reizēm līst īslaicīgs lietus. Bet tas absolūti netraucē atpūtai, peldēm un patīkamām saules vannām. Drīzāk otrādi, retais lietus patīkami atspirdzina zemi un gaisu pēc karstas dienas. .
 
Lieti mēdz būt naktīs vai agri no rīta, pusdienslaikā saule toties lieliski sasilda smiltis un jūru.
 
Taizeme – tā ir valsts ar lielu teritoriju un tā saucamā lietus sezona dažādās vietās norit dažādā laikā . Patajā tas ir galvenokārt otrā augusta puse, septembra sākums, Puketā – augusts, septembris; Koh Samui – no novembra vidus līdz decembra vidum, KoČangā – jūnijs, jūlijs. Šajās vietās šajā laika periodā ir vislielākais nokrišņu līmenis.
 
Bet, nedrīkst aizmirst, ka šīs parādības ir atkarīgas no cikloniem , lietus var nebūt vispār.
 
Vasarā atpūta taizemē nemaz neatšķiras no atpūtas ziemā. Tropisko augļu daudzveidība un svaigas jūras veltes, mājīgi restorāniņi jūras krastā, izklaides bāri un diskotēkas, masāžas saloni un suvenīru veikaliņi – tas viss viesnmīlīgi gaida tūrsitus atpūtas laikā!

Toties izmaksas šajā laika posmā ir ievērojami zemākas, tāpat ir lielākas iespējas atrast lētākas aviokompānijas
Jebkurā iestādījumā Jums izrādīs vislielāko uzmanību , Jūs kļūsiet par visgaidītāko viesi kūrortā. Ceru ka piekritīsiet – skan vilinoši !
 
Mūsu pārstāvis ar lielāko prieku sagaidīs Jūs Jebkurā kūrortā šajā Tūkstoš smaidu zemē
 
Mūsu gidi runā latviski, krieviski un angliski, vai citās Jums pieņemamās valodās !
 
Neaizmirstiet, ka vasaras periodā spēkā ir dažādas atlaides uz viesnīcām un ekskursijām.
 
Uz drīzu tikšanos Taizemes karalistē! !


Papildus informācija

Augsts risks saslimšanai ar A hepatītu. Nepieciešama vakcinācija pret A hepatītu. Ieteicama arī vakcinācija pret B hepatītu. Pastāv risks saslimt ar malāriju un japāņu encefalītu.

Iebraukšanai Taizemes teritorijā vīzas ir nepieciešamas kā LR pilsoņiem, tā arī tūristiem ar nepilsoņu pasēm. Dokumenti, kas nepieciešami Taizemes vīzas iegūšanai: - aizpildīta noteikta parauga anketa; -2 fotogrāfijas, izmērā 3.5x4.5 cm (krāsainas, izgatavotas pēdējo 6 mēnešu laikā); - pase.
Prasības attiecībā pret pasi: - LR pilsoni (vizu var noformet Bangkokas lidosta, apmeram 2 h laika); - pases atlikušajam derīguma termiņam jābūt ne mazākam kā 6 mēnešiem (skaitot no dienas, kad ceļojums beidzas); - brīva lappuse vīzas iespiešanai.
Vīzas noformēšana: - tūristiem ar nepilsoņu pasēm: maksa – 35LVL, tiek noformētas 14 dienu laikā; - Latvijas pilsoņiem ar uzturēšanos Taizemē ne ilgāk par 14 dienām: 1000 bati (~30 USD), vīza tiek noformēta pēc ierašanās Taizemē, lidostā. Vīzas derīguma termiņš – 6 mēneši (skaitot no vīzas izsniegšanas datuma). Visas vīzas ir tūrisma, individuālās, vienreizējās. Dokumenti vīzas noformēšanai tiek pieņemti tikai tad, kad atpūtas ceļojums ir pilnībā apmaksāts! Svarīgi! - tūristiem ar LR nepilsoņu pasēm Taizemes vīzas obligāti jānoformē līdz izlidošanai no Rīgas. - LR pilsoņi ar uzturēšanos Taizemē ne ilgāk par 14 dienām, vīzas var noformēt pēc ierašanās Taizemē, lidostā. - arī LR pilsoņiem Taizemes iebraukšanas vīzas labprat noformēt līdz izlidošanas no Rīgas.

Oficiālā valoda - taju. Tāpat tiek lietotas : ķīniešu, angļu , malajiešu.

Budisti 94%, musulmaņi 4%

Parasti viesnīcās tīkla spriegums ir – 220 volti. Rozetes amerikāņu tipa.

1. janvāris, Februāris (pirmā pilnmēness diena trešajā mēnesī pēc mēness kalendāra), 6. aprīlis, 12.-14. aprīlis, 1. maijs, 5.maijs, Maijs (pirmā pilnmēness diena sestajā mēnesī pēc mēness kalendāra), Jūlijs (pirmā pilnmēness diena astotajā mēnesī pēc mēness kalendāra.) 12.augusts, 23. oktobris, 5.decembris, 10.decembris, 31.decembris.

Taizemē valda mitrs, tropisks klimats, vidējā temperatūra 27 °C. Labākais laiks Taizemes apmeklēšanai – vēsā sezona no novembra līdz februārim. Sausāks laiks parasti ir no decembra līdz martam, kad gaisa temperatūra svārstās no +20 līdz +24 °С. No marta līdz maijam – sākas karstā „vasara”, aprīlī gaisa temperatūra sasniedz savu maksimumu līdz 35 °С. Ttropiskā lietus sezona – no jūnija līdz septembrim/oktobrim.



PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme