TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский
Taizeme

Kūrorti

Pataija

Līdz 1950. gadu beigām Pataja bija tāds pats neliels zvejnieku ciematiņš, kā jau daudzi citi tajā laikā Siāmas līcī. Iesākumā ciematiņš sacās "Pad Tha Ya" ar uzsvaru uz pēdējo zilbi, kas nozīmēja "vējš, kas pūš no dienvidrietumiem uz ziemeļaustrumiem lietus sezonas sākumā", Bet beigu beigās ciematiņa nosaukums kļuva Pattaya.

Līdz 1956 Pad Tha Ya nebija municipālā statusa, un tā neskaitījās pat ciemats, bet savdabīga brīvprātīga apmetne. Apmēram1959. Gadā Pataja sāka pārveidoties par kūrortu amerikāņu kareivjiem, kuri atradās vasaras kara bāzē Korātā, un jūras kara bāzē, kura atradās netālu no Satahipas. Tā rezultātā už šo apmetni devās dažādi uzņēmēji un Pataja kļuva par oficiālu “atpūtas centru” amerikāņu militārpersonām.

Jo vairāk cilvēku sāka dzīvot kara bāzēs , jo vairāk paplašinājās Pataja – tika būvētas jaunas ēkas: veikali, viesnīcas bāri, frizētavas u.c.

 Pēc tam ārzemniekiem pievienojās arī paši tajieši, kas devās uz turieni brīvdienās, iepriekš pasūtot brīvdienu mājiņas, vai arī iegādājoties celtniecībai zemi. No šī brīža Pataja sāka attīstīties īpaši ātri un jau 1978. gadā valsts vadība piešķīra Patajai pilsētas statusu. Oficiāli Patajas pilsēta radās 1978.gada 29. novembrī un šis datums tiek svinēts šeit katru gadu.

 1980-tajos un 90-tajos gados Pataja strauji attīstījās sakarā ar milzīgu tūristu pieplūdumu no Eiropas valstīm, īpaši ziemā. Ar laiku tūristi pievērsa uzmanību arī tādām vietām kā Puketas un Samui salas. Uz Taizemi sāka doties jaunā tūristu paaudze no Austrumeiropas valstīm , tai skaitā Latvijas un no 3 pasaules valstīm. Pilsētas administrācija darīja visu iespējamo pilsētas attīstības labā un centās apmierināt tūristu pieaugošās vēlmes. . Tagad šo vietu apmeklē katru gadu vairāki miljoni cilvēku gan tajiešu gan ārvalstnieku. Tā ir iemīļota atpūtas vieta arī Bangkokas iedzīvotājiem, daudziem no kuriem tur pieder īpašumi.

 Tā kā Pataja jau no paša sākuma bija diezgan bagātu amerikāņu kareivju atpūtas vieta , tajā no paša sākuma bija liels vieglas uzvedības meiteņu pieplūdums, kuras nāca no nabadzīgākajām Taizemes provincēm, un kuras šeit nodarbojās ar prostitūciju.

 Dotajā brīdī Pataja ir viena no pašām modernākajām Taizemes pilsētām, un jūs ar grūtībām šeit atradīseit kādas senas ēkas, vienkārši tāpēc, ka tādu te nekad nav bijis. Šī kūrortpilsēta ir izaugusi ļoti strauji un nenoliedzami augs arī turpmāk, jo jaunā Patajas attīstības koncepcija ir domāta atpūtai ar ģimenēm. Ap Pataju ir daudzi zoodārzi, dabas parki, izklaides un atpūtas parki , piedzīvojumu parki, kuri ir ideālā iespēja atpūsties ar ģimeni šajā valstī, kas ir bagāta ar daudzveidīgo dabu, dzīvnieku valsti un lieliskajām iepirkšanās iespējām, nerunājot par salām un pludmalēm.



Puketa

Puketa – atpūtas virsotne!


Ja jāstāsta par Puketu sīkāk, tad Jūs būsiet izbrīnīti cik maz zināt par šo noslēpumaino un ārkārtīgi pievilcēgo salu, Tāpēc iepazīstināsim ar to nedaudz sīkāk. Sāksim ar to, ka «Phuket» no malaziešu valodas tiek tulkots kā «kalns». Šis nosaukums ir ļoti piemērots tādai salai kā Puketa, jo ar savu reljefu no tāluma tā ļoti atgādina zaļu kalnu, kurš lepni paceļas virs jūras plašumiem, kā karalisks tronis, kura pakājē atrodas apbrīnojamās Puketas pludmales. To var īpaši ievērot, ja fotografē Puketu no tuvējām saliņām. Jau XIV gadsimtā Puketa bija galvenais tirdzniecības mezgls dienvidaustrumu Āzijā. Viens no svarīgākajiem notikumiem Puketas salas dzīvē bija uzvara pār birmiešiem. Divas māsas varonīgi cēlās salas aizstāvības cīņai , kad XVIII gadsimtā Puketu apdraudēja birmiešu iebrucēji. Tas viss un vēl daudz kas cits bija iemesls, lai zaļais kalns, kurš nesa Puketas vārdu, veidojoties iegūtu ekonomiski stabila, attīstīta un atbilstoša visām prasībām kūrorta statusu, kurš ir bagāts ar dažādām ekskursiju iespējām. Nu un tas , protams spēj vilināt pie sevis lielu daudzumu tūristu, kuri pamet ikdienas rūpes, lai dotos to izbaudīt.

Puketa šodien

Puketas ekskursijas un atpūta uz salas kopumā skaitās viens no pašiem pieprasītākajiem Taizemes kūrortiem. Par to var runāt ar pilnu pārliecību, jo Puketai ir īpaša pieeja attieksmē pret tūristiem. Ja plānojat doties atpūtā uz šo salu, tad neaizmirstiet kameru, ar kuru var veikt daudz lielisku ainavisku Puketas fotogrāfiju. Atpūta Puketā iedvesmo ar savu izsmalcinātību un daudzveidību. Salas pludmales, ekskursijas, daivings iepriecinās jūs ar savu augsto servisa līmeni, ērtībām un tīrību. Puketas pludmales vienmēr ir bijušas tīrības un harmonijas etalons. Salas bāru durvis vienmēr ir bijušas plaši atvērtas visiem. Tajos var jauki pavadīt laiku draudzīgā kompānijā, izbaudot ekstoisku kokteiļu atvēsinošo fantastisko garšu. Puketa nav aizmirsusi par tiem, kam patīk pavadīt laiku pie laba alus kausa. . Krogi ir piepildīti ar vīriešiem, kuri nekur nesteidzas un izbauda tās alus garšas īpatnības, kuras ir pieejamas tikai šeit – Puketas salā. Viena no salas vizītkartēm ir restorāni, kuri atšķiras ar saviem veselīgajie, ekstravagantajiem ēdieniem, kuri jums bez šaubām iegaršosies. Apmeklējot tos personīgi jūs varēsiet novērtēt visu šo delikatešu garšu spektru, pēc kura izbaudīšanas jums vairs noteikti negribēsies no Puketas doties prom. Seni krāsaini Puketas salas tempļi pārsteigs jūs ar savu krāšņumu un unikālo arhitektūras stilu, jo paši senākie no tiem ir datēti ar mūsu ēras XVI gadsimtu. Galvenais neaizmirstiet fotografēt! Puketa ir slavena ne tikai ar savām pludmalēm, ekskursijām un niršanu, bet arī ar teātra izrādēm, iespaidīgiem neparastiem šoviem, kurus pavada mums neredzēti specefekti, par kuriem sapņot varētu pats Fredijs Merkūrijs. Salā ir daudzveidīga dzīvnieku pasaule. Tā spilgts apliecinājums ir Puketas nacionālais parks, tauriņu dārzs un jūras gliemežnīcu muzejs. Patīkami ir tas, ka šīs vietas ir ir kļautas apskates ekskursiju sarakstā. Ekstremālu unun ūdenssporta izklaižu cienītājiem ir iespēja pavizināties uz “pilnu klapi “, nodarbojoties ar vēja dēli vai arī iegremdēties dzelmē . Pēc tam var atpūsties pludmalē ar kādu eksotisku atvēsinošu dzērienu. Ar tumsas iestāšanos Puketa kļust vēl vilinoša kārdinot Jūs izbaudīt visas plašās atpūtas iespējas vienā naktī.

Puketas pludmales

Jau sen nav noslēpums, ka Puketas pludmales ir galvenais tūristu galamērķis . Pilnīgi saprotams, kāpēc šīm pludmalēm ir tāda milzīga piekrišana. Viss ko jūsu sirds vēlētos var atrast vienīgi apmeklējot Puketas saulainās pludmales. Vēlaites izpeldēties saules vannās , klausoties viļņu čalās – Lieliskās Puketas pludmales gaida jūs. Zemūdens makšķerēšana, vindsērfings, ekskursijas, Puketas daivings, vizināšanās ar jahtām, lēcieni ar izpletni, pludmales volejbols, tonizējoši dzērieni un vēl daudz ko citu Puketas pludmales piedāvās tieši jums. Īpašu interesi izraisa rietumu piekastes pludmales. Šajās pludmalēs ir viss – bāri, restorāni, naktsklubi, pludmales diskotēkasun pat golfa laukumi. Tāpat ļoti aizraujošas būs Puketas ekskursijas. Puketas salā un tās pludmalēs var piepildīties visas Jūsu fantāzijas!

 



Bangkoka

Bangkoka (taju: กรุงเทพมหานคร, Krung Thep) ir pilsēta Taizemes centrālajā daļā pie Čaoprejas upes netālu no Taizemes līča. Valsts galvaspilsēta un lielākā pilsēta. Valsts galvenais ekonomikas, kultūras un politikas centrs.

Pilsētas ceremoniālais pilnais nosaukums ir กรุงเทพมหานคร อมรรัตนโกสินทร์ มหินทรายุธยามหาดิลก ภพนพรัตน์ ราชธานีบุรีรมย์ อุดมราชนิเวศน์ มหาสถาน อมรพิมาน อวตารสถิต สักกะทัตติยะ วิษณุกรรมประสิทธิ์ (Eņģeļu pilsēta, lielā pilsēta, pilsēta - mūžīgais dārgums, Indras neieņemamā pilsēta, lieliskā pasaules galvaspilsēta, apdāvināta ar deviņiem dārgakmeņiem, laimīgā pilsēta, pārpilnībā slīgstošā grandiozā Karaļa pils, kas atgādina dievišķo mītni, kur valda iemiesojies dievs, pilsēta, kuru dāvinājis Indra un uzcēlis Višnukarms) un tas ierakstīts Ginesa rekordu grāmatā kā visgarākais pilsētas vārds.

Viena no dinamiskākajām Dienvidaustrumāzijas pilsētām. Populārs tūrisma centrs.

Pilsētā tiek radīts 43% no visas valsts IKP.

Bankgkoka bija mazs ciematiņš nosaukumu Bangmakoka (Bang Makok) līdz 1767. gadā birmieši nopostīja seno Siāmas galvaspilsētu Ajutaju (Ayutthaya), un galvaspilsēta tika pārcelta uz Tonburi (Thonburi, tagad Bangkokas daļa). 1782. gadā Siāmas karalis Buda Jodfa Čulaloke (Buddha Yodfa Chulaloke) upes krastā uzcēla karaļa pili un nosauca pilsētu par Krungtepu (tulkojumā Eņģeļu pilsēta, taizemieši par Bangkoku sauc tikai vienu pilsētas daļu).



Krabi

Кrabi

Krabi Kūrorts atrodas 170 km uz austrumiem no Puketas un ir populārs vindsērfinga cienītāju vidū. Šis kūrorts ir slavens ar savām fantastiskajām ainavām un jaukajām salām un klintīm. Tāpēc šeit gandrīz katā kūrortiņā ir klinšu kāpšanas skola.

Piejūras province Krabi atrodas 814 km no Bangkokas un tajā ir iekļautas arī 130 Andamānu jūras salas.

Galvaspilsēta – Krabi pilsēta..

Кā nokļūt

Regulāri lidojumi no Bangkokas katru dienu (Thai Airways, Phiket Air vai P.B. Air, viena stunda) vai ar kuteri no Puketas (divas stundas).

Bez tam no Bangkokas līdz Krabi brauc autobusi (ceļā 12 stundas) kompānija Lignight tour un vilcieni kuri dodas uz Surat Thani , tad jāpārsēžas autobusā vai taksī līdz Krabi.

Кrabi Klimats

Vidējā mēneša temperatūra, °C

dienā

naktī

ūdens

janvāris

+31

+22

+29

februāris

+32

+23

+29

marts

+32

+23

+29

aprīlis

+32

+25

+29

maijs

+31

+25

+29

jūnijs

+30

+25

+29

jūlijs

+30

+25

+29

augusts

+30

+25

+29

septembris

+29

+24

+29

oktobris

+30

+24

+29

novembris

+30

+23

+29

decembris

+30

+23

+29

Тransports

Parvietoties pa Krabi provinci ir ļoti ērti ar vietējo taksi (tuk tuku) . Līdz dažām apskates vietām (Hat Nopharat Thara pludmalei, Susan Hoi, Ao Nangas pludmalei, Vat Tham Suea templim vai Ao Luekai) var pārvietoties ar vietējiem mikroautobusiem (Song Thaeo) , kuri dodas ceļā no “Vog”universālveikala Maharat ielā Krabi pilsētas centrā.

Krabi pludmales

20 km uz dienvidiem no kūrorta atrodas Ao Nangas osta – dzīvelīga vietiņa, kurā ir daudz restorānu , kafejnīcu un daivinga centru. Bez tam šeit atrodas pludmale, kura ir populāra vindserfinga un snokerlinga cienītāju vidū . Ao Nangas pludmale ar sniegbaltām smiltīm ir izpletusies milzīgu kaļķakmens klinšu pakājē. No šejienes ir ērti doties ekskursijās ar kuteri līdz Hat Rej Lē, Tham Phra Poda (~200 THB), Kho Kai (bēguma laikā šeit parādās unikāla smilšu kāpa, kura savieno trīs salas) , Phi Phi (700 THB, cenā iekļautas Vikungu alas apmeklējums, pusdienas un peldes ar caurulīti Maija līcītī) , Kho Mo , Kho Tap un uz Khlong Thom karstajiem avotiem (ar kājām pa džungļiem , 500 THB). Kuteri dodas ceļā parasti ap 9:00 no rīta un atgriežas ap 16:00.

Hat Rei Le pludmale dalās divās daļās : austrumu un rietumu. Smilšu pludmale, kas ir izvietota rietumu daļā, ir plašāka un daudz klusāka salīdzinot ar Ao Nangu. . Austrumu pludmale ir izvietota pussalas pretējā pusē un pilnīgi nelīdzinās citām apkārtnes pludmalēm: smilšu vietā te ir aļģaina zeme, kas īpaši labi redzama bēguma laikā. Viena pludmales daļa ir klāta ar mangrovju augu biezokņiem. .

Sešus kilometrus garā Hat Nopharat Thara smilšu pludmale, kura ir vistuvāk pilsētai ir Mu Kho Phi Phi nacionālā parka daļa (šeit atrodas arī parka administrācija) un ir lieliski piemērota peldēšanai. Pludmale atrodas tikai 6 km no Ao Nangas un ir noklāta ar nelieliem gliemežvākiem. Kādreiz šo vietu vietējie iedzīvotāji sauca par Hat Klong Haeng – kas nozīmē – izžuvšā kanāla pludmale. Un tiešām bēguma laikā kanāls šit kļūst tukšs un sauss.

Līdz plašajai Hat Tham Phra Nangas pludmalei ar smalkām sniegbaltām smiltīm, kristāltīru ūdeni un lieliskām klintīm un alām var nokļut tikai ar laivu. Tūristi dodas uz šejieni praktiski augu gadu, tomēr tas netraucē pludmalei palikt praktiski neskartai un būt pašai pievilcīgākajai reģionā. Phra Nang alas un lagūna izvietojušās netālu. Vietējās viesnīcas piedāvā numuriņus katrai gaumei un maka biezumam, bet izvēle brīvā laika pavadīšanai tiešām ir vairāk kā pietiekama.

Šopings un veikali

Kā Krabi suvenīrus parasti pērk putnu būrīšus un paklājiņus no pandanas koka (Toei Pandan), kurus var atrast Uttarakitas ielas veikaliņos Krabi pilsētā. Šeit ir populāri arī daudzkrāsaini batikoti audumi un to izstrādājumi .

Izklaide, ekskursijas un Krabi apskates vietas

Labākās vietējās ekskursijas “Karstie avoti un peldes lagūnā”, Ceļojums uz Hongas salu, Samui vai Phi Phi, tūre uz Ao Talani piekrasti, “jūras safari” pa Kho Poda, Kho Tab, Kho Khai un Kho Talu.

Galvenās kūrorta ievērojamākās vietas ir Bokhorani nacionālais parks, Tham Lod un Tham Phi Hua To Tham alas, klosteris “Tīģeru alā” Vat Tham Sua, ūdenskritumi Hua Said un Klong Haeng, etnoloģiskais muzejs.

Par Krabi simbolu tiek uzskatītas Khao Khanap Nam alas, kuras atrodas netālu no iebraukšanas vietas pilsētā. Uz turieni var nokļūt ar laivu no Chao Fa piestātnes 15 minūšulaikā - noma ~300 THB. Tieši no laivas var uzkāpt pa kāpnēm, no kurienes paveras skaists skats uz alām ar stalaktīdiem un stalagmītiem.

Vat Tham Suea templis ('Tīģeru ala”) atrodas 9 km uz ziemeļiem no Krabi. Šeit ir interesanti tīģera attēlojumi alas iekšienē, kā arī dažādi atradumi, kurus veikuši arheologi: senie artifakti, instrumenti, podniecības izstrādājumi, Budas pēdas atlējums. Vēl viena ala Tham Sadet atrodas 7 km no pilsētas. Vietējie iedzīvotājinosauca to par godu karaļa Rama IV vizītei. Pašā alā ir inteteresanti stalagtīta un stalagmīta veidojumi.

Kanoē, smailītes, niršana (īres maksa par dienu ~150 THB, + depozīts ~500 THB), pastaigas ar divriteni, 150 klinšu kāpšanas maršrutu (starp Hat Tham Phranang un Hat Rei Le).

 



Koh Chang

Atpūta Chang salā (Koh Chang) Taizemē

 Kočangas (Koh Chang – ziloņu saka) sala Taizemē uzņem tūristus – pludmales un ekskursiju atpūtas cienītājus augu gadu: sniegbaltas pludmales, tropiskie džungļi un plaša infrastruktūra pievilina tūristus no visas pasaules.

 Atpūta tropiskajā Koh Chang salā – uzdāviniet sev pasakainu atvaļinājumu!

Klusajā okeānā netālu no Siāmas līča Austrumu piekrastes atrodas otrā pēc lieluma (no 52 Taizemes salām) gleznainā Koh Chang sala (Kočanga).

 Koh Сhang salā atrodas unikāls jūras dabas rezervāts, tāpēc Kočangas sala Taizemē tiek pozicionēta kā aizraujoša vieta pludmales un ekskursiju atpūtai. Sniegbaltas smilšu pludmales un silta jūra kopā ar sulīgi zaļiem tropu džungļiem – vai tā nav tūristu paradīze ??!

 Taizemes salai Koh Chang ir piešķirts nacionālā parka statuss, tāpēc, neskatoties uz mūsdienīgu viesnīcu, restorānu, skaistumkopšanas salonu, slimnīcu un ceļu celtniecību, tā lieliski spēj saglabāt savu pirmatnējo skaistumu. Salā tiek organizētas ekskursijas un tūristu acu priekšā Taizeme un Koh Chang nostājas visā savā krāšņumā. Jums piedāvās papriecāties salas ūdenskritumos, pavizināties ar ziloņiem un ieraudzīt leilu daudzumu dažādu eksotisko dzīvnieku, starp kuriem ir slavenie pāvi, pērtiķi, spilgti tropu putni un daudzi daudzi citi.

Koh Chang sala - Taizeme

Tomēr atpūta Koh Chang neaprobežojas tikai ar saules peldēm un ekskursijām. Taizeme ir arī īsta daiveru paradīze, tei ir gan skolas jaunpienācējiem, gan kursi daudz pieredzējušķiem nirējiem. Тūrs uz Koh Chang salu visbiežāk tiek organizētas lai paskatītu to ekskursijās un ienirtu pie zemūdens klintīm, kur var pavērot bruņurupučus, rajas, pat nelielas haizivis, kā arī eksotisku zivju barus, kuras bailīgi metas no viena spilgtā koraļu rifa uz otru. Un Protams, atpūta

 Koh Chang salā nebūs pilnīga ja nedosieties jūras pastaigā gar rifiem.

Un Ja dienā Taizemē atpūta uz Koh Changas salas galvenokārt ir ekskursiju vai pludmlaes atpūta tad naktīs jautrība koncentrējas daudzveidīgajos bāros un restorānos, kuri piemēroti visdažādākajam atpūtnieku lokam un cenu kategorijai. Parasti izklaidējošās iestādes ir izvietotas vai nu viesnīcās vai arī tieši pludmalē. Īpaši eiropas tūristus vilina Taizemes jūras velšu restorāni.

 Un nobeigumā ir vērts atzīmēt, ka līdz salai ir diezgan viegli nokļūt – No bangkokas līdz Koh Changai ir tiaki 330 km , ceļš izlgst 4 stundas, bet no patajas 3 stundas. Tāpat var izmantot lidojumu Bangkoka - Trāta, lidojuma ilgums ir tikai 45 minūtes.



Samui

Samui sala (Koh Samui) Таizeme

 Ja vēlaties pabūt tropu kūrortā, baltās pludmales smiltiņās zem karstas tropu saules justies ka Robinsons Kruzo , tad atpūta Samui salā – ta ir tas, kas jums vajadzīgs. Šeit laiks paiet nesteidzīgi, un jūs lieliski atpūtīsieties no pilsētas steigas bezrūpīgi gozējoties saulē komfortablā viesnīcā jūras krastā.

Samui sala piedāvā jums pirmatnējo dabu un mierīgu atpūtu

Samui sala, taizemiešu valodā - Кoh Samui, atrodas Siāmas līcī, Taizemes dienvidos, Surat Tani provincē. Starp Taizemes salām - Samui ir trešā lielākā.

Šī sala atšķiras no citiem Taizemes kūrortiem ar savu pirmatnējo skaistumu un neskarto dabu. Tā ir savdabīga zudusī pasaule. Šeit var justies kā Robinsons Kruzo starp bezgalīgām baltām un koraļu pludmalēm, zilganzaļu tīru jūru un kokospalmām.

No visiem Taizemes kūrortiem Samui ir tik pirmatnīgs, ka šeit nav pat attīstītas rūpniecības. Salas iedzīvotāji nodarbojas ar zvejniecību un audzē kokospalmas.. Interesanti, ka pat viesnīcu celtniecība Samui salā ir atļauta tikai līdz zināmām robežām: ne augstāk par palmām (2-3 stāvi), tāpēc leilākā daļa viesnīcu uz salas ir bungalo.

 Samui sala Taizeme

Pati salas lielākā bagātība – tās ir Samui lieliskās pludmales. Samui salas austrumu piekrastē Taizemē ir izvietota atpūtas zona ar pludmali Čavenga. Šajā salas daļā atrodas liels daudzums slavenu viesnīcu, daudziem no kuriem ir tieša izeja uz Samui pludmalēm no vienas puses un uz galveno ielu no otras puses. Šeit iepirkšanās cienītāji atradīs sev daudz ko interesantu pazīstamos veikalos, naktīs var leiliski izklaidēties diskotēkās “Gran Mango” un “Reggey Pub”, kā arī lieliski paēst restorānos, kur jums piedāvās arī eksotiskus ēdienus. “”Cavenga – tas ir reprezentatīvs rajons Taizemes Samui.

Mierīgāka un mazāk dārga ir salas dienvidaustrumu piekraste ar Lamai pludmali vai salas ziemeļi, kur arī ir dažas viesnīcas tūristiem, kaut arī to šobrīd vēl nav daudz, jo teritorija ir maz attīstīta.

Samui salas Taizemē galvaspilsēta saucas NATONA un ir izvietojusies salas rietumos, tur atrodas arī osta. Šeit jūs nokļūsiet ja brauksiet ar prāmi Surat Thani. Vēl viens ceļš uz salu – ar lidmašīnu no Bangkokas, Puketas, Patajas (U- Topao), kur lidostā jums pasniegs arī bukletus ar salas ievērojamāko vietu aprakstiem.

Ja jūs vienkārši vēlaties atpūsties un pabūt paradīzes stūrītī, izvēlieties Taizemes salu Samui, atpūta šit jums patiks 100 % !!

 

Samui salas klimatiskā karte

Mēnesis

Vidējā temperatūra (C)

Nokrišņu daudzums (mm)

gaisa t°dienā

Gaisa t° naktī

Ūdens t°

Jan.

+32

+20

+26

30

Feb.

+33

+23

+27

0

Mar.

+34

+24

+27

10

Apr.

+35

+26

+28

60

Maijs

+34

+25

+28

180

Jūn.

+33

+25

+28

110

Jūl

+32

+25

+28

140

Aug.

+32

+24

+28

120

Sep.

+32

+24

+28

200

Okt.

+31

+24

+27

250

Nov.

+31

+23

+27

300

Dec.

+31

+20

+27

90

 

 



Phi-Phi

Phi Phi — kūrorts ar sniegbaltām pludmalēm un klusu, vientulīgu atpūtu. Lielākā daļa atpūtnieku ir daiveri vai jaunlaulātie. Arhipelāgs sastāv no sešām salām, pašas lielākās ir – ziemeļu sala Phi Phi Don, kas ir apdzīvota un dienvidu neapdzīvotā Phi Phi Lei. Labākais laiks lai viesotos arhipelāgā – starp novembri un aprīli.

 

Kā nokļūt līdz Phi Phi

Attālums no Puketas līdz Phi Phi aptuveni 40 km. Nokļūt var ar prāmi (cena aptuveni 250-270 THB) , ar laivu(apmēram 200 THB) vai ar ātrgaitas kuteri (350—400 THB). Laiks ceļā— 1,5-2 stundas atkarībā no transporta veida.

 

No Krabi provinces var tāpat nokļūt ar prāmi no Chao Fa piestātnes, kura atrodas Krabi pilsētas centrā. Prāmji atiet ap 10:00 un14:30. Laiks ceļā 2,5 stundas, brauciena cena 150 THB. Atpakaļceļā prāmji dodas 09:00 un 13:00.

 

Ūdens transports Phi Phi

Laivas no Phi Phi kursē starp salām (500 THB par trīs stundu braucienu). Laivas vai kutera noma no — 2000 THB par 4 stundām.

 

Phi Phi galvenie kūrorti

Phi Phi Don, platība tikai 28 kv. km, piedāvā neierobežotas daivinga iespējas, tajā skaitā fantastiskas zemūdens pastaigas uz Laem Hua Raket, Hat Jao un Hin Phae.

Phi Phi Lei — ir vēl mazāka – tās platība sastāda tikai 6,6 kv. Km sauszemes, un to ietver kaļķakmens klintis un augsti pauguri. Jūras dziļums te vidēji sastāda 20 m, pati dziļākā vieta ir dienvidos = 34 m. Phi Phi Lei atrodas ainaviski līcīši un ostiņas. Ao Pi Lei, Ao Maia, Ao Lo Sa Ma. Salas ziemeļaustrumos ir interesanta liela ala Tham Viking – visu Phi Phi ekskursiju obligātais apmeklējumu punkts. Ala skaitās vietējo iedzīvotāju vidū svētvieta, tie dodas šurp lai savāktu bezdelīgu ligzdas. Uz alas sienām var ieraudzīt ziloņu daudzveidīgu jūras transporta līdzekļu attēlus.

 

Kh Jung, kura atrodas uz ziemeļiem no Phi Phi Don, ir divas pludmales: akmeņainaaustrumos un neliela smilšu pludmale starp ielejām. Bez tam sala ir ievērojama ar lieliskām niršanas iespējām un krāšņiem koraļiem.

 

Kho Phaiatrodas netālu no Koh Jung un arī ir ievērojama ar labām pludmalēm salas ziemeļos un austrumos. Vietējais koraļu rifs šeit stiepjas no ziemeļiem uz dienvidiem.

 

 

Galvenās izklaides iespējas Phi Phi salā – tā ir niršana, dziļūdens makšķerēšana (makreles un barakudas), kā arī vienas dienas ceļojumi, ieskaitot ar kaijaku un uz citām salām. Pašiem aktīvākajiem tūristiem var piedāvāt pastaigāties pa salu kājām (apiet salu pa celiņiem, kuras ir izvietotas starp pauguriem, neizmantojot laivas) vai arī pakāpelēt pa kalniem.

Holivudas smukulīša Leonardo di Kaprio pielūdzējas Phi Phi salās gūst lielisku iespēju apmeklēt Maya Bay Phi Phi Ley pludmali. Tieši šeit tika filmēts Holivudas piedzīvojumu filma “Pludmale” un Leo pastaigājās pa pludmali valšģīgā izskatā filmēšanas laikā. Runā ka daži seksa simbola pēdu nospiedumi pludmalē vēl esot atrodami.

 

Daivings Phi Phi

Galvenā izklaide salā – tā ir niršana. Phi Phi— ļoti skaista vieta, kurai apkārt ir daudz nokarenu klinšu un zemūdens alu. Galvenās niršanas vietas: nogrimušais prāmis King Cruiser, Hin Bidah Nok unHin Bidah Nai Islands (tur var ienirt gar sienu ar tuneļiem, un ūdens ir ļoti caurspīdīgs – redzamība līdz 30 m) . Bez barakudām tunčiem, murēnām, rajām, makrelēm un jūras bruņurupučiem Phi Phi salu krastos var satikt tīģerhaizivis, melnspuru haizivis un pat vaļu haizivis.

 

Netālu atrodošās sala Kho Pida Nok — arī ir lieliska vieta daivingam, tās piekrastes ūdeņos dauzās leoparda haizivis, bruņurupuči un murēnas. Blakus esošā Kho Pida Nai arī ir lieliska vieta niršanai. Bet vietiņa Wang Long, iesakāma tikai pieredzējušiem nirējiem, tā ir slavena ar savu alu ķēdi. Viena no vislieliskākajām nirēju apskates vietām Phi Phi tiek uzskatītas 1997. gadā nogrimušā kuģa King Cruiser atliekas. Šajā rajonā ir daudz anemoņu, kuras pievilina lielu skaitu zivju: asarus, klaunzivis, tunčus, barakudas un pat dažreiz leoparda haizivis. 

 



Koh Lanta

Koh Lanta sala ir Krabi provinces sastāvdaļa un atrodas Andamanu jūrā Taizemes dienvidos. Vidējā temperatūra gada laikā ir 25ºC – 32ºC. Ūdens temperatūra cauru gadu svārstās ap 29ºC. Sala ir aptuveni 30 km gara un 6 km plata. Balstoties uz neskaitāmām atsauksmēm šī sala ir viena no labākajām vietām karalistē, kur pavadīt pludmales brīvdienas. Koh Lanta sala lepojas ar 15 pludmalēm, no kurām 9 ir piltiesīgas peldvietas ar kopājo aptuveno garumu 20 km. Šeit var atrat kā nelielas smilšainas lagūnas klinšu un tropisko augu ielokā, tā arī garas un plašas pludmales vairāku kilometru garumā. Lielākā daļa viesnīcu ir dažādu līmeņu bungalo tipa kompleksi kurus ieskauj tropiskie augi vai pat džungļi. Viena no galvenajām salas priekšrocībām ir viesnīcu izvietojums. Atšķirībā no citiem kurortiem ar neskaitāmiem ceļiem, aizžogojumiem un iedalījumu līnijās, praktiski visas viesnīcas atrodas pludmales krastā vai kāpu zonā. Koh Lanta ir slavena ar privātajiem bungalo, ģimenes viesnīcām un baseiniem, kā arī bāriem un restorāniem, kuri ir ne vairāk kā 20 metrus no jūras.

Koh Lanta ir vienīgā no lielajām Taizemes salām kur vēl nav tūristu pārpilnības, piesārņotas piekrastes un pludmales tirgotāju. Šī sala ir saglabājusi īstenas dienvidu salas burvību un civilizācijas neskartas savvaļas pludmales. Arī kaimiņu salas Koh Phi Phi un Koh Lipe, uz kurām var nokļūt ar ātrgaitas kuteriem, ir patiesi iespaidīgas un neaizmirstamas, kamdēļ arī tiek dēvētas par andamanu jūras briljantiem.


Hat Klong Dao pludmale

Viena no iecienītākajām salas pludmalēm, it īpaši starp atpūtniekiem, kuri atbraukuši ar bērniem. Pludmale šeit ir ar plašu smilšu zonu un mēreni dziļu lēzenu peldvietu. Šī īpatnība ir  par iemeslu tam, ka maksimālā bēguma laikā jūra var atkāpties līdz pat 20 metriem, radot iespaidīgu skatu. Piekrastē un jūrā nav  nav akmēņu kā arī krasu dziļuma maiņu. Smiltis ir tīras un smalkas. Gar ūdans malu vai dažās saskalotās vietās var novērot nelielas koraļu sanesas, pa kurām var mierīgi staigāt arī bez īpašiem apaviem. Lēzenā peldvieta ar līdzenajām smiltīm ir ideāla vieta pastaigai ar ratiņiem un pat mazākos bērnus var droši laist spēlēties smiltīs un jūrā.

Klong Dao pludmale atrodas vistuvāk Saladan - salas galvenajai pilsētai un arī jūras ostai - nepilna kilometra attālumā. Pateicoties tam šī pludmale ir visblīvāk apbūvēta ar viesnīcām, veikaliem un restorāniem.

Pašas salas ziemeļos atrodas Kaw Kwang zemesrags, aiz kura arī tūlīt sākas Klong Dao pludmale. Šeit atrodas viesnīca Kaw Kwang Beach Resort. Zemesraga lielāko daļu aizņem Crown Lanta Resort viesnīca.

Pludmale  Hat Phra Ae

Vietējie šo pludmali sauc arī par Hat Yao un no taizemiešu valodas tulkojas kā „garā pludmale”. Tā atrodas 3 kilometru attālumā no Saladan pilsētas un ir nākamā peldvieta aiz Klong Dao, tiek uzskatīta par otru populārāko pludmali. Precīzāk būtu teikt ka tā ir otra apmeklētākā peldvieta, jo daudzi Long Beach uzskata par to par vienu no labākajām salas pludmalēm. Hat Yao ir raksturīga daudz klasiskāka ainava un salīdzinošāki dziļāks ūdens peldvietas garumā. Tieši tādēļ bēgums šei nav tik daudz manāms. Pludmalē ir tīras baltas smiltis un ieeja jūrā ir bez akmeņiem. Šai pludmalē ir vairākas lielas viesnīcas, bet pārsvarā tās ir nelielas bungalo tipa ģimenes viesnīcas, kuras piedāvā savas mājiņas tieši jūras krastā. Galvenais salas ceļs, uz kura atrodas dažādi restorāni, veikali un kafejnīcas, atrodas vidēji 500 metrus no pludmales. 

Klong Khong pludmale

Atrodas 8 km attālumā no Saladan pilsētas un seko pec Long Beach pludmales. Galvenenokārt Klong Khong izceļas ar nedrgiem bungalo kompleksiem jūras krastā starp kokosa palmām. Pludmalē ir baltas koraļļu smiltis un tīrs, dzidrs ūdens.  Pludmales īpatnība ir tās akmeņainais dibens kurš atklājas maksimālā bēguma laikā, tai pat laikā atstājot smilšu strēles, pa kurām var ērti nonākt līdz ūdenim un nopeldēties. Lielāko laika daļu in it īpaši paisuma laikā ūdens pilnībā pārklāj visus akmeņus. Pludmali ir iecienījuši jaunieši un  patstāvīgie ceļotāji. Krastmalā sev vietu atraduši savdabīgi bāri un restorāni ar neparastiem dizaina elementiem no salas teritorijā atrodamajiem dabas materiāliem un krastmalā iznestajiem koraļļiem un gliemežvākiem. Viss augstākminētais padara Klong Khong pludmali par ideālu vietu vakara pasēdēšanai vai saietam kādā no bāriem dzīvās mūzikas pavadībā. Arī galvenā iela, kura ir kādu 300 metru attālumā var atrast gana daudz veikalu , bāru un restorānu. 

Klong Nin pludmale

Atrodas salas dienvidu daļā, aptuveni 12 km no Saladan pilsētas un ir nākamā pēc Klong Khong pludmales. Augšējā pludmales daļā atrodas varākas lielas viesnīcas no dārgā gala. Otrajā daļā vairākkoties izvietojušās privātas butik kategorijas viesnīcas ar vidēju cenu līmeni. Klong Nin pludmalē ir baltas, tīras smiltis un peldvietā dziļums sākas gana strauji. Dažās vietās sastopami lieli ameņi, kas savulaik atradušies kāda kalna nogāzē. Pludmale ir ideāla vieta kur var gan sauļoties, gan peldēties, un lieli tropiskie koki kāpās rada īpašu un unikālu atmosfēru. Otrā pludmales daļā, kā arī uz ceļa, kas savieno viesnīcas, atrodas vairāki interesanti un savdabīgi bāri, kur vakaros var dzirdēt dzīvo mūziku un izbaudīt unikālo atmosfēru ar pludmales smiltīs saspraustajām lāpām.

Kantiang Bay pludmale

Viena no labākajām salas pludmalēm. Tiek uzskatīta kā viena no divdesmit labākajām tropiskajām peldvietām pasaulē. Atrodas salas dienvidu daļā aptuveni 20 km no Saladan pilsētas netālu no jūras nacionālā parka. Pludmalē ir baltas un patīkamas smiltis, kā arī kristāldzidrs smaragdkrāsas ūdens. Piekrastes zonu noklājuši tropisko augu džungļi. Tieši šajā pludmalē atrodas salas labākā viesnīca. Peldvieta šeit ir vispateicīgākā vieta niršanai ar masku. Ceļš pludmales tuvumā Jūs iepriecinās ar vietējo mākslinieku galerejveikaliem, vairākiem uzmanības vērtiem restorāniem un taizemes masāžas saloniem.

  

Papildus informācija 

 

Transfēri 

Lai nonāktu no Krabi lidostas vai AoNang piekrastes uz Koh Lanta salas ostu tūristi visbiežāk izmanto mikroautobusus un tas aizņem pusotru stundu. No Ao Nang – 85 km, no lidostas – 60 km. Tālāk tiek izmantots prāmis un divas pārcelšanās auznem līdz pat stundai. Atkarībā no viesnīcas izvietojuma, nokļūšana līdz viesnīcai aizņem 15-45 min. Vistuvākā ir Klong Dao pludmale un vistālākās ir Klong Nin un Kantiang Bay. Lielākā pieczvaigžņu viesnīcu daļa operē personīgos ātrgaitas kuterus, kuri arī savāc tūristus no cietzemes piestātnes īpašās kuteru zonas un tiešā reisā nogādā tos līdz viesnīcai, piestājot pludmales pusē. 

Salai ir sava jūras osta no kuras kursē prāmji un ātrgaitas kuteri uz tuvākajām piekrastēm un salām: AoNang pludmali, Krabi pilsētu, Koh Phi Phi salu, Phuketu, Koh Ngai salu, Koh Lipe salu un Langkawi.

 

Jūras un peldvietu kvalitātes novērtējums.

Pārsvarā visai salai ir raksturīgs tīrs ūdens un peldvietās baltas smiltis. Dažuviet sastopami akmeņi un krastā izskaloti koraļļi (Klong Khong, Klonh Nin). Salas sākumā ir Klong Dao pludmale – pati platākā un seklākā no visām, kurai ir lēzena piekraste ar pakāpenisku ieeju jūrā. Jo vairāk uz dienvidiem salas iekšienē, jo ūdens ir dzidrāks un dziļāks. Sakarā ar to, ka jūras piekraste ir pārpilna ar tropiskajiem augiem, pludmalē ir sastopamas koku lapas, zari, kokosrieksti un citi dabas veidoti sanesumi, kas visbiežāk var tikt uztverti kā komplimentārs izgreznojums nevis atkritumi.

Kā jau visās dienvidu salās, arī šeit ir paisumi un bēgumi. Lielo bēguma laikā, kurš notiek divas rezes menesī jauna un pilna mēness laikā, seklākajās peldvietās, kā piemēram Klong Dao, ūdens var atkāpties vairākus desmitus metru. Citās pludmalēs atkāpies ūdens atklāj akmeņus - Klong Khong, Klong Nin, kuri nav redzami un netraucē peldēties pārējā laikā. Ūdens līmenis paisumu un bēgumu laikā mainās katras 6 stundas. Vienu reizi mēnesī notiek maksimālais bēgums un paisums. Laiks kuros ūdens līmenis mainās nav patstāvīgs un nobīdās katru dienu aptuveni 30 minūtes.

 

Pārvietošanās salas teritorijā un izklaides.

Viesnīcu dislokācijas rajonos galvenā ceļa malās praktiski vienmēr ir atrodami nelieli veikali, tirdziņi, kafeinīcas un restorāni. Tur viegli arī var nolīgt vietējo taksometru lai nonāktu citās salas daļās. Galvenā vieta, kur ir neskaitāmi suvenīru veikaliņi, taizemiešu masāžas saloni, bankas un restorāni ar bagātīgām jūras veltēm ir Saladan pilsēta. Tā atrodas salas sākumā ziemeļu daļā netālu no jūras ostas. Šī osta ir galvenais veids kā tūristi nonāk uz salas. Papildus tam, liels restorānu un bāru daudzums atrodas tieši pludmales malās. Visvairār to ir Klong Dao, KlongKhong, Klong Nin peldvietās. Nonākt līdz tiem ir viegli un vienkārši, jo pa pludmali var pārvietoties jebkurā virzienā. Slēgto teritoriju šeit vispār nav. Vakaros tur bieži spēlē dzīvā mūzika un deg lāpas. Daudzi restorāni tūristu pievilināšanai uzaicina taizemiešu pazīstamā Fire Show meistarus.

Salā ir vairāki visai pazīstami bāri un restorānu, kuru reklāmas bukletus var redzēt vairākumā viesnīcu. Nonākt līdz tiem vislabāk izmantojot vietējos taksometrus , kas palīdzēs, ja nav zināma precīza atrašanās vieta. Salas beigās, dienvidu daļā, atrodas valsts nacionālais parks Mu Koh Lanta National Park. Apmeklējums ir par maksu - 200 THB. Tieši tur atrodas salas vizītkarte un viens no galvenajām tūristu atrakcijas vietām – klinšains zemesrags ar vecu bāku. Parka teritoriju var iepazīt izvēloties kādu maršrutiem, kuri iepazīstinās apmeklētājus ar jūras piekrasti un džungļiem.

 

Ekskursijas

Vispopulārākās un iecienītākās no visām ekskursijām ir jūras braucieni uz kaimiņu salām. Parasti tiek izmantoti ātrgaitas kuteri un aizņem dienas lielāko daļu, attiecīgi cenā iekļaujot arī pusdienas. Trīs galvenie virzieni ir:  Phi Phi Nacionālais Parks, 4 Salu Tūre (Koh Ngai, Koh Mook, Koh Kradan) un Koh Rok sala, kura slavena ar kristāldzidro ūdeni un koraļļu rifiem. Uz visiem braucienis tūrisma firmas savāc klientus tieši no viesnīcām, izmantojot mikroautobusus vai arī laivas no pludmales puses. Šo braucienu cena ir salīdzinoši līdzīga un pieaugušam cilvēkam izmaksā 40 – 45 EUR.

Pastāv vairākas iespējas piedalīties kādā no ekskursijām arī salas teritorijā, vizinoties ar ziloņiem, pastaigājoties pa džungļiem, izbaudot braucienu ar kajakiem pa mangrovju mežu kanāliem vai arī nolaisties allu labirintā salas vidienē.

Detalizētāka informācija par minētajām ekskursijām un to izmaksām tiek sniegta tūristiem info tikšanās laikā visai grupai kopumā vai arī individuāli.  




PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme