TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский
Meksika

Informācija

Meksika ir ceļotāju paradīze, aizņemta ar lielu daudzumu visdažādāko identitāšu: tuksnešu ainavām, sniegotiem vulkāniem, senām drupām, industriālām pilsētām, kūrortiem, vientuļām pludmalēm un pasauli satriecošām floras un faunas kolekcijām. Uzliesmojošā Mehiko pilsēta atrodas stundu garā lidojumā no tropiskajiem mūžamežiem un Čiapasas maiju ciemata. Modernā un tradicionālā savienojums ir atslēga uz neaptveramo Meksikas popularitāti, kas arī ir ceļojuma galamērķis, un nav svarīgi, kāda ir jūsu aizraušanās: klausīties mērkaķus, sērfot Meksikas līča viļņos, vai arī rāpelēt pa maiju pilsētas drupām. Mazi zvejnieku ciemati, kā Puerto Angel un kūrorti, kā Akapulko, kas atrodas Meksikas rietumu krastā, lūkojas Klusajā okeānā, kamēr uz austrumiem Kozumela un Kankūna ir pazīstamas ar savu vilinošo skaistumu. Meksika ir kultūras un parašu maisījums, vieta, kur vēsture kļūst dzīva un skaistums ir otra daba.



Papildus informācija

Latvijas pilsoņiem Meksikas vīzas nav nepieciešamas.
Nepilsoņiem ir jānoformē vīzas sūtniecībā Stokholmā.

Valsts valoda - spāņu, kūrortos izplatīta angļu. Vietēji iedzīvotāji runā savās dzimtajās valodās - nautal, maiju, otomi, sapoteka u.c.

90% katoļi, 5% protestanti.

Spriegums tīklā ir 110 volti.

1. janvāris, 5. februāris, 21. marts, lieldienu brīvdienas, 1., 5. maijs, 16. septembris – neatkarības pasludināšanas diena (1810.gadā), 12. oktobris, 1.-2.novembris – mirušo piemiņas dienas, 20. novembris, 12. decembris - Dievmātes Gvadelupes diena, 24., 25 decembris. Bez šiem svētkiem, valstī atzīmē arī kluso nedēļu - pirms Lieldienām (martā vai aprīlī); ļoti populārs ir arī Karnevāls, kurš notiek februārī vai martā.

Meksika atrodas tropu un subtropu platuma grādos. Augstienēs un zemienēs vidējā mēneša temperatūra ir ļoti augsta: no 21°С -25°С, janvārī (Kalifornijas līča rajonā 2-4°С grādus zemāka) līdz 27°С - 28°С grādiem julijā. Kalnos attiecīgi no 12°С -14°С līdz 16°С - 20°С grādiem. Vidējā diennakts temperatūra Mehiko janvarī 11,6°С grādi, maijā 17,4°С grādi.
Mēdz izšķir sauso un mitro sezonas, kas veidojas tropisko ciklonu iedarbības rezultātā, kas atnes bagātīgu nokrišņu daudzumu.
Lietus sezona parasti ir jūnijā-septembrī un sevišķi lietains tai laikā ir Meksikas līča piekrastē.



PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme