TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский
Indonēzija

Kūrorti

Tanjung Benoa

Tanjung Benoa – pati jaunākā kūrorta zona Balī. Tanjung Benoa rajons, agrāk pazīstams kā zvejnieku ciemats, ar skaistām pludmalēm un tīru ūdeni, daudz dažādi jūras sporta veidi un atpūta.

Tanjung Benoa atrodas dažus kilometrus uz ziemeļiem no Nusa Dua, Bukit salas galā. Šeit uzceltas mūsdienīgas viesnīcas, tās ieskauj zaļi parki un dārzi, kuri zied visu gadu, baseinā zilajā ūdeni uzplaukst pumpuri. Visas piekrastes viesnīcas uzbūvētas uz daudzkilometru pludmales ar žilbinoši baltām smiltīm.


No šejienes Jūs redzēsiet jūru, visā tās krāšņumā. Šis stūrītis - reta vieta uz Bali, kur uzreiz satikušās trīs reliģijas. 100 metru attālumā, viens no otra stāv ķīniešu templis, hinduistu templis un mošeja. Apmeklējot visus trīs, jūs novērtēsiet iekšējās apdares skaistumu, sajutīsiet atmosfēru dažādu ideoloģiju un filozofiju.

Apmeklējot tempļus, izrādiet cieņu. Labāk savlaicīgi noskaidrojiet par uzvedības noteikumiem. Pie ieejas mošejā noteikti būs nepieciešams novilkt kurpes, bet hindu templī bieži jautā pēc liela auduma gabala, ko var iegūti šeit.

Šeit arī atrodas "Thalasso Bali" - starptautiskās klases fizioterapija kūrorts. Atrodas veisnīcas Grand Mirage ziedošajā tropu dārzā ar skatu uz okeānu, "Thalasso Bali" - "burvīga lagūna talasoterapijai."



Komodo sala

Komodo sala - brīnišķīgs sauzzemes gabals, ar platību 280 kv. m., kas atrodas Sunda arhipelāgā. Slavens ar to, ka šeit dzīvo reliktas milzu ķirzakas,  pazīstamas pēc nosaukuma "pūķis no Komodo salas", kas apdzīvoja Zemi pusmiljonu gadus atpakaļ.

Vienīgā apdzīvotas vietas uz salas - zvejnieku ciemats, ko sauc Komodo, kur iedzīvotāji bez zvejošanas, nodarbojas ar kazu audzēšanu, kas tiek atdotas ēšanai varāniem.

Par nezināmo un pārsteidzošo zinātni, lielākajām ķirzakām pasaulē, pirmais pieredzēja pilots, kas 1912.g. veica piespiedu nosēšanos Komodo salā. Kā vēlāk izrādījās, ka pūķi apdzīvo arī blakus salas Ridja un Padar.

Neskatoties uz to iespaidīgajiem izmēriem (lielo eksemplāru garums sasniedz 5 m, un svars 180 kg), komodiešu pūķis pārsteidzoši ātrs un veikls. Šie rāpuļi ir diezgan agresīvas un asinskārs radības. Viņi ēd savvaļas dzīvnieku gaļu, medī kazas, meža cūkas, briežus. Pūķim attiecības ar cilvēku nav vienkāršas. Lielākajā daļā pie satikšanās ar varānu, tie pagriežas uz sāniem un dot ceļu. Tomēr, noķerts varāns uzvedas pavisam savādāk. Dzīvnieks kļūst agresīvs un sitot ar asti var viegli notriekt cilvēku, un ar saviem briesmīgajiem žokļiem var nodarīt nopietnu kaitējumu. Labi zināms gadījums 1974.g., kad par pūķa upuri kļuva slavenaiss mednieks - vācu barons Rūdolfs fon Redinga.

Komodo tagad ir nacionālais parks. Bez ķirzakām šeit dzīvo retas putnu sugas, brieži, meža cūkas.



Javas sala

Javas sala, stiepjas 1000 km no rietumiem uz austrumiem, iekļauta pasaules lielākajā Indonēzijas arhipelāgā. Neskatoties uz to, tā ir visvairāk apdzīvotākā sala Indonēzijā, vismaz 30% no tās teritorijas joprojām aizņem džungļi. Uz Javas ir 120 vulkānu, 17 no tiem aktīvi, un viņi veido vulkānu ķēdi, kas ir vieni no aktīvākajiem visā pasaulē.

Java – tā ir sirds, galva, rokas un Indonēzijās mute, tāpēc daudzi tūristi pat nezina, ka ir arī citas lielākas salas. Java - ekonomiskā un ģeogrāfiskā sirds arhipelāga. Uz rietumiem no Javas atrodas Sumatra, uz ziemeļiem – Kalimantan, uz austrumiem – Mazās Sundas salas (viena no tām - Bali). Salas dienvidus apskalo Indijas okeāns.

Trīs pasaules reliģiju - hinduisms, budisms un islāms, aizstāja viena otru gadsimtu gaitā, atstāja neizdzēšamus nospiedumus uz javiešu kultūru un dzīvi. Uz doto laiku 90%  Javas iedzīvotāji - musulmaņi. Neskatoties uz to, ka trīs ceturtdaļas iedzīvotāju, it īpaši lauku apvidos dzīvo zem nabadzības līmeņa, jūs neatradīsiet nekur citur tik nomāktus - indonēziešiem pieņemts, jebkurā dzīves situācijā priecāties par dzīvi! Javas reljefu veido augsti kalni. Uz salas ir vismaz 15 virsotnes, kas sasniedz augstumu 3000 m. Vispirms runa iet par vulkāniem. Tie ir 120, to skaitā 30 aktīvi.

Vulkānu aktīvitāte izskaidrojama ar to, ka atrodas javas lūzuma tuvumā, kas iet gar salas dienvidu piekrasti. Salas dienvidus klāj kalni un vairāki kalnu plato. Ziemeļos, gar piekrasti stiepjas līdzenums. Viss caur Indonēzijā, zeme ir ļoti auglīga. Dažās vietās, trīs reiz gadā novāc ražu.

Uz Javas vienmēr saulains no rīta, bet neraugoties uz sauso sezonu, vakarā var pulcēties mākoņi un līt stiprs lietus. Nebaidieties no lietus uz Javas - tie ir ļoti silti! Vidējā gaisa temperatūra nav zemāka par 23, izņemot virsotni Semeru, kad saullēktā var būt 0. Indijas okeānā ūdens temperatūra šajā laikā ir 23-27 grādi.

Java - viena no visauglīgākajām salām pasaulē. Ja iespraustu koka sprunguli Javas zemē, izaugs koks. Tādēļ spēcīgā javiešu karaļvalstība atstāja pēdas savā vēsturē. Apūdeņojamā rīsa audzēšana ne tikai lika sabiedrības pamatus, bet arī cēla Javas labklājību. Java – kontrastu sala: neticama greznība ar nabadzību, romantiskas lauku ainavas – ar supermodernu metropoli. Šeit saglabājušās skaistās, neskartās dabas stūrīši.

Java - šaura zemes strēmele starp diviem okeāniem, sadalīta trīs provincēs: rietumu, austrumu un centrālā. Rietumi- zeme ar senu karalisko pilsētu Zundu Chirebon, ar elegantu pludmali Pandarane, paliekas no slavenā un milzīga vulkāna Krakatao un savvaļas skaistākās vietas nacionālajā parkā "Jung Kulon".

Džokarta – tā ir Javas ģeogrāfiskā un kultūras sirds. Sākotnējais uzplaukums hinduistu (8.gs.) un budistu (10.gs.) dinastijā, kas atstāja unikālus monumentus - templis Prambanan un slavenais  Borobudur, pats lielākais budistu templis pasaulē. Pēc ilga krituma perioda- jauns uzplaukums 16.gs. beigās ar islāma atnākšanu. Tagad – salas, mākslas centrs un garīgais centrs.

Malanga - pilnīgs pretstats Jogja, kas dibināta holandiešu kolonizātoriem 18.gs., centrā milzu kafijas plantācijas. Bogor - vieta, pateicoties maigajam klimatam kolonizācijas brīdī, atbilda  priekšs holandiešu augstmaņu villām un piepilsētas rezidencēm. Sukarno pils arī šeit, patiesībā, pasaules lielākais atvērtais brīvdabas botāniskais dārzs.

Garuta - neliela pilsētiņa, ko ieskauj mežaini kalni ar bezgalīgāk rīsu terasēm uz nogāzēm. Semoro Lavanga, Ranu Pane, Kaliurang - indonēziešu ciemati, atrodas pie vulkāna masīva pamatnes, ar dzīvu, tipisko Javas lielāko zemnieku saimniecības daļu. Kaliurangā atrodas vulkānu stacija, kas uzrauga vulkānu Merapi.

Pagandaran - ciematiņš Indijas okeānā krastā, pazīstams ar savām pludmalēm un bagāto jūras zemūdens pasauli. Atcerieties, Java nav Ēģipte, pludmales garumu šeit mēra kilometros! Merapi vulkāns (2911 m) - tulkojumā vieta, kur uguns deg, viens no desmit aktīvākajiem vulkāniem pasaulē. Katastrofāls izvirdums 1006.g. uz 3.gs. visapkārt auglīgo zemi padarīja par nedzīvu tuksnesi. Lejā pa vulkāna klints nogāzēm gandrīz bez pārtraukuma plūst lava.

Vulkāns Semeru (3676 m) – augstākā Javas virsotne, pēdējo 6 gadu laikā atrodas pastāvīgā sprādziena darbības stāvokli. Ranu Pane - pēdējais ciemats ceļā uz vulkānu, tālāk uz nogāzi ved džungļi, caurejams tikai ejot pa taku. Sprādzieni seko no dienvidu krātera augšā ar intervālu 30-50 min. Kāpšanu vulkānā mēs pabeigsim rītausmas laikā, lai skatītos uz grandiozo panorāmu - kalniem un okeānu, kas atveras no augšas. Tuvojoties dienvidu krāterim varbūt tūlītēja aktīvitāte un ne vienmēr droši.

Vulkāns Bromo (2392 m) - vieta, svēta priekšs javiešiem. Vulkāns atrodas iekšpusē sen izpostītā krāteri ar diametru 11 km, tā saucamā Tanggeras kaldera, kas ir rezultāts milzīga vulkāna katastrofai, kas notika šeit dažus miljons gadus atpakaļ. Vulkāns pēdējos 20 gadus atrodas pastāvīgā aktīvā stāvokli, krātera diametrs 600 m un 200 m dziļums, visu laiku dūmos. Vulkāna ziemeļu nogāzē atrodas mazs darbojošs templis. Tas ir vienīgais aktīvais vulkāns pasaulē, kur var uzkāpt pa betona kāpnēm gar krātera malām.

Vulkāns Papandjana (krāters 1800 m augstumā) – vesela geizeru kolekcija, dubļu katli, verdoši ezeri un mazi krāteri. Lejup pa vulkāna sienām tek karsta upe (42 grādi). Tajā var iegremdēties.



Jimbaran

Neliels zvejnieku ciematiņš Jimbaran, tikai dažus km uz dienvidiem no starptautiskās lidostas, brīnumainā kārtā pārvērtās mājīgā, mierīgā, nelielā kūrortā. Visvairāk respektabls no visiem respektablajiem tūrisma centriem uz Balī salas. Labākās viesnīcas atdzīvina šo piekrasti, un tās klinšainas nogāzes joprojām paliek neskartas, noslēgtās pludmales smiltis - mīkstas un zeltainas. Lielākā daļa vietējo iedzīvotāju dzīvo tālāk no pludmales, gar ciemata ceļu, kas ved lejup no galvenā ceļa Kuta-Jimbaran-Uluwatu. Augļu un dārzeņu tirgus plaukst uz krustojuma ciemata centrā, un tieši tā priekšā, zem milzīgā svētā koka atrodas sens templis Pura Ulun Siwi (XI gs. m. ē.).

Jimbaran pilnībā atbilst priekšstatam par visizsmalcinātākajām un ideālākajām brīvdienām. Lielākā daļa viesnīcu kūrorta augstākās klases, to plašās teritorijas pamazām nolaižas uz pludmali, bet villas padara pilnīgāku ainavu par mieru, greznību un komfortu. No šejienes paveras brīnumaina panorāma uz Indijas okeānu. Elpu aizraujošs skats uz Jimbaran līci, acis priecē fantastiskās krāsās pie saullēkta un saulrieta. Šeit, Jimbaran, atrodas populārākais starp iecienītākajiem jūras velšu restorāniem okeāna krastā, kur var izvēlēties ēdienu pēc savu gaumes.

Bārbekjū no svaigas zivs, kuras pasniedz vietējās kafejnīcās (varung), tik labas, ka cilvēki brauc uz šejieni no Kutas un Sanuras, tikai, lai nobaudītu šo kulinārijas brīnumu. Visi varungi krastā ir koncentrēti divās lielās grupās: pirmā - ziemeļu beigās, pirms viesnīcas Nelayan Jimbaran; otrā - blakus Keraton Bali. Katrs no tiem piedāvā galdiņus, kas atrodas tieši pludmalē, un svaigi nozvejotas veltes, apmeklētāju acu priekšā tiek ceptas uz dūmojošām kokosriekstu čaumalām.

Jimbaran - lieliska vieta priekšs daivinga un snorkelēšanas: neskaitāmi krāsainas zivtiņas, skraida pa dīvainiem labirintiem piekrastes koraļļu rifos. Dažus kilometrus uz dienvidiem no ciemata ceļs turpinās uz smilšakmens  plato, kur ir vērts apstāties, lai izbaudītu Bali dienvidu daļas aizraujošāko panorāmu. Nedaudz tālāk, virzienā Uluwatu, atrodas sērfotāju pludmales Balangan, Binzhin, Padang Padang un slavenā Suluban. Ikdienu šīs vietas piesaista lielas sērfotāju grupas, un daudz varungov ligzdo piekrastes daļās, veidojot mazus savdabīgus "sērfošanas kūrortus."



Kuta - Legian - Seminyak

Pats lielākais, pats trokšņainākais, visvairāk attīstītākais Bali kūrorts, Kuta - Legian - Seminyak (Bali-Legian-Seminyak), turpina augt un paplašināties no sava epicentra dienvidrietumu krasta, tikai 10 km no Denpasar. Simtiem viesnīcu, restorānu, bāru, klubu, suvenīru veikali un modīgi brenda veikali stiepjas uz 6 km zemes gabala. Pateicoties visai burzmai šis dzīvīgais kūrorts atstāj labu iespaidu un dzīves priecīgumu, turklāt gandrīz nevainojama vieta (šeit neatrast striptīza un go - go bārus), un šī pludmale pretendē uz nosaukumu vislabākā uz Balī salas.

Kaut gan Kuta, Legian un Seminyak, sākumā bija viesnīcu ciematiņi, tagad tie cieši saistīti viens ar otru, ka nav iespējams atrast robežas starp tām. Visbiežāk izplatītā pēdējā interpretācija liecina, ka Kuta stiepjas uz ziemeļiem no viesnīcas Patra Jasa līdz Jalan Melasti; Legian – no Jalan Melasti līdz viesnīcai Jalan Arjuna (vai Jalan Double Six); Seminyak ņem sākumu no Jalan Arjuna Hotel un beidzas ar viesnīcu Bali Oberoi ziemeļos. Galvenā iela kūrortā, Jalan Legian, stiepjas no ziemeļiem uz dienvidiem cauri visiem trim rajoniem, un lielākā daļa uzņēmumu norāda savu adresi tikai "Jalan Legian". Vēl viens svarīgs orientieris ir vieta zem maldinoša nosaukuma stūrīts BEMO (bet faktiski, nav pat pieturas mikroautobusiem bemo) - neliels ceļa krustojums kūrorta dienvidu nomalē.

Budžeta naktsmītnes kūrortā piedāvā galvenokārt Kuta un Legian rajonos. Greznas viesnīcas dominē Jalan Kartika Plaza un Kuta, kā arī ziemeļu daļā Legian un Seminyak.

Kuta - vieta, kur dzīvība pulsē, bez apstāšanās uz minūti, visvairāk apdzīvotākā un rosīgākā kūrorta daļa. Bāri, restorāni, klubi un veikali aizņem visus pieejamos zemes kvadrātcentimetrus. Cilvēki pludmalē daudz, bet smiltis šeit tīras un mīkstas; turklāt šis ir sērfotāju kūrorta centrs. Uz dienvidiem no viesnīcas Jalan Pantai Kuta, Kutas pludmale pāriet Tuban pludmalē, un atmosfēra kļūst ievērojami klusāka. Legian ir daudz klusāka par Kutu un izmanto sava labā kūrorta reputāciju, kur tūristi ierodas atkal un atkal. Turklāt, tā ir nedaudz plašākā teritorijā, tāpēc ir lielāks attālums, kas jāpārvar, lai paēstu un izklaidētos. Restorānu izvēle Seminyak ir ierobežota, bet tuvākie veikali un kafejnīcas atrodas Legian, kilometra attālumā no šejienes. Tādēļ ir lietderīgi nomāt jebkura veida transportlīdzekli (automašīnu, motociklu, velosipēdu)  vietējā aģentūra.

Īpašus, ievērības cienīgus objektus šajā kūrortā neredzēsiet, bet var nodarboties ar dažādām lietām. Pludmale 8 km gara ar mīkstām zelta smiltīm, krāšņiem viļņiem un saulrietiem var uzskatīt par skaistāko Balī. Viļņi, kas padara Kutas piekrasti tik populāru starp sērfotājiem, no otras puses, traucē izbaudīt vienkāršu peldēšanos. Sakarā ar stiprām zemūdens straumēm un spēcīgām plūdmaiņām, peldēties var tikai tajās vietās, kas apzīmētas ar īpašajiem sarkananajiem un dzeltenajiem karogiem, vērot brīdinājuma zīmes. Tā, ka blakus nav koraļļu rifu un klinšu, uz kuriem var izmest viļņi, Kuta (Kuta Beach, Legian Beach, lidosta lefts, Kuta Reef) ir labākā vieta, lai mācītos sērfot Balī.

Bali sala. Kuta. Cita veida ūdens sporta aktivitātēs ir vāji attīstītas Kutā, bet tomēr šeit atrodas slavenais akvaparks Waterboom Park ar ūdens slaidiem, atrakcijām un zemūdens tuneļiem un īpašais parks, kas iecienījuši lekt ar gumiju (Adrenalin Park, Bali Bungy).

Kūrortā ir fenomenāla vietu izvēle, kur var viegli iekost vai labi papusdienot - mazās ielu kafejnīcās, līdz pat grezniem restorāniem viesnīcās tuvumā. Galvenais Kutas nakts tirgus (Pasar Senggol) sāk savu darbu pēc saulrieta: šeit pulcējas tirgotāji, kas pārdot zupas ar nūdelēm, kūpinātu kukurūzu un grilētas svaigas zivis.

Kuta var lepoties ar viss krāšņāko un daudzveidīgāko nskts dzīvi uz salas. Lielākā daļa bāru un klubu atvērti vismaz līdz plkst. vieniem naktī. Šeit ir iespējams nesteidzīgi klaiņot no bāra uz bāru, līdz pat slēgšanai - galvenās ielas ir labi apgaismotas, un diezgan dzīvīgas līdz pat plkst. trim naktī. Tomēr drošības apsvērumu dēļ, nevajadzētu pārāk vēlu vienam atgriezries atpakaļ  viesnīcā. Kā nosacījums, klubi un bāri kūrortā ir draudzīgi noskaņoti pret apmeklētājiem, kas ierodas vienatnē - vīrieši vai sievietes.

Nelegālā sieviešu prostitūcija ir plaši izplatīta Kutā, bet teritoriāli ierobežo pludmales un dažus galvenā prospekta segmentus. Šeit Jūs varat sastapt nelielu grupu transvestītu. Dažos Kuta bāros ir mazi deju plači, galdi pie baseina, citos dzīvā mūzika vai demonstrē video filmas. Tiem tūristiem, kuriem nepatīk perspektīvas izredzes piedzerties lepnā vienatnē, ir iespējams pievienoties īpašai kustībai Peanuts Pub Crawl, tie kas speciāli pulcējas divas reizes nedēļā, lai klaiņotu pa bāriem. Tradicionālās baliešu dejas var redzēt tikai viesnīcā Natour Kuta Beach un uz skatuves Lega Bar and Restoran.

Kuta-Legian-Seminyak - lieliska vieta, lai iepirktos. Šeit atrodas daudz veikalu (lielāka daļa atvērta līdz plkst. 9 vakarā), lielveikali un universālveikali, tostarp viens no populārākajiem tūristiem – četru stāvu Matahari.



Lovina

Lovinas tūrisma zona stiepjas 8 km gar pludmalēm ar melnām smiltīm, nedaudz uz rietumiem no pilsētas Singaradja. Lovina - lielākais kūrorts uz Bali pēc Kutas, kas aptver sešus ciematus: Pemaron, Amturan, Tukad Mungga, Kalibukbuk, Kaliasem un Temukus. Kalibukbuk pieņemts uzskatīt par kūrorta Lovina centru, un tieši šeit atrodas lielākā daļa viesnīcu, restorānu un citas ērtības tūristiem.

Kopumā, Lovina - klusa, pieticīga vieta, kur var pilnībā izbaudīt relaksējošu atpūtu prom no pasaules raizēm. Izklaide koncentrēta galvenokārt pludmalē: snorkelēšana, niršana ar akvalangu, delfīnu vērošanu. Tomēr, ja jūs vēlaties kaut ko citu, tad netālu atrodas karstie avoti un budistu templis; Lovina kalpo, kā nosūtīšanas punkts, braucieniem uz Bali salas ziemeļu daļu. Kūrorta austrumu daļa (Pemaron un Tukad Mungga) ļoti mierīga, bez liekas burzmas. Tuvumā nav ciematu skaistuma, un nakts dzīve Kalibukbuka jūs atdala vairāki kilometri, bet var pastaigāties pa pludmali līdz Anturana. Tikai uzmanieties no suņiem, kas apsargā zvejnieku būdiņas. Mazais zvejnieku ciemats Anturan klusāks un vienkāršāks par Kalibukbuka, bet tomēr diezgan rosīga, un pludmali jums nāksies dalīt ar vietējiem iedzīvotājiem. Ceļa zīme Banyualit iezīmē Lovinas attīstītas daļas sākumu.

Starp ielām Ketapang un Bina Ria, Kalibukbuk atrodas milzīgs skaits viesnīcu, restorānu, veikalu un dažādu veidu nakts dzīve, lielāka daļa tūrisma infrastruktūras kūrortā Lovina. Ciematos Kaliasem un Temukus šoseja, kas ierāmēta ar viesnīcām un kafejnīcām tuvojoties gandrīz jūras krastam. Melno smilšu pludmale Lovina apgriežas garā, taisnā līnijā. Jo šeit nemēdz būt lieli viļņi, Lovina maz interesanta priekšs tiem, kas aizraujas ar sērfošanu. Bet peldēt, kā nosacījums, vieglāk un drošāk, nekā citos Balī kūrortos, kaut gan glābšanas komandas krastā nav. Kaut kad, gar  piekrasti koraļļrifu apjoms bija 5 km, bet laiva enkurs, zivju medīšana, harpūnas un neuzmanīga snorkelēšana iznīcināja koraļļus, lai gan ir cerība, ka viņi sāks atgūties ar vietējo entuziastu centieniem. Tomēr, zivju daudzveidība un skaits līdz šim brīdim ir lielisks.

Lovina - laba nosūtīšanas bāze priekšs daivinga tūrēm,  tā kā veiksmīgi izvietota starp galvenajiem daivinga centriem Balī ziemeļu piekrastē - Menjangan sala, Tulambenom un Amedia. Lovina kļuva slavena arī organizētajām rīta ekskursijām uz vietām, kur draiskojas delfīnu saime. Laivas izbrauc sešos no rīta, un turpmākie notikumi norisinās nedaudz pēc komiska scenārija. Viens no kapteiņiem pamana delfīnu un dzenas aiz viņa, lai pārēja flote varētu pievienoties. Pa šo laiku, delfīns pagūst aizpeldēt pietiekami tālu. Ja jums ir laba humora izjūta, tad jums patiks brauciens. Vieglākais veids, lai redzētu delfīnus (kaut gan no betona) - apmeklēt unikālo pieminekli Patung Lumba Lumba uz Bina Ria ielas, kur tie attēloti ar melni-baltiem lakatiņiem ap kaklu.

Suvenīru un apģērbu izvēle no vietējiem Lovina veikaliem nevar salīdzināties ar Kutas, bet pats iepirkšanās process ir daudz patīkamāks un neprasa nekādas papildus pūles. Tiem, kam patīk trokšņainās diskotēkās būs vīlušies. Pēc pavadītās dienas pludmalē, lielākā daļa tūristu nesteidzīgi vakariņo un iet gulēt. Ir neliels skaits bāru ar biljarda galdiem un dzīvo mūziku, dažos restorānos veido vakara izrādes ar tradicionālajām baliešu dejām.

Pārvietošanās pa Lovinu jums nesagādās raizes: mikroautobusi-bemo  kursē pa galvenao ceļu no Singaraja, diezgan bieži, lai gan agri no rīta un vēlu vakarā gaidīšanas intervāls nedaudz pieaug. Daudzi uzņēmumi un privātpersonas piedāvā automašīnas un motociklus nomāt. Cenas vienā līmenī ar Balī dienvidu kūrortiem. Var izīrēt velosipēdu, bet ceļojums pa intensīviem satiksmes autoceļiem, karstumā visdrīzāk negūsiet baudu.

Restorānu biznesā Lovinā, ikdienas novērojams liels apgrozījums: šodienas favorīts rīt viļņos var  pazust bez pēdām. Ēdienu kvalitātē kopumā pieņemama. Vietējo specialitāte – ēdieni no jūras veltēm. Šeit ir labs konkurences līmenis un ļoti daudz kārdinošu piedāvājumu "laimīgā stunda".



Nusa Dua

Viss ideālākais Bali kūrorts, Nusa Dua ("Divas salas"), kas atrodas Bali salas dienvidu beigās, kur lielāko daļu aizņem Bukit plato. Jaunākais elitārais tūrisma komplekss savvaļā, kas stiepjas gar mangrovju audzes piekrastes joslu, kur to vietā tagad plešas kopti tropu dārzi un skaistas pludmales ar smalkām zelta smiltīm. Šī mirdzošā, jaunavīgi tīrā oāze tika uzcelta speciāli priekšs tā, lai izdabātu pie vissmazākajām kaprīzēm, prasīgajiem ceļotājiem Balī. Vairāk kā desmit pieczvaigžņu viesnīcas Nusa Dua, var lepoties ar savu milzīgo teritoriju, personīgajām pludmalēm, peldbaseiniem, tenisa kortiem, plašu restorānu un bāru izvēli. Tomēr, malā no galvenā iepirkšanās un izklaides kompleksa ir grūti atrast kaut ko uzmanības cienīgu: Nusa Dua nav tirgu, nav tradicionālo baliešu ciematu, ne tirdzniecības teltis ar vietējām delikatesēm.

Reālo dzīvi joprojām var redzēt netālu no vilinošā, bet nedaudz mākslīgi greznā kūrorta. Tanjung Benoa - līdzīgs pirkstam, šaura smilšu josla ziemeļos no Nusa Dua, joprojām paliek par tradicionālo zvejnieku ciematu, kā arī šeit atrodas vairums viesnīcu un visas iespējas nodarboties ar ūdens sporta veidiem.

Gandrīz visas viesnīcas Nusa Dua piedāvā inventāru priekšs dažādiem ūdens sporta veidiem, bet Tanjung Benoa piekrastē zemākas cenas un līdzīgu pakalpojumu klāsts ir daudz plašāks. Kā arī atrodas pamatbāze zvejas ekspedīcijām. Līdz ar to Nusa Dua pludmale ir vairāk piemērota komfortablām, relaksējošām brīvdienām, peldēties un sauļoties labi greznā un viesmīlīgā vidē. Līdz galvenajam sērfošanas kūrorta centram ir viegli nokļūt ar laivu no mola, kas īpaši pazīstams un atrodas dienvidos no viesnīcas Bali Hilton(Nusa Dua).

Labākais laiks priekšs sērfošanas - no septembra līdz martam. Dodaties peldēties jūrā vai serfojot pa viļņiem, nedrīkst aizmirst par bēgumu, kura laikā jūra atkāpjas par simts metriem. Katrā sevis cienošā viesnīcā ir ikdienas plūdmaiņas grafikas. Pakalpojumi golfa cienītājiem Bali Golf un Country Club piedāvā plašu lauku ar 18 bedrītēm, paplašinās 3 zonās Nusa Dua.
Bali sala. Nusa Dua. Pašus nedārgākos un īstos baliešu virtuves ēdienus var nobaudīt daudzās tradicionālajās kafejnīcās (varung) Tanjung Benoa, no kuriem lielākā daļa atrodas gar galveno piekrastes ceļu Jalan Pratama. Šeit arī atrodas populārie, lielā mērā vērsti uz tūristiem jūras velšu restorāni. Vairums dažādo restorānu atrodas brīnišķīgā viesnīcu kompleksā Nusa Dua un iepirkšanās centrā Galleria. Ēdiemi šeit dārgi, bet ļoti augstas kvalitātes.

Katrā Nusa Dua viesnīcā  ir suvenīru veikals vai veikaliņš, bet pilnīgai iepirkšanās ir labāk apmeklēt milzīgo tirdzniecības centru Galleria, kūrorta sirdī (atvērts katru dienu no 9 līdz 22), kur jūs varat iegādāties izstrādājumus sākot no kokosriekstiem līdz Reebok firmas precēm. Šeit ir savs lielveikals un bez nodokļu departaments. Turklāt, Galleria ir galvenā skatuve baliešu deju šovam. Bezmaksas uzvedumi notiek katru vakaru pie dažādiem restorāniem. Tanjung Benoa  restorāns Beluga Marina arī rīko katru vakaru šovu ar dejām vakariņu laikā.

Vienīgais sabiedriskais transporta veids, kas ir atrodams Nusa Dua rajonā - zili bemo (mikroautobusi). Bemo aizliegta iebraugšana pa galvenajiem vārtiem Nusa Dua, lai nokļūt no šejienes uz pludmali un viesnīcu būs jādodas ar kājām 1-2 km, vai tomēr paņemt taksometru. Zaļie bemo apkalpo Tanjung Benoa, kas kursē gar krastu ik pēc pustundas. Starp viesnīcām Nusa Dua un iepirkšanās centru Galleria, pašā kūrortas sirdī, katru dienu no 8 rītā līdz 11 vakarā kursē bezmaksas dzeltenzaļi autobusi (šatli).

Nusa Dua. Restorāni.
Bouganvillea Pizzeria, Sekar Nusa Resort.
Itāļu virtuve.

Chess Restaurant, Nusa Dua Beach Hotel & Spa.
Pludmales bārbekjū.

Hwa Rang Jeong, Swiss-Belhotel Resort Bali Aga.
Korejiešu virtuve.

La Terrace, Sekar Nusa Resort.
Tradicionālie taizemiešu ēdieni.

Poco Loco, Jl. Pantai Mengiat.
Meksikāņu ēdienkarte.

Raja`s Restaurant, Nusa Dua Beach Hotel & Spa.
Baliešu virtuve.

Ryoshi, Jl Bypass Nusa Dua.
Japāņu delikateses.

Spa Caf, Nusa Dua Beach Hotel & Spa.
Veselīgu ēdienu  restorāns.

Wedang Jahe, Nusa Dua Beach Hotel & Spa.
Starptautiskā virtuve.

Nusa Dua. Klubi un bāri.
Club Tabuh, Nusa Dua Beach Hotel &Spa.
Eleganta nakts iestāde. Džezs, karību mūzika, uzvedumi no ceturtdienas līdz sestdienai. Modes šovs svētdienās un latino vakars pirmdienās. Otrdienās karaoke un trešdienās "Sieviešu diena".

 

СпаGiri Loka Spa, Swiss-Belhotel Bali Aga, Jl. Nusa Dua Selatan.

Skaista apkārtne,  individuāla apkalpošana numuriņā, tvaika pirts, "viļņi", "virpulis", kosmētiskie produkti, bezmaksas transporta pakalpojums. Unikāla ārstēšana pamatojoties uz dažāda veida masāžu kombinācijām, kosmētiskās ūdens procedūras. Atvērts katru dienu no 9:00 līdz 21:00.

Nusa Dua Beach Hotel & Spa.

Pirmais un labākais spa centrs Balī. Skaista apkārtne,  individuāla apkalpošana numuriņā, tvaika pirts, "viļņi", "virpulis", frizētava. Speciāla masāža, tvaika un ūdens procedūras izmantojot ārstnieciskos augus, ziedus un garšvielas. Atvērts katru dienu no 7:00 līdz 20:00.

Thalasso Bali, Grand Mirage Resort.

Vienīgais talassoterapija centrs Dienvidaustrumu Āzijā. Profesionāla kompleksā pieeja ārstēšanai. Atveseļošanās kursa efekts būs jūtams 6 - 8 mēnešu laikā.

The Spa at Bali Golf and Country Club.

Brīnišķīgs izvietojums, visa veida masāžas.



Sanura

Sanura - vecākais un viens no klusākajiem kūrortiem uz Balī salas, zelta vidusceļš starp jauniešu trakošanas Kutā un sterilo Nusa Dua. Sanura valdzina aktīvas un līdzsvarotas tūristu ģimenes ar savām baltajām smilšu pludmalēm, mierīgu un greznu piekrastes kvartālu un augstākās klases viesnīcām. Stiepjas 5 kilometru garumā gar salas dienvidaustrumu krastu, Sanura tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem ūdens sporta veidu centriem Balī, bet ievērojami piekāpjas Kutas nakts izklaides vietu dažādībai.

Labākās piekrastes vietas aizņemtas ar greznām piecu un četru zvaigžņu viesnīcām, ar plašām teritorijām, vairums viesnīcu kļuvušas lētākas atrodas nelielā attālumā no pludmales. Sanuras raksturīgā piekrastes līnija, visā savā garumā var mainīties vairākas reizes. Bēguma laikā, gultne atkailinās simts metru attāluma, bet paisuma laikā rifi ir tikai kilometra attālumā no krasta. Straume pie rifiem ir bīstami spēcīga, kas padara gandrīz neiespējamu peldēšanos bēguma laikā, bet pārējā dienas laikā var peldēties un baudīt citus ūdens sporta veidus. Sanurā labākās smilšu līnijas pludmale ir viesnīci  Grand Bali Beach: atpūtnieki no citām viesnīcām šeit var noīrēt atpūtas krēslus un viesnīcas dvieļus.

Dienvidu Balī iespējas priekšs ūdens sporta veidu nodarbošanās, kas visplašāk pārstāvētas šajā kūrortā. Kā likums, ūdens atrakciju centru cenas pie viesnīcām ir augstākas, nekā neatkarīgajos. Dažas laivas no Sanuras dodas makšķerēšanas braucienos. Šeit ir piemērotas vietas priekšs sērfošanuas (Sanur, Tandjung Sari Reef, Hyatt Reef); labākais laiks - no septembra līdz martam. Kūrorts ir viens no galvenajiem ūdenslīdēju centriem Balī dienvidu krastā. Tas ir ideāli piemērots ūdenslīdēju iesācējiem, tā ka visas vietējās aģentūras vada apmācību kursus ar sertifikāta izsniegšanu, tostarp 4 reizes dienā open - water PADI kursi un 2 reizes dienā advanced open – water kursi. Tomēr, izņemot pārpilnām specializētajām aģentūrām un veikaliem, personīgi niršanas ekspertiem, Sanurā nedaudz liks vilties: vietējie koraļļi – skats nav  pārāk iespaidīgs, bet redzamība ir ierobežota no 6 -10 m (bet var apbrīnot pietiekamā daudzumā varavīksnes krāsās koraļļu zivis). Pieredzējuši nirēji parasti izvēlas austrumu un ziemeļu Balī krastus, kur no Sanuras dodas vienas dienas braucienā un vairāku dienu daivinga safari. Daļa viesnīcas Grand Bali Beach teritorijas aizņem golfa laukums ar 9 bedrītēm. Turklāt, Sanura ir iecienīts sākumpunkts priekšs ekskursiju braucieniem pa Balī salu.

Tieši Sanuras  kūrorta pludmales ziemeļu daļā atrodas Museum Le Mayeur - māja-muzejs, beļģiešu mākslinieka Adriena Žana Le Major de Merpresa panta (1880-1958), kurš ieradās Balī 52 gadu vecumā, un kas kļuva šeit slavens ar romantisko stāstu par savu mīlestību pret jaunu dejotāju Ni Polloku, kura pozēja daudzām viņa gleznaām.

Lielākā daļa restorānu Sanurā ļoti orientēti uz tūristiem, un pakalpojumu standarts (tāpat, kā arī cenās) šeit ir augstas. Nakts tirgus ielu krustojumā Jalan Tamblingan un Jalan Sindhu, piedāvā labu izvēli pa lētu cenu tradicionālos indonēziešu ēdienus. Kūrorts diezgan agri aizmieg, tāpēc lielākā daļa restorānu attsakās pieņemt pasūtījumus pēc 21:30.

Pēc pulkstens 10 vakarā, Sanuras ielās var sastapt tikai novēlotos restorāna apmeklētājus, kas  dodas uz savām viesnīcām. Tomēr, šeit ir daži naktsklubi un bāri, kaut gan atmosfēra viņos formāla, bet dzērieni dārgāki nekā Kutā. Apbrīnot baliešu dejas var jebkurā dienā, kā pašā kūrortā, tā arī tās apkārtnē. Labākie Sanuras veikali atrodas uz ielas Jalan Danau Tamblingan.  Kopumā cenas šeit ir augstākas nekā Kutā, bet produktu kvalitāte atbilstoša.

Tūrisma kūrorta zonas ietvaros atrodas Taman Festival Park, milzīgs izklaides centrs (teritorija aizņem 9 ha), kurā ir viss nepieciešamais, lai uzveiktu garlaicību: ūdens slaidi, safari, 3-D simulators, karuseļi, atrakcijas, amerikāņu kalniņi, katru nakti "vulkāna izvirdums ", lāzeru šovs, krokodilu un bruņurupuču dīķi, čūsku un ķirzaku mājiņas, atvērts amfiteātris. Izsalkušajiem apmeklētājiem piedāvā 8 restorānus un lielu banketu zāli Dinner Theater.

Pārvietoties pa galvenajām Sanuras ielām un ārpus tām, var ar tumši zaļiem un tumši ziliem mikroautobusiem bemo, lai dotos dziļāk kūrortā, vislabāk paņemt taksometru. Iznomāt automašīnu vai motociklu nesagādās pūles. Sanura - ideāla vieta velosipēdu braucieniem, šeit populāra rīta riteņbraukšana cauri rīsu laukiem, tempļiem un tirgiem.

Sanura. Restorāni.
Caf Batu Jimbar, Jl Danau Tamblingan.
Meksikāņu un itāliešu virtuve, salāti, mājas smalkmaizītes, zāļu tējas. Pieņemamas cenas.

Mertasari Gril, viesnīca Raddin.
Jūras veltes un indonēziešu virtuve.

Spago Rest&Bar, Jl. Danau Tamblingan.
Vidusjūras virtuve.

Le Pirate, Sanuras ziemeļu daļa.
Liela ēdienu izvēle, tostarp pica un pasta, tradicionālā indiešu un taizemiešu ēdieni. Skaists skats uz jūru.

Resto Ming, Jl Mertasari 2, dienvidu Sanura.
Specializējas jūras veltēs.

Ryoshi, Jl. Danau Tamblingan.
Japāņu virtuve.

Warung Blanjong, Jl Danau Poso 78.
Baliešu virtuve. Kvalitatīva un lēta.

Reflections Beach Terrace, Raddin Sanur Bali.
Uzkodas un bārbekjū.

Ketut’s Warung, Jl Danau Poso.
Jaukta virtuve.

Sanura. Klubi un bāri.
Deloungee, viesnīca Raddin.
Džezs katru pirmdienu un piektdienu, plus garage, plus plašs dzērienu klāsts. Atvērts katru dienu no 18:00 līdz 01:00.

Koki Pub, ceļā uz lidostu.
Biljards, TV-futbols, "joku vakars" katru trešdienu.

Banjar, Jl Duyung.
Daļēji atvērts - gaisa deju grīda. Modes deju hīti no visas pasaules, plus nedaudz regeja.

Mango Bar & Restaurant, Jl Sindhu.
Neformāls pludmales bārs. Uzstājas regeja mūzikanti pa ceturtdienām un sestdienām, sākums 21:30.

Tandung Sari Beach Bar, Jl Danau Tamblingan 41.
Elegants bārs jūras krastā, pazīstamas ar savu mājas stipro dzērienu arak bumbu.

The Trophy, Jl Danau Tamblingan 49.
Šautriņai, biljards, satelīta TV. Dzīvā mūzika katru vakaru.

Sanura. Veikali.
Dratama Art Collection, Jl Danau Tamblingan 77.
Batika visā tās daudzveidībā.

Klick, Jl Danau Tamblingan 150.
Unikāla fotoprodukciju un niecieņu roku darbs.

Nogo Ikat, Jl Danau Tamblingan 98.
Rūpnīcas veikalu ķēde, specializējas krāsaina auduma ikat pārdošanā. Personīgā studija.

Sanggraha Kriya Asta.
Grezns valsts amatniecības centrs, kas atrodas Denpasar nomalē, ceļā uz Sanur.

Sederhana, Jl Danau Buyan 73.
Gaisa pūķu veikals. Gatavo pēc pasūtījuma.

Uluwatu, Jl. Danau Tamblingan.
Izcilas kvalitātes baliešu mežģīnes, mežģīņu apakšveļa.

Sanur Beach Market, Jl. Danau Toba.
Pludmales tirgus.

Sanura. Spa.
Raddin Sante Par Aqua, Raddin hotel.
Skaists spa salons, atrodas viesnīcas dārzā ar istabām priekšs individuāleim pakalpojumiem un personālu, kas pārvalda pilnīgu relaksācijas tehnoloģiju. Lielisks komplekss « body scrab ». Frizieris, ar savu kosmētika līdzekļu līniju. Atvērts katru dienu no 9:00 līdz 21:00.




PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme