TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Ekskursijas

Ekskursija uz Stoun Taunu (Zanzibāras Galvaspilsētu)

Ekskursija sāksies ar kolorīta vietējā tirgus apmeklējumu. Te vietējie, nepaguruši tirgojoties, pārdod svaigus dārzeņus un augļu grozus galvu reibinošu zālīšu un garšvielu aromāta pavadībā. Ekskursija turpināsies ar 1874. gadā celtas katedrāles apmeklējumu. Šī katedrāle iezīmē spēcīgu laiku Zanzibāras vēsturē un ir celta vergu tirgus vietā. 1873. gadā pēc Zanzibāras sultāna pavēles tieši vietā, kur vergi tika pērti, tika uzstādīts katedrāles altāris. Tālāk apmeklēsim mirušā sultāna Zanzibāras rezidenci; iespaidīgu namu, kas piederējis 19. gadsimtā pazīstamajam tirgonim Tippu Tipam; veco cietoksni; Tautas pili; svahili vēstures un kultūras muzeju, plašāk zināmu kā “Brīnumu namu”.



Garšvielu dārzs

Šī ekskursija garantēti skars jūsu jūtas! Apmeklēsiet garšvielu plantāciju, kur varēsiet redzēt, ievākt, sajust to augļu un garšvielu smaržu un garšu, kurus lielveikalu plauktos nebūsiet redzējuši.

Tālāk apmeklēsiet Marouhoubi pili, Deivida Livingstona māju (viens no ievērojamākajiem Āfrikas pētniekiem), pēc tam apmeklēsiet persiešu pirtis salas ziemeļu daļā – Kidiči. Turpinājumā apmeklēsiet senos rajonos, varēsiet redzēt, kā vietējie iedzīvotāji audzē pasaulē zināmos augļus un garšvielas – krustnagliņas, kardamonu, karambolu, “vērša sirdis”, mandarīnus, citronzāli, mangostīnus un “lūpukrāsas koku”, daudz ko varēsiet redzēt atkarībā no sezonas. Iespējams, nolemsiet iegādāties kādu groziņu ar visu veidu garšvielām un aizvest mājup.



Džozani mežs

Džozani mežs atrodas apmēram 35 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Zanzibāras galvaspilsētas, dienvidu reģionā. Šis šaurais krustojums starp Čakva līci ziemeļos un Uzi līci dienvidos ir vienīgais dabīgais mežs Ungujas salā (kura kopā ar Pemba salu veido Zanzibāru). Lai varētu gūt pilnu priekšstatu par mežu, jums jāapmeklē visas trīs tā daļas, ieskaitot nesen stādītos kokus no visām pasaules malām, no kuriem lielāko daļu veido ārstnieciskie koki vairāk nekā 100 metru augstumā.

Mežā mīt liela daudzveidība savvaļas dzīvnieku un putnu, tai skaitā reti sastopamas sugas – piemēram, sarkanie kolobusu pērtiķi. 10 kilometrīgie purvainie meži un mūžzaļie biezokņi sniedz unikālu iespēju ielūkoties slēptākajā pasaules nostūrī. Apmeklēsiet biezokņus, kas slēpj sarkano kolobusu mājas, bet pēc tam nesteidzoties pastaigāsieties taciņās caur mangrovju audzēm. Gids pastāstīs interesanto leģendu par burvi Džozani un mežā atrasto leopardu, kā arī mistiskus stāstus par tīģeriem, kas dzīvo mežā. Ekskursija aizņems pusi dienas.



Cietuma sala

Šī pusi dienas ilgstošā ekskursija mazā koka motorlaivā jūs aizvedīs uz Cietuma salu, kura noteikti ir apmeklēšanas vērta! Salas nosaukuma saknes meklējamas vēsturē, jo reiz sala kalpojusi par cietumu vergiem un arī kā Kenijas, Ugandas un vēlāk – Tanganikas karantīnas vieta. Savukārt mūsdienās sala dod iespēju te ierasties miera un klusuma meklējumos. Jau simts gadus milzīgie bruņurupuči kalpo kā šīs salas naktssargi, ja vien tie spētu runāt, jūs dzirdētu neticamus stāstus par salā notikušo. Sala ir apmēram vienu kilometru gara un ceturtdaļu kilometra plata. Tās ideālā atrašanās vieta labi der peldēšanai un zemūdens peldēšanai, ar ko varēsiet nodarboties pēc pastaigas pa salu. Ūdens ir tik tīrs, it kā jūs iegrimtu šampanieša ūdeņos!



Bawe sala

1879. gadā Bawe salu trešais omāņu Zanzibāras sultāns Sejids Bargašs bin Seids dāvāja Austrumu telegrāfa kompānijai, kurai bija paredzēts izmantot salu kā staciju zemūdens telegrāfa kabeļa izveidei, kas savienotu Keiptaunu ar Zanzibāru, Šeišeļu salām un Adenu. Vienošanās tika atjaunota desmit gadus vēlāk, 1889. gadā nākamā sultāna Seida Halifa bin Seida laikā. Kompānijas “Cable & Wireless” personāla izmitināšanai tika uzcelti bungalo, kas tika izmantoti izmitināšanai arī nedēļas nogalēs un ballītēm, lai uzņēmuma darbinieki no citām pilsētām varētu braukt un baudīt tirkīzzilo Indijas okeāna ūdeni un sniegbaltās salas pludmales. Bawe sala ir slavena ar savu īpaši ainavisko zemūdens jūras dzīvi, un ir kļuvusi iecienīta snorkelingam un niršanai.



Chapwani Jeb Kapsētas Sala

Sala agrāk bijusi pazīstama kā “franču sala” un tajā atrodas kapsēta, ko 1879. gadā izveidoja valdošais sultāns, bet 1880. gadā iesvētīja bīskaps Stirs (viņš arī uzcēla anglikāņu katedrāli senā vergu tirgus vietā). Kapsētā atdusas Zanzibāras rezidences iedzīvotāji, amatpersonas un karaliskās kara jūras flotes cilvēki, kā arī britu jūrnieki, kas tika nogalināti cīņā ar vācu kreiseriem 1914. gadā.



Pastaiga ar delfīniem

Šī pusi dienas ilgstošā tūre aizvedīs jūs gar Zanzibāras dienvidrietumu piekrasti uz Kizimkazi. Ierodoties zvejnieku ciematā Kizimkazi, pirms pastaigas ar delfīniem jūs īsi iepazīstinās ar uzvedības noteikumiem un dažādu veidu delfīniem. 80% gadījumu jums izdosies redzēt, paspēlēties un nopeldēties kopā ar delfīniem.

Stress delfīniem? Zanzibāras dienvidu piekrastē Kizimkazi šobrīd arvien augošu popularitāti gūst pastaigas ar kuprainajiem un pudeļdeguna delfīniem. Vietējie zvejnieki un citi iedzīvotāji šīs aktivitātes finansiālo ieguvumu sapratuši pirms pāris gadiem un izmanto savas laivas, piedāvājot šīs pastaigas tūristiem. Jūras biologi un pētnieki centušies sekot delfīnu uzvedībai šādu pastaigu laikā. Mūsdienu zinātniece Anna Li uzskata, ka delfīniem nekontrolētais laivu pieplūdums rada lielu spriedzi. Viņas pētījumi vēl nav uzskatāmi par pabeigtiem, taču Lī cenšas iemācīt zvejniekiem izrādīt cieņu, ieturētību un veselo saprātu, kā arī nodot šos uzstādījumus tūristiem. Oficiālo delfīnu pastaigas uzvedības kodeksu izstrādājis Jūras zinātnes institūts (Dar-es-Salaam universitāte), kurš atrodas Zanzibārā, Stountaunā. Tas ir lielisks veids, kā apgūt pareizu uzvedību zvejniekiem un tiem, kas vēlas peldēt ar delfīniem, nenodarot tiem kaitējumu.

Pāris noteikumi, ja vēlaties peldēt ar delfīniem:

  • Mēģiniet ieiet ūdenī pēc iespējas klusāk, spēcīgi šļaksti piesaistīs vien apkārtējo tūristu, bet ne delfīnu uzmanību.
  • Ļaujiet delfīniem jums pietuvoties. Jums nav nekādu izredžu tos panākt, dzenoties tiem pakaļ.


Zveja

Aizmirstiet par zveju mūsdienīgā, tehnoloģiju piepildītā makšķerēšanas laivā! Mēs piedāvājam unikālu iespēju zvejot vietējā zvejnieku laivā un iepazīt vietējo iedzīvotāju dzīvi, kuri spiesti zvejot, lai izdzīvotu. Kamēr ekipāža sagatavos zvejas tīklus, tradicionālā zveja aizvedīs jūs tālāk no mūsdienīgās pasaules tehnoloģijām. Atgriezušies salā, apmeklēsiet kolorīto un trokšņaino zivju tirgu, kur tiks izsolīta svaigā nozveja! Ekskursija paredzēta visai dienai.



Safari Blue – Zanzibāra

Jums noteikti jādodas šajā ekskursijā!

Neparasta un labākā ekskursija “Safari Blue”- vietējā dou-laivā, kas parasti ir 8-10 metrus gara. Ekskursija paredzēta visai dienai. Dou-laivās var uzņemt 6 pasažierus un tās atbilst visaugstākajiem standartiem – aprīkotas ar ārējiem motoriem, radiostaciju, piepūšamajām glābšanas vestēm, lietussargiem, kāpnēm, ūdeni necaurlaidīgiem maisiem un pirmās palīdzības aptieciņu ar skābekļa bloku. Ir nodrošināta pilna medicīniskā un jūras apdrošināšana.

Ekskursija sāksies zvejnieku ciematiņā  Fumba, kas atrodas 30 minūšu braucienā no Stountaunas. Senā Fumba atrodas salas dienvidrietumu daļā un ir ideāls sākumpunkts Menai Bay ūdens rezervāta iepazīšanai. Līcī atrodas virkne skaistu neapdzīvotu salu, kur bariem peld kuprainie un pudeļdeguna delfīni. Pēc ierašanās Fumbā, tūristiem tiks novadīta īsta instruktāža un izdalītas glābšanas vestes. Pēc tam dosieties delfīnu meklējumos un līča izpētē. Mums vienmēr vismaz 85% braucienos izdodas ieraudzīt delfīnus.

Tuvojoties pusdienlaikam, piestāsim pie sēkļa, kur uzstādīsim lietussargus un izsniegsim peldēšanai nepieciešamo inventāru. Mums ir pieejama liela izmēru izvēle un labas kvalitātes aprīkojums, kā arī gidi, kas spēj droši novadīt mācībstundu peldēšanai maskās un parādīt vietējos apskates objektus. Nepieredzējušiem un peldētājiem-iesācējiem ir pieejamas piepūšamās vestes un snorkelings, kā arī gidi veiks sākumapmācību.

Pēc snorkelinga, pirms dosimies pusdienās, piedāvāsim svaigus, zaļus kokosriekstus. Jau no rīta nosūtām motorlaivu, lai mūsu darbinieki varētu sagatavot klientiem pusdienas – tiklīdz kā ieradīsimies, būs klāts piknika galds un izvietoti saulessargi. Pusdienās būs tradicionālie Zanzibāras ēdieni – cepta zivs, omāri, kalmāri, rīsi, mērces ar koriandru un tamarindu, kā arī uz grila gatavota vista. Plašā klāstā būs pieejami augļi (10-15 veidi). Visas dienas laikā būs pieejami vēsi dzērieni, ieskaitot minerālūdeni, gāzētos dzērienus un alu. Kafija un liķieris “Amarula” tiks piedāvāti pēc pusdienām.

Pēcāk plūdmaiņas ļaus apmeklēt skaistās mangrovju lagūnas, kur varēs peldēt tieši gar mangrovju mežiem. Atgriezīsimies Fumbā ap sešiem vakarā, lai baudītu krāšņo Āfrikas saulrietu. Mēs informējam klientus, ka Fumbā nav pārģērbšanās kabīņu, tādēļ lūdzam vilkt peldkostīmus zem apģērba. Tāpat iesakām vilkt ūdens necaurlaidīgus apavus iekāpšanai dou-laivā, ņemt līdzi dvieli, sauļošanās aizsargkrēmus un rezerves krekliņus peldēšanai ar masku.

Viss iekļauts:
1)    Transfērs abos virzienos
2)    Pusdienas no jūras produktiem:

  • Omāri
  • 2 veidu zivis uz grila
  • Vista
  • Kalmāri uz grila
  • Veģetārie ēdieni (ne zivju) pēc iepriekšēja pasūtījuma
  • Rīsi
  • 2 veidu mērces – tomātu ar tamarindu un kokosu ar koriandru
  • Liela tropisko augļu izvēle (10-15 veidi)
  • Dzērieni: bezalkoholiskie dzērieni, minerālūdens un alus
  • Kafija un Amarula liķieris


Brauciens ar Dou - laivu

Šī jūras ekskursija aizritēs tradicionālajā koka dou-laivā, kuru gatavojuši vietēji Zanzibāras iedzīvotāji. Agrāk šādas laivas tika izmantotas vergu pārvešanai no kontinenta uz Zanzibāru. Dou-laivas struktūra un buru stils nāk no arābu valstīm. Klientiem piedāvājam braucienu ar laivu pa salām, pastaigu Cietuma salā, kurā redzēsiet gigantiskos bruņurupučus, pēc tam dosimies tālāk pusdienās (uzkodas + bezalkoholiskie dzērieni), kā arī piedāvāsim iespēju peldēt ar masku. Pēc tam aizvedīsim uz vienu no labākajām vietām Zanzibāras rietumu krastā, kur varēs pazvejot – tas atkarīgs, vai šo ekskursiju vēlēsieties uz visu vai pusi dienas.




PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme